dcp100168 Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 Sunt elevii gălăţeni cei mai proşti din România?Un elev din doi nu a luat examenul. Galaţiul, pe ultimul loc în ţarăGalaţiul se află pe ultimul loc la procentul de promovabilitate din cifrele raportate până ieri la prânz de inspectoratele şcolare din ţară. Diferenţele de procente sunt chiar halucinante în anumite cazuri. Aşadar, dacă la Galaţi unul din doi elevi a picat bacul, la Suceava, de exemplu, aproape toţi au trecut examenul, procentul de reuşiţi fiind de 98,38 la sută. Chiar dacă cifrele parţiale, date publicităţii până ieri la prânz, arată că, anul acesta, la nivel naţional a scăzut numărul celor reuşiţi, media pe ţară e în continuare mult mai ridicată decât cea de la Galaţi. În jur de 70 este procentul de promovabilitate la nivel naţional, cu 20 de puncte peste rezultatele de la Galaţi. Iată, comparativ, câteva procente din restul ţării. Suceava, cu 98 la sută reuşiţi, Constanţa cu 97 la sută, Hunedoara cu 94 la sută, Vâlcea cu 92 la sută sau Timiş cu 91 la sută se situează pe primele locuri pe ţară la procentul de promovabilitate. Urmează apoi un grup compact de judeţe care au raportat procente de 70-85 la sută, între care se numără Iaşi, Bucureşti, Cluj, Dâmboviţa sau Vaslui. "Codaşele" sunt, în ordine, Alba (69 la sută), Sibiu şi Buzău (68 la sută), Argeş (65 la sută), Braşov (61 la sută), Prahova (59 la sută), Brăila (57 la sută) şi Galaţi (50 la sută).Probabil că o analiză a Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, mai mult decât necesară în condiţiile diferenţelor atât de mari la promovabilitate la nivelul întregii ţări, va lămuri unde e buba: la Galaţi, unde s-a picat pe capete sau în judeţele "campioane", unde numai cine nu s-a prezentat n-a luat bacalaureatul. Şi mai rămâne de hotărât dacă e corect ca elevii din Galaţi, care, din câte se pare, au fost păziţi cu stricteţe, să concureze la admiterea la facultate pe aceleaşi locuri cu elevii din judeţele unde copiatul a cam făcut legea, aşa cum presa a relatat de nenumărate ori în ultimele zile.http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=25324Dacă până acum 2-3 zile ne-am revoltat că toată lumea a copiat la bac, acum s-a născut o nouă problemă: diferenţele uriaşe între judeţe, la promovabilitate. Nu cred că Galaţiul are cei mai proşti elevi din ţară. Şi, totuşi, asta arată rezultatele parţiale...
tomcat0 Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 cei mai prosti nu-i avem... dar cei mai lenesi, mai plini de figuri si lipsiti de interes la noi sunt
Mikka Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 Nu cred ca sunt cei mai prosti, cum nu cred ca cei din Suceava (cu 98,38%!!!!!) sunt cei mai buni din Romania. Cred ca mai degraba examenul a fost luat in ras de elevi si consecintele se cam vad. Poate si profesorii care au corectat si-au fixat un "nivel" prea inalt, poate si elevii au sperat prea mult in variante "alternative": copiat, hads-free-uri, protocoale etc... Dar, binenteles, totul se leaga de lipsa chefului de munca.
dcp100168 Posted July 7, 2008 Author Posted July 7, 2008 Exigenţa, cauza rezultatelor dezastruase obţinute la BACPotrivit inspectorului şcolar general, Tania Bogdan, cauza care a dus la obţinerea unui procent de promovabilitate scăzut este exigenţa profesorilor, transmite corespondentul AMOS News. "Factorul cheie care a dus la obţinerea unui rezultat foarte scăzut în judeţul nostru, în comparaţie cu celelalte judeţe, ca Suceava sau Constanţa, unde promovabilitatea a fost de peste 90%, este chiar exigenţa profesorilor. A fost o mare exigenţă în ceea ce priveşte posibilitatea de fraudare a examenului. Cred că, din punctul acesta de vedere, am luat toate măsurile pentru a împiedica fraudarea examenului. Aş vrea să văd cum vor motiva cei din Suceava procentul exagerat de mare, respectiv 98% la un examen de Bacalaureat", a precizat Iuliana Tania Bogdan, inspector şcolar general.Mai mult, Tania Bogdan, a declarat că procentul de 55,22% obţinut la examenul de bacalaureat este unul care reflectă realitatea. "Eu sunt cu inima împăcată, pentru că aceste rezultate reflectă realitatea. Acest examen este unul exigent, are valoare, este un examen de maturitate şi trebuie tratat ca atare. Nu este obligatoriu ca toţi elevii să ia bacul. Examenul de bacalaureat este un examen care ar trebui să însumeze o performanţă", a adăugat inspectorul şcolar general.
tigeratlantic9945 Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Eu zic ca degeaba invata atat de mult elevii romani,si materia e grea,si se pune accent asa mare pe invatatura ca in Europa tot urat suntem priviti pentru ca elevii romani nu invata ce trebuie,invata mult si prost.In loc sa invete esentialul ei invata toate lectiile posibile.
Recommended Posts