Jump to content

Gălăţean căutat pentru crimă şi viol în Portugalia


dcp100168

Recommended Posts

Gălăţean căutat pentru crimă şi viol în Portugalia

Un tecucean în vârstă de 35 de ani are poliţia din toată lumea pe urmele sale, după ce autorităţile portugheze l-au dat în urmărire internaţională, suspectându-l de infracţiuni extrem de grave.

Mihai Răzvan Oprea este bănuit că a violat şi a ucis pe teritoriul statului străin, motiv pentru care portughezii au emis pe numele său, în lipsă, un mandat de arestare european. În momentul de faţă, individul nu este de găsit, poliţiştii gălăţeni solicitând inclusiv sprijinul populaţiei civile pentru depistarea acestuia, în ideea că bărbatul s-ar fi putut refugia în judeţul de domiciliu.

Mihai Răzvan Oprea are 1,80 - 1,89  metri înălţime, greutate aproximativ 80 kg, părul şaten, ochii căprui, faţa ovală.

Persoanele care pot oferi informaţii care să conducă la găsirea bărbatului sunt rugate să sune la numărul unic de urgenţă 112 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Un bărbat din Tecuci a ucis o tânără de 17 ani în Portugalia

Un român are mandat european de arestare eliberat de autorităţile portugheze. Răzvan Mihai Oprea, de 35 de ani, este căutat pe tot continentul după ce, la sfârşitul anului 2014, a violat şi ucis o tânără, fiica de numai 17 ani a concubinei sale din Portugalia.

Barbatul, născut în Tecuci, şi iubita sa obişnuiau să consume deseori droguri, însă nu se ştie dacă substanţele ar fi avut vreo legătură cu violul şi crima. Bărbatul are aproximativ un 1.90 metri înălţime, 80 de kilograme, părul şaten, ochii căprui şi faţa ovală.

"Cetăţenii care pot da relaţii cu privire la identificarea bărbatului sunt rugaţi să apeleze la telefonul 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliţie", a afirmat Ştefen Gohoreanu, IPJ Galaţi.

realitatea.net

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Gălățean acuzat în Portugalia de viol şi omor calificat

Poliţiştii din Cluj au depistat un bărbat căutat de autorităţile din Portugalia pentru comiterea infracţiunilor de furt, lipsire de libertate în mod ilegal, viol şi omor calificat. Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La data de 17 ianuarie a.c., în urma investigaţiilor efectuate de polițiștii de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj şi a colaborării cu poliţiştii din cadrul I.P.J. Galaţi, a fost depistat, pe raza municipiului Cluj-Napoca, un bărbat  urmărit internaţional. Pentru depistarea celui în cauză, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională - Inspectoratul General al Poliției Române.

Cel în cauză, un bărbat, de 35 de ani, din municipiul Tecuci, judeţul Galaţi, avea emis pe numele său un mandat european de arestare de autorităţile din Portugalia pentru săvârşirea infracţiunilor de furt, lipsire de libertate în mod ilegal, viol şi omor calificat, fapte petrecute în luna decembrie 2014, în Portugalia.

În cursul zilei de ieri, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, fiind emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore faţă de acesta. Astăzi, cel în cauză urmează a fi prezentat Curţii de Apel Cluj, în vederea emiterii mandatului de arestare preventivă şi extrădării acestuia în ţara solicitantă.

La acţiune au participat poliţiştii din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Cluj.

politiaromana.ro

Link to comment
Share on other sites

Un gălăţean acuzat că şi-a violat şi ucis fiica vitregă a fost prins la Cluj

Un bărbat de 35 de ani din Tecuci a ajuns în custodia autorităţilor române după ce poliţia portugheză l-a acuzat de viol şi crimă asupra fiicei soţiei sale. Faptele de care este acuzat gălăţeanul s-au petrecut în 2014. El a fost arestat la Cluj şi va fi extrădat în Portugalia pentru a fi cercetat şi judecat.

Mihai Răzvan Oprea a intrat pe lista urmăriţilor internaţional încă din 2014, la scurt timp după ce cadavrul unei tinere de 17 ani a fost găsit abandonat în oraşul Aljezur, din regiunea Algarve, Portugalia. Fata, pe nume Bruna Nunes, era nimeni alta decât fiica femeii cu care românul, plecat din Tecuci, se căsătorise în cursul acelui an. Pe trupul acesteia, găsit la circa un kilometru distanţă de casă, poliţiştii portughezi au descoperit numeroase indicii că fusese violată şi mai apoi ucisă cu cruzime. Pentru că „tatăl vitreg” dispăruse în circumstanţe bizare de la domiciliu, cu puţin timp înainte de descoperirea cadavrului, poliţiştii au presupus că acesta ar fi principalul suspect. Oprea nu a fost de găsit, aşa că autorităţile portugheze l-au dat în urmărire internaţională.

În vara anului trecut, şi poliţiştii gălăţeni au încercat să-l găsească, făcând inclusiv apel la ajutor public, după ce au presupus că acesta ar fi revenit la Tecuci, în încercarea de a-şi face pierdute urmele. Abia zilele trecute, informaţiile obţinute de autorităţile române pe mai multe căi au condus la ipoteza că Oprea s-ar afla pe raza judeţului Cluj, unde ar fi lucrat în amenajări interioare, „la negru”, pentru a nu putea fi reperat cu uşurinţă. Poliţişti clujeni au stabilit că persoana pe care au găsit-o în baza informaţiilor este una şi aceeaşi cu urmăritul căutat de portughezi.

"Cel în cauză avea emis pe numele său un mandat european de arestare de către autorităţile din Portugalia, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt, lipsire de libertate în mod ilegal, viol şi omor calificat, fapte petrecute în luna decembrie 2014, în Portugalia", se precizează în comunicatul emis de IPJ Cluj.
Mihai Răzvan Oprea a fost reţinut şi prezentat Curţii de Apel Cluj, care a emis pe numele său un mandat de arestare provizorie de 15 zile, în vederea extrădării în Portugalia.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.