Jump to content

Galaţiul nu va avea apă marţi


dcp100168

Recommended Posts

Galaţiul nu va avea apă marţi

Mai multe cartiere vor fi afectate de lipsa apei potabile timp de 10 ore. În intervalul 8.00 - 18.00, S.C. Apă Canal S.A. Galaţi va întrerupe furnizarea apei în cartierele Ţiglina I şi Ţiglina II, Mazepa I şi Mazepa II, Centru, Strada Domnească precum şi zonelor din perimetrul cuprins între străzile Coşbuc, Brăilei, Domnească, Bariera Traian, Traian Nord, Ştefan cel Mare, Aurel Vlaicu, Coteşti, Năruja, Carol Davila, Calea Prutului cu străzile adiacente, şi blocurile A.N.L. din zona Gării C.F.R. Întreruperea furnizării apei potabile este determinată de o serie de lucrări ale celor de la Electrica.

Link to comment
Share on other sites

În loc de apă la robinet

Apă la... cisternă

* Provizii pentru Maternitatea Municipală şi Spitalul Militar * Gălăţeni însetaţi pe strada "Dumitru Chicuş" * La spitalele dotate cu bazine pentru rezervă de apă, activitatea a decurs normal * Medicii maternităţii au asigurat doar urgenţele obstetricale şi ginecologice

Modernizare la vechiul Turn de apă

Vechiul tablou electric din care sunt alimentate pompele Turnului de apă a fost înlocuit ieri. De această componentă principală a instalaţiei electrice depinde distribuţia apei potabile în aproximativ jumătate din oraş astfel că, pentru evitarea avariilor, SC Electrica SA a decis montarea unui nou tablou. Pentru a putea fi realizată lucrarea, a fost necesară oprirea pompelor şi implicit sistarea furnizării apei potabile. Conform anunţului SC Apă ‑Canal SA: între orele 08.00 - 18.00, urma să fie afectată populaţia din cartierele Ţiglina I, Ţiglina II, Mazepa I şi Mazepa II, Traian Nord, Bariera Traian şi Centru, precum şi perimetrul cuprins între străzile G.Coşbuc, Brăilei, Domnească, Ştefan cel Mare, Aurel Vlaicu, Coteşti, Năruja; Carol Davila şi Valea Oraşului.

Fără apă, pe caniculă

Având în vedere temperaturile ridicate din aceste zile, deşi anterior populaţia a fost avertizată că trebuie să dispună de rezerve de apă, pentru a reduce impactul negativ al întreruperii furnizării, SC Apă ‑Canal a distribuit, la cerere, atât de necesarul lichid, cu o autocisternă şi două autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

După cum ne‑a declarat directorul tehnic şi de producţie al SC Apă‑Canal, ing. Niţă Podaru: "Până la ora prânzului, au fost trimise cisterne cu apă la Spitalul de Obstetrică ‑Ginecologie "Buna Vestire", la Spitalul Militar, la Centrul de Plasament de pe strada Traian, la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi la "Viva Club". Urmează ca în continuare să onorăm, evident în mod gratuit, toate solicitările adresate dispeceratului SC Apă‑Canal, atât cele ale populaţiei, cât şi ale instituţiilor. Este regretabil disconfortul creat populaţiei, dar trebuie avută în vedere şi utilitatea lucrării pe care o realizează SC Electrica SA la Turnul de Apă din Ţiglina. Sperăm ca montajul să fie finalizat înainte de ora 18.00, iar furnizarea să fie reluată mai devreme decât am anunţat".

La rândul său, şeful echipei de la Electrica a precizat că din punctul de vedere al societăţii la care este angajat, următoarea întrerupere pentru lucrări de revizie a instalaţiei modernizate se va face abia peste patru ani. Oricum suntem aproape de final şi încercăm să ne terminăm treaba înainte de ora 16.00".

Spitale avantajate de autonomie

Făcând un tur al spitalelor gălăţene, am constatat că singurele afectate au fost tocmai cele care au solicitat trimiterea autocisternei, respectiv Maternitatea "Buna Vestire" şi Spitalul Militar. "Noi avem constituite provizii de apă în câteva butoaie, dar, cum o parte din rezervă se consumase, pentru ca pacientele să nu sufere, am solicitat autocisterna. Deşi ne confruntăm cu o situaţie critică, asigurăm asistenţă numai în cazul urgenţelor (naşteri, suferinţe ginecologice cu caracter acut etc.). Intervenţiile pentru bolnavele cronic au fost reprogramate" ‑ ne‑a declarat dr. Anamaria Hărăbor, managerul maternităţii.

Alte spitale din zona în care a fost sistată furnizarea apei nu au fost afectate de această măsură. Potrivit directorului medical al Spitalului de Boli Infecţioase, dr. Călina Lazarovici: "Unitatea noastră dispune de un bazin în care se păstrează permanent o rezervă tampon de apă potabilă. Ieri (luni n.n.), această rezervă a fost reîmprospătată, astfel ca la robinetele spitalului curge apă şi nu sunt nici un fel de probleme, asistenţa fiind acordată în condiţii normale".

O informaţie similară am primit şi de la dr. Virgil Draşovean, directorul medical al Spitalului Municipal de Psihiatrie.

Deşi anunţul privind "oprirea apei" a fost difuzat timp de trei zile, unii gălăţeni au fost totuşi luaţi prin surprindere de "secarea robinetelor". Este şi cazul câtorva familii de pe strada "Dumitru Chicuş", care au rugat managerul maternităţii în vecinătatea căreia locuiesc să le permită să‑şi umple bidoanele de la cisterna solicitată pentru unitatea sanitară. Alţi gălăţeni, precum cei din cartierele Ţiglina, au avut surpriza plăcută de a nu rămâne fără apă, chiar dacă presiunea acesteia a scăzut considerabil.

După reluarea furnizării, specialiştii Compartimentului Igiena Mediului din cadrul Autorităţii Judeţene de Sănătate Publică vor monitoriza calitatea apei.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=25376

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.