Jump to content

Arcada Galaţi - volei masculin (2016-2017)


dcp100168

Recommended Posts

Arcada Galaţi - oficial în CEV Cup

Şapte echipe româneşti vor evolua în Cupa CEV şi Challenge Cup la volei masculin şi feminin în sezonul 2016-2017 - Arcada Galaţi, Explorări Baia Mare şi CSM Târgovişte, în CEV Cup, respectiv LMV Ploieşti, VM Zalău, CSM Bucureşti şi Ştiinţa Bacău în Challenge Cup.

Link to comment
Share on other sites

Voleibaliştii de la Arcada vor juca în CEV Cup în primele zile ale anului viitor

Voleibaliştii de la Arcada Galaţi vor avea următoarele sărbători de iarnă fără zile libere, pentru că imediat după Revelion vor susţine primul lor meci din ediţia 2016-2017 a cupelor europene. În urma tragerii la sorţi, care a avut loc astăzi, în Bulgaria, la Varna, s-a stabilit ca Arcada să intre direct în turul doi al CEV Cup, urmând să întâlnească învingătoare duelului din primul tur dintre Barkom Kazhany Lvov (Ucraina) şi Vojvodina Novi Sad. Primul meci pentru Arcada va avea loc în intervalul 3-5 ianuarie 2017, în deplasare, iar returul la o distanţă de două săptămâni (17-19 ianuariei), la Galaţi. Dacă va trece de acest tur secund, în optimi va urma foarte probabil o dublă întâlnire cu una din formaţiile ce vor fi eliminate din turul trei al Ligii Campionilor.

Arcada, formaţie înfiinţată în urmă cu patru ani, a debutat în cupele europene sezonul trecut, când a jucat în Challenge Cup. A intrat în turul doi, unde a trecut de OK Novi Pazar (Serbia), apoi a eliminat formaţia ČEZ Karlovarsko (Cehia). S-a oprit în turul patru, fiind eliminată de Asul Lyon (Franţa) după setul de aur. În partida de la Lyon, Arcada şi adversara sa au intrat în istoria voleiului mondial cu un set încheiat cu scorul 47-45 pentru gazde. De-a lungul timpului, doar în patru meciuri din toată lumea au fost seturi cu mai multe puncte jucate.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mirel Zaharescu, managerul echipei de volei Arcada. "Fortificăm lotul, vrem titlul de campioană"

În această perioadă, când jucătorii se află într-o binemeritată vacanţă, conducerea echipei masculine de volei Arcada Galaţi este preocupată la maximum de alcătuirea lotului. Este firesc ca lucrurile să stea astfel, întrucât voleiul gălăţean are obiective îndrăzneţe în sezonul viitor, al cărui start este anunţat  pentru 8 octombrie, când Arcada va juca pe teren propriu cu CSM Bucureşti. Pe această temă am purtat un dialog cu Mirel Zaharescu, managerul clubului.
- Cum staţi la capitolul componenţei lotului pentru următorul sezon?
- Ne aflăm într-o perioadă de negocieri, de căutări. Am rezolvat o serie de probleme, iar zilele următoare sperăm să punem punct în ce priveşte alcătuirea viitorului lot. Deja avem câteva certitudini: Filip Despotovski, Nemanja Radovici, Caio Provenzano de Pra, Şerban Paşcan, Liviu Cristudor, Alexandru Cerşemba, George Zahar şi Alexandru Muscină continuă şi în campionatul următor la echipa noastră.
- Ce se preconizează în viitorul apropiat în materie de transferuri?
- Ne aflăm în negocieri avansate cu un „libero” de calitate, sârbul Nikola Rosici, ca şi cu doi jucători care au evoluat la noi şi în sezonul recent încheiat, Silviu Suson şi Mihai Dumitrache. Totodată, vizăm aducerea a încă doi-trei jucători de valoare din străinătate. Oricum, vrem ca ziua de 25 iulie, data programării primului antrenament, să ne găsească total pregătiţi.
- Deci Rosici ar putea fi următoarea achiziţie. Ce ne puteţi spune despre el?
- Împlineşte 32 de ani pe 5 august, are 1,93 m. înălţime şi joacă pe postul de libero. Este căsătorit şi are un copil. Este absolvent al Liceului de Educaţie Fizică şi al Facultăţii de Ştiinţe Economice. De la vârsta de 15 ani a fost legitimat la OK Belgrad. În continuare a reprezentat culorile cluburilor: Budvanska Rivijera Budva (Serbia), Moers Sport Club, VfB Friedrichshafen (Germania), PV Lugano (Elveţia), Tomis Constanţa şi Dragons Lugano (2015-2016, Elveţia). Pentru că a jucat şi în România, Nikola se descurcă destul de bine şi cu folosirea limbii române în conversaţii.
- Stafful tehnic rămâne acelaşi?
- Antrenorii anunţaţi,  Nicuşor Harabagiu şi Marian Apostu, vor pregăti echipa şi în viitorul sezon. Iar în ceea ce priveşte obiectivul, este firesc să ne dorim mai mult faţă de ediţiile precedente. În primul an după promovare ne-am clasat pe locul şapte, au urmat, progresiv, locurile cinci, respectiv trei, cu medaliile de bronz aferente. Aşadar, conducerea clubului şi-a propus titlul de campioni şi vom face totul pentru a-l îndeplini. De asemenea, ne dorim o reprezentare cât mai onorabilă a voleiului masculin românesc în Cupa CEV, cea de-a doua competiţie continentală.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Arcada i-a înregimentat pe Alexander Safonov şi Bojan Janici

Echipa gălăţeană pregătită de antrenorii Nicu Harabagiu şi Marian Apostu şi-a propus pentru sezonul viitor câştigarea titlului de campioană naţională şi un parcurs cât mai lung în cupele europene. Pentru acest lucru este nevoie de un lot puternic iar conducerea clubului se preocupă să aducă jucătorii care să se plieze la atingerea obiectivelor.

Preşedintele Mirel Zaharescu ne-a anunţat în cursul serii de luni că negocierile sunt foarte avansate cu alţi doi jucători foarte importanţi, care vor semna cel mai probabil în câteva ore. Arcada a reuşit să-l achiziţioneze pe rusul Alexander Safonov, 25 ani, 212 cm, 98 kg, centru, care în sezonul trecut a jucat pentru Belogorie Belgorod, locul III în prima Ligă din Rusia. Safonov a jucat în 2015 în Champions League.

Cel de-al doilea transfer parafat de echipa gălăţeană este sârbul Bojan Janici, 34 ani, 198 cm, 87 kg, jucător de zona 4, care în 2014 a jucat la Tomis Constanţa. Janici a fost prezent cu Serbia la două Olimpiade: 2008 (Beijing) şi 2012 (Londra), unde a fost căpitan şi a mai jucat în carieră pentru echipe din: Italia, Spania, Polonia, Rusia, Turcia, China şi Franţa.

Arcada se va reuni pe 25 iulie iar la jumătatea lunii august va pleca într-un cantonament de 10 zile la Cheile Grădiştei. În perioada 23-25 septembrie, la sala Polivalentă Dunărea se va organiza Cupa Arcada, ultima verificare înaintea începerii campionatului.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Transferuri pentru câştigarea campionatului, la Arcada

  • Echipa gălăţeană a semnat cu un voleibalist rus înalt de 2,12 metri, care a jucat ultimele două sezoane în Liga Campionilor * Sunt negocieri avansate şi cu căpitanul echipei naţionale a Serbiei

Echipa masculină de volei Arcada Galaţi, medaliată cu bronz în sezonul trecut al campionatului primei ligi, are ambiţii maxime pentru ediţia următoare, câştigarea titlului de campioană, astfel că cei din conducerea clubului, inclusiv stafful tehnic, sunt preocupaţi de alcătuirea unui lot cât mai valoros. "Facem tot ce se poate pentru a forma în timp util un lot competitiv, pentru că ne aşteaptă un sezon ce se anunţă extrem de disputat şi în care obiectivele noastre sunt foarte clare: câştigarea campionatului şi un parcurs european cât mai lung în Cupa CEV", a subliniat Mirel Zaharescu, managerul clubului.

Reluarea antrenamentelor este programată peste câteva zile (luni, 25 iulie), dorindu-se ca în acel moment să fie conturată componenţa lotului. Astfel, oficialii clubului au confirmat parafarea unui nou transfer, cel al rusului Alexander Safonov (foto). Are 25 de ani, o înălţime impresionantă (2,12 metri) şi joacă pe postul de centru. Vine din campionatul Rusiei, de la formaţia Belogorie Belgorod, cu care în utlimele două sezoane în jucat în Liga Campionilor şi a terminat pe locul trei în campionatul intern. Belogorie Belgorod este una dintre cele mai puternice formaţii din Europa, câştigând Liga Campionilor în urmă cu doi ani.

Semnarea contractului cu Safonov reprezintă a doua achiziţie din această vară, după cea a liberoului sârb Nikola Rosici.

Totodată, se încearcă şi aducerea experimantului Bojan Janici, un sârb în vârstă de 34 de ani, cu care negocierile sunt într-o fază avansată. Janici este cunoscut pasionaţilor de volei din ţară întrucât a evoluat acum două sezoane la fosta campioană VCM Tomis Constanţa. Este căpitanul echipei naţionale a Serbiei, cu care a participat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice (Beijing - 2008 şi Londra - 2012).

În acest moment, pe lângă Safonov şi Rosici, lotul echipei gălăţene mai cuprinde alţi opt jucători, care au evoluat şi sezonul trecut: Filip Despotovski, Nemanja Radovici, Caio Provenzano de Pra (cărora le-au fost prelungite contractele), Şerban Paşcan, Liviu Cristudor, Alexandru Cerşemba, George Zahar şi Alexandru Muscină. Cu Silviu Suson nu s-a ajuns la una acord pentru un nou contract, însă este foarte aproape de a-şi prelungi contractul Mihai Dumitrache, craioveanul care are deja două sezoane la Arcada.

În linii mari, s-a stabilit şi programul perioadei de pregătire. Începând de luni, vor fi trei săptămâni de antrenamente în Galaţi, apoi antrenorii Nicu Harabagiu şi Marian Apostu îşi vor transfera „cartierul general” la Cheile Grădiştei, pentru un  cantonament montan de zece zile la altitudine. Apoi, vor urma meciurile de pregătire, inclusiv în cadrul turneului amical devenit tradiţional la Galaţi, „Cupa Arcada”, preconizat a avea loc în perioada 23-25 septembrie. Startul în noul campionat  este programat pentru 8 octombrie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Arcada a perfectat încă un transfer

Jucătorii echipei Arcada îşi intensifică pregătirile pentru următorul sezon, în care au ca obiectiv câştigarea titlului de campioană. Antrenamentele se desfăşoară zilnic, sub îndrumarea aceluiaşi staff tehnic de anul trecut - Nicuşor Harabagiu şi Marian Apostu - cu care s-au obţinut medaliile de bronz.

La antrenamente, care au debutat pe 25 iulie, iau parte deocamdată următorii jucători: Despotovski, Radovici, Caio de Pra, Rosici, Dumitrache, Paşcan, Cristudor, Cerşemba, Zahar şi Muscină.

Dintre jucătorii transferaţi în această perioadă precompetiţională, doar unul singur jucător participă la antrenamente, „liberoul” sârb Nikola Rosici (32 ani). Rusul Alexander Safonov (centru, 2,12 m, 25 ani) se află acasă, în aşteptarea vizei pentru România.

În perioada imediat următoare este aşteptat să ajungă la echipă încă un voleibalist din străinătate, bulgarul Miroslav Gradinarov, care reprezintă cea mai recentă achiziţie a celor de la Arcada. Negocierile din această săptămână s-au finalizat cu succes, astfel că Gradinarov a devenit jucător al echipei gălăţene. Acesta joacă pe postul de trăgător secund, are 31 de ani şi 2,03 metri. În afara de ţara natală, a mai evoluat la echipe din Turcia, Italia, Cipru, Japonia şi Franţa. Ultima dată a jucat în Japonia, la FC Tokio Volleyball Team. Din 2014 este component al lotului naţional al Bulgariei.

Conducerea clubului îşi mai doreşte încă unu-două transferuri, pe care speră să le perfecteze până pe 15 august, când lotul gălăţean va pleca într-un cantonament la Cheile Grădiştei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Încă un transfer la Arcada

Formaţia masculină Arcada Galaţi, care are ca obiectiv câştigarea campionatului, a mai perfectat ieri încă un transfer, cel al lui Andrei Spînu, component al echipei naţionale. Are 29 de ani, înalt de 2,10 m. şi joacă pe postul de centru. A mai evoluat la Tomis Constanţa, iar sezonul trecut la echipa greacă Olimpiakos Pireu.

Acesta este a patra achiziţie a echipei gălăţene din această vară, după cele ale sârbului Nikola Rosici, rusului Alexander Safonov (Rusia) şi bulgarului Miroslav Gradinarov.

Lotul Arcadei, care se află în plină campanie a pregătirilor pentru noul sezon, a ajuns la 13 jucători, care vor pleca din 15 august într-un cantonament montan, la Cheile Grădiştei

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Ultimul transfer la Arcada Galaţi

Managerul Clubului Arcada, Mirel Zaharescu, a confirmat ultimele două transferuri, rusul Alexander Safonov (25 de ani, 2,12 m înălţime, centru), respectiv, sârbul Bojan Janici.

Janici are 34 de ani, 1,98 m înălţime, este trăgător secund şi în ultima vreme a evoluat la VCM Tomis Constanţa. A fost component al „naţionalei” Serbiei, alături de care a jucat la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008) şi Londra (2012). Debutul şi l-a făcut la Steaua Roşie (1996), apoi s-a transferat la Vojvodina Novi Sad. A mai jucat la cluburi din Italia, Spania, Polonia, Rusia, Turcia şi China.

Cu aceşti doi jucători s-a completat lotul cu care Arcada va aborda meciurile viitorului sezon, care va debuta pe 15 octombrie. Din lot mai face parte şi Silviu Suson, aflat sub contract încă un an cu Arcada, dar, deocamdată, el se pregăteşte la lotul naţional. În condiţiile în care va dori să plece la un alt club, el îşi va putea rezilia contractul cu gălăţenii.

După cum am anunţat, voleibaliştii gălăţeni se află în cantonament la Cheile Grădiştei, acolo unde s-au prezentat şi ultimii nou-veniţi - Safonov şi Janici. Iată  numele celorlaţi jucători aflaţi sub comanda antrenorilor Nicuşor Harabagiu şi Marian Apostu: Despotovski, Radovici, Caio de Pra, Paşcan, Dumitrache, Cristudor, Cerşemba, Zahar, Muscină, Nikola Rosici, Miroslav Gradinarov şi Andrei Spînu.
Pregătirile din cantonament se vor încheia pe 26 august, perioadă după care vor începe şi meciurile de verificare.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Arcada, locul al doilea la Piatra Neamţ, în primul turneu de volei

Sala Sporturilor din Piatra Neamţ a găzduit un prim turneu de verificare pentru echipele masculine de volei. Între acestea s-a numărat şi cea a clubului Arcada Galaţi, care a dorit să-şi verifice potenţialul după o perioadă complexă de pregătire şi cantonament.

Deşi nu sunt relevante pentru actuala perioadă, rezultatele au fost: 1-3 cu Ştiinţa Explorări Baia Mare, 3-1 cu Steaua şi 3-0 cu echipa gazdă VCM LPS. În acest turneu, stafful tehnic nu a putut beneficia de întregul lot, pentru a se putea edifica, acest lucru urmează să fie materializat în următoarele meciuri amicale. De notat că la scorul de 1-2 cu Baia Mare, gălăţenii au avut un scor favorabil egalării (au condus cu 24-20 în setul al patrulea), dar nu au reuşit acest lucru.

Un prim „şase”, cu unele impovizaţii, a arătat astfel: Despotovski, Caio de Pra, Bojan Janici, Miroslav Gradinarov, Cristudor, Muncină - Nikola Rosici (libero). Pe parcurs au mai fost folosiţi: Dumitrache, Paşcan şi Alexander Safonov. Nu au evoluat deloc Nemanja Radovici, aflat încă în perioada de recuperare, Andrei Spînu, care se pregăteşte la lotul naţional, Cerşemba şi Zahar, învoiţi pentru examene.

Despre acest turneu ne-a vorbit antrenorul secund Marian Apostu: "Pentru că ne-au lipsit patru dintre cei 14 jucători pe care îi avem în lot, nu am reuşit să ne edificăm asupra stadiului de pregătire pe care l-am atins. Dar putem spune că avem suficient timp până la 15 octombrie, când va avea loc startul oficial în noul sezon competiţional. La viitoarele antrenamente, ca şi în jocurile de verificare ale următoarelor turnee (n.r. - la Ploieşti, în Capitală şi la Galaţi), vom urmări stabilirea formulei de bază, ca şi îmbunătăţirea relaţiilor de joc şi omogenitatea în ansamblu. Vom lucra cu nou-veniţii - ridicătorii Gradinarov şi Janici - pentru stabilirea relaţiilor şi automatismelor cu extremele de pe zona patru. În zilele următoare, vom continua acumulările prin antrenamente susţinute (unul şi două pe zi), iar în perioada 9-11 septembrie vom participa la turneul de la Ploieşti, în organizarea clubului Tricolorul Liceul „Mihai Viteazul”, turneu la care vor lua parte tot patru echipe prim-divizionare”, a spus tehnicianul gălăţean Marian Apostu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Cupa Arcada, de astăzi până duminică

De vineri şi până duminică, la sala Polivalentă Dunărea se va desfăşura tradiţionala Cupa Arcada, un turneu amical de volei masculin care aduce la start patru formaţii: Tricolorul LMV Ploieşti, Steaua Bucureşti, Arcada Galaţi şi VCM LPS Piatra Neamţ. Programul complet al competiţiei: vineri - Tricolorul LMV - Steaua (ora 16.00); Arcada - VCM LPS P.Neamţ; sâmbătă: Piatra Neamţ - Tricolorul (ora 15.00), Arcada - Steaua (ora 16.30); duminică: Steaua - Piatra Neamţ (ora 9.00), Arcada - Tricolorul (ora 11.00).

Link to comment
Share on other sites

”Cupa Arcada”, adjudecată de clubul organizator

Trei zile pline de volei, la Sala „Dunărea”, unde s-au disputat meciurile ediţiei a treia a „Cupei Arcada”. În plină campanie de pregătiri în vederea noului campionat (care va începe pe 15 octombrie), s-au întrecut patru formaţii: Steaua, VCM LPS Piatra Neamţ, Tricolorul Ploieşti şi Arcada Galaţi. Au fost şase meciuri urmărite cu interes de un public numeros, cu partide utile de verificare a potenţialului de joc.

Conform aşteptărilor, echipa organizatoare a dominat întrecerile, după ce în precedentele două turnee - de la Piatra Neamţ şi Ploieşti - terminase pe poziţia a doua. Iată rezultatele înregistrate în cele trei zile: Ploieşti - Steaua 2-1 şi Arcada - Piatra Neamţ 3-0 (15, 14, 13); Piatra Neamţ - Ploieşti 0-3 şi Arcada - Steaua 3-0 (13, 19, 18), respectiv, ieri, în ultima zi, Steaua - Piatra Neamţ 2-1 şi Arcada - Tricolorul 3-1. Iată cum a arătat clasamentul final al „Cupei Arcada”: 1. ARCADA GALAŢI - trei victorii, 2. Tricolorul Ploieşti - două victorii, 3. Steaua - o victorie, 4. Piatra Neamţ - zero puncte.

Echipa medaliată cu bronz în sezonul trecut a întrat în teren cu „sextetul” care ar putea fi cel de bază, cu patru noutăţi. Iată-l: Despotovski, Gradinarov, Safonov, Caio de Pra, Zahar, Janici - Rosici (libero).

Cu această ocazie a avut loc şi prezentarea oficială a lotului pentru ediţia 2016-2017, care şi-a propus un obiectiv de excepţie - câştigarea titlului de campioană naţională. Componenţa lotului cu care Nicuşor Harabagiu şi Marian Apostu vor aborda noul sezon este format din: Despotovski (căpitan), Caio de Pra, Safonov, Gradinarov, Janici, Rosici (libero), Paşcan, Cristudor, Cerşemba, Zahar, Muscină, Dumitrache, Andrei Spînu (aflat la lotul naţional) şi Radovici, încă în perioada de recuperare. Cu dublă legitimare, în lot se mai află şi juniorul de la CSS Galaţi - Silviu Grigoraş, de doar 17 ani.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Echipa de volei masculin Arcada Galați va juca sâmbătă, 15 octombrie, primul meci din noua ediție a Diviziei A1. În meciul de debut din actualul sezon, Arcada va juca, de la ora 17.00, pe teren propriu (Sala Sporturilor), cu CSM București.

Link to comment
Share on other sites

Arcada s-a chinuit şi a câştigat în tie-break

Sala Polivalentă Dunărea a găzduit sâmbătă după-amiază partida Arcada Galaţi - CSM Bucureşti ce a contat pentru prima etapă a Diviziei A1 la volei masculin. Cele două echipe s-au întâlnit şi la două turnee amicale, de fiecare dată gălăţenii impunându-se fără probleme. Suporterii care au venit să-şi vadă la lucrul favoriţii se aşteptat la un meci scurt şi o victorie concludentă.

Fără bulgarul Gradinarov, accidentat, dar cu noile achiziţii pe teren: Safonov, Janic, Spînu şi Rosic, echipa pregătită de antrenorii Nicu Harabagiu şi Marian Apostu a suferit mult în primul rând la capitolul omogenizare şi a comis multe greşeli neforţate. Arcada a condus cu 1-0 şi 2-1 la seturi şi 19-16 în setul patru. Bucureştenii au revenit spectaculos când nimeni nu se mai aştepta, au egalat şi au împins meciul în tie-break, având un punct asigurat. În cele din urmă, lucrurile au revenit la normal şi, după 140 de minute Arcada a obţinut o victorie chinuită dar meritată.

Rezultat final: Arcada Galaţi - CSM Bucureşti 3-2 (25, -23, 18, -22, 7).

Echipa învingătoare a avut următoarea alcătuire: Safonov, Caio de Pra (Dumitrache), Paşcan (Cristudor), Despotovski (Radovic), Janic, Spînu - Rosic, libero.

Gălăţenii vor juca două partide în această săptămână: cu Volei Club Caransebeş (19 octombrie, deplasare) şi cu VCM LPS Piatra Neamţ (22 octombrie, sala Dunărea, ora 19.00).

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Arcada a câştigat la Caransebeş, cu emoţii uriaşe

Un meci de volei desfăşurat pe parcursul a două ore şi jumătate nu poate fi decât unul deosebit de disputat, tensionat, presărat cu faze spectaculoase. Aşa a fost cel disputat de Arcada Galaţi la Caransebeş, în etapa a doua din Divizia A1, acolo unde de fiecare dată a avut probleme cu gazdele de la Volei Club. În ultimii doi ani, de când adversarii de miercuri au intrat în prima ligă, gălăţenii au plecat acasă cu traista goală.

De data aceasta, echipierii Arcadei s-au mobilizat mai mult decât altă dată şi au întors de două ori soarta meciului, câştigând în cele din urmă cu 3-2. În primul set, care a durat 35 de minute, tabela a arătat permanent scor echilibrat: 6-8, 10-8, 11-12, 16-14, 20-17 şi s-a încheiat în prelungiri, 29-31. Setul doi a fost asemănător şi a revenit gazdelor: 8-6, 13-11, 18-18, 21-21, 25-23. Au urmat alte două seturi extrem de echilibrate, fiecărei echipe revenind câte unul. Setul III: 3-3, 7-4, 7-7, 10-12, 16-15, 18-20, 21-21, 26-24, respectiv 4-5, 10-8, 18-19, 23-24, 24-26. În aceste condiţii, a fost nevoie de tie-break, în care de la jumătatea lui s-a produs o spectaculoasă răsturnare de situaţie. Sebeşenii au condus până la 7-4 şi 8-6, moment în care au revenit puternic gălăţenii, au făcut 8-9, 10-14 şi 11-15.

Iată cum a caracterizat această dispută managerul Clubului Arcada, Mirel Zaharescu: „Echilibru total pe întregul parcurs, trei dintre cele cinci seturi încheindu-se în prelungiri, în aceste condiţii, oricare dintre echipe putând să tranşeze disputa. Este bine că noi am fost aceia care ne-am impus în setul decisiv datorită experienţei superioare, dar şi valorii lotului. Am acumulat patru puncte în două etape şi sperăm ca următoarele victorii să fie de trei puncte. Primul prilej îl avem sâmbătă, când vom juca acasă cu Piatra Neamţ”. 

Meciul a fost arbitrat de un cuplu orădean: Paul Szabo / Alina Suciu.

Antrenorii Nicuşor Harabagiu şi Marian Apostu au început cu „sextetul”: Despotovski, Safonov, Janici, Caio de Pra, Spînu, Paşcan – Rosici (libero). Au mai dat o mână de ajutor la obţinerea victoriei Dumitrache şi Cristudor.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Prima victorie de trei puncte pentru Arcada

În etapa a treia din Divizia A1 masculină de volei, echipa gălățeană Arcada a obținut prima victorie de trei puncte din acest sezon, după două meciuri câștigate în prelungiri. Gălățenii au trecut cu 3-0 (25-13, 25-19, 25-19) de VCM LPS Piatra Neamț. A fost un meci la discreția gălățenilor, pe toată durata jocului gălățenii au fost la conducerea jocului.

Arcada: Filip Despotovski (Alexandru Muscină) - Alexander Safonov (Nemanja Radovic), Caio de Pra (Mihai Dumitrache), Șerban Pașcan, Bojan Janic (Liviu Cristudor), Andrei Spânu-Nikola Rosic (libero). Antrenori: Nicu Harabagiu și Marian Apostu.

După trei etape, Arcada a acumulat 7 puncte.

În etapa a IV-a, Arcada va juca pe terenul nou promovatei Știința Bacău, sâmbătă, 29 octombrie, de la ora 17.00.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Victorie clară la Bacău

În etapa a patra a Diviziei A1 de volei, Arcada a jucat la Ştiinţa Bacău, echipă nou-promovată, în faţa căreia a câştigat fără prea mari eforturi: 3-0 (23, 19, 19). Fără să strălucească, jocul gălăţenilor a fost mai eficient şi, drept urmare, ei au încheiat victorioşi. Evoluţia scorului demonstrează acest lucru. Setul I: 8-6, 14-16, 18-21, 23-25; setul II: 7-8, 13-16, 18-21, 19-25; setul III: 7-8, 12-16, 19-25. Chiar dacă au existat şi unele momente de echilibru, problema învingătoarei nu s-a pus în discuţie.

Antrenorii Nicuşor Harabagiu şi Marian Apostu au aliniat următorul „sextet”: Despotovski, Caio de Pra, Safonov, Spînu, Janici, Paşcan - Rosici (libero). Pe parcurs au mai fost folosiţi: Cristudor, Gradinarov şi Radovici.

A arbitrat cuplul bucureştean Silvian Lungu/ Cristian Cristea.

Echipa a plecat, sâmbătă seară, la Piatra Neamţ, unde a rămas două zile pentru pregătiri şi refacere. În această după-amiază va avea loc plecarea spre nord-vestul ţării, unde, miercuri şi sâmbătă, Arcada va susţine două meciuri într-o singură deplasare, cu Ştiinţa Explorări Baia Mare şi cu Volei Club Zalău. Două meciuri extrem de importante, în compania a două dintre fruntaşele voleiului românesc.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Victorie de trei puncte la Baia Mare

Seria de trei meciuri consecutive în deplasare a fost continuată de voleibaliștii de la Arcada cu o victorie la Baia Mare. Echipa gălățeană a jucat în etapa a V-a din Divizia A1 cu Știința Explorări, ordinea meciurilor fiind inversată față de programarea inițială. Gălățenii s-au impus cu 3-1 (26-24, 25-19, 23-25, 25-22).

După cinci etape, Arcada este pe locul doi, cu 13 puncte, setaveraj 15-5. Seria de meciuri în deplasare va fi încheiată sâmbătă, 5 noiembrie, pe terenul celor de la Volei Municipal Zalău.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Arcada a pierdut cu 3-0 pe terenul vicecampionilor

Ultimul meci din seria celor trei consecutive în deplasare a fost pierdut de echipa masculină de volei Arcada, cu scorul de 3-0 (16, 18, 17), la Zalău, pe terenul vicecampionilor de la Volei Municipal. Înfrângerea de la Zalău este prima din acest sezon pentru Arcada, iar în clasament gălățenii au coborât până pe locul patru, cu 13 puncte.

Pentru Arcada, urmează o serie de trei jocuri cu echipele din partea superioară a clasamentului. Sâmbătă, 12 octombrie, gălățenii vor juca pe teren propriu, în etapa a VII-a, cu noul lider al Diviziei A1, Steaua București, apoi în etapa a VIII-a, 19 noiembrie, Arcada va juca pe terenul fostului lider LMV Tricolorul Ploiești, iar seria va fi încheiată în etapa a IX-a, 26 noiembrie, pe teren propriu cu SCMU Craiova.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Arcada Galați - Steaua București 3-1 (25-23, 23-25, 33-31, 25-23)

În Sala „Dunărea”, sâmbătă seara, meciul dintre Arcada şi liderul clasamentului campionatului masculin, Steaua, a oferit un spectacol antrenant, cu multe momente dramatice, încheiat cu un succes foarte important al echipei gălăţene, care a dus la schimbarea liderului: 3-1 (23, -23, 31, 23). Acum, prima parte a ierarhiei arată astfel: 1. Tricolorul Ploieşti - 17 p, 2-4. Zalău, Arcada şi Steaua - cu câte 16 puncte.
Arcada s-a impus datorită puterii de luptă şi a concentrării din finalurile de set, în condiţiile în care oaspeţii au condus mare parte din timpul celor patru seturi, deseori şi la 5-6 puncte diferenţă. Elocvent este faptul că la toate time-outurile tehnice, Steaua s-a aflat în avantaj!
Evoluţia scorului: setul I - 2-4, 6-12, 14-16, 21-21, 25-23; setul II - 2-7, 8-11, 18-19, 22-22, 23-25; setul III - 4-4, 8-8, 12-14, 15-15, 20-18, 24-21, 24-24, 29-29, 33-31; la fel de palpitant a fost şi setul patru - 3-3, 5-11, 9-15, 10-16, 17-18, 22-22 şi 25-23.
Echipa victorioasă a avut următoarea componenţă: Radovici, Caio de Pra, Despotovski, Janici, Gradinarov (Paşcan, Cristudor), Spînu - Rosici (libero).
Miercuri, cele două echipe se vor întâlni din nou, de data aceasta în „Cupa României”, tot la Galaţi, de la ora 20.00 (televizare Digisport).

Link to comment
Share on other sites

Negocieri cu antrenorul Martin Stoev

Surse din anturajul clubului susţin că Arcada, care are ca obiectiv câştigarea titlului de campioană, pregăteşte modificări la nivelul conducerii tehnice, fiind destul de avansate negocierile cu bulgarul Martin Stoev pentru postul de antrenor principal. Stoev a fost antrenor al desfiinţatei VCM Tomis Constanţa, cu care a câştigat trei titluri naţionale şi tot atâtea Cupe, ajungând până în play-offul Ligii Campionilor. La Constanţa i-a antrenat şi pe trei din actualii jucători de la Arcada, Andrei Spînu şi sârbii Bojan Janici şi Nikola Rosici. A mai antrenat în Italia şi a fost selecţioner al Bulgariei. Oficializarea acestei mutări este posibil să se producă chiar astăzi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Arcada a învins Steaua 3-0 în Cupă

După victoria cu 3-1, de sâmbătă, din Divizia A1, echipa masculină de volei Arcada a învins Steaua și în meciul de Cupă. Echipa gălățeană, cu antrenorul bulgar Martin Stoev la meciul de debut, a trecut cu 3-0 (21, 22, 16) de viceliderul Diviziei A1, Steaua București, și a făcut un prima pas spre semifinalele Cupei României. 

Arcada: Filip Despotovski - Caio de Pra, Bojan Janic, Nemanja Radovic, Miroslav Gradinarov, Andrei Spânu, Nikola Rosic-libero. Au mai jucat: Liviu Cristudor, Alexander Safonov, Șerban Pașcan.

Returul sfertului de Cupă cu Steaua este programat peste o săptămână, pe 23 noiembrie, de la ora 19.00, la București, în direct la Digi Sport.

Pentru Arcada urmează meciul de pe terenul liderului din Divizia A1, LMV Tricolorul Ploiești, sâmbătă, 19 noiembrie, de la ora 18.00.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

LMV Tricolorul Ploiești - Arcada Galați 1-3 (16-25, 25-23, 23-25, 16-25)

 

Arcada a reuşit o victorie de mare importanţă în lupta pentru titlu

Echipa masculină de volei Arcada Galați a reușit o victorie de mare importanță în cursa pentru câștigarea titlului de campioană, învingând în deplasare, scor 3-1 (25-16, 23-25, 25-23, 25-16), formația Tricolorul Ploieşti, prima clasată înaintea acestei dispute. Partida s-a disputat sâmbătă seara şi a contat pentru etapa a opta din Divizia A1.

Echipa gălăţeană a avut o evoluţie excelentă, adversara reuşind să-i facă faţă doar în setul secund, pe care l-a şi câştigat, şi parţial în cel de-al treilea. Aceasta este a doua victorie la rând în campionat obţinută de Arcada în faţa primei clasate, după ce în urmă cu o săptămână învingea, tot cu 3-1, pe Steaua, lidera clasamentului din acel moment.

În alte două partide importante pentru configuraţia părţii superioare a clasamentului, disputate tot sâmbătă, VM Zalău a învins pe teren propriu, cu 3-0, pe „U” Cluj, iar Steaua a trecut cu 3-1, acasă, de Unirea Dej. În urma acestor rezultate, VM Zalău, Steaua şi Arcada sunt pe primele trei locuri la egalitate de puncte - 19, urmate de Tricolorul Ploieşti, cu 17 puncte.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Arcada s-a calificat în semifinalele Cupei

Pentru al doilea sezon consecutiv, echipa masculină de volei Arcada s-a calificat în careul de ași al Cupei. În manșa retur a sferturilor de finală, Arcada s-a impus cu 3-2, la București, pe terenul celor de la Steaua. Arcada a câștigat primul set cu 25-21, Steaua a egalat după ce a câștigat setul secund cu același scor, 25-21. În al treilea set, Arcada s-a impus 25-16, ceea ce a fost echivalent cu calificarea în semifinale. Steaua a egalat la 2 în meci, după ce a câștigat setul secund tot cu 25-21, iar ultimul parțial a fost câștigat de Arcada, 15-10. 

Cu două victorii, 3-0 la Galați și 3-2 la București, Arcada a obținut calificarea în semifinalele Cupei României. În semifinale, gălățenii vor juca cu SCM U Craiova - campioana României. Meciul tur este programat pe 25 ianuarie, iar returul pe 8 februarie. 

Până la duelul din semifinalele Cupei, Arcada și SCM U Craiova se vor întâlni în etapa a IX-a din Divizia A1, sâmbătă, 26 noiembrie, de la ora 17.00, la Sala Sporturilor ”Dunărea”.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.