Jump to content

Război total în UNPR Galați


Recommended Posts

Război total în UNPR Galați

  • Marius Stan, de două ori preşedinte al UNPR Galaţi

Printr-un mesaj pe pagina oficială de Facebook, Marius Stan anunţă că, începând cu data de 28 iunie 2016, prin împuternicirea Biroului Politic Permanent Naţional, este numit preşedinte interimar al Organizaţiei Judeţene UNPR Galaţi. Cu alte cuvinte, deputatul Eugen Chebac nu mai este liderul judeţenei UNPR.
Stan nu a renunţat însă la şefia organizaţiei municipale: „Totodată, atrag atenţia Organizaţiei Municipale, ca sunt în continuare preşedintele organizaţiei. Drept urmare, o sa-mi exercit toate atribuţiile şi prerogativele funcţiei, inclusiv să stabilesc cine, cum şi în ce fel se votează de către reprezentanţii partidului în forurile legislative locale, având girul conducerii centrale a partidului. Aviz amatorilor!”, aşa se încheie mesajul postat pe Facebook.
Mesajul, care lasă loc de multe interpretări, pare să fie un avertisment la adresa colegilor de partid: Picu Apostol Roman, Marian Alexandru şi Cornel Moise Oancea, care, la şedinţa de constituire a Consiliului Local Galaţi, au pus umărul la invalidarea mandatului câştigat prin vot de Marius Stan. Şi cel mai probabil vor urma sancţiuni politice.

După ce Marius Stan a anunţat că a fost numit preşedinte interimar al organizaţiei judeţene UNPR Galaţi, şi cumulează şi şefia organizaţiei municipale, în tabăra colegilor de partid nu pare să fie prea mare îngrijorare. Deputatul Eugen Chebac se declară, în continuare, lider judeţean UNPR, iar viceprimarul şi consilierul local UNPR Picu Apostol Roman nu-şi face griji că şi-ar putea pierde mandatul. "Excluderea unui membru marcant, vicepreşedinte la nivel naţional şi preşedinte al unei organizaţii judeţene, cum sunt eu, nu se poate face decât cu aprobarea Biroului Permanent Naţional. O decizie privind reatragerea sprijinului politic sau excluderea din partid se ia cu jumătate plus unu din voturile celor 19 membri ai Biroului Permanent Naţional. O asemenea întâlnire BPN nu a avut loc, deci sunt preşedintele organizaţiei judeţene", ne-a declarat deputatul Eugen Chebac.

Aceeaşi opinie o împărtăşeşte şi prim-vicepreşedintele organizaţiilor municipală şi judeţeană a UNPR Galaţi, Picu Apostol Roman. "Domnul Marius Stan trebuie să înţeleagă că partidul nu rezidă într-un singur om şi nu poate fi condus în mod despotic. Excluderea sau retragerea sprijinului politic pentru un membru care este consilier local nu se poate face decât cu votul Biroului Permanent Municipal, iar propunerea se transmite spre aprobare Biroului Permanent Judeţean şi, mai departe, Biroului Permanent Naţional. În acest moment, biroul municipal este în curs de reformare, plin plecarea a cinci membri, împreună cu dl Vergiliu Vals, la PSD, deci nu are cine să ia decizii. Dl Chebac este preşedintele organizaţiei judeţene, iar dl Stan poate face ce vrea cu ştampila partidului la dânsul în sufragerie", ne-a declarat Picu Apostol Roman.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Sediul UNPR din Galați, sigiliat şi păzit

Războiul mocnit dintre Marius Stan şi colegii săi de partid, Eugen Chebac şi Picu Apostol Roman, continuă. Miercuri, 29 iunie, după ce Marius Stan şi-a făcut publică pe Facebook poziţia de lider atât la organizaţia judeţeană, cât şi la cea municipală a UNPR, ar fi trebuit să aibă loc o şedinţă de partid, în care cei care l-au lăsat fără mandatele de consilier local şi judeţean să fie supuşi judecăţii şi să-şi primească sancţiunile.

Ei bine, după cum am aflat de la Marius Stan, şedinţa nu a putut avea lor din lipsă de… spaţiu. Concret, Marius Stan şi membrii UNPR convocaţi în şedinţă nu au putut intra în sediul partidului, deoarece era încuiat, iar cheia se afla la Picu Apostol Roman. "Am sigilat sediul partidului ca să nu poată intra nimeni şi să dispară baza de date pe care o avem. O firmă de pază angajată îl păzeşte zi şi noapte. Singurul care are voie să intre în sediul UNPR sunt eu", ne-a declarat Marius Stan. "Este păcatul meu că am crezut şi cred în oameni... până la proba contrarie. Deşi am fost avertizat în legătură cu Picu Apostol Roman, nu am vrut să cred şi i-am dat o şansă. Deşi în 2012 a făcut campanie pentru Nicuşor Ciumacenco, adversarul meu, l-am angajat director interimar şi apoi director general la Cantina de Ajutor Social. L-a trădat pe Durbacă, l-a trădat pe Ciumacenco, m-a trădat şi pe mine, o să trădeze şi PSD. Singura întrebare este când o va face", ne-a declarat Marius Stan.

După ce UNPR-iştii din tabăra viceprimarului Picu Apostol Roman şi a deputatului Eugen Chebac s-au văzut puşi în situaţia de a nu putea trece pragul sediului de partid, sigilat de Marius Stan şi păzit cu agenţi şi o maşină de intervenţie rapidă, reacţiile nu au întârziat să apară. „Regret că l-am susţinut pe Marius Stan şi că am suferit alături de el pentru pierderea alegerilor. Şi că am muncit pentru a-l creşte de la nouă-zece procente, cât avea, la scorul pe care l-a obţinut. De când eram la PP-DD i-am pus partidul la dispoziţie şi a avut o echipă de cinci consilieri locali care să-l sprijine”, ne-a declarat Picu Apostol Roman. Prim-vicepreşedintele UNPR este revoltat că nu mai poate intra în sediul de partid şi că nici deputatul Eugen Chebac nu îşi poate desfăşura activitatea parlamentară acolo. „În timpul campaniei electorale domnul Marius Stan nu a dat o apă minerală la partid, dar acum are bani să plătească o firmă de pază şi să ia partidul cu japca. Este de un egocentrism fără margini, la fel ca faraonii care, când mureau, se îngropau cu întreaga curte. Dl deputat Eugen Chebac nu îşi poate desfăşura activitatea în sediul partidului pentru că acesta este sigilat şi păzit”.

Picu Roman a ţinut să răspundă şi acuzaţiilor de trădare: „Eu nu am trădat niciodată pe nimeni! În campania electorală am 72 de ore de înregistrări în care i-am făcut campanie electorală. Nici măcar nu a venit la sediul partidului să mulţumească oamenilor care l-au sprijinit”, ne-a declarat politicianul.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Scandal: descindere nocturnă a Poliției la sediul UNPR Galați

Războiul dintre aripile „pro-PSD“ și „pro-PNL“ din organizația UNPR Galați a ajuns și în faza dosarelor penale. La Poliția Municipiului Galați a fost înregistrat un dosar penal după ce marți seara polițiștii au descins la sediul organizației, fiind alertați prin 112 că fostul primar, Marius Stan, din tabăra liberală, a spart ușa sediului. Imediat după descinderea Poliției au sosit la sediul UNPR și liderii aripii „pro PSD“, deputatul Eugen Chebac și viceprimarul Picu Apostol Roman.

Polițiștii au constatat că fostul primar, însoțit de fiica sa, a forțat ușa sediului. Explicația oferită de Marius Stan a fost că după ce timp de zece zile Chebac și Roman i-au blocat accesul în sediu, deși era președintele interimar al UNPR Galați și că a forțat ușa pentru a putea lua din sediu mai multe documente care îi erau necesare pentru decontarea cheltuielilor din campanie.

Tabăra pro-PSD l-a trădat pe Stan

Organizația locală a UNPR a ajuns la războiul dintre aripile liberale și pesediste, din cauza oportunismului, dar și pe fondul inconsecvenței conducerii centrale în poziționarea față de cele două principale partide, PSD și PNL. Imediat după alegerile locale, după ce Marius Stan a pierdut alegerile pentru Primăria Galați, președintele organizației județene UNPR Galați, deputatul Eugen Chebac și directorul „Cantinei Săracilor“, Picu Apostol Roman, i-au întors spatele lui Stan, optând pentru colaborarea cu PSD. Au obținut de la liderul PSD Galați, Dan Nica, funcția de viceprimar al Galațiului pentru Picu Roman. Pentru obținerea acestei funcții, Chebac și Roman i-au oferit lui Dan Nica și voturile consilierilor UNPR pentru inva­lidarea mandatelor de consilier municipal și consilier județean ale lui Marius Stan. A fost dovada supremă a loialității față de noul stăpân.

Poziția UNPR: ba cu PNL, ba cu PSD!

În acea perioadă, președintele UNPR, Valeriu Steriu, discuta cu copreședinții Alina Gorghiu și Vasile Blaga despre alianța/fuziunea PNL-UNPR. În acest context, pe 28 iunie, Steriu l-a destituit pe deputatul Chebac din cauza colaborării cu PSD, numindu-l președinte interimar al UNPR Galați pe Marius Stan, susținătorul colaborării cu PNL. Timp de zece zile, Marius Stan nu a reușit să intre în sediul UNPR, deoarece cheia de la ușa sediului era la Picu Apostol Roman. A urmat o nouă lovitură de teatru. După ce conducerea PNL a renunțat la ideea fuziunii cu UNPR, președintele Valeriu Steriu a hotărât destituirea președintelui interimar, Marius Stan (pro-PNL) și revenirea la vechea conducere, cu Eugen Chebac (pro-PSD), președinte al UNPR Galați. Astfel, marți seara, când a forțat ușa, Marius Stan nu mai era președinte interimar al UNPR Galați și nemaiavând această calitate oficială, a ajuns să fie cercetat penal pentru spargerea „domiciliului“ organizației.

romanialibera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.