Jump to content

O gălăţeancă a născut în taxiul care o ducea la spital

Recommended Posts

Posted

O gălăţeancă a născut în taxiul care o ducea la spital

Experienţă neobişnuită pentru o tânără mămică din Galaţi care, noaptea trecută, a adus pe lume cel de-al patrulea copil, chiar în taxiul care o aducea la Spitalul de Urgenţă. Femeia nici nu se aştepta să nască atât de repede. Se ducea la un magazin să cumpere câte ceva, când a simţit că i se rupe apa. Nu a mai chemat ambulanţa, deoarece aproape era parcat un taxi şi a urcat în el. A crezut că are timp, dar nu a fost aşa.

"În taxi, până să ajung la spital, deja născusem. Nu s-a speriat taximetristul, dar vă daţi seama, aşa ceva nu se întâmplă mereu. Nu mă putea ajuta, el era la volan. Fetiţa e sănătoasă mi s-a spus, are 3,1 kg şi a primit nota 9 la naştere", a spus Lica Ioan, 38 de ani, mama care a născut în taxi. Femeia mai are acasă trei copii, doi băieţi şi o fată, de 13, 9 şi 5 ani. Medicul neonatolog care a fost de gardă în acea noapte, dr. Genoveva Vasilcan, a spus că fetiţa nou născută pe care au primit-o din taxi, evoluează bine deocamdată.

Taximetristul care a avut parte de o cursă neobişnuită spune că este fericit că atât mama, cât şi copila sunt bine. "S-a urcat doamna şi a spus să merg mai repede la spital că naşte. Pe parcurs, pe Centură, s-a născut fetiţa, i-am spus mamei să nu se panicheze că ajungem imediat", a spus Ionuţ Florea, taximetristul în maşina căruia s-a născut fetiţa. Bărbatul nu ar zice nu dacă ar fi întrebat dacă nu vrea să boteze fetiţa. Naşterea în taxi a fost ceva neobişnuit şi pentru cadrele din UPU Spitalului de Urgenţă. Pe camerele de supraveghere se poate vedea cum medici, asistenţi și infirmieri vin repede să le scoată din taxi pe fetiţă şi mama ei.

presagalatibraila.com

O gălăţeancă în vârstă de 37 de ani, mamă a trei copii, a reuşit să doboare orice record în materie de naşteri. Mai puţin de cinci minute! Lica Ioan se aştepta să devină mamă pentru a patra oară, săptămâna viitoare, numai că bebeluşul, o fetiţă, a avut alte planuri. Sâmbătă seară, femeia ieşise la un magazin din Bariera Traian, ca să cumpere ceva, şi, deodată, înainte să apuce să îşi pună produsele în sacoşă, a simţit că i s-a rupt apa. În faţa evenimentului neaşteptat, nu a mai stat să sune la ambulanţă, ci s-a urcat în primul taxi.

"Am simţit că nasc şi nu am mai avut răbdare să aştept salvarea. Eram cu sora mea, i-am zis taximetristului să meargă repede la spital, că nasc. Omul a mers cât de repede a putut, dar am născut pe drum, în maşină, singură. Când am ajuns la spital, fetiţa era ieşită şi am fost preluate de medici", povesteşte Lica Ioan. Micuţa, care a fost imediat evaluată, cântăreşte peste 3 kilograme şi este perfect sănătoasă, spun medicii.

"Am avut în timpul gărzii o naştere care s-a petrecut într-un taxi, a unei mame destul de tinere. Copilul este normoponderal, de sex feminin şi s-a adaptat foarte bine, având o evoluţie favorabilă", a declarat dr. Genoveva Vasilcan, neonatolog în cadrul Spitalului de Urgenţă Galaţi.

Atât mama, cât şi bebeluşul se află acum în îngrijirea medicilor şi abia aşteaptă să plece acasă, la cei doi fraţi şi la surioara care îi aşteaptă cu nerăbdare. Nu este exclus ca tocmai taximetristul care şi-a doborât recordul personal de viteză într-o cursă, şi sub ochii căruia s-a născut practic fetiţa, să-i fie naş de botez.

"Cred că am făcut cinci minute din Barieră până la spital, dar fetiţa a vrut să iasă când eram pe Centură. Am fost îngrijorat, dar nu m-am speriat, m-am preocupat ca mama şi copilul să fie bine, să îi aduc cât mai repede la spital. Dacă vor vrea şi vor avea plăcerea, eu aş fi de acord să o botez", ne-a spus taximetristul Ionuţ Florea.

viata-libera.ro