Jump to content

Revoltă în ALDE Galați


Recommended Posts

Revoltă în ALDE Galați. Liberalii cer demisia senatorului Durbacă

La un an de la înființare, organizația din Galați a partidului lui Călin Popescu Tăriceanu este pe punctul de a fi desființată, după ce grupul liberalilor reformatori s-a întrunit joi seară și a luat mai multe decizii, printre care și aceea de a-și suspenda activitatea în cadrul organizației până când Biroul Politic Executiv al ALDE va lua mai mai multe măsuri prin care să fie evitate deciziile abuzive ale liderului organizației, senatorul Eugen Durbacă.

Prima dintre deciziile luate de grupul liberal din ALDE Galați este aceea de solicita Biroului Politic Executiv al ALDE și președintelui partidului, Călin Popescu Tăriceanu, să ia măsurile necesare pentru ca Organizația ALDE Galați să funcționeze în baza principiului parității 50%-50% a deciziilor celor doi copreședinți ai organizației, Cristian Dima, fostul președinte al PLR Galați și Eugen Durbacă, fostul președinte al Partidului Conservator Galați.

O altă decizie luată de liberalii din ALDE Galați este aceea de a solicita Biroului Politic Executiv să retragă decizia de numire a senatorului Eugen Durbacă în funcția de președinte al organizației de la Galați, căruia liberalii-reformatori nu îi mai recunosc calitatea de președinte.

Liberalii îi solicită și direct lui Durbacă să demisioneze de la conducerea organizației după ce la alegerile locale a candidat pentru mandatul de primar al Galațiului, dar a obținut un scor mai mic decât partidul: „Se solicită domnului Eugen Durbacă să își dea demisia de onoare de la conducerea organizației județene ALDE Galați datorită faptului că la alegerile locale a avut un procent mai mic decât cel al partidului”.

Senatorului Durbacă i se mai cere și să își ceară scuze public pentru că fără nicio consultare a exclus din ALDE un membru al grupului liberal care fusese ales consilier în Consiliul Municipiului Galați: „I se cere domnului Eugen Durbacă să își ceară scuze public pentru hotărârea luată unilateral și nelegal din punctul de vedere al Statului ALDE prin excluderea lui Florin Râclea”, se spune în documentul adoptat de grupul liberal.

Ultima decizie luată de membrii grupului liberal-reformator este aceea de a se suspenda din activitatea Organizației ALDE Galați, o separare în fapt, până la luarea de către Biroul Politic Executiv al ALDE a măsurilor pe care le-au solicitat.

Senatorul Durbacă are un CV care începe cu CPEX și se termină cu DNA

Senatorul Eugen Durbacă este, la 72 de ani, unul dintre cei mai controversați politicieni gălățeni. Fost membru supleant al Comitetului Politic Executiv al PCR și absolvent la „Ștefan Gheorghiu”, despre care spune că era „tot un fel de ASE”, s-a afirmat în politica post-revoluționară ca un etalon al traseismului politic, fiind pe rând membru la Uniunea Stângii Democratice – PSM – PDAR – Partidul Democrat de Centru – PDSR – ApR – PD şi PUR/PC. Liberal nu mai fusese până acum.

Durbacă este contracandidatul liderului PSD Galați Dan Nica la titlul de baron al Galațiului, după ce a deținut două mandate de primar al Galațiului și unul de președinte CJ Galați, perioade în care a ctitorit un imperiu imobiliar, cu trei blocuri, patru benzinării, spații comerciale, etc.

Senatorul Durbacă și discipolul acestuia, deputatul Bogdan Ciucă, șeful comisiei juridice a Camerei Deputaților, sunt cercetați penal în dosarul Afacerii „Aviasan”, în care un grup infracțional din care mai făcea parte celebrul fost deputat PDL Mihail Boldea a acaparat prin mai multe falsuri cele 39,6 ha ale fostei Aerobaze „Aviasan” de la Galați , un teren în valoare de 24 milioane euro.

Cu privire la senatorul Eugen Durbacă, procurorii DNA Galați au disjuns cercetările, dosarul fiind trimis în octombrie 2013 la Parchetul General, pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute în art.25 Cod Penal raportat la art.132 din Legea nr.78/2000 în referire la art.248 Cod Penal şi art.248 (1) Cod Penal, respectiv instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice.

romanialibera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Efectele „aiurelii” lui Durbacă. La Tribunal, termene în dosarele consilierilor eliminați din CJ și CLM

Joi, la Tribunalul Galați sunt fixate termene în procesele în care doi consilieri aleși pe listele ALDE, respectiv Dan Deaconescu - ales consilier județean și Florin Râclea - ales consilier municipal, se judecă cu ALDE, Consiliul Județean și Consiliul Municipal, după ce mandatele le-au fost invalidate ca urmare a unor adrese semnate de președintele ALDE Galați, Eugen Durbacă, potrivit căruia cei doi nu ar mai fi membri ALDE.

Dan Deaconescu și Florin Râclea proveneau din fostul Partid Liberal-Reformator (PLR), care a fuzionat cu Partidul Conservator (PC), noua formațiune fiind Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE).nPrin eliminarea celor doi consilieri foști membri PLR, au devenit consilieri supleanții, care sunt foști membri PC. În locul lui Daniel Deaconescu a devenit consilier județean Natalița Buruiană, iar în locul lui Florin Râclea a devenit consilier municipal Vali Viorel Sandu.

În dosarul 2644/121/2016, Florin Râclea a dat în judecată Consiliul Municipal - prin președintele de ședință Gheorghe Bugeac (ALDE), organizația ALDE Galați și pe Vali Viorel Sandu (ALDE, fost PC), solicitând anularea deciziei comisiei de validare prin care i-a fost invalidat mandatul, ceea ce înseamnă recunoașterea dreptului de a-și exercita mandatul de consilier municipal. În dosarul 2643/121/2016, Daniel Deaconescu a dat în judecată Consiliul Județean, organizația ALDE Galați și pe Natalița Buruiană (ALDE, fostă PC), cerând de asemenea recunoașterea dreptul de a-și exercita mandatul de consilier județean.

Președintele executiv al ALDE Galați, Cristian Dima, a precizat că în conformitate cu statutul ALDE, adresele prin care președintele Durbacă a comunicat CJ, respectiv CLM, că lui Deaconescu și Râclea le-ar fi fost retras sprijinul politic și în consecință nu ar mai fi membri ALDE nu erau valabile, deoarece adresele emise de conducerea filialei ALDE trebuiau să fie semnate și de președintele executiv.

Președintele executiv consideră că s-a ajuns la invalidarea mandatelor lui Daniel Deaconescu și Florin Râclea de la o „aiureală” a unui coleg de partid, care evident că nu poate fi nimeni altul decât Eugen Durbacă. „Celor doi colegi li s-a adus un prejudiciu moral, de imagine. Sunt cetățeni ai Galațiului, sunt personalități în lumea afacerilor din Galați, care contribuie la bugetul de stat și bugetul local. Eu, în calitate de președinte executiv al ALDE Galați și vicepreședinte al ALDE la nivel național, reiterez faptul că cei doi sunt membri ai ALDE. Împotriva lor nu a fost dată nicio sancțiune. Din nefericire, un coleg de-al nostru din ALDE (președintele ALDE Galați, Eugen Durbacă - n. red.) a propus o aiureală, ceea ce demonstrează o lipsă de maturitate politică, să n-o denumesc altfel și s-a ajuns la un simulacru”, a declarat Cristian Dima.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.