Jump to content

Fuziune PMP - UNPR


Recommended Posts

Fuziune PMP-UNPR. Ce va câştiga Băsescu la Galaţi?

După mai multe săptămâni în care UNPR a negociat ba fuziunea cu PNL, ba reîntoarcerea la “iubirea cea dintâi”, PSD, în această după amiază a apărut bomba: Partidul Mișcarea Populară va fuziona cu Uniunea Națională pentru Progresul României, anunț făcut chiar de liderul PMP, Traian Băsescu. ''Astăzi am finalizat un proces de negociere, care durează de două săptămâni, un proces de fuziune între Partidul Mișcarea Populară și UNPR. Sunt destui parlamentari din UNPR care au plecat la PSD, nu ne deranjează, pentru că opțiunea noastră este să facem o fuziune cu un partid în care cea mai mare parte a parlamentarilor nu au opțiune pentru PSD. Va fi o fuziune miercuri, săptămâna viitoare, vom avea fiecare partid congresele de fuziune'', a precizat Băsescu, într-o conferință de presă.

La rândul său, liderul UNPR, Valeriu Steriu, a declarat că "există la nivel național o complementaritate între cele două partide. Mergând mai departe, am găsit mesaje unitar îndreptate în sprijinul românilor, al capitalului autohton. (...) Sunt multe elemente pe care le avem în comun (…) Iată că, în urma unei ședințe purtate astăzi la nivelul UNPR și tot astăzi în cadrul Partidului Mișcarea Populară, ambele echipe de conducere au stabilit că se impune pasul următor - acela al unui protocol și al unui calendar pentru a face acest proces de fuziune. Este, aș putea spune, un lucru normal, o coagulare a forțelor pentru pregătirea alegerilor generale și reprezintă, până la urmă, o opțiune pentru români de a alege și altceva decât PSD sau PNL, două partide mari, să spunem, tradiționale, dar care au consumat atât resursele umane, cât și ceea ce înseamnă mesajul pentru români. Sunt în clipa de față foarte multe milioane de români care în mod real așteaptă și altceva, așteaptă să vadă un partid care este apropiat de ei. Și pot spune că rezultatele însumate ale celor două partide - UNPR și PMP - pot duce într-adevăr la o împlinire a acestor așteptări”. Liderul UNPR a mai susținut că intră pe picior de egalitate cu PMP, alături de care își propune să construiască "împreună un viitor".

Dincolo de planurile celor două partide pentru alegerile parlamentare, să privim puțin la situația din cele două foruri legislative locale. La Consiliul Local, de pildă, teoretic, dacă s-ar aplica fuziunea PMP-UNPR, noua alianță ar avea împreună 6 voturi (4 UNPR + 2 PMP), ceea ce ar putea înclina serios balanța la anumite proiecte, mai ales având alături PNL, cu cele 7 mandate și independenta Simona Vreme. Ar însemna nu mai puțin de 14 voturi din totalul de 27, adică jumătatea simplă, ceea ce nu este puțin lucru în cazul adoptării proiectelor de hotărâre. Asta, teoretic, deoarece practic, din cei 3 consilieri locali UNPR, nici unul nu ar trebui acceptat în noua fuziune cu PMP (după spusele lui Traian Băsescu, fostul președinte declarând că vrea să colaboreze cu cei care “nu au o opțiune pentru PSD”). Ori, în cazul CL-ului, viceprimarul Roman Apostol Picu a fost ales în această funcție tocmai datorită negocierii cu PSD (adică, UNPR-iștii au stabilit cu PSD că nu vor vota validarea mandatului de consilier a lui Marius Stan, iar în schimb, PSD-ul a votat susținerea ca viceprimar a lui Roman Apostol Picu). Evident, în acest caz rămâne încă de mare interes ce va urma în privința stabilirii liderului, căci este greu de crezut că la Galați, singurul UNPR-ist pro PNL, fostul primar Marius Stan, va accepta să fie condus, în cadrul noii construcții politice rezultate din fuziunea cu PMP de Cătălin Cristache - unul din cei mai vehemenți critici (ca să ne exprimăm elegant) ai lui Stan în campania electorală din vară.

Pe de altă parte, odată fuziunea gata, este posibil ca nici UNPR să nu mai existe (după spusele lui Valeriu Steriu - “nu suntem poate cei mai fericiți că sigla nu mai este vulturul pe care îl iubim cu toții atât de mult, va fi cu siguranță o siglă de care ne vom aminti cu drag, sunt însă multe lucruri pe care le vom duce mai departe”), ceea ce ar face să dispară pericolul care îl făcea să tremure pe viceprimarul Roman Apostol Picu - acela ca Marius Stan să aibe acceptul de la conducerea centrală a partidului de a-i retrage sprijinul politic celui pe care oricum l-a acuzat de trădare pentru “un ciolan cu fasole”.

La CJ Galați, în teorie, fuziunea PMP-UNPR ar aduce 6 voturi (3 UNPR și 3 PMP), dar matematica politică este iar dată peste cap de realitatea din teren, căci și aici, ca și la CJ, deja UNPR-iștii au bătut palma cu PSD.

Cu alte cuvinte, la Galați, prin această fuziune, Traian Băsescu va câștiga tot atâția consilieri cât a avut și până acum. Maxim, căci PSD-ul nu se oprește din negocieri niciodată…

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Ce spun Cătălin Cristache şi Marius Stan despre fuziunea PMP - UNPR

Săptămâna viitoare, pe scena politică românească s-ar putea naşte un nou partid, format din fuziunea PMP cu UNPR. Anunţul a fost făcut de fostul preşedinte al României, Traian Băsescu. Marele câştigător al fuziunii prin absorbţie va fi PMP, care îşi păstrează numele, sigla şi imnul, iar UNPR va primi doar posturi de vicepreşedinţi.
"Logica a fost simplă: consolidarea PMP, dar şi a UNPR. Nu va fi fuziune cu doi preşedinţi, cu copreşedinţi, va fi o fuziune care se votează miercuri şi se termină joi. În teritoriu vom avea un singur preşedinte, la vârful partidului vom avea un singur preşedinte. Vom avea doi vicepreşedinţi de la PMP şi doi vicepreşedinţi de la UNPR”, a declarat Traian Băsescu.
Faptul că, la Senat, grupul parlamentar UNPR nu mai există şi că mulţi dintre parlamentarii progresişti au plecat la PSD nu descumpăneşte PMP. „Opţiunea noastră este să facem o fuziune cu un partid în care cea mai mare parte a parlamentarilor nu au opţiune pentru PSD'', a declarat Traian Băsescu.
În ciuda optimismului de la vârf, la Galaţi situaţia este privită cu rezerve. Mai ales că la UNPR e greu de spus cine este preşedintele organizaţiei judeţene cu care PMP, condus de liderul judeţean Cătălin Cristache, va trebui să fuzioneze.

Tranşant

"Vă garantez că infecţia din UNPR nu va veni în PMP Galaţi. În UNPR există oameni de valoare şi oameni de calitate. Dar infecţia, gunoiul şi mizeria dintre ei nu va veni la PMP. E un partid construit de mine, este copilul meu. Noi avem partid, una dintre cele mai unite organizaţi din ţară, unde nu au fost discuţii între doi membri. Nu vor veni aici cu problemele lor din UNPR”, a declarat, tranşant, liderul PMP Galaţi, Cătălin Cristache.
Cât despre colaborarea cu UNPR Galaţi, acesta s-a arătat rezervat, declarând că preferă să aştepte congresul de la Bucureşti şi apoi să se pronunţe. În plus, e destul de greu să spună cine conduce destinele progresiste la Galaţi.

"Să vedem congresul!"

Situaţia UNPR Galaţi este una complicată. Şi asta pentru că, după ce i-a fost invalidat mandatul de consilier local şi judeţean, fostul primar Marius Stan a anunţat că a preluat şefia organizaţiei judeţene, deţinută de către deputatul Eugen Chebac. De cealaltă parte, tabăra Eugen Chebac - Picu Apostol Roman consideră că la cârma UNPR nu s-a schimbat nimic. Iar sediul partidului stă sub cheie, păzit de o firmă angajată de Marius Stan.
Eugen Chebac nu a putut fi contactat telefonic pentru a ne spune cum va colabora cu PMP.
În schimb, Marius Stan s-a mărginit să declare că aşteaptă congresul de la Bucureşti, nu de alta, dar, de curând, UNPR s-a mai pregătit de o fuziune, cu PNL, care a eşuat.
Dacă fuziunea va deveni realitate, raportul de forţe în Consiliul Local şi cel Judeţean s-ar putea schimba.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Copilul PMP îi arată „mijlociul” lui Cristache

Recent, când Băsescu anunţase iminenta fuziune prin absorbţie a UNPR-ului în PMP, Cătălin Cristache făcea nişte declaraţii mârlăneşti despre viitorii lui colegi. Arogant şi needucat, aşa cum s-a produs mai mereu pe scena politică, Cristache spunea despre PMP Galaţi că este copilul lui şi că nu va permite ca gunoiul şi infecţia din UNPR să-i afecteze bebe-ul băsist. Dar iată ce declara pentru Viaţa Liberă: „Vă garantez că infecţia din UNPR nu va veni în PMP Galaţi. În UNPR există oameni de valoare, dar infecţia, gunoiul şi mizeria dintre ei nu va veni în PMP. E un partid construit de mine, e copilul meu”. Numai că, din fericire pentru galerie, Băsescu a rostuit de aşa manieră lucrurile, încât copilul PMP va avea alţi părinţi şi-l va ferici pe Cristache arătându-i „mijlociul”.

„Structurile în teritoriu fuzionează strict pe baza rezultatelor din alegeri, adică acolo unde organizaţia judeţeană de la UNPR a obţinut un scor mai bun, are preşedinţia organizaţiei, acolo unde a obţinut PMP, are PMP preşedinţia. Cel mai mare obiectiv pe care îl avem la Parlament este să avem grup pentru a putea fi reprezentaţi în secţiile de votare la alegerile din decembrie”, a declarat Băsescu la finalul reuniunii Congreselor extraordinare ale PMP şi UNPR, în cadrul căreia s-a votat fuziunea celor două partide. Deci, „infecţia şi mizeria şi gunoiul din UNPR” vor conduce noul PMP, pentru că la Galaţi au obţinut rezultate net superioare la alegerile din 5 iunie.

UNPR are un deputat, pe ramolitul de Chebac şi un viceprimar, polonicarul Picu. PMP nu are nimic. La alegerile pentru Consiliul Judeţului Galaţi, rezultate care contează la votul politic pe partide, UNPR a obţinut 9% şi trei consilieri, iar PMP doar 7% şi doi consilieri, un al treilea venind prin redistribuire. Şi în ceea ce priveşte mandatele de consilieri locali, UNPR are 49 mandate-9,10%, PMP 37 de mandate 6,46%.

La Consiliul Local Galaţi, UNPR are patru consilieri, iar PMP doar doi.

La alegerile pentru primar, Marius Stan (UNPR) a obţinut 19.856 de voturi (21,32%), iar Cătălin Cristache, părintele plodului PMP, doar 4.315 voturi (4,63%), sub scorul partidului. În sfârşit, UNPR are doi primari: la Negrileşti - Fuică-Haisler Alexandru şi la Cuca - Vlad Mihăiţă, avortonul PMP având zero şi la acest capitol.

Concluzia este că infecţia din UNPR va veni la PMP Galaţi şi va prelua conducerea. Totuşi, cele două partide au la Galaţi acelaşi naş: Dan Nica.

Acest text este un pamflet şi trebuie trata ca atare.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Cătălin Cristache și Marius Stan vor conduce noul PMP, la Galați. Se pregătește ”debarcarea” lui Picu Roman din funcția de viceprimar

Filiala gălățeană a Partidului Mișcarea Populară (PMP) va fi condusă de Cătălin Cristache (reconfirmat în funcția de președinte, după validarea fuziunii cu UNPR) și de fostul primar Marius Stan, căruia i-a revenit calitatea de prim-vicepreședinte, a decis, vineri, 22 iulie, conducerea centrală a formațiunii politice. Chiar dacă, până în urmă cu două zile, pe scena politică gălățeană se vehicula că deputatul Eugen Chebac va fi cel desemnat să conducă partidul, liderii de la București au preferat un tandem Cristache-Stan, după analiza rezultatelor obținute de PMP și UNPR la alegerile locale.

„S-a ținut cont de rezultatele obținute de cele două partide la alegerile din 5 iunie. PMP a avut, în județ, exceptând municipiul Galați, rezultate mai bune. Practic, au fost evaluați cei doi președinți de organizații județene, domnul deputat Chebac și eu”, ne-a declarat Cătălin Cristache. Chiar dacă, la acest moment, circulă informații conform cărora unii dintre membrii UNPR ar putea fi marginalizați, ba chiar determinați, într-un fel sau altul, să părăsească noul partid, Cristache a afirmat că „toată lumea va fi primită cu brațele deschise în PMP” și că vor urma discuții pe această temă.

Conform unor surse din UNPR, Picu Roman, cel care l-a trădat pe fostul primar Marius Stan, coalizând cu PSD și punând umărul la invalidarea mandatului de ales al fostului edil-șef, riscă să piardă funcția de viceprimar și calitatea de ales local. Se pare că ar exista deja un înlocuitor al acestuia.

Deputatul Eugen Chebac și fostul primar Marius Stan nu au răspuns la telefon, pentru a-și exprima un punct de vedere.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Organizaţia Municipală a PMP Galaţi are un nou preşedinte

Partidul Mişcarea Populară - Filiala Judeţeană Galaţi a adoptat, joi, 18 august 2016,  în şedinţa Consiliului Executiv Judeţean hotărârea de numire a preşedintelui Organizaţiei Municipale Galaţi. Potrivit unui comunicat de presă al Partidului Mişcarea Populară, Oana Claudia Iurescu, consilier local în Consiliul Local al Municipiului Galaţi, a fost desemnată preşedinte al Organizaţiei Municipale Galaţi a PMP şi are ca primă împuternicire să formeze echipa de conducere a Organizaţiei Municipale Galaţi. Oana Claudia Iurescu are 42 de ani, este economist de profesie şi administrator al unei societăţi comerciale.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Chebac şi Stan, în luptă pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al PMP Galaţi

Vinerea trecută a început un veritabil ping-pong pe tema persoanei care ocupă funcţia de prim-vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene Galaţi a PMP Galaţi. Totul a început după ce pe o agenţie naţională de presă a apărut ştirea conform căreia preşedintele executiv al PMP, Valeriu Steriu, l-a numit pe Eugen Chebac în funcţia de prim-vicepreşedinte, în locul lui Marius Stan.

Două comunicate ce se bat cap în cap

În numai câteva ore, ştirea era infirmată printr-un comunicat de presă al PMP Galaţi, care anunţa că: „"Nu există modificări în conducerea organizaţiei. Astfel, preşedinte al Filialei Galaţi a Partidului Mişcarea Populară este domnul Cătălin Cristache. Iar Prim-Vicepreşedinte este domnul Marius Stan. Domnul Eugen Chebac nu este membru al organizaţiei judeţene Galaţi a PMP, până la această dată neavând adeziune depusă spre aprobarea Consiliului Executiv Judeţean, conform statutului PMP. Totodată, vă informăm că în cadrul Consiliului Executiv Naţional al PMP nu a fost adoptată nici o hotărâre privind stabilirea candidaturilor pentru alegerile parlamentare în ceea ce priveşte componenţa listelor şi implicit, a poziţiei vreunui candidat pe aceste liste. Aşa cum a ţinut să sublinieze şi preşedintele Traian Băsescu cu ocazia acestui eveniment, candidaturile vor fi propuse de Consiliile Executive Judeţene şi aprobate de Consiliul Executiv Naţional. Prin urmare, infirmăm orice informaţie privind modificarea conducerii filialei PMP Galaţi şi nominalizarea vreunui candidat pentru alegerile parlamentare”".

Numai că, sâmbătă, nici Chebac n-a stat degeaba şi a trimis la rându-i un comunicat de presă, care nu face decât să-şi susţină numirea în funcţie: ”"Conducerea centrală a PMP a hotărât, în data de 5 septembrie 2016, numirea mea ca prim-vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene Galaţi, numire care s-a făcut legal şi statutar. De altfel, alte comentarii referitoare la această numire nici nu pot apărea, chiar dacă unele persoane consideră politica un joc individual, deşi el este unul de echipă”".

Declaraţiile oficialilor gălăţeni ai PMP

Contactat telefonic, Marius Stan a fost reţinut în declaraţii. ”"Numirea a venit cu o singură semnătură, nu e statutară. Iniţial hotărârile s-au luat în Comitetul Naţional Executiv. Statutul spune foarte clar că orice modificare trebuie validată de organizaţia judeţeană. E o situaţie ciudată. Lucrul ăsta care l-au făcut Chebac şi cu Steriu e jenant, penibil”", a spus Stan.

Preşedintele PMP Galaţi, Cătălin Cristache, ne-a declarat că, până în prezent, în privinţa acestui subiect nu s-a primit niciun document oficial la sediu, iar documentul prezentat presei de Eugen Chebac nu e statutar. Întrebat dacă a luat legătura cu conducerea centrală a partidului pentru a lămuri această situaţie, Cristache ne-a spus: ”"E o greşeală materială. E tot ce pot să spun”". 

Situaţia nu e clară, cu atât mai mult cu cât pe data de 7 septembrie a avut loc şedinţa Consiliului Executiv Naţional al PMP, la care au participat atât Cristache, Stan, dar şi Chebac, şi nimeni nu a aflat nimic de schimbările ce urmau să se dea în vileag vineri. Dar dacă săptămâna aceasta va fi finalizată fuziunea PMP cu UNPR, aşa cum s-a anunţat, atunci s-ar putea ca Băsescu, aşa cum îl ştie toată lumea, să pună piciorul pe gâtul unuia sau altuia dintre cei doi prim-vicepreşedinţi şi să limpezească situaţia de la Galaţi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

PMP Galați și-a anunțat candidații pentru alegerile parlamentare

Astăzi, în conferință de presă, PMP Galați a făcut publică lista definitivă a candidaților pentru alegerile din iarnă. Conferința de presă a fost susținută de Cătălin Cristache, președintele filialei gălățene a PMP, Marius Stan, Prim-Vicepreședinte, Romulus Iaru, Secretar General și Oana Claudia Iurescu, Președintele Organizației Municipale Galați.

”Ieri, 13 septembrie 2016, a avut loc ședința Consiliului Executiv Județean al Filialei Galați a Partidului Mișcarea Populară, având ca temă definitivarea listelor de candidați pentru alegerile pentru Camera Deputaților și Senat din 11 decembrie 2016. În conformitate cu prevederile Statutului PMP și decizia Consiliului Executiv Național (CEN), lista definitivă de candidați întocmeste de Consiliul Executiv Județean și se validează de CEN. Lista este întocmită în ordine alfabetică, și cuprinde atât candidații pentru Camera Deputaților cât și pe cei pentru Senat. Au fost desemnați 20 de candidați, după cum urmează

Andrei Mihai, 34 de ani, economist

Banciog Petrică, 53 de ani, impiegat de mișcare

Butunoi Liviu, 48 de ani, jurist

Cristache Cătălin, 38 de ani, inginer

Dobrea Milică, 53de ani, subinginer                      

Hîrleșteanu Iulia, 49 de ani, jurist

Iaru Romulus Lucian, 48 de ani, economist

Iurescu Oana Claudia, 42 de ani, economist

Malinovici Victor, 63 de ani, maistru

Mărăcineanu Mitică, 41 de ani, inginer

Martinescu Carmen, 48 de ani, economist

Mihai Alin, 36 de ani, economist

Milașcu Daniel, 35 de ani, profesor

Petcu Anton Marian, 45 de ani, inginer

Popescu Radu, 45 de ani, economist

Stan Marius, 59 de ani, inginer

Sandu Mitică, 59 de ani, inginer

Ursachi Andreea (candidat pentru Camera Deputaților), 23 de ani, student masterand

Vlaicu Aurel, 40 de ani, inginer

Toader Matei, 50 de ani, tehnician agronom

Candidaturile au fost supuse votului Consiliului Executiv județean, după cum urmează: la ședintă au fost prezenți 28 din 34 de membri; toți candidații au fost votați în unanimitate.” 

Întrebat dacă Eugen Chebac este sau nu Prim-Vicepreședinte al filialei, domnul Cristache a declarat că ”Domnul deputat Chebac nu deține această funcție, iar până la această data nu am primit o comunicare oficială în acest sens. În PMP orice decizie se ia cu respectarea Statutului și până în acest moment, nici o măsură statutară nu a fost luată în ceea ce privește organizația PMP Galați. Odată încheiată fuziunea, prin validarea structurii de conducere in Consiliul Executiv Național, nu mai pot fi efectuate modificări decât la propunerea Consiliului Executiv Județean, cu aprobarea Consiliului Executiv Național. Consider documentul pe care l-a prezentat dl. Chebac o posibilă eroare materială, în nici un caz un document statutar valabil.”

”Cunoscând faptul că domnul Chebac nu este membru al Organizației Județene Galați, neavănd adeziune depusă țn organizație până la această dată, am considerat ca fiind un act de normalitate să îi solicităm depunerea adeziunii și eventualei sale candidaturi la Consiliul Executiv Județean, astfel încât să intrăm în normele statutare. I-am făcut această solicitare personal, spunăndu-i că am discutat acest subiect inclusiv cu Secretarul General al partidului, domnul Dorel Constantin Onaca. Mai mult, candidatura poate fi transmisă și prin e-mail sau alte mijloace de comunicareș important este să fie depusă în organizație. Domnul Chebac mi-a spus că o va depune la Secretariatul General de la București. Prin urmare, domnia sa nu se află pe lista definitivă de propuneri de candidatură a Organizației Județene Galați”, ne-a declarat domnul Romulus Iaru, Secretar General al organizației

”Eu am mai văzut astfel de situații și în UNPR, când ba aveam eu numire, ba domnul Chebac. Am văzut și eu acea numire și nu o consider valabilă, cu atât mai mult cu cât am fost toți prezenți în ședința CEN de săptămâna trecută și nimeni nu a facut referire la vreo schimbare la Galați, deși acea hotărîre am văzut că era emisă din data de 5 septembrie. Eu nu am primit vreo înștiințare privind schimbarea mea. Și până la urmă eu nu am venit aici ca să mă agăț de funcții ci doar să lucrez alături de o echipă bună, la un proiect comun.” a spus domnul Marius Stan. ”De ce ne facem că nu vedem că în spatele acestei situații sunt interesele PSD-ului care încearcă să obțină puterea absolută în Republica Galați. Iar domnul Chebac servește interesele PSD-ului prin tot ceea ce face sau a făcut”, a mai declarat domnul Marius Stan

”Eu nu am să lucrez niciodată alătrui de o unealtă a PSD-ului”, a spus doamna Oana Claudia Iurescu, Președinte al Organizației Municipale Galați.

stiridegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Cine este prim-vicepreşedintele organizaţiei Galaţi a PMP? Marius Stan şi Eugen Chebac se luptă pentru putere

Disensiunile din cadrul Partidului Mişcarea Populară (PMP) au escaladat, iar conferinţa de presă ţinută la sediul partidului de către Cătălin Cristache, preşedintele organizaţiei judeţene, Romulus Iaru, secretarul general, Oana Claudia Iurescu, preşedintele organizaţiei municipale, şi Marius Stan, prim-vicepreşedintele Mişcării Populare (conform spuselor lui Cătălin Cristache) nu a făcut decât să inflameze şi mai mult spiritele. "Prim-vicepreşedintele organizaţiei gălăţene a partidului Mişcarea Populară este domnul Marius Stan, nicidecum domnul Eugen Chebac. Consider că informaţia referitoare la domnul Chebac este o greşeală materială, iar pentru noi subiectul este închis. Domnul Marius Stan este prim-vicepreşedintele filialei Galaţi a PMP. Cred că numirea domnului Chebac ca prim-vicepreşedinte a fost o eroare care se va remedia în următoarele zile", a declarat Cătălin Cristache. 

"Documentul prin care domnul Eugen Chebac a fost numit prim-vicepreşedinte al PMP Galaţi nu a fost redactat în cadrul nici unei şedinţe a Comitetului Executiv Naţional, nu a fost comunicat pe niciun canal public, a apărut direct în presa gălăţeană. Noi nu am primit nicio astfel de hârtie, aşa că nu recunoaştem funcţia domnului Chebac", a declarat şi Romulus Iaru. 

Eugen Chebac contraatacă 

"Conducerea centrală a PMP a hotărât, în data de 5 septembrie 2016, numirea mea ca prim-vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene Galaţi, numire care s-a făcut legal şi statutar. De altfel, alte comentarii referitoare la această numire nici nu pot apărea, chiar dacă unele persoane consideră politica un joc individual, deşi el este unul de echipă", a explicat Eugen Chebac într-un comunicat de presă. Contactat telefonic de reporterii "Vieţii libere", Eugen Chebac a oferit mai multe explicaţii cu privire la funcţia sa. "Decizia a fost luată de forul superior al partidului, pentru că aşa se iau deciziile, de sus în jos, şi nu invers. Dacă unii au parti-pris-uri şi cred că politica se face după ureche, eu nu am nimic de comentat. Am fost numit prim-vicepreşedinte al PMP la nivel de Galaţi, însă această funcţie este, atenţie, una de interimat, urmând ca după alegerile din interiorul partidului, care vor avea loc după alegerile parlamentare, să se decidă cine va ocupa această funcţie în următorii ani", ne-a declarat politicianul gălăţean. 

Marius Stan, dat jos pe criterii de performanţă? 

"Ştiu că înaintea mea a fost numit în funcţia de prim-vicepreşedinte domnul Marius Stan, însă, aşa cum forul superior al partidului a decis să îl numească, la fel a decis să îl dea jos din funcţie şi să mă numească pe mine în locul dumnealui. S-au luat în calcul mai multe criterii, printre care şi performanţa politică. Domnul Marius Stan îşi are locul meritat în PMP Galaţi, valoarea domniei sale fiind recunoscută în organizaţia locală. De aceea, fac un apel public faţă de domnia sa de a încerca să-şi regândească abordarea personală şi publică faţă de partidul al cărui membru este şi să realizeze că are datoria morală faţă de gălăţeni să-i reprezinte cu cinste, de ce nu, într-un for superior", ne-a mai explicat Eugen Chebac.

În ceea ce-l priveşte pe Marius Stan, acesta şi-a exprimat poziţia în cadrul conferinţei de presă: "Dincolo de respectarea sau nerespectarea statutului, este vorba despre respectarea unui grup, un grup solid şi bine structurat. După cum bine ştiţi, sunt la a doua poveste de acest gen, acelaşi domn Steriu numindu-mă cu semnătura dânsului preşedintele organizaţiei judeţene UNPR, iar la câteva zile l-a numit în locul meu pe domnul Chebac. Procedura aceasta mi se pare mişelească, lipsită de bărbăţie. Hotărârea de a fi numit prim-vicepreşedinte executiv a fost luată în Comitetul Executiv Naţional (CEN) al PMP, cu derogarea că nu pot avea adeziune la PMP până nu se stabileşte prin hotărâre judecătorească fuziunea dintre cele două partide". 

"Chebac, săgeata PSD-ului" 

Amintind că nu se fereşte de cuvinte grele, fostul primar al Galaţiului, Marius Stan l-a acuzat pe Eugen Chebac de parti-pris-uri tocmai cu partidul care se află, oarecum, la conducerea Galaţiului. "Domnul Eugen Chebac nu este nimic altceva decât o săgeată a Partidului Social Democrat, cred că nu mai trebuie să fac demonstraţii pe tema aceasta. PSD care, cel puţin la nivel local, încearcă să-şi infiltreze tot felul de săgeţi în diferite partide. La PMP, un exemplu clar este cel al domnului Chebac, care face tot posibilul să intre aici, să ajungă pe poziţie eligibilă, eventual să intre şi în parlament, unde va întoarce armele, astfel încât PSD-ul cel mare să fie şi mai mare",  a acuzat Marius Stan.  

20 de candidaţi pentru parlamentare

La finalul conferinţei de presă susţinute la sediul Partidului Mişcarea Populară, a fost dată publicităţii lista cu cei 20 de candidaţi locali propuşi de PMP pentru alegerile parlamentare, cu menţiunea că nu se ştie care şi cum vor candida (ori la Senat, ori la Camera Deputaţilor). Aceştia sunt: Andrei Mihai, Banciog Petrică, Butunoi Liviu, Cristache Cătălin, Dobrea Milică, Hîrleşteanu Iulia, Iaru Romulus, Iurescu Oana Claudia, Malinovici Victor, Mărăcineanu Mitică, Martinescu Carmen, Mihai Alin, Milaşcu Daniel, Petcu Anton Marian, Popescu Radu, Stan Marius, Sandu Mitică, Vlaicu Aurel, Toader Matei şi Ursachi Andreea (singurul candidat sigur pentru Camera Deputaţilor, din cauza vârstei, de 23 de ani). 

Pentru că pe această listă nu figurează şi numele lui Eugen Chebac, l-am rugat, telefonic, să comenteze acest lucru. "Am fost informat despre această listă, ştiu că numele meu nu este pe ea, însă cred că este inutil să o dezbatem, dat fiind că este doar o colecţie de nume, în ordine alfabetică, fără perspectiva coagulării numărului de voturi. Această listă trebuie să ajungă la forurile superioare, unde se va decide forma ei finală. Poate va apărea şi numele meu pe listă, sau poate voi candida pentru un alt judeţ. Vom vedea!", ne-a explicat deputatul gălăţean.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Este oficial: PMP a absorbit UNPR

Tribunalul București a admis cererea de înregistrare a protocolului de fuziune prin "absorţie" a partidului UNPR de către PMP. Astăzi, 19 septembrie 2016, Tribunalul București s-a pronunțat în dosarul 28715/3/2016, admițând cererea de înregistrare a protocolului de fuziune prin „absorţie” a partidului UNPR de către PMP. Astfel, Tribunalul ”dispune înregistrarea în registrul special al Partidelor Politice a protocolului de fuziune prin „absorţie” a partidului UNPR de către PMP şi a documentelor ce au stat la baza aprobării fuziunii. Ia act de modificările intervenite in Statutul PMP aprobate prin Congresul partidului la data de 20.07.2016 şi dispune înregistrarea acestor modificări în registrul special. Dispune radierea partidului UNPR din Registrul Partidelor Politice. Respinge ca neîntemeiată cererea de intervenţie formulată de intervenientul Vasiliev Marian. Ia act de renunţare la cererea de interveniţie formulată de intervenientul Filip Adrian Nicolae. Cu drept de apel în 5 zile de la comunicare.”, conform Portalului Instanțelor de Judecată.

stiridegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

După scandalul Chebac-Stan, Eugen Tomac vine să facă ordine în PMP Galaţi

Deputatul Eugen Tomac, preşedintele executiv al Partidului Mişcarea Populară (PMP) la nivel naţional, se pregăteşte să vină, în zilele următoare, la Galaţi pentru a pune punct scandalului din interiorul filialei locale, generat de aşa-zisa numire a deputatului Eugen Chebac în funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului, în locul fostului primar Marius Stan.

Contactat telefonic, preşedintele executiv al PMP ne-a declarat că nu doreşte să comenteze hotărârea emisă de Valeriu Steriu, liderul UNPR, privind numirea lui Chebac în una dintre cele mai importante funcţii de la vârf şi a precizat că "momentul este depăşit, iar la Galaţi nu mai există o problemă din acest punct de vedere. Nu intru în detalii acum, voi răspunde la toate întrebările când voi sosi la Galaţi".

Deputatul a recunoscut însă că, după ce a fost făcută publică hotărârea lui Valeriu Steriu, în structura de conducere a partidului la nivel naţional au avut loc mai multe discuţii. Surse din partid susţin însă că decizia liderului UNPR (care, după aprobarea fuziunii, a devenit preşedinte executiv al PMP) a stârnit nemulţumirea taberei lui Traian Băsescu, cu atât mai mult cu cât, potrivit acestora, nu ar fi existat consultări anterioare.

Reamintim că, de aproximativ două săptămâni, în interiorul PMP Galaţi a izbucnit un conflict fără precedent, după ce Eugen Chebac a făcut publică numirea sa în funcţia de prim-vicepreşedinte, ceea ce însemna practic „decapitarea” fostului primar Marius Stan. Mai mulţi membri importanţi ai PMP Galaţi au reacţionat, la scurt timp, pe reţelele de socializare, criticându-l pe Chebac şi decizia lui Valeriu Steriu, despre care au afirmat că nu este statutară. Conducerea filialei locale a remis un comunicat de presă în care a anunţat că prim-vicepreşedintele formaţiunii politice este Marius Stan, iar săptămâna trecută a reiterat acelaşi lucru, în cadrul unei conferinţe de presă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

UNPR Galați a rupt fuziunea cu PMP și la „parlamentare” va susține necondiționat PSD

Lovitură de teatru pe scena politică: cu o lună și jumătate înainte de alegerile parlamentare, fuziunea PMP – UNPR este ruptă de către progresiști, din cauză că liderii naționali ai PMP, adică președintele partidului, Traian Băsescu și cei doi președinți executivi, Eugen Tomac din partea PMP și Valeriu Steriu din partea UNPR, nu au respectat clauzele protocolului de fuziune.

UNPR Galați este prima organizației din țară care a denunțat fuziunea PMP – UNPR. Evident că ruperea fuziunii la Galați nu ar avea niciun efect asupra noii construcții politice, dar decizia luată de uneperiștii gălățeni pare să fie „capsa” care va detona butoiul cu pulbere care a ajuns să fie PMP ca urmare nemulțumirilor foarte multor foști membri UNPR în legătură cu modul în care au fost făcute listele pentru alegerile parlamentare.

Luni, la ora 12.00, Comitetul Executiv Național al UNPR se va întruni la Palatul Parlamentului pentru a se lua decizia dacă mai e cale de negociere pentru rezolvarea acestor nemulțumiri sau se va hotărâ ruperea fuziunii cu PMP.

Ședință extraordinară a Comitetului Executiv Județean UNPR Galați

Sâmbătă, la sala multimedia de la Complexul Muzeal de Științele Naturii, a avut loc ședința Comitetului Executiv Județean UNPR Galați, la care au participat aproximativ 200 de membri. A participat deputatul Eugen Chebac, care la data anunțării fuziunii era președintele în funcție al UNPR Galați, numit în locul lui Marius Stan, care după alegerile locale fusese de liderul național al UNPR , Valeriu Steriu, președinte al UNPR Galați, în locul lui Chebac.

Au mai participat fostul președinte CJ, Marian Vicleanu, viceprimarul Picu Apostol Roman, consilierul Viorel Bălan. A lipsit Marius Stan, care este în dispută cu tabăra lui Chebac de la constituirile CJ și CLM, când Chebac și Picu Apostol Roman au mers pe varianta colaborării cu PSD, în timp ce Marius Stan opta pentru colaborea cu PNL.

Din moment ce fuziunea PMP - UNPR nu a fost aprobată încă de instanță, structurile de conducere al UNPR funcționează legal și pe cale de consecință și deciziile luate de Comitetul Executiv Județean UNPR Galați sunt valide din punct de vedere legal.

UNPR Galați rupe fuziunea cu PMP după ce pierzătorul Cristache nu a respectat înțelegerile și a luat tot ce se putea: șefia PMP și locul 1 la Cameră

La ședința de sâmbătă, cei aproximativ 200 de membri UNPR au votat în unanimitate pentru denunțarea fuziunii PMP – UNPR, deoarece conducerea PMP nu a respectat clauzele fuziunii.

În cazul Galațiului, nu au fost respectată prevederea conform căreia președinția PMP Galați trebuia să revină organizației cu cel mai bun scor la alegerile locale, aceasta fiind UNPR.

Reamintim că UNPR a obținut la Galați 13,97%, iar PMP numai 6,97%, iar la alegerile pentru primărie UNPR a obținut prin Marius Stan 19.856 de voturi (21,32%), în timp ce candidatul PMP Cătălin Cristache a obținut doar 4.315 voturi (4,63%), cu mult sub scorul partidului.

Nu a fost respectată nici clauza referitoare la preemțiunea de care beneficiază actualii parlamentari la stabilirea locurilor pe listă, în cazul listei PMP Galați deputatul Eugen Chebac trebuind să fie locul 1 pe listă.

Cum se știe, Cătălin Cristache nu voia să renunțe nici în rupul capului la președinția PMP Galați și a încheiat cu Marius Stan o înțelegere potrivit căreia în numele UNPR Marius Stan a cedat președinția PMP Galați lui Cristache, preferând să fie pe locul 1 al listei pentru Cameră.

Ulterior, Cătălin Cristache nu a respectat nici această înțelegere și în condiții încă neclare a obținut de la Marius Stan și cedarea locului 1 pe lista pentru Camera Deputaților.

Astfel, pierzătorul Cristache a reușit să ia și conducerea PMP Galați și locul 1 al listei pentru Cameră, care conform protocolului trebuiau să îi revină lui Chebac.

Cum rezultatele obținute de UNPR la alegerile locale i se datorează lui Marius Stan, nu lui Chebac se poate spune că și lui Stan i se cuvenea, mai mult decât lui Cristache (și chiar decât lui Chebac – dincolo decât litera protocolului) să dețină președinția PMP Galați.

Denunțarea fuziunii cu PMP și sprijin necondiționat pentru PSD la alegerile parlamentare

La ședința Comitetului Executiv Județean UNPR Galați, Picu Apostol Roman a supus la vot textul rezoluției care înseamnă ruperea protocolului de fuziune cu PMP:

„Comitetul Executiv Județean al UNPR Galați, întrunit în ședință statutară pe data de 22 octombrie, adoptă următoarea rezoluție: Analizând activitatea liderilor PMP de la data încheierii protocolului de fuziune, s-a constatat o totală lipsă de interes pentru a realiza fuziunea la modul real. Organizația Județeană UNPR Galați denunță fuziunea cu PMP și mandatează președintele organizației județene, pe domnul deputat Eugen Chebac să realizeze demersul pentru păstrarea identității UNPR”.

Picu Apostol Roman a mai declarat că s-a mai luat decizia ca UNPR Galați să susțină necondiționat PSD la alegerile parlamentare de pe 11 decembrie:

Este previzibilă ruperea protocolului PMP - UNPR la nivel național

Decizia de renunțare la fuziunea cu PMP este mandatul cu care deputatul Eugen Chebac, va participa luni la ședința extraordinară a Comitetului Executiv Național, convocată de deputatul UNPR de Constanța, Ion Răducanu, liderul Grupului UNPR la Camera Deputaților, ca urmare a nemulțumirilor  multor uneperiști în legătură cu modul în care s-au făcut listele.

La nivel național este previzibilă ieșirea din PMP a unei mari părți din fostul UNPR, pentru că la negocierea listelor pentru parlamentare o parte dintre liderii de la București au obținut locuri eligibile, dar au cedat în cazurile unor actuali parlamentari UNPR.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Chebac, demis din funcția de președinte al UNPR Galați

Eugen Chebac, după ce acum mai bine de o lună se declara șef de minim două partide și candidat favorit la camera deputaților din partea PMP, este definitiv trimis la vestiare, spre deliciul tribunei și râsul curcilor din bătătură.

UNPR și-a numit un nou președinte de filială, această funcție fiindu-i atribuită lui Victor Malinovici, fost consilier local din partea acestei formațiuni politice în mandatul trecut. Valeriu Steriu a luat astfel decizia de a domoli avântul PSD-ist al conducerii locale a UNPR, numirea lui Malinovici urmând a fi însoțită și de alte măsuri, de natură să aducă ordine în filiala locală a partidului.

UNPR ne-a transmis următorul anunț de presă: ” În data de 24 octombrie 2007, domunl Victor Malinovici a fost numit în funcția de președinte al Organizației Județene Galați a Uniunii Naționale pentru Progresul României. Domunul Malinovici este împuternicit să asigure buna organizare și funcționare a filialei județene, și să reprezinte UNPR Galați în raport cu orice persoană fizică sau juridică. Fișierul atașat conține documentul de numire a domnului Victor Malinovici în funcția de președinte al filialei.”

Cu alte cuvinte, Chebac a fost așteptat să-și vină-n simțiri până sâmbătă, 24 octombrie, ora 12:00, ora limită până la care putea accepta locul 2 pe lista de deputați a PMP. Odată ratat acest termen, conducerea UNPR a luat act de refuzul acestuia de a respecta deciziile partidului, l-a scos de pe teren și l-a trimis acasă.

Contactat telefonic, președintele UNPR, Valeriu Steriu a declarat pentru ”Știri de Galați”: ”Vreau ca prin numirea domnului Malinovici să dau un mesaj de echilibru tuturor celor care au fost aleși pe listele UNPR, tuturor membrilor și susținătorilor noștri. UNPR este un partid care și-a respectat întotdeauna angajamentele și așa va fi și de această dată. Împreună cu PMP devenim a treia forță politică din România, iar fuziunea la care au consimțit cele două formațiuni politice reprezintă singura formulă realistă prin care își pot pune în practică programele. Dacă am fi vrut să fim liberali sau social-democrați, eram liberali sau social democrați. Atunci când am înființat acest partid am ales altceva, am vrut să oferim o alternativă viabilă la cele două blocuri politice, ori noua construcție reprezintă soluția optimă pentru a asigura echilibru politic în următorii patru ani.”

”Îmi doresc să cred că atunci când am intrat în politică am făcut-o în interesul oamenilor, dar a tuturor oamenilor, a celor de la talpa țării, nu a câtorva care s-au cocoțat pe funcții și nu pot trăi fără ele. Noi nu suntem aici pentru a sprijini un anume partid, așa cum auzeam deunăzi de la cineva. Nu putem sprijini necondiționat pe nimeni, decât pe gălățeni. Ne numim Uniunea Națională pentru Progresul României, nu pentru parvenirea unuia sau a altuia, iar atâta timp cât vom mai purta acest nume vom continua să servim același interes public. Cine nu înțelege asta este liber să își aleagă ce viitor politic poftește, dar nu alături de noi. Eu cred din tot sufletul că puterea stă în unire iar aleșii locali UNPR împreună cu cei PMP  pot cu adevărat să slujească mai bine gălățenii, oricum mai bine decât cei care de 26 de ani doar dărâmă și dezbină”, ne-a declarat Victor Malinovici, noul președinte al UNPR Galați

Cum UNPR se pare că a schimbat jocul din miuță n șah, sunt așteptate cu interes primele mutări pe care noul președinte le va face pe eșicherul politic a Galațiului. Este foarte posibil să urmeze capturarea și eliminarea din joc a lui Picu Roman, ”pionul” împins de Chebac până la capătul tablei și transformat fatidic în ”nebun”.

stiridegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Fuziunea PMP-UNPR, în coadă de peşte

Magistraţii Curții de Apel București au amânat pentru 17 noiembrie luarea unei decizii în validarea sau invalidarea fuziunii prin absorbţie dintre PMP şi UNPR. De asemenea, completul Curții de Apel București a admis ca probe documentele rezultate în urma Conferinței Naționale Extraordinare a UNPR din 1 noiembrie, prin care UNPR îşi manifestă lipsa de voință și dorință de concretizare a fuziunii cu PMP, pentru încălcarea flagrantă a prevederilor protocolului de fuziune și renunțarea expresă la cererea de înregistrare a fuziunii.

Interesant este faptul că următorul termen de judecată, 17 noiembrie, este la şase zile după începerea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, ceea ce va afecta decisiv campania partidului lui Băsescu. Se poate spune că UNPR a câştigat prima bătălie în faţa PMP. Rămâne de văzut cine va câştiga războiul.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Conferința Națională a UNPR a anulat fuziunea cu PMP și i-a exclus pe cei plecați la partidul lui Băsescu

Peste 400 de reprezentanți ai organizațiilor județene, printre care și cea de la Galați, au participat marți la Conferința Națională Extraordinară a Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR), în cadrul căreia a fost denunțată fuziunea cu Partidul Mișcarea Populară (PMP) și au fost excluși din UNPR atât artizanul acestei fuziuni, fostul președinte al UNPR Valeriu Steriu, cât și pe cei care au trecut la PMP.

O conferință extraordinară a UNPR convocată tot pentru anularea fuziunii cu PMP a mai fost organizată pe 24 octombrie, dar acea tentativă a eșuat pentru că au participat reprezentanți ai 11 organizații UNPR, nefiind asigurat cvorumul. De această dată a fost asigurată reprezentativitatea și deciziile Conferinței Naționale Extraordinare a UNPR sunt statutare și în consecință au valoare juridică.

Fuziunea PMP - UNPR, „în favoarea exclusivă a PMP”

Potrivit unui comunicat al UNPR, în cadrul Conferinţei a fost prezentat Raportul privind stadiul și consecințele fuziunii prin absorbție cu PMP.

Concluzia a fost că „fuziunea dintre PMP și UNPR s-a realizat în mod defectuos, în favoarea exclusivă a PMP, încălcându-se principiile stabilite la Congresul de fuziune și la primul Consiliu Executiv Național al PMP, atunci când au fost numiți președinții interimari ai organizațiilor județene”.

La conferința extraordinară a UNPR a fost supusă la vot şi aprobată în unanimitate decizia de eliberare din toate organele de conducere ale UNPR, de la toate nivelurile, a celor trecuți la PMP.

Eugen Chebac a redevenit președintele UNPR Galați

Președintele de ședință a propus Conferinței Naționale Extraordinare anularea tuturor deciziilor de schimbare din funcție a președinților și a altor organe de conducere emise de fostul președinte Valeriu Steriu, precum şi repunerea în funcțiile de președinți ai organizațiilor județene aleși, precum și a celor numiți interimar de către actuala conducere  UNPR. Propunerea a fost aprobată în unanimitate.

În aceste condiții, este nulă de drept și decizia de zilele trecute a lui Valeriu Steriu, care îl numea președinte al UNPR Galați pe Victor Malinovici, președinte al Organizației Județene UNPR Galați redevenind Eugen Chebac.

A fost anulată fuziunea PMP - UNPR

Cea mai importantă decizie a Conferinței Naționale Extraordinare a UNPR a fost anularea fuziunii cu PMP:

„Totodată, s-a luat decizia de revocare a Hotărârii Conferinței Naționale Extraordinare a Uniunii Naționale pentru Progresul României din 20 iunie 2016, prin care s-a decis fuziunea prin absorbție a UNPR de către PMP şi s-a aprobat continuarea activității de sine stătătoare a Uniunii Naționale pentru Progresul României, potrivit statutului și în baza prevederilor Legii partidelor politice nr. 14/2003”.

Demersuri pentru anularea fuziunii în instanță

În cadrul Conferinței Naționale Extraordinare, deputatul UNPR Marian Vasiliev a fost ales preşedinte al UNPR și a fost mandatat să facă toate demersurile necesare și să semneze toate documentele ce se impun pentru a interveni în calitate de petent, direct sau indirect, prin avocat în procesul în apel în Dosarul nr.287115/3/2016, ce se desfășoară în 03 noiembrie 2016, la Curtea de Apel București, pentru a prezenta instanței decizia Conferinței Naționale Extraordinare a UNPR, de anulare a fuziunii PMP – UNPR.

„De asemenea, a fost împuternicit Biroul Politic Permanent Național să prezinte în fața Completului Curții de Apel București manifestarea lipsei de voință și dorință a UNPR de concretizare a fuziunii cu PMP, pentru încălcarea flagrantă a prevederilor protocolului de fuziune și să prezinte renunțarea expresă la cererea de înregistrare a fuziunii, solicitând instanței de judecată să ia act de încălcările protocolului prezentate în raportul supus dezbaterii în Conferința Națională Extraordinară din 01.11.2016, precum și de faptul că procesul verbal încheiat la precedenta Conferință nu este valid, având în vedere faptul că respectivul forum suprem de conducere al partidului nu a aprobat prin vot fuziunea așa cum se specifică în acest document”, se spune în comunicatul UNPR.

UNPR Galați, prima organizație din țară care a rupt fuziunea cu PMP, susținând necondiționat PSD

Reamintim că UNPR Galați este prima organizației din țară care a denunțat fuziunea PMP – UNPR. La ședința Comitetului Executiv Județean UNPR Galați de pe data de 22 octombrie a fost votată în unanimitate de către cei 200 de participanți la ședință o rezoluție prin care se aproba ruperea protocolului de fuziune cu PMP:

„Comitetul Executiv Județean al UNPR Galați, întrunit în ședință statutară pe data de 22 octombrie, adoptă următoarea rezoluție: Analizând activitatea liderilor PMP de la data încheierii protocolului de fuziune, s-a constatat o totală lipsă de interes pentru a realiza fuziunea la modul real. Organizația Județeană UNPR Galați denunță fuziunea cu PMP și mandatează președintele organizației județene, pe domnul deputat Eugen Chebac să realizeze demersul pentru păstrarea identității UNPR”.

Atunci s-a mai luat decizia ca UNPR Galați să susțină necondiționat PSD la alegerile parlamentare de pe 11 decembrie.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Picu Roman, numit preşedinte interimar al Organizaţiei Municipale UNPR Galaţi

  • UNPR Galaţi a reiterat susţinerea pe care i-o acordă PSD în alegerile parlamentare din decembrie

Viceprimarul Picu Roman a fost numit președinte interimar al Organizației Municipale UNPR Galați. Numirea a fost oficializată în cadrul şedinţei UNPR care a avut loc în weekend la Teatrul Dramatic “Fani Tardini” şi care a reunit peste 470 de membri și simpatizanți ai UNPR. Printre invitaţii la şedinţa UNPR s-au numărat şi social-democraţi de prim rang: Dan Nica, Ștefan Viorel, Florin Popa, Nicolae Marin, Ionuț Pucheanu și Sorin Enache. De altfel, în cadrul adunării, UNPR Galaţi şi-a reafirmat intenţia de a sprijini PSD Galați la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Proaspăt numit președinte interimar la Municipala UNPR, Picu Roman a spus că Organizația de la Galați este, după părerea sa, cea mai puternică organizație din țară. “Este misiunea pe care ne-am asumat-o încă din momentul în care am denunțat fuziunea cu PMP. Pe plan local, reafirmăm sprijinul pentru PSD Galați, partidul cu care am colaborat și cu care vom colabora în continuare, motivul fiind seriozitatea de care au dat dovadă liderii săi, în discuțiile avute. Este drept, am primit prin diverși intermediari, mesaje venite de la fostul primar. Acesta caută sprijinul organzaţiei noastre, sprijin pe care nu-l va primi. La alegerile locale a revendicat cele 20.000 de voturi ca fiind obținute doar datorită numelui său și al mandatului avut. Mă întreb ce va face dacă scorul pe care-l va obține la actualele alegeri va fi mult mai mic? Pe cine va mai găsi vinovat de data asta? Din punctul meu de vedere, Marius Stan e un subiect pe care nu vreau să-l comentez. Consider că nu are nicio șansă de a ieși senator”, a declarat Picu Roman.

reperul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

UNPR, în curs de desființare

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis luni, 5 decembrie, să respingă acţiunea formulată împotriva fuziunii PMP-UNPR. Judecătorii ÎCCJ au respins recursul Adrian Nicolae Filip, membru UNPR din Maramureş, care dorea să intervină în procesul în care este contestată fuziunea. Acțiunile lui Filip au fost puternic sprijinite de Chebac, alungat de PMP de pe listele de candidați și de actualul (încă) viceprimar al Galațiului, Picu Roman, pe cale să își piardă și mandatul și funcția, odată cu finalizarea fuziunii.

Conducerea națională a UNPR a transmis tuturor prefecților din țară numirile legale ale președinților de filiale, așa cum reiese din Registrul Partidelor Politice. La Galați, președinte al filialei locale UNPR numit până la finalizarea fuziunii este Victor Malinovici. Acesta a demarat deja demersurile pentru înlăturarea din Consiliul Local al Municipiului Galați a lui Picu Roman.

Odată cu încheierea fuziunii, toți consilierii locali și județeni intră sub jurisdicția conducerii PMP. ”Știu de toate presiunile pe care cele câteva persoane din jurul lui Chebac și Picu le fac asupra consilierilor UNPR și vă spun că orice ar face și orice ar încerca, nu au sorți de izbândă. Aici vorbim de un proiect politic major, ce se desfășoară la scară națională, care nu se oprește-n loc pentru ambițiile personale ale lui Chebac sau pentru izmeneala lui Picu Roman. Vreau să fie foarte clar: toți consilierii care vor sprijini PSD în această campanie își vor pierde mandatele, locul lor urmând a fi luat de acei consilieri aleși pe listele UNPR care sprijină fuziunea și candidații PMP”, ne-a declarat Cătălin Cristache, președintele PMP Galați.

stiridegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Oana Iurescu, preşedinta municipalei PMP

Consiliera locală Oana Claudia Iurescu a fost aleasă preşedinta organizaţiei municipale a Partidului Mişcarea Populară (PMP) în cadrul conferinţei partidului, care a avut loc sâmbătă, 17 iunie. Alegerea nu constituie o surpriză. Trebuie spus că încă din luna august 2016 Oana Iurescu fusese desemnată preşedinte al municipalei PMP fiind împuternicită să formeze echipa de conducere şi că politiciana a deţinut această funcţie înainte şi înainte de absorbirea UNPR de către PMP.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

S-a lămurit soarta lui Picu: conducerea centrală a UNPR îl lasă pe mâna PMP Galați!

Prezent ieri la Galați pentru a asista la alegerile din cadrul organizației municipale, președintele executiv al PMP, Valeriu Steriu, a fost întrebat de jurnaliști despre soarta lui Picu Apostol Roman.

„Ca în toată țara, așteptăm o decizie definitivă, astfel încât să se poată face o singură echipă, a PMP-ului. Este greu astăzi să forțezi un consilier fost UNPR să semneze o adeziune, pentru că, potrivit legii partidelor, își pierde mandatul. Această adeziune, practic nu poate fi semnată pentru nici o altă structură în această perioadă. Până nu avem o decizie finală, la nivelul nici unui județ nu putem avea decât o cooperare informală în cadrul consiliilor locale și o construcție de echipă”, a spus Valeriu Steriu.

Întrebat dacă actualul viceprimar, Picu Apostol Roman va face parte din actuala echipă a PMP Galați, Steriu a declarat că decizia aparține organizației locale.

„Este decizia organizației locale în urma fuziunii. Noi am mers, la nivel național pe recomandarea de a căuta toate formele de integrare și în clipa de față, post-fuziune, structura UNPR pe care am condus-o nu a retras sprijinul politic nici unui consilier. Au fost foarte multe excese, cel puțin la nivel verbal în ceea ce-l privește pe Picu Roman, chiar astăzi ne-am regăsit foști combatanți din urma fuziunii. Acele vreumuri au apus demult. Astăzi suntem într-o perioadă de construcție. Oricine dorește să vină și să contribuie este binevenit, dar dacă vor fi și frâne, organizațiile județene vor ști cum să pună capăt”, a mai spus Steriu.

Întrebați ce vor face cu actualul viceprimar, liderii PMP Galați au preferat să răspundă că așteaptă decizia definitivă a instanței, după care vor lua o decizie.

expressdedunare.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Cătălin Cristache, reconfirmat în funcţia de preşedinte al PMP

Deputatul Cătălin Cristache a fost reales, sâmbătă, 14 octombrie, preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PMP Galaţi, în cadrul unei şedinţe a partidului care a avut loc la Teatrul Muzical „Nae Leonard” şi la care au participat aproximativ 430 de delegaţi. Cristache nu a avut contracandidat la şefia PMP.

Tot sâmbătă, PMP-iştii şi-au ales întreaga structură de conducere a Organizaţiei Judeţene. Funcţia de secretar general al partidului i-a revenit tot consilierului judeţean Romulus Iaru, iar cea de prim-vicepreşedinte - consilierei locale Oana-Claudia Iurescu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.