Jump to content

Marian Alexandru, noul director general al Calorgal


Recommended Posts

Marian Alexandru, noul director general al Calorgal

UNPR-istul Marian Alexandru este, începând de astăzi, directorul general al Calorgal. Informaţia ne-a fost confirmată de primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, care a precizat că Marian Alexandru este, la acest moment, „omul potrivit” să conducă societatea de termoficare şi să-şi asume o serie de „decizii radicale”, care trebuie implementate în perioada următoare. Întrebat dacă printre măsurile pe care UNPR-istul le va impune se numără şi concedierile, întrucât, în ultima vreme, se vehicula această variantă, Ionuţ Pucheanu a confirmat că noul director va avea şi această misiune. Primarul a lăsat de înţeles că numărul de angajaţi ai Calorgal, de peste 500, este prea mare raportat la numărul de consumatori pe care societatea îi deserveşte, în prezent (30-35.000 de apartamente).

„Mâine dimineaţă (astăzi - n.r.), voi merge împreună cu domnul Alexandru la Calorgal, pentru a-l prezenta. Toată lumea dădea înapoi când auzea de ocuparea unei astfel de poziţii, fiind o „castană fierbinte” şi aşteptându-ne o perioadă importantă în ceea ce priveşte sistemul de termoficare. Societatea nu mai putea funcţiona fără director general, cu atât mai mult acum, când este nevoie de asumarea unor decizii importante. Domnul Alexandru are cunoştinţe juridice, economice, necesare acestei funcţii”, a afirmat Pucheanu, care a precizat că UNPR-istul va conduce societatea, deocamdată, în regim de interimat.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Numirea directorilor Calorgal Galați nu respectă legea

Numirea directorilor de la Calorgal nu respectă condiţiile impuse de lege. Acestea sunt costatările Camerei de Conturi Galaţi, care, în decizia nr.46/06.01.2017, arată că nu au fost respectate dispoziţiile OUG109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice şi au fost numite persoane, fără a fi respectate de către Consiliul de administraţie condiţiile legale de selecţie şi obligativitatea încheierii contractelor de mandat, după cum urmează: a) nu au fost stabilite criterii de selectie, cum ar fi spre exemplu experienţa relevantă în consultanţă în management sau în activitatea de conducere a unei întreprinderi publice sau societăţi comerciale din sectorul privat; b) neelaborarea anunţului de selecţie a directorilor şi nepublicarea acestuia în doua ziare economice şi/sau financiare de largă răspândire şi pe pagina de internet a entităţii de la adresa www.calorgal.ro; c) au fost încheiate contracte individuale de muncă cu directorii societăţiii, şi nu contracte de mandat, cum ar fi fost corect, fără a fi stabilite obiective şi criterii de performanţă pentru personalul de conducere. Drept consecinţă, directorii desemnaţi nu au putut respecta obligaţia legală de a prezenta Consiliului de administraţie, în termen de cel mult 90 de zile de la data numirii, un plan de management care să cuprindă strategia de conducere pentru atingerea obiectivelor şi criteriilor de performanţă ce ar fi trebuit prevăzute în contractele încheiate, pe baza cărora să poată fi efectuate ulterior evaluarea şi remunerarea directorilor.

Termen pentru intrarea în legalitate

Camera de Conturi Galaţi a pus în vedere Consiliului Local Galaţi ca până la sfârşitul lunii aprilie 2017 să dispună măsurile legale pentru ca selecţia şi numirea directorilor S.C. Calorgal SA Galaţi să respecte condiţiile legale referitoare la: încheierea contractelor de mandat, cu stabilirea în acestea a obiectivelor şi criteriilor de performanţă care trebuie îndeplinite, elaborarea planului de management pe durata mandatului şi pentru primul an de mandat şi aprobarea acestuia de catre Consiliul de administraţie, stabilirea componentei variabile a remuneraţiei directorilor în funcţie de indicatorii financiari/nefinanciari de perfomanţă aprobaţi prin contractul de mandat, evaluarea periodică de către Consiliul de administraţie a activităţii directorilor, din punctul de vedere al execuţiei contractului de mandat şi, respectiv, al îndeplinirii planului de administrare (management).

Conducerea actuală a societăţii, aşa cum este prezentată pe site-ul societăţii, este formată din: Marian Alexandru - director general, Langa Geta - director economic şi Ispas Mircea - director tehnic. Consiliul de Administraţie este format din: Marian Alexandru, Alexandru Daniel şi Andreşan Elena, iar Adunarea Generală a Acţionarilor este formată din: Enăcache Liviu (UAT Galaţi), Pahomie Bogdan (UAT Tecuci) şi Petrea Simona (UAT Şendreni).

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Scandal la Calorgal, după înfiinţarea unui nou post de director. Organigramă cu "scântei"

  • Consilierul personal al şefului Calorgal a devenit director de dezvoltare, iar unii dintre angajaţi acuză conducerea societăţii că le-a redus salariile pentru ca noul director să poată fi remunerat

Un scandal de proporţii a izbucnit, ieri după-amiază, la Calorgal, din cauza unei noi organigrame promovate de conducerea societăţii, prin care s-a înfiinţat un nou post de director, „cu dedicaţie”, spun unii dintre salariaţi. Mai mulţi angajaţi ai Calorgal ne-au spus că, potrivit noii organigrame promovate de directorul general Marian Alexandru, în cadrul societăţii de termoficare a luat naştere un post de director de Dezvoltare, care este ocupat de consilierul personal al şefului Calorgal, Liviu Enacache. Nemulţumirea oamenilor nu se opreşte însă aici, ei plângându-se că, pentru ca noul director să fie remunerat, conducerea societăţii a decis reducerea salariilor unora dintre angajaţi, prin „retrogradarea” acestora în grila de salarizare.
"Societatea asta o să ajungă la fel ca Apaterm, în faliment. Într-acolo se îndreaptă. Directorul general nu s-a consultat cu nimeni când a făcut noua organigramă, a venit cu ea direct în Consiliul de Administraţie, care a aprobat-o. Sindicatul nu ştia nimic, căci a apărut peste noapte. Noi stăm rău din toate punctele de vedere, dar creăm posturi de director. Asistăm la devastarea sistemului de termoficare", ne-a declarat unul dintre salariaţi.
Numirea lui Liviu Enacache în funcţia de director de Dezvoltare ne-a fost confirmată chiar de către acesta, care ne-a declarat că „vrem să ne dezvoltăm, să ne extindem pe parte de lucrări. Avem proiecte în derulare, urmează să ne implicăm şi în multe altele”, ne-a spus noul director de Dezvoltare, făcând referire, printre altele, la planurile municipalităţii de restructurare şi modernizare a sistemului de termoficare.

"Nu dau socoteală nimănui"

Directorul general Marian Alexandru, care a uitat, se pare, că manageriază o societate publică, s-a rezumat doar la a ne spune că „nu trebuie să dau socoteală nimănui” şi că „sindicatul să îşi vadă de treaba lui”, întrebat fiind despre noua organigramă. Chestionat cu privire la noul post de director, şeful Calorgal ne-a spus că nu mai poate continua convorbirea telefonică şi ne-a „sfătuit” să apelăm la purtătorul de cuvânt al societăţii.
Conform noii organigrame, Calorgal, societate cu aproximativ 500 de angajaţi, este condusă de patru directori: Marian Alexandru (director general), Geta Langa (director economic), Mircea Ispas (director tehnic) şi Liviu Enacache (director de dezvoltare).

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

În timp ce închidea termoficarea, administrația Pucheanu suplimenta directorii din Calorgal

Un control follow-up efectuat de Curtea de Conturi în ianuarie 2019 la Calorgal SA oferă detalii interesante despre cum se fac la Galați numirile în funcții de directori, bine plătite din bani publici chiar și la societăți falimentate de clientela politică.

Raportul nr 227/11.01.2019 al Curții de Conturi confirmă un scandal care s-a produs la Calorgal SA în ianuarie 2017, când angajații s-au revoltat pentru că deși situația economică a societății era extrem de dificilă și erau probleme la plata salariilor, iar numărul muncitorilor de la punctele termice fusese redus, „administrația” Pucheanu crea în organigramă un nou post, de director de dezvoltare. Era un post „cu dedicație”, în care a și fost numit până la urmă Liviu Enacache, consilierul personal al directorului general Marian Alexandru.

Marian Alexandru a fost numit director general la Calorgal SA pe 14 iulie 2016. Era printre primii directori numiți de Ionuț Pucheanu după ce preluase conducerea Primăriei Galați.

Câteva zile mai târziu, primarul Ionuț Pucheanu a inițiat Hotărârea Consiliului Municipal nr 70/28.07.2016, prin care era numit Liviu Enacache în funcția de reprezentant al Consiliului Municipal Galați în AGA la Calorgal. Enacache era consilierul personal al lui Marian Alexandru.

De fapt, Marian Alexandru a devenit director general al Calorgal cu respectarea tuturor condițiilor prevăzute de Ordonanța 109 privind guvernanța corporatistă în decembrie 2016, când a fost încheiat contractul de mandat 11.613/08.12.2016, prin care își lua angajamentul să asigure rentabilitatea Calorgal SA, recuperarea arieratelor, încasarea facturilor curente, creșterea productivității, etc.

Post cu dedicație pentru Enacache. A ajutat și domnul primar Pucheanu

După o săptămână, Consiliul de Administrație, format din Marian Alexandru, Adriana Stratulat și Elena Andreșan, lua decizia de a demara selectarea unor persoane care să fie numite în funcțiile de director financiar, director de dezvoltare și director de producție.

Postul de director dezvoltare era nou creat, special pentru Liviu Enacache. Despre oportunitatea creării unui post director de dezvoltare la Calorgal se poate spune că era cea mai nepotrivită decizie, pentru că asta se întâmpla cu 2-3 luni înainte ca primarul Ionuț Pucheanu să anunțe suspendare serviciului de termoficare și trecerea la centrale de apartament.

Pe 21 ianuarie 2017, angajații își exprimaseră deja nemulțumirea pentru că fusese creat acest post fără nicio consultare și ignorându-se situația economică deplorabilă în care se găsea societatea: „Societatea asta o să ajungă la fel ca Apaterm, în faliment. Într-acolo se îndreaptă. Noi stăm rău din toate punctele de vedere, dar creăm posturi de director”.

Primarului Ionuț Pucheanu nu i-a păsat niciodată de nemulțumirile angajaților Calorgal. Primarul chiar a pus umărul, a ajutat la numirea lui Enacache în funcția de director de dezvoltare, găsindu-i acestuia un înlocuitor în funcția de reprezentant al Consiliului Municipal în AGA de la Calorgal, ce nu putea fi cumulată cu funcția de director.

Pucheanu a inițiat Hotărârea Consiliului Local nr 87/23.02.2017, prin care era numită reprezentant în AGA Rodica Ciucă, aceasta înlocuindu-l pe Liviu Enacache.

Recrutare pe bani publici. Firma de „head hunters” a „recrutat” exact pe directorii „prestabiliți”

Recrutarea celor trei directori executivi al Calorgal SA (director financiar, director de producție și director de dezvoltare) nu s-a făcut oricum, ci prin intermediul firmei de recrutări Arc Consulting SRL Cluj Napoca, cu care a fost încheiat contractul de recrutare nr 50/10.02.2017. Firma din Cluj a publicat un anunț cu termen de depunere a dosarelor pe 8 martie 2017 și a făcut un raport prin care a recomandat trei numiri și și-a încasat banii, peste 12.000 de lei la acel moment.

Arc Consulting a emis factura nr 171/17.04.2017, în valoare de 8.211 lei pentru „servicii de recrutare și selecție director de dezvoltare și director de producție pentru Calorgal SA” și factura nr 172/07.04.2017, în valoare de 4.105 lei, pentru „servicii de recrutare și selecție director financiar pentru Calorgal SA”.

Ca să ne dăm seama ce mari operațiuni de „recrutare și selecție” s-au făcut trebuie să facem precizarea că în funcția de director de producție a fost „recrutat” tot Mircea Ispas, care era directorul de producție încă de pe vremea Apaterm.

În funcția de director de dezvoltare a fost „recrutat” exact Liviu Enacache, despre care se știa din ianuarie că va ocupa această funcție și pe care primarul Ionuț Pucheanu l-a eliberat din funcția de reprezentant în AGA tocmai pentru a putea ocupa funcția de director de dezvoltare.

De ce au făcut Marian Alexandru și Ionuț Pucheanu acest circ cu firma de „head hunters” de la Cluj? De ce au fost plătiți acei bani? Pentru ca, dacă ar fi întrebați de ce au făcut o numire cu dedicație la o regie falimentară, să poată spune că ei n-au avut nicio treabă cu povestea asta, că firma din Cluj s-a ocupat de recrutări.

Alți bani, pentru „recrutarea” directorului financiar

În funcția de director financiar fusese numit pentru o perioadă de 4 ani Alexandru Turcu. S-a întâmplat un necaz, pe 12 august 2017 Alexandru Turcu a decedat și prin decizia nr 273/16.08.2017, directorul general Marian Alexandru a numit-o director financiar pe Anișoara Cosmiuc, cu care încheiase contractul individual de muncă nr 616/11.08.2017 cu o zi înainte de moartea fostului director financiar.

În toamna lui 2017, Calorgal a încheiat cu aceeași Arc Consulting SRL Cluj Napoca contractul de recrutare nr 8737/11.09.2017, pentru recrutarea și selectarea directorului financiar. S-au mai dat vreo 4.000 de lei. Evident că și în acest caz a fost „recrutată” tot directoarea în funcție, Anișoara Cosmiuc. Prin decizia nr 2/15.02.2018, Consiliul de Administrație al Calorgal a luat notă de rezultatele „recrutării” realizate de firma din Cluj și a numit-o pe Anișoara Cosmiuc în funcția pe care o ocupa de câteva luni. „Recrutare” reușită!

În total, Calorgal a plătit firmei de la Cluj 16.000 de lei pentru un moft, ca să se facă o recrutare de fațadă a propriilor directori. Nu e o sumă mare, dar Calorgal nu avea bani de salarii.

Închiderea termoficării a spulberat guvernarea corporatistă

Să revenim la ceea ce s-a mai întâmplat la Calorgal în primăvara lui 2017. Salariile celor trei directori executivi erau destul de bune și atunci, înainte de majorarea salariilor bugetarilor: 7.830 lei, brut.

Conform Ordonanței 109, privind guvernarea corporatistă, ei ar fi trebuit să anexeze la contractele de mandat fișele în care să fie precizate criteriile de performanță. După 90 de zile de la numire, adică prin vara lui 2017 directorii executivi ai Calorgal ar fi trebuit să își stabilească planurile de management. Nu s-a întâmplat nici una, nici alta, pentru că în timp ce la Calorgal aparatul birocratic lucra la „recrutări” și înființarea postului de director a lui Liviu Enacache, primarul Ionuț Pucheanu a suspendat serviciul de termoficare.

Pe 12 aprilie 2017, Consiliul Municipal Galați aproba proiectul de hotărâre propus de Pucheanu în care se spunea: „se suspendă furnizarea/prestarea serviciului de alimentare cu energie termică în sistem centralizat către beneficiarii sistemului de utilitate publică, începând cu data de 01.05.2017”. Cu atâția directori proaspăt numiți, unul chiar pentru „dezvoltare”, Calogal SA rămânea fără obiectul muncii.

Contractul de mandat al nr 2.778/07.04.2017 al noului director de dezvoltare Liviu Enacache fusese încheiat cu 5 zile înaintea suspendării serviciului de termoficare. Când avea dreptate primarul Ionuț Pucheanu? Când vorbea despre situația falimentară a serviciului de termoficare sau când accepta crearea cu dedicație a unui nou post de director în organigrama Calorgal?

Curtea de Conturi a cerut explicații pentru nerespectarea Ordonanței 109 și a primit un răspuns: „Anexele la contractele de mandat nu au fost întocmte și supuse aprobării întrucât prin HCL nr 157/12.04.2017 a fost suspendat serviciul de furnizare de energie termică ăn sistem centralizat. De asemenea, prin HCL 158/12.04.2017 privind unele măsuri legate de sistemul centralizat de furnizare de energie termică a fost aprobată plata de ajutoare în sumă de 3.000 de lei proprietarilor de apartamente, în regim de urgență, pentru achiziția și montarea de centrale de apartament. Urmare a hotărârii de suspendare, în bugetul de venituri nu a mai fost prinsă activitatea de distribuție”, se spune în raportul nr 227/11.01.2019 al Curții de Conturi.

Până la urmă, Liviu Enacache a ajuns director tehnic

Chiar dacă societatea Calorgal SA apropape că nu mai există, fiind salvată de la desființare de instalarea în toamna lui 2018 a celor 22 de microcentrale pentru încălzirea a 6.000 de apartamente, Liviu Enacache a supraviețuit în funcția de director de producție și dezvoltare încă un an. Prin Hotărârea AGA nr 2/04.04.2018 i-au fost aprobate criteriile de performanță pentru anul 2018.

Prin Hotărârea nr 11/16.10.2018, Consiliul de Administrație al Calorgal a adoptat o nouă organigramă, în care din 3 directori executivi au rămas doar doi, directorul financiar și directorul tehnic. A dispărut postul de director de dezvoltare al lui Liviu Enacache, pentru care s-au făcut atâtea eforturi?!

În ianuarie 2019, când a avut loc controlul follow-up al Curții de Conturi la Calorgal SA, inspectorul de audit consemna: „La data prezentei verificări funcția de director tehnic este ocupată de domnul Liviu Enacache, care ocupa în trecut funcția de director de dezvoltare, fără însă a se efectua un concurs de selecție pentru noua funcție de director tehnic și fără a se încheia un contract de mandat”.

Deci până la urmă, eforturile directorului Calorgal, Maria Alexandru și ale primarului Galațiului, Ionuț Pucheanu. nu au fost în zadar. Calorgal SA, așa, falimentară cum este, încă mai poate plăti salarii de directori.

stiridegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.