Jump to content

Primarul halterofil din Piscu


dcp100168

Recommended Posts

Piscu

Primarul halterofil

* Ştefan Vlad, noul primar de la Piscu, este fratele marelui campion Nicu Vlad şi a făcut şi el sport de performanţă * A muncit 11 ani în Franţa, după care s-a întors să fie gospodarul satului şi să-i conducă pe ai lui

De nici două săptămâni, comuna Piscu are un nou primar, în persoana conservatorului Ştefan Vlad. Om de-al locului, tânăr (are 40 de ani), călit într-o experienţă occidentală (care îi poate face invidioşi pe mulţi) şi cu pornire să schimbe lucrurile în bine.

Nu-l sperie greutăţile!

Pe primarul Ştefan Vlad nu-l sperie deloc greutăţile. Nici la propriu, nici la figurat. La propriu, pentru că, în urmă cu 20 de ani, a fost dublu campion naţional la haltere. Mai mult, dacă nu dovedeşte singur îl poate ajuta fratele. Nicu Vlad. Nimeni altul decât multiplul campion naţional, mondial, european şi olimpic.

În ceea ce priveşte greutăţile "guvernării" comunei, primarul este optimist: "Mă voi lupta pentru ca Piscu să ajungă măcar la nivelul comunelor învecinate. Am constatat cu tristeţe că Independenţa este mult înaintea noastră pe partea de utilităţi, deşi la un moment dat eram la acelaşi nivel".

De la Piscu la Piscu, via Paris

În 1991, Ştefan Vlad a plecat în Franţa cu o trupă de circ. Tocmai abandonase sportul de performanţă ("Nu aveam nicio şansă să ajung la performanţele fratelui meu") şi considera circul o etapă de tranziţie. Aşa a şi fost. Odată ajuns în ţara lui Balzac, Ştefan a găsit rapid de lucru la o sală de sport. Unsprezece ani a muncit în Franţa, a pus ban peste ban şi, când a simţit că dorul de casă îl doboară, s-a întors în ţară. În 2002.

Şi-a făcut o casă de gospodar şi s-a apucat de agricultură. Împreună cu unul dintre fraţi are o fermă frumuşică, de 1000 de hectare de teren, plus utilajele necesare muncii pământului.

În 2004 a avut primul contact cu administraţia publică, fiind ales consilier local de Piscu. La recentele alegeri, a decis să se implice şi mai mult şi a candidat la primărie. Deloc surprinzător pentru mai toată lumea, a câştigat bătălia cu primarul în exerciţiu şi s-a apucat de treabă.

Priorităţile lui Vlad

Pe termen scurt, primarul Ştefan Vlad vrea să rezolve trei lucruri: o platformă de gunoi civilizată ("E un dezastru asta pe care o avem acum"), să nu mai fie distrugeri de culturi din cauza animalelor lăsate de izbelişte ("Nu cred că mai e nicăieri în judeţ devălmăşia de la noi") şi să facă demersuri pentru construirea unei săli de sport ("Am dat ţării unul dintre cei mai mari sportivi ai ei, dar am fost ocoliţi când a venit vorba de construirea unei săli de sport"). Urmează, pe termen mediu şi lung, utilităţile: apă, gaze, drumuri.

Noi nu putem decât să-i dorim mult succes.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=25350

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.