Jump to content

O gălăţeancă, printre cele mai vânate femei din lume


dcp100168

Recommended Posts

"Tun" de 1,2 milioane de euro

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Galati au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor: TUDOSA VIOREL LIVIU, administrator la SC. AUTOSTOP SRL Galati, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata; TUDOSA STEFANIA, administrator la SC. AUTOSTOP SRL Galati, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de inselaciune.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt: In perioada aprilie 2003 – septembrie 2005, inculpatul Tudosa Viorel Liviu,in calitate de asociat si administrator al SC.AUTOSTOP SRL Galati,in vederea prezentarii unei situatii economico-financiare mai bune decat cea reala a firmei sale, a indus in eroare B.C.R Sucursala Traian Galati si a falsificat unele documente contabile (balante de verificare), pe care inculpata Tudosa stefania le-a depus la dosarele de credite intocmite la aceasta banca pentru obtinerea a doua linii de credit bancar. In aceasta modalitate, firma celor doi inculpati a obtinut un credit in valoare de 1.200.000 de euro. Pe parcursul urmaririi penale, banca nu s-a constituit parte civila, rezervandu-si acest drept pentru faza de judecata, in fata instantei. Dosarul se va inainta spre judecare Tribunalului Galati.

http://www.juridice.ro/stiri-juridice/c ... -2008.html

Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...

O gălăţeancă, printre cele mai vânate femei din lume

  • Condamnată pentru înşelăciune gravă, huzureşte în Canada
  • Femeia şi soţul ei au fost condamnaţi la ani grei de puşcărie, dar au obţinut reducerea pedepsei, după noul Cod Penal
  • Statul canadian, pe al cărui teritoriu sunt indicii ca se află, refuză extrădarea

21 este numărul româncelor postate în prezent pe lista publicată de Interpol, pe care se află cele mai căutate reprezentante ale sexului frumos, condamnate sau bănuite că au comis infracţiuni extrem de grave. De la falsuri la trafic de droguri sau de persoane până la fraude economice cu consecinţe deosebit de grave, româncele arată că sunt capabile să le stea alături bărbaţilor cu brio, când vine vorba de lucruri mai puţin ortodoxe.

Printre româncele date în urmărire internaţională se află o singură gălăţeancă, protagonistă, la un moment dat, a celei mai mari condamnări dată într-un dosar de corupţie la Galaţi. Ştefania Tudosă, acum în vârsă de 48 de ani, şi soţul ei, Liviu Viorel Tudosă, foşti patroni de firmă, au încercat să scoată de la o bancă peste un milion de euro, folosindu-se, în rânduri repetate, de documente falsificate.

Escrocherie în familie

O societate cu răspundere limitată, SC Autostop SRL Galaţi (dizolvată, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, în 2010) a fost paravanul la adăpostul căruia s-a pus la cale escrocheria. Cei doi Tudosă, Ştefania şi Liviu Viorel, au obţinut două linii de credit de la BCR, care potrivit procurorilor DNA s-ar fi ridicat la 1.200.000 de euro, dar pentru că cifrele din contabilitate nu îi ajutau să fie eligibili, le-au modificat în rânduri repetate. Totul s-ar fi întâmplat timp de doi ani, între 2003 şi toamna lui 2005. Tărăşenia nu a mers însă la nesfârşit, iar cei doi au fost trimişi în judecată în 2008.

Interesant este că, potrivit tot informaţiilor oficiale furnizate la vremea respectivă de DNA, banca prejudiciată nu s-ar fi constituit parte civilă pe parcursul urmăririi penale, rezervându-şi acest drept pentru perioada judecăţii. Timp suficient pentru ca inculpaţii să îşi planifice un lung "sejur" foarte departe de ţară.

Tribunalul Galaţi i-a găsit vinovaţi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, fapte care le-au adus câte 15 ani de puşcărie. Niciunul nu a ajuns după gratii şi, mai mult, după intrarea în vigoare a noului Cod Penal, care prevede pedepse mai mici pentru aceste infracţiuni, au iniţiat procedurile de reducere a condamnărilor. Au şi reuşit, ne-au confirmat surse din cadrul Poliţiei Galaţi, astfel că Ştefania şi Liviu Tudosă, sunt, în prezent, urmăriţi internaţional pentru condamnări de câte cinci ani de închisoare. Mai mult, autorităţile române au indicii serioase că cei doi se află în prezent în Canada, ţară care refuză însă să îi extrădeze, aşa că pot aştepta liniştiţi prescripţia executării condamnărilor.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.