Jump to content

O tânără gălățeancă este cel mai bogat român


dcp100168

Recommended Posts

A fost Miss, iar acum are 3 miliarde de dolari în conturi

E tanara, blonda, frumoasa si are o avere de 3 miliarde de dolari! Romanca Anca Neacsu are tot ce-si poate dori, mai putin liniste.

Povestea fabuloasa a Ancai Neacsu incepe in urma cu 10 ani, cand si-a inceput cariera de model. De atunci, Anca a ajuns cea mai bogată femeie din România, devansându-l chiar şi pe Ion Ţiriac, anunţă Kanal D. Nascuta la Galati cu 28 de ani in urma, cu un titlu de Miss Universe Romania, Anca avea sa-l intalneasca in 2006 pe Abhishek Verma, cel mai important jucator pe piata de arme din India. La scurta vreme, cei doi se casatoresc, iar romanca ii devine asociat. In 2011, Anca achizitioneaza in nume propriu pachetul majoritar la Sig Sauer India, una dintre cele mai importante corporatii internationale de vanzare de arme.

In prezent, Anca Neacsu traieste la New Dehli si se ocupa de afacerile sotului ei, precum si de actiuni filantropice. Are proprietati la Londra si Bucuresti, iar anul trecut, prestigioasa revista Forbes a creditat-o cu o avere de 3 miliarde de euro. Practic, Anca Neacsu era considerata cea mai bogata romanca, devansandu-i pe Ion Tiriac si Ioan Niculae (amandoi cu putin peste 3 miliarde). A fost buna prietena cu Prince, a carui moarte a deplans-o pe contul ei de Twitter.

stiripesurse.ro

Born Anca Neacsu
August 8, 1987 (age 28)
Galati, Romania
Residence New Delhi, London, Bucharest
Nationality Romanian
Education Masters in Engineering, University of Galati
Occupation Businesswoman & Philanthropist
Organization Shrikant Verma Trust
Known for Arms dealer and former Miss Universe Romania
Net worth $ 2 billion
Height 5 ft 10 in (178 cm)
Religion Hindu
Spouse(s) Abhishek Verma (married 2006-present)
Children Anna-Nicolle
Family Shrikant Verma Family

Anca_Verma

Link to comment
Share on other sites

Anca Neacşu, gălăţeanca mai bogată decât Ţiriac

  • Averea femeii este estimată de Forbes la două miliarde de dolari

Nici Ion Ţiriac, nici Gruia Stoica şi nici Ioan Niculae nu mai sunt, în acest moment, cei mai bogaţi români. Titlul şi l-ar putea adjudeca, potrivit presei internaţionale, o tânără gălăţeancă. Este vorba despre Anca Neacşu, în vârstă de numai 29 de ani. Cum a ajuns femeia care a crescut în oraşul nostru să fie una dintre cele mai bogate persoane din lume, cu o avere de circa două miliarde de dolari, vă spunem astăzi.

Ingineră la Galaţi, femeie de afaceri în India

Anca Neacşu a făcut facultate la Galaţi şi a ieşit inginer cu diplomă de la Universitatea „Dunărea de Jos”. După aceea, a terminat şi un masterat, tot la Galaţi. Ar fi lucrat, între timp, şi pentru diverse televiziuni, iar în 2008 a câştigat titlul de Miss Univers România.
Pentru următorii ani din viaţa Ancăi, presa relatează lucruri diferite. Unii scriu că ar fi ajuns manager la filiala unei mari companii de telecomunicaţii din Bucureşti, care îi aparţinea indianului Abhishek Verma, viitorul ei soţ, şi că acolo l-ar fi cunoscut pe omul de afaceri. Alţii scriu că ar fi fost recepţioneră la un hotel şi că aşa şi-ar fi întâlnit iubirea. Cert este că, în 2006, Anca Neacşu s-a căsătorit cu Abhishek şi a devenit, în acte, Anca Verma. I-a fost alături soţului şi în viaţa personală, dar şi în cea profesională, adică în afaceri, devenind director adjunct la filialei indiene a companiei Sig Sauer.

Cine este soţul miliardar

Părinţii lui Abhishek Verma (48 de ani), soţul Ancăi, sunt oameni importanţi în India. Tatăl său, Shrikant Verma, a fost ziarist, până când Indira Ghandi i-a oferit posibilitatea de a deveni parlamentar. Mama lui Abhishek, Veena Verma, a fost şi ea parlamentar indian, vreme de 14 ani. Abhishek a crescut şi a fost educat în condiţii de excepţie. Ducând o viaţă luxoasă, în jurul lui au gravitat, de-a lungul anilor, multe femei frumoase. Dealtfel, Anca Neacşu nu este prima miss cu care Abhishek a avut o relaţie. A fost, însă, singura cu care s-a căsătorit.
Abhishek Verma este acuzat de corupţie, în mai multe afaceri mari, care au devenit cunoscute la nivel internaţional. În repetate rânduri, omul de afaceri indian ar fi primit mită şi ar fi mituit, la rândul său, demnitari, pentru a favoriza diverse tranzacţii cu armament. Şi nu vorbim despre contracte mici, ci despre livrări de elicoptere şi submarine. Spre exemplu, Abhishek a fost acuzat că a primit 200 de milioane de dolari care nu i se cuveneau, pentru implicarea în cumpărarea de către guvernul indian a şase submarine de la grupul francez Thales. Ulterior, a fost achitat de acele acuzaţii. Avea să fie însă arestat, din nou, în 2012, tot pentru acuzaţii de corupţie, în alte cazuri, printre care şi AgustaWestland. În acest ultim dosar, societatea cu acelaşi nume era suspectată că ar fi dat mită mai multor oficiali indieni, pentru a câştiga un contract în valoare de 530 de milioane de dolari, bani de care ar fi trebuit să livreze statului 12 elicoptere pentru înalţi oficiali indieni.

Dragostea nu li s-a spulberat în închisoare

Nu doar Abhishek a fost arestat în 2012, ci şi Anca Verma, acuzată şi ea de corupţie. La acel moment, Abhishek solicita public sprijin pentru soţia sa. Ulterior, în 2014, pe când era închisă la penitenciarul Tihar din Delhi, Anca s-a plans că ar fi fost torturată, iar  avocatul ei solicitase ajutor chiar şi la Ambasada României.
În urmă cu două luni, pe data de 20 mai, Anca Verma a fost eliberată pe cauţiune, după patru ani executaţi la Tihar. Potrivit unei ştiri postate, ieri, pe indiatvnews.com, femeia este în continuare în Delhi şi îi face acum soţului său vizite conjugale frecvente.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Fostă Miss România, miliardară caut partid pentru a... candida! Iată cine intră în politică

Este tânără, frumoasă și miliardară sau mai bine zis soție de miliardar. În trecut a fost Miss România și după ce a dat lovitura și în afaceri, acum are de gând să intre în politică. Își dorește sa candideze la următoarele alegeri parlamentare și să ocupe un scaun de deputat sau senator în circumscrpția Galați. Este vorba despre Anca Verma. Aceasta s-a stabilit de multi ani in India si este casatorita cu miliardarul Abhishek Verma, care s-a imbogatit din comertul de arme, potrivit stirilekanald.ro.

Recent, familia Verma a achizitionat o parte dintr-un brand lituanian de bauturi racoritoare, pe care vrea sa-l lanseze la nivel global. Planurile de extindere a afacerii cuprind si piata din Romania, insa ambitiile celor doi nu se opresc doar aici. Nascuta in Galati, Anca a declarat recent ca se gandeste la o eventuala candidatura in Parlamentul Romaniei, ea propunandu-si ca obiectiv sa stranga legaturile comerciale si diplomatice dintre cele doua state. Nu a spus însă și pentru ce partid ar candida. Probabil asteapta sa vina ofertele, care sigur vor începe să apară ținând cont că aceasta are bani cât să cumpere jumătate din România.

Mai mult de atât, cei doi soți au și ceva experiență cu dosarele penale și închisorile. Recent, miliardarul indian Abhishek Verma a fost achitat de toate acuzatiile de coruptie, pentru care si-a petrecut aproape doi ani in inchisoare. El a fost judecat pentru coruperea unor inalti demnitari din India, care l-ar fi ajutat sa obtina contracte preferentiale pentru firma lui care importa arme. Anca si Abhishek Verma au o avere evaluata la 3 miliarde dolari.

”In 2017, pe langa lansarea de produse si servicii Olialia in India si, desigur, in Romania, am de gand sa vizitez circumscriptia electorala a familiei noastre, sa ma reconectez cu oamenii de acolo. Avand in vedere radacinile adanci ale familiei mele in India, totusi nu exclud orice posibilitate de a intra in politica in Romania, in orasul meu natal, Galati si poate, in viitorul apropiat, pentru alegerile parlamentare din India, astfel incat sa pot servi oamenii din India si cei din Romania, direct ca un membru al Parlamentului”, a declarat Anca Verma pentru romaniavippress.ro.

puterea.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Povestea incredibilă a celei mai bogate românce din lume

Anca Verma este considerată cea mai bogată româncă din lume, fiind prezentă în topul Forbes cu o avere de trei miliarde de dolari. Fosta fotomodelă are o poveste de viaţă impresionantă. S-a căsătorit cu miliardarul, dar totul a avut un cost. A făcut închisoare pentru el şi a fost acuzată de corupţie şi spălare de bani, însă acum este stăpână peste un imperiu grandios.

Născută pe 8 august 1987 la Galaţi, Anca Neacşu a plecat din sărăcie lucie şi a pus mâna pe averea unui lord al armelor. Ea absolvit Universitatea din Galați cu o diplomă de master în domeniul ingineriei. După ce s-a retras din activitatea de model, a lucrat la Atlas Telecom Network Romania, furnizor de servicii de telefonie mobilă, și a fost numit director general adjunct pentru operațiunile din București.

Din lipsă de oportunități, fosta participantă la concursuri de miss a plecat să muncească recepționeră în străinătate. Într-un hotel a cunoscut un miliardar indian care a luat-o de soție, împreună administrând firme din domeniul armamentului. La căsătoria ei cu Abhishek Verma în 2006, ea a devenit asociatul său în firme care se ocupau cu vânzarea de armament. În 2011 a cumpărat 51% din firma SIG SAUER India, fiind numită director general al acesteia, un joint-venture cu mai multe multinaționale furnizoare de arme.

Cine este soţul miliardar

Părinţii lui Abhishek Verma (48 de ani), soţul Ancăi, sunt oameni importanţi în India. Tatăl său, Shrikant Verma, a fost ziarist, până când Indira Ghandi i-a oferit posibilitatea de a deveni parlamentar. Mama lui Abhishek, Veena Verma, a fost şi ea parlamentar indian, vreme de 14 ani. Abhishek a crescut şi a fost educat în condiţii de excepţie. Ducând o viaţă luxoasă, în jurul lui au gravitat, de-a lungul anilor, multe femei frumoase. Dealtfel, Anca Neacşu nu este prima miss cu care Abhishek a avut o relaţie. A fost, însă, singura cu care s-a căsătorit, în anul 2006, cei doi având împreună un copil.

Verma și soțul ei au fost acuzați de corupție și de spălare de bani și au fost arestați de Biroul Central de Investigații al Indiei, pentru o presupusă mită dată oficialilor indieni din domeniul apărării pentru a-și asigura contracte cu armament de miliarde de dolari. Pe 8 iunie 2012 amândoi au fost închiși în Închisoarea Tihar, Delhi. Anchetatorii au mai descoperit că acesta își ținea banii în offshore-uri din Lichtenstein, evitand astfel să plăteasca taxe statului indian. În aprilie 2017, Verma a fost achitată de Curtea Specială a Biroului din New Delhi, care a renunțat la toate acuzațiile de corupție și spălare de bani, iar două cazuri împotriva Verma au fost respinse.

În prezent, românca trăiește la New Dehli și se ocupa de afacerile soțului. Revista „Forbes” a creditat-o cu o avere de trei miliarde de euro.

capital.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.