Jump to content

Lucrări de modernizare oprite, pe strada Pictor Isser


Recommended Posts

Posted

Lucrări de modernizare oprite, pe strada Pictor Isser

Potrivit răspunsului Primăriei (dar şi al primarului Ionuţ Pucheanu), lucrările de modernizare ale străzii Pictor Isser s-au oprit din cauză că firma care le executa - SC Romlotus Instalaţii SRL Galaţi - a intrat în incapacitate de plată!

Din totalul valorii lucrărilor - de 3,93 milioane de lei cu TVA - firma a realizat lucrări şi a primit 469.600 de lei, mai informează Primăria, care adaugă că firma a fost penalizată, în 2015, pentru întârzieri (valoarea pe care instituţia nu a precizează). Instituţia mai arată că pe 22 aprilie 2016, adică după termenul de finalizare a lucrării (15 aprilie 2016), firma a notificat Primăria “prin care solicită încetarea contractului de execuţie datorită imposibilităţii de împlinire a obligaţiilor contractuale conform art. 23.2 (…) rezilierea de drept (…). La această dată de execuţie este reziliat şi urmează să se organizeze o nouă procedură de achiziţie a contractului pentru lucrările rămase de executat”.

În spritul “transparent” prin care nu a precizat valoarea penalităţilor aplicate firmei, Primăria nici nu transmite un termen posibil-probabil al reluării lucrării şi nici primarul Ionuţ Pucheanu nu a prezentat un termen, precizând că trebuie organizată o nouă licitaţie.

Cu alte cuvinte, locuitorii străzii Pictor Isser nu au aflat nimic util pentru ei - că lucrarea este oprită, o ştiau clar şi nici nu au aflat când va fi măcar reluată. În plus, rămâne în continuare de interes ce responsabil din Primărie cu urmărirea ritmului lucrărilor edilitare şi-a făcut atât de bine treaba încât s-a ajuns în situaţia ca Romlotus Instalaţii să notifice Primăria abia în a şaptea zi după termenul iniţial prevăzut pentru finalizarea lucrării că nu mai poate să o continue (?!), în condiţiile în care banii încasaţi de firmă nu reprezintă decât puţin peste 12% din valoarea totală a lucrării.

presagalatibraila.com

  • 7 months later...
Posted

Dezastru edilitar pe strada Pictor Isser

Luna viitoare se împlinesc doi ani de când a început modernizarea străzii Pictor Isser şi un an de când NU s-a mai terminat. Asta aflăm din panoul de şantier abandonat, rămas în capul râpei în care s-a transformat strada îngropată în noroi. Conform Primăriei Galaţi, modernizarea străzii este realizată doar 12 la sută, iar pentru asta s-au plătit 469.600 de lei.

„Noi am vrut canalizare! Vedeţi ce-i aici? Ăsta-i hal de stradă? Tranşee! Sunt bolnavă cu picioarele şi merg ca racul pe-aici. Nici un drum în câmp, pe care merg tractoarele, nu arată aşa! Da’ poate e nevoie de o salvare sau, ferească Dumnezeu, ia foc ceva! Ar trebui să nu mai plătim impozite la Primărie!”, ne spune locatara din capătul străzii, Stoiana Sârbu.

Şi dânsa şi familia din capătul celălalt al străzii sunt de părere că mai bine rămânea strada aşa cum era: „Conducta aia ieşită afară e alimentarea cu apă! Mai bine lăsau strada aşa cum era! Vedeţi cum s-a lăsat? Ne-au spus că scot bordurile ca să aibă front de lucru, că imediat e gata! Şi-au făcut-o gata! Când plouă sau se topeşte zăpada, e luciu de apă de aici până în capăt! Vă daţi seama câtă apă a intrat pe sub case?”. „Suntem mai rău ca la ţară!”, se vaită altă vecină.

Ce s-a făcut

Potrivit Serviciului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), prima licitaţie pentru „Modernizare str. Pictor Isser”, organizată de Primăria Galaţi, la care s-au înscris cinci competitori, a fost adjudecată, în martie 2015, de firma Romlotus Instalaţii SRL, cu o ofertă de 3.175.568 de lei fără TVA. Preţul estimat al lucrării fusese de 4.156.321 de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire a fost „preţul cel mai mic”.

Potrivit municipalităţii, firma a realizat următoarele lucrări: desfacere carosabil - 240 ml, colector canalizare - 228 ml, conductă apă - 240 ml. „Pentru lucrările executate de SC Romlotus Instalaţii a fost decontată suma de 469.600 de lei. Durata de execuţie contractată a fost de 12 luni, conform clauzelor contractuale. SC Romlotus Instalaţii a solicitat încetarea contractului de lucrări încheiat cu Primăria Galaţi datorită intrării în insolvenţă a firmei. Contractul a fost reziliat în data de 30 martie 2016, pentru întârzieri în execuţie s-au aplicat penalităţi conform clauzelor contractuale în valoare de 2.518 lei”, ne-a comunicat Primăria.

Nu putem să nu remarcăm faptul că rezilierea contractului s-a făcut cu două săptămâni înainte de data la care lucrarea trebuia să fie gata.

În noiembrie 2016, Primăria a scos din nou la licitaţie modernizarea străzii, dar procedura nu s-a încheiat nici acum. Motivul? Se aşteaptă răspunsul Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, la plângerea depusă de unii dintre ofertanţi. Valoarea estimată a lucrării este mai mare decât cea în prima licitaţie - 4.234.307 de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire a rămas tot preţul cel mai scăzut.

Cât va costa modernizarea străzii vom afla după finalizarea licitaţiei şi a lucrării.

viata-libera.ro

  • 3 months later...
Posted

Reîncep lucrările pe strada Pictor Isser

Veşti bune pentru gălăţenii de pe strada Pictor Isser, care, din 15 aprilie 2015, locuiesc într-un nesfârşit şantier şi au ajuns de mult la capătul răbdării. Primăria municipiului Galaţi a anunţat că a dat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a arterei, termenul de finalizare fiind 19 februarie 2018.

„Dezastru edilitar pe strada Pictor Isser”, aşa se intitula articolul publicat de ziarul „Viaţa liberă” în primăvara acestui an, în care scriam că artera a devenit un soi de râpă îngropată în noroi, când plouă, şi în praf, pe caniculă, iar locatarii se plângeau că e imposibil să le intre în curte o ambulanţă, în caz de nevoie.

Lucrările de modernizare a străzii, începute pe 15 aprilie 2015, ar fi trebuit să se încheie pe 15 aprilie 2016, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat. „Acest proiect a fost blocat pentru că firma care a câştigat licitaţia în anul 2015 (SC Romlotus Instalaţii) a solicitat rezilierea contractului, neputând duce la bun sfârşit lucrarea. A fost nevoie ca întreaga procedură să fie reluată”, explică Primăria.

Reamintim că prima licitaţie pentru „Modernizare str. Pictor Isser”, organizată de Primăria Galaţi, la care s-au înscris cinci competitori, a fost adjudecată, în martie 2015, de firma Romlotus Instalaţii SRL, cu o ofertă de 3.175.568 de lei fără TVA. Potrivit municipalităţii, firma a realizat următoarele lucrări: desfacere carosabil - 240 metri, colector canalizare - 228 metri, conductă apă - 240 metri. „Pentru lucrările executate de SC Romlotus Instalaţii a fost decontată suma de 469.600 de lei. Durata de execuţie contractată a fost de 12 luni, conform clauzelor contractuale. SC Romlotus Instalaţii a solicitat încetarea contractului de lucrări încheiat cu Primăria Galaţi din cauza intrării în insolvenţă a firmei. Contractul a fost reziliat în data de 30 martie 2016, iar pentru întârzieri în execuţie s-au aplicat penalităţi, conform clauzelor contractuale, în valoare de 2.518 lei”, ne-a comunicat Primăria. Nu putem să nu remarcăm faptul că rezilierea contractului s-a făcut cu două săptămâni înainte de data la care lucrarea trebuia să fie gata.

În noiembrie 2016, Primăria a scos din nou la licitaţie modernizarea străzii, iar procedura s-a încheiat abia acum. Constructorul care a câştigat licitaţia este SC Romsit SRL, valoarea contractului fiind de 2.911.469 de lei cu TVA. Conform Primăriei, primul tronson unde se vor relua lucrările este cuprins între străzile 9 Mai şi 1 Mai.

viata-libera.ro

  • 4 months later...
Posted

Încă o iarnă în şantier pentru locuitorii străzii Pictor Isser?

Gălăţenii de pe strada Pictor Isser, care, din 15 aprilie 2015, locuiesc într-un nesfârşit şantier, ar trebui să se înarmeze cu răbdare pentru încă o iarnă. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, afirmă că, pe tronsonul cuprins între strada 9 Mai şi strada 1 Mai, a fost finalizată etapa de intervenţii pentru partea de infrastructură: conducta de apă şi branşamentele necesare, canalizarea şi racordurile aferente, dar şi infrastructura de drum. Săptămâna trecută se lucra la trotuare, dar şi la "realizarea unui zid de sprijin pentru porţiunea în pantă de pe acest tronson care a creat mereu probleme". "Pentru că nu ştim cât timp va mai fi vremea de partea noastră, constructorul face tot posibilul să ducă la bun sfârşit lucrările de pe strada Pictor Isser, tronsonul cuprins între 9 Mai şi 1 Mai", precizează edilul. Aşa cum v-am informat, lucrările sunt executate de SC Romsit SRL, valoarea contractului încheiat este de 2.911.469 de lei cu TVA, termenul de finalizare a investiţiei fiind 19 februarie 2018.

viata-libera.ro

  • 1 year later...
Posted

(21 martie)

Lucrări începute, abandonate, reluate şi tot neterminate | 11 ani pentru modernizarea unei străzi de 745 de metri

În urmă cu 11 ani, pe 31 ianuarie 2008, aleşii locali ai Galaţiului au hotărât că strada Pictor Isser trebuie să fie modernizată, pentru că locuitorii ei merită să aibă canalizare, carosabil asfaltat şi trotuare. Lucrările au început în 2015, dar au fost abandonate în 2016, când ar fi trebuit să fie gata. Reluate în 2017, cu un nou constructor, investiţiile au ajuns, în 2019, la impresionantul progres de 20 la sută, în condiţiile în care strada măsoară doar 745 de metri liniari. Partea proastă este că lucrările nu se pot finaliza. Trebuie actualizat întregul proiect, aprobat de aleşi, după care reluate procedurile de achiziţie pentru lucrări. De ce? Pentru că proiectul, făcut în 2007, nu mai corespunde realităţilor şi tehnologiilor actuale…

Lucrările de modernizare a străzii Pictor Iosif Isser au fost începute, prima dată, în aprilie 2015, de către Romlotus Instalaţii SRL, şi ar fi trebuit să se încheie în aprilie 2016. În iunie 2017, Primăria municipiului Galaţi a dat ordin de începere a lucrărilor noului constructor, Romsit Construct SRL, care ar fi trebuit să finalizeze investiţia în februarie 2018. Suntem în martie 2019 şi, conform Primăriei, modernizarea străduţei a ajuns la impresionantul progres de 20 la sută, şi s-a solicitat suspendarea contractului, pentru că întregul proiect trebuie refăcut. Iată cum s-a ajuns la această situaţie halucinantă.

Decizia

Modernizarea străzii Pictor Isser a fost decisă pe 31 ianuarie 2008, când, la iniţiativa primarului Dumitru Nicolae, a fost votată Hotărârea Consiliului Local nr. 14 privind „aprobarea documentaţiilor tehnico–economice ale obiectivelor noi de investiţii pentru anul 2008”. Pe listă, cu numărul 16, figura „Modernizare strada Pictor Isser". Hotărârea preciza că strada este amplasată în zona de vest a municipiului, traversează strada Tecuci şi strada 9 Mai, face legătura cu prelungirea străzii Basarabiei (Magistrala Sidex) şi are o lungime de 745 de metri liniari.

„Pentru aducerea ei la condiţii normale de exploatare se impune: refacerea străzii, înlocuirea conductelor de apă cu o conductă nouă, înlocuirea branşamentelor din plumb cu unele noi din polietilenă, realizarea unui sistem de canalizare unitar, racorduri de canalizare pentru 160 de abonaţi, amenajarea unui sistem de colectare şi dirijare a apelor pluviale, sistem rutier corespunzător unui trafic mediu”, prevedea hotărârea. Valoarea totală a investiţiei era estimată la 5.827.860 de lei, bani de la bugetul local, iar durata de realizare prevăzută era de 14 luni.

Din 2008 şi până în 2014, când a fost scoasă la licitaţie, modernizarea străzii se regăseşte în toate bugetele de investiţii votate de aleşi.

Licitaţia

Potrivit datelor din Serviciul Electronic de Achiziţii Publice, prima licitaţie pentru „Modernizare strada Pictor Isser” a fost lansată de Primăria Galaţi în noiembrie 2014 şi adjudecată, în martie 2015, de firma Romlotus Instalaţii SRL, cu o ofertă de 3.175.568 de lei fără TVA. Conform panoului de şantier, lucrările au început pe 15 aprilie 2015 şi ar fi trebuit să se încheie pe 15 aprilie 2016.

Viral

În ianuarie 2016, devenea viral pe reţelele de socializate un filmuleţ în care un gălăţean îl invita pe primarul Galaţiului la acea vreme, Marius Stan, la o partidă de pescuit pe balta uriaşă care acoperea strada Pictor Isser, explicând, glumeţ, că întinderea de apă „e dată în folosinţă în 2014”.

Primăria Galaţi reacţiona prompt anunţând că strada se află în proces de modernizare şi că, potrivit contractului, lucrările sunt programate să se încheie pe 15 aprilie 2016. Ba mai mult, ţinea să spună că strada Isser „nu a avut niciodată canalizare, aşadar este o premieră pentru locatarii din zonă introducerea acestei utilităţi publice, iar reţeaua de alimentare cu apă era veche din 1925 şi se înlocuieşte integral”.

Realitatea avea să contrazică Primăria. În august 2016, strada Pictor Isser zăcea în stadiul de şantier abandonat, pe care crescuseră bălării. Noul primar al Galaţiului la acea vreme, Ionuţ Pucheanu, declara că va fi nevoie de o licitaţie pentru găsirea unui nou constructor care să finalizeze investiţia, deoarece firma care lucra a denunţat unilateral contractul.

Rezilierea

„SC Romlotus Instalaţii a solicitat încetarea contractului de lucrări încheiat cu Primăria Galaţi datorită intrării în insolvenţă a firmei. Contractul a fost reziliat în data de 30 martie 2016, pentru întârzieri în execuţie s-au aplicat penalităţi conform clauzelor contractuale în valoare de 2.518 lei”, ne explica, ulterior Primăria Galaţi. Nu putem să nu remarcăm faptul că rezilierea contractului s-a făcut cu două săptămâni înainte de data la care, conform panoului de şantier, lucrarea trebuia să fie gata!

Progresul lucrărilor era de 12 la sută, potrivit municipalităţii, firma realizând următoarele operaţiuni: desfacere carosabil - 240 ml, colector canalizare - 228 ml, conductă apă - 240 ml. „Pentru lucrările executate de SC Romlotus Instalaţii a fost decontată suma de 469.600 de lei. Valoarea lucrărilor rămase de executat pentru modernizare este de 3.468.104 lei”, ne comunica, la solicitarea noastră, Primăria Galaţi.

Dezastrul

În martie 2017, strada, pe tronsonul 9 Mai - Tecuci, era demnă de un peisaj suprarealist: o râpă scufundată în noroi! Iar locatarii străzii, care nu-şi doriseră decât să aibă şi ei canalizare, ajunseseră să regrete că strada n-a rămas cum era înainte de începerea „modernizării”: „Nici măcar un drum în câmp, pe care merg tractoarele, nu arată aşa!”, ne declarau.

La acel moment era în derulare o nouă licitaţie pentru modernizarea străzii, lansată în noiembrie 2016, şi intrată în prelungiri din cauza contestaţiilor.

Un nou start

Pe 21 iunie 2017, Primăria Galaţi anunţa, printr-un comunicat de presă, că „s-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru proiectul «Modernizare strada Pictor Isser». Constructorul care a câştigat licitaţia este SC Romsit Construct SRL. Valoarea contractului este de 2.911.469 lei cu TVA. Termenul de finalizare: 19.02.2018”.

Municipalitatea preciza că primul tronson pe care se vor relua lucrările era cel cuprins între străzile 9 Mai şi Tecuci.

Optimism

La finele lunii octombrie 2017, într-o postare pe pagina sa publică de Facebook, primarul Ionuţ Pucheanu afirma că, pe tronsonul cuprins între 9 Mai şi Tecuci al străzii Pictor Isser a fost finalizată etapa de intervenţii pentru partea de infrastructură: conducta de apă şi branşamentele necesare, canalizarea şi racordurile aferente, dar şi infrastructura de drum, că se lucrează la trotuare, iar constructorul „face tot posibilul să ducă la bun sfârşit lucrările de pe acest segment.

20 la sută

Nu mică ne-a fost mirarea când, pe lista investiţiilor finalizate de Primăria municipiului Galaţi în 2018, pe care am solicitat-o autorităţilor, nu am găsit modernizarea străzii Pictor Isser.

La insistenţa noastră, autorităţile ne-au răspuns că stadiul lucrărilor, la 1 februarie 2019, este de 20 la sută. Un procent care, credem noi, cuprinde şi cei 12 la sută realizaţi de fostul constructor! Iar pentru cei 20 la sută, valoarea plătită de la bugetul local este de 901.734 de lei cu TVA.

Explicaţii

Am revenit la Primărie cu o nouă solicitare de informaţii încercând să aflăm care este motivul pentru care investiţia nu s-a finalizat.

„Termenul stabilit prin contact pentru finalizarea lucrărilor, 31 octombrie 2018, nu a avut în vedere şi lucrările suplimentare solicitate de Apă Canal printr-o adresă transmisă în 2018, şi anume înlocuirea conductei de alimentare cu apă pe tronsonul strada 9 Mai – strada Magistrala CSG, din acest motiv nu a putut fi respectat.

SC Apă Canal a emis această solicitare după încheierea contractului şi începerea lucrărilor, motivat de timpul lung scurs între data elaborării proiectului tehnic (2007) şi anul curent 2019”, ne-a transmis administraţia locală.

Realizările

Administraţia locală susţine că, până la data de 1 ianuarie 2019 au fost executate lucrările proiectate pe tronsonul cuprins între strada 9 Mai şi strada Tecuci, ceea ce reprezintă 20 la sută din totalul contractului. Conform sursei citate, pe acest tronson, SC Romlotus Instalaţii a executat reţeaua de canalizare şi a montat conducta de apă, iar SC Romsit Construct a realizat: punerea în funcţiune a reţelei de canalizare şi a racordurilor de canalizare, branşamente de apă şi inelările conductei de apă cu reţelele existente, reţeaua de hidranţi, infrastructura şi suprastructura carosabilului şi a trotuarelor.

Lucrări rămase în aşteptare

Municipalitatea afirmă că, la 1 ianuarie 2019, mai rămăseseră de executat, conform proiectului şi contractului, lucrările pe trei tronsoane.

Pe tronson strada Tecuci – strada Aleea Cămine CSG – strada Emil Racoviţă – strada Aleea Pictor Isser, se impune înlocuirea conductelor de apă existente cu o conductă de apă, branşamente de apă către consumatori, infrastructura şi suprastructura carosabilului şi a trotuarelor.

Pe tronsonul Aleea Pictor Isser – Magistrala CSG, lucrările vizează execuţia unui colector de canalizare, a conductei de apă, a racordurilor de canalizare la consumatori, a branşamentelor de apă, dar şi infrastructura şi suprastructura carosabilului şi a trotuarelor.

Pe tronsonul Magistrala CSG – cămin existent, sunt prevăzute execuţia conductei de canalizare din strada Pictor Isser cu descărcare în căminul existent din strada Magistrala CSG şi execuţia conductei de apă din strada Pictor Isser până la inelarea cu conducta existentă din Magistrala CSG.

Realitatea, la faţa locului

Antagonică, aşa este realitatea la faţa locului. Între arterele 9 Mai şi Tecuci, Pictor Isser arată ca o stradă decentă de oraş, cu carosabil şi trotuare noi, pe care stau parcate autoturismele localnicilor. Bucăţica modernizată are doar 237 de metri liniari.

Dacă traversezi artera Tecuci şi îndrăzneşti să urci scările împiedicate către cel de-al doilea segment al străzii, nimereşti într-un peisaj rural de care s-ar simţi jenate comunele modernizate. Câini tolăniţi în praful unui drumeag de ţară, gropi în care se mâleşte apa bălţilor scursă de prin curţile oamenilor, pietre dislocate de autoturismele care s-au încumetat să treacă pe-acolo. La fel este şi pe Aleea Pictor Isser!

Infrastructura rutieră şi pietonală, dacă poate fi numită astfel, contrastează cu casele cochete, din ale căror curţi îngrijite se înalţă câte un drapel naţional.

Punct şi de la capăt

Revenind de la realitatea din teren la cea din hârtii, am fost curioşi să aflăm când se va realiza modernizarea străzii Pictor Isser, hotărâtă acum 11 ani. Şi am aflat că drumul e lung.

„În perioada de timp cuprinsă între elaborarea proiectului tehnic (2007) şi data actuală, au apărut lucrări suplimentare, care condiţionează finalizarea contractului iniţial, lucrări care nu au putut fi anticipate la elaborarea proiectului, care conduc la costuri suplimentare importante, dar şi la refacerea întregului proiect, reluarea procedurilor de aprobare a indicatorilor tehnico-economici, a procedeelor de achiziţie etc”, se arată în răspunsul administraţiei locale.

„Ca urmare, Primăria municipiului Galaţi a solicitat suspendarea contractului, urmând să fie încheiate documente în acest sens.

În anul 2019, vom propune Consiliului Local alocarea fondurilor de la bugetul local pentru actualizarea proiectului în concordanţă cu necesarul actual şi cu noile tehnologii”, conchide administraţia locală.

Deci punct şi de la capăt! Să sperăm, doar, că viitorul proiect nu va dura tot 11 ani… Ce-ar mai fi de spus? Doar că strada pe care Primăria municipiului Galaţi se tot străduieşte să o modernizeze poartă de fapt numele celebrului pictor şi grafician român Iosif Iser (21 mai 1881 - 25 aprilie 1958) care, în variantă „culturnică” gălăţeană, a mai primit un „s”.

viata-libera.ro

  • 4 years later...
Posted

Măcar canalizare, dacă de asfalt nu se pune problema. Strada și aleea incertitudinilor edilitare

„Lucrări începute, abandonate, reluate şi tot neterminate / 11 ani pentru modernizarea unei străzi de 745 de metri” era titlul articolului publicat în 21 martie 2019 în care semnalam povestea fără sfârșit a străzii Pictor Isser. Suntem în ianuarie 2024, dar nimic nu s-a schimbat în bine. Poate doar în mai rău: gropile s-au lărgit și adâncit, hârtoapele s-au mărit, iar carosabilul și resturile de trotuare s-au degradat și mai mult. Ceea ce ne-a readus pe zona nemodernizată a străzii Isser a fost invitația primită pe e-mail la redacție.

„Locuiesc pe strada Aleea Pictor Isser din Galați, care pornește din imediata apropiere a Liceului «Anghel Saligny» și se termină în Drumul de Centură, aflat în reabilitare. Strada noastră nu dispune de sistem de canalizare. Fiind o stradă în ușoară pantă, singura posibilitate de racordare a străzii la sistemul de canalizare este în Drumul de Centură. Dacă Drumul de Centură va fi reabilitat, va fi aproape imposibil de conectat strada la sistemul de canalizare. Vă propun să veniți pe strada noastră, să faceți câteva poze și să faceți un reportaj care sperăm că va avea un ecou”, a fost mesajul primit pe adresa redacției.

Am dat curs invitației. Și, de cum am ajuns, ne-a cuprins senzația de deja-vu. Tot ceea ce scrisesem și fotografiasem în urmă cu aproape cinci ani era acolo, aproape neschimbat. Gropile, hârtoapele, carosabilul jerpelit și trotuarele măcinate. Imaginile sunt mai grăitoare decât cuvintele noastre! Cert este că aleea arată, totuși, mai bine decât strada cu același nume.

Ne-am reamintit și ceea ce afirma, la 1 ianuarie 2019, Primăria Galați, cu privire la lucrările care ar mai fi de executat în cadrul modernizării: „Pe tronson strada Tecuci – strada Aleea Cămine CSG – strada Emil Racoviţă – strada Aleea Pictor Isser, se impune înlocuirea conductelor de apă existente cu o conductă de apă, branşamente de apă către consumatori, infrastructura şi suprastructura carosabilului şi a trotuarelor. Pe tronsonul Aleea Pictor Isser – Magistrala CSG, lucrările vizează execuţia unui colector de canalizare, a conductei de apă, a racordurilor de canalizare la consumatori, a branşamentelor de apă, dar şi infrastructura şi suprastructura carosabilului şi a trotuarelor. Pe tronsonul Magistrala CSG – cămin existent, sunt prevăzute execuţia conductei de canalizare din strada Pictor Isser cu descărcare în căminul existent din strada Magistrala CSG şi execuţia conductei de apă din strada Pictor Isser până la inelarea cu conducta existentă din Magistrala CSG. În anul 2019, vom propune Consiliului Local alocarea fondurilor de la bugetul local pentru actualizarea proiectului în concordanţă cu necesarul actual şi cu noile tehnologii”, promitea Primăria.

La cum arată situația, noile tehnologii încă se lasă așteptate...

Iată ce ne-a comunicat acum Primăria Galați referitor la canalizarea străzii Aleea Pictor Isser: „Referitor la solicitarea dumneavoastră vă comunicăm că este în analiză posibilitatea de racordare a acestei străzi la sistemul de canalizare. Aceasta presupune pe viitor inclusiv găsirea soluției tehnice potrivite, precum și sursa finanțării”.

Ce-ar mai fi de spus dincolo de incertitudini edilitare?! Că strada și aleea Isser poartă de fapt numele celebrului pictor şi grafician român Iosif Iser (21 mai 1881 - 25 aprilie 1958) care, în variantă „culturnică” gălăţeană, a mai primit un „s”.

viata-libera.ro

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.