Jump to content

Şcoala din Piscu, câştigătoare a unui proiect de educaţie digitală


dcp100168

Recommended Posts

Şcoala din Piscu, câştigătoare a unui proiect de educaţie digitală

O instituţie de învăţământ din mediul rural gălăţean se numără printre cele zece şcoli, selectate de Fundaţia Orange, în care se va desfăşura în anul şcolar 2016-2017 "Digitaliada". Este vorba despre Şcoala gimnazială „Dimitrie Luchian”, din satul Piscu. Instituţia de învăţământ gălăţeană va beneficia de acest proiect-pilot de educaţie digitală pentru ciclul gimnazial.

Proiect adresat deopotrivă profesorilor şi elevilor

Peste 80 de şcoli din mediul rural s-au înscris în competiţie, însă doar zece au îndeplinit cerinţele iniţiatorilor proiectului, printre care şi şcoala din Piscu. Astfel, în perioada următoare, elevii din clasele V-VIII, precum şi profesorii de la „Dimitrie Luchian” vor beneficia de echipamente şi materiale didactice şi digitale, însoţite de planuri de lecţie. De asemenea, profesorii de matematică şi TIC de la Piscu vor participa la un training specializat, asistenţă şi consultanţă din partea echipei de proiect. "Digitaliada" se adresează deopotrivă elevilor şi profesorilor. Proiectul îşi propune să contribuie la stimularea dorinţei de învăţarea continuă a profesorilor şi adaptarea lor la metodele de predare moderne, cât şi la îmbunătăţirea performanţelor şcolare ale elevilor prin folosirea tehnologiei.

Centru informatic pentru gimnazişti

Întrucât şcolile selectate de Fundaţia Orange au un nivel de tehnologizare nu foarte ridicat, vor fi create, până la sfârşitul lunii septembrie, centre informatice - o sală care va fi echipată şi dotată cu videoproiector, computere şi tablete. Aici se vor desfăşura orele de matematică şi TIC pentru clasele V-VIII, la care vor fi folosite materiale digitale oferite prin proiect.

Totodată, în perioada anului şcolar 2016-2017, vor fi monitorizate folosirea materialelor digitale la clasa şi impactul acestora asupra performanţei elevilor. Unul dintre instrumentele de monitorizare va consta într-un catalog electronic, completat de profesori, care le va permite părinţilor să urmărească activitatea şcolară a copiilor lor. Echipa de proiect va urmări de asemenea promovarea la nivel local şi regional a învăţării bazate pe metode digitale şi atragerea de sprijin pentru folosirea acestor metode, prin activităţi specifice de dezvoltare comunitară.

Realizatorii proiectului anunţă că, la finalul perioadei de implementare, trei şcoli care vor obţine cel mai bun rezultat în urma folosirii metodelor de predare digitale vor fi premiate. Premiile vor consta în echiparea fiecărei dintre aceste şcoli cu o tablă interactivă.

Şcoala gălăţeană care se numără printre câştigătorii proiectului "Digitaliada" a fost înfiinţată în 1860, primul său învăţător fiind Dimitrie Luchian.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Elevii din două şcoli, din judeţul Galaţi, învaţă matematică şi informatică în laboratoare digitale

Şcolile Gimnaziale din Piscu şi Griviţa continuă programul "Digitaliada" şi în anul şcolar 2018-2019, în laboratoare digitale complet echipate, cu materiale digitale educaţionale pentru matematică şi informatică şi cu profesori instruiţi pentru a utiliza în procesul de predare metode digitale interactive. "Digitaliada" este un proiect al Fundaţiei Orange care se află la a treia ediţie şi este un program de educaţie digitală care îşi propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătăţirea performanţei şcolare a elevilor.

Astfel, elevii gălăţeni din Piscu şi Griviţa învaţă în laboratoare digitale dotate cu tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor şi videoproiector pentru clasă. Împreună cu echipamentele, aceştia au primit un pachet complet de aplicaţii adaptate curriculei, materiale digitale şi planuri de lecţii pentru a susţine învăţarea matematicii şi TIC-ului, cu ajutorul tehnologiilor digitale. Profesorii au participat la sesiuni de formare, pentru a fi pregătiţi să utilizeze metodele digitale la clasă.

"În judeţul Galaţi avem deja rezultate foarte bune în şcolile din Piscu şi Griviţa. Îi felicităm pentru că sunt printre primele şcoli din România care predau matematică şi TIC după metode digitale interactive. La nivel naţional avem în prezent 4.500 de elevi care se bucură de beneficiile proiectului «Digitaliada» în care Fundaţia Orange a investit 1,3 milioane de euro", spune Amalia Fodor, director Fundaţia Orange.

"Elevii noştri chiar s-au ridicat la învăţătură, datorită proiectului «Digitaliada», pentru că au acordat mai multă atenţie matematicii şi informaticii. În continuare ne dorim să folosim la maxim şi cu maximum de randament pentru elevi resursele materiale, informatice, educaţionale pe care le-a furnizat acest proiect", declară directorul şcolii din Piscu, Anişoara Vrînceanu. "«Digitaliada» aduce zâmbetul pe buzele noastre, al cadrelor didactice, pentru că îl regăsim pe feţele copiilor. Le place, e cu totul altceva", afirmă directorul şcolii din Griviţa, Loredana Constandache.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Dotări pentru anul școlar care tocmai a început. Şcolile din Piscu şi Griviţa, câştigătoare la Digitaliada

Școlile Gimnaziale Piscu și Grivița, din județul Galați, continuă programul Digitaliada și desfășoară anul școlar 2019-2020 în laboratoare echipate cu tablete, pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă. Împreună cu echipamentele, şcolile au primit un pachet complet de aplicații adaptate programei, precum și proiecte didactice pentru Matematică și TIC și ghiduri de predare digitală, astfel încât profesorilor să le fie ușor să predea folosind tehnologia digitală. Profesorii au participat la sesiuni de formare pentru a învăța să utilizeze noile metode digitale la clasă.

"Proiectul Digitaliada este nemaipomenit pentru că a creat o bază de date de lecții în format digital care sunt accesibile. În continuare ne dorim să folosim la maximum și cu maximum de randament pentru elevi resursele materiale, informatice, educaționale pe care le-a furnizat acest proiect", declară directoarea Şcolii din Piscu, Anișoara Vrînceanu.

"Digitaliada este oportunitatea de a avea resurse materiale îmbunătățite, cadre didactice implicate și preocupate de o altă abordare, elevi interesați și mai bine pregătiți, părinți mulțumiți", afirmă şi directoarea Şcolii din Grivița, Loredana Constandache.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Peste 570 de elevi gălăţeni continuă programul Digitaliada în noul an şcolar

Elevii şi profesorii din Scoala Gimnazială „Dimitrie Luchian” Piscu şi Şcoala Gimnazială Nr.1 Griviţa din judeţul Galaţi vor continua să înveţe anul acesta în laboratoare digitale complet echipate de Fundaţia Orange cu tablete şi echipamente IT prin programul Digitaliada. În plus, ei vor putea utiliza peste 3.500 de lecţii, teste şi exerciţii pentru diferite discipline, o secţiune nouă în Platforma Digitaliada dedicată Evaluării Naţionale, precum şi noile ghiduri de predare cu ajutorul resurselor digitale la limba şi literatura română pentru ciclul gimnazial pe care programul le pune la dispoziţie gratuit tuturor profesorilor şi elevilor din ţară.
„Pentru noi profesorii Digitaliada a fost un fel de «alfabetizare digitală» deoarece am trecut de la stadiul de creatori de materiale didactice în formate clasice la creatori de resurse digitale interactive. Pentru elevi, care sunt nativi digitali, utilizarea aplicaţiilor şi resurselor digitale în orele de curs a condus la creşterea motivaţiei pentru învăţare, ritmul lecţiilor este mai antrenant, au devenit mai creativi şi mai siguri pe ei”, spune Anişoara Vrînceanu, director Şcoala Gimnazială „Dimitrie Luchian” din Piscu.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.