Jump to content

Un copil de cinci ani a murit după o joacă în curte


dcp100168

Recommended Posts

Un copil de cinci ani a murit după o joacă în curte

Tragedie în localitatea gălăţeană Independenţa. Un copil de cinci ani şi-a pierdut viaţa, după o joacă cu sora sa, în vârstă de şase ani. Cei doi se jucau în curtea casei cu un furtun, plin cu apă, cu o lungime de aproximativ 40-50 de centimetri. Micuţii suflau apa din furtun de la unul la celălalt, iar la un moment dat băieţelului i s-a făcut rău.

Părinţii l-au găsit inconştient în curte şi au decis să plece imediat spre spital. Pe drum au fost preluaţi de un echipaj al ambulanţei. “Am fost solicitaţi pentru un copil de şase ani, în stop cardio-respirator, care era adus cu maşina particulară de către părinţi. Cauzele exacte încă nu le ştim, părinţii sunt agitaţi şi bulversaţi, însă se pare că a fost o joacă între copii, iar el ar fi căzut. Nu pot să vă spun dacă stopul este din cauza faptului că a căzut sau are alte afecţiuni care au dus la acest lucru”, ne-a explicat medicul de pe ambulanţa care l-a preluat pe micul pacient.

Înecat cu apa din furtun

Imediat ce au preluat copilul, cadrele medicale de pe ambulanţă au început manevrele de resuscitare şi l-au intubat. Aşa a fost predat medicilor de la Spitalul de Urgenţe “Sf. Ioan”. "În jurul orei 11,00, a fost adus un băiat de cinci ani, din Independenţa, în moarte clinică şi intubat oro-traheal. S-a făcut resuscitare în ambulanţă, s-a continuat timp de 95 de minute şi în spital, dar nu a răspuns, nici nu avea cum, astfel că s-a declarat decesul. Băieţelul se juca cu sora lui, cu un capăt de furtun, tăiat, care avea apă în el. Şi, cu presiune, sora, de la celălalt capăt, i-a insuflat apă. Deci copilul, mai mult ca sigur, a făcut un edem pulmonar acut, rapid instalat, prin inundare cu apă a alveolelor. Capătul de furtun avea 40-50 de centimetri şi, cu cât lungimea este mai mică, presiunea este mai mare”, ne-a declarat Geta Badiu, director medical al Spitalului de Pediatrie.

Aşadar, joaca celor doi copii s-a transformat într-o tragedie, băieţelul murind, se pare, înecat cu apa din furtun. Cauza efectivă a decesului va fi stabilită după efectuarea necropsiei, la Serviciul de Medicină Legală, unde a fost dus trupul copilului.

Întreaga poveste a căzut ca un trăsnet pentru părinţii copiilor, dar şi pentru rudele lor, care au venit într-un suflet la spital.

În urma tragediei, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului va demara o anchetă, pentru a stabili dacă la mijloc a fost sau nu o neglijenţă a părinţilor. O altă anchetă va fi demarată de poliţişti, care fac acum cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.