Jump to content

Strada cu trotuare de 30 de centimetri


dcp100168

Recommended Posts

Strada cu trotuare de 30 de centimetri

Circa 100 de metri de trotuar a cărui lăţime variază de la 30 de centimetri la aproximativ 90 de centimetri, cu tot cu bordură, reprezintă singura variantă de deplasare a gălăţenilor care ajung să circule pe o porţiune a străzii Basarabiei, aferentă cimitirului "Eternitatea". Bonus, spaţiul pietonal este presărat cu câţiva stâlpi groşi de beton, de la reţeaua de iluminat public, care obturează aproape total accesul.

Nevoia de a parcurge distanţa de la colţul cimitirului, unde trotuarul se îngustează drastic, până la parcarea aferentă blocurilor din spate îmbracă forma celui mai pur ghinion, după ce trecerea de pietoni care se afla în zona cu pricina şi care asigura traversarea pe partea cealaltă a străzii Basarabiei, unde trotuarul este considerabil mai bun pentru a circula în siguranţă, a fost desfiinţată. Practic, acolo unde spaţiul destinat pietonilor capătă dimensiuni măsurabile în centimetri şi unde există chiar şi o pistă de biciclete, se mai află acum doar o plăcuţă de avertizare care anunţă că trecerea a fost desfiinţată, pietonii fiind trimişi să traverseze pe la unul dintre semafoarele aflate fie la intersecţia cu Coşbuc, fie aproape de Intersecţia Fără Rost, adică la circa 200 de metri.

Situaţia, care ar putea părea hilară, dacă nu ar fi de-a dreptul riscantă, în condiţiile în care, pe anumite porţiuni, pietonii trebuie să coboare pe carosabil, în calea maşinilor, pare să nu fi fost evaluată sub toate aspectele de cei care au dispus anularea marcajului. Şi asta în condiţiile în care pe porţiunea „dotată” cu trotuar minuscul se află câteva reşedinţe, unde oamenii, de voie, de nevoie, trebuie să exerseze zilnic periculosul sport al ieşitului sau intratului în curte. Ce rămâne de făcut? Oamenii fie folosesc marcajul dezafectat, pe propria răspundere, riscând să fie accidentaţi, sau, de ce nu, amendaţi pentru traversare neregulamentară, fie încearcă un exerciţiu de echilibristică pe fâşia de asfalt denumită impropriu „trotuar”.

„Folosesc zi de zi trecerea de pietoni, pe riscul meu, fiindcă nu îmi pot continua drumul, până la următoarea trecere semaforizată. Îmi pot continua drumul pe o bordură de 30-40 de centimetri pe o lungime atât de mare?", ne întreabă un gălăţean care locuieşte în zona cu pricina şi care ne-a adus la cunoştinţă ciudata situaţie, care, sperăm, va fi luată în calcul de cei de la Comisia de Siguranţă a Circulaţiei, în vederea unei cât mai rapide remedieri.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.