dcp100168 Posted August 30, 2016 Posted August 30, 2016 Tensiuni în PNL, după desemnarea candidaţilor la parlamentare. Partidul riscă scindarea Cu doar două luni înainte de startul campaniei electorale, liberalii gălăţeni se confruntă cu tensiuni în interiorul partidului, care riscă să escaladeze şi să se reflecte în scorul formaţiunii politice la alegeri. Cele mai mari nemulţumiri sunt generate de candidaţii propuşi pe locuri eligibile pentru scrutinul parlamentar, după ce, luni, Biroul Politic al PNL Galaţi a întocmit listele de aspiranţi pentru Camera Deputaţilor şi Senat. Dacă pe poziţiile eligibile de deputaţi se află trei politicieni cunoscuţi (nu ştim însă şi cât de apreciaţi), respectiv Victor Paul Dobre, Nicuşor Ciumacenco şi George Scarlat, pentru Senat liberalii au pregătit doi candidaţi necunoscuţi opiniei publice, fără palmares politic ori administrativ. Este vorba despre consilierul local George Stângă şi consilierul judeţean Radu Valetin. Se confirmă astfel scenariul anunţat de "Viaţa liberă", conform căruia PNL Galaţi se pregăteşte să-l tragă pe linie moartă pe cel mai activ senator, medicul chirurg Paul Ichim. "Partidul, în inteligenţa lui colectivă, a analizat cu adâncă maturitate şi a decis aceste poziţii. Populaţia va alege ce va crede de cuviinţă. Opinia partidului este că aceste personalităţi reprezintă cel mai bine aşteptările populaţiei", ne-a declarat senatorul Paul Ichim. Unul dintre puţinii membri ai PNL care au avut curajul să-şi exprime public nemulţumirea (deşi, neoficial, mai mulţi liberali sunt revoltaţi) este fostul şef al Gărzii de Mediu Galaţi, Mihai Turcu. "Am avut senzaţia că mă aflu la o şedinţă de partid de prin anii 70-80, se propuneau şi se votau liderii de partid pentru Marea Adunare Naţională (azi, Parlament). În frunte, acelaşi tovarăş, contracandidaţi "nema". De ce? Oare pentru că "tovarăşul" este cel mai bun, a făcut foarte multe lucruri bune pentru urbe, este de neînlocuit? Sau pentru că ne este frică să nu fim înlăturaţi din partid şi atunci ne pierdem anumite privilegii? Păcat că ne lipseşte curajul (…) Gust amar", spune Mihai Turcu. De cealaltă parte, deputatul Victor Paul Dobre, preşedintele PNL Galaţi, susţine că poziţia pe liste a candidaţilor a fost stabilită "prin vot, conform procedurii statutare. Pot eu să pun în discuţie deciziile colegilor mei? Nu doar eu nu am avut contracandidat, nici George Scarlat nu a avut. Totdeauna se lasă cu supărări", a comentat Victor Paul Dobre, care a ţinut să precizeze că ultimul cuvânt privind listele de candidaţi îl va avea conducerea centrală a partidului. În cazul în care senatorul Paul Ichim va răspunde afirmativ îndemnului unora dintre liberali şi reprezentanţi ai societăţii civile, de a candida independent, PNL Galaţi riscă să se scindeze chiar în prag de alegeri. viata-libera.ro
dcp100168 Posted September 1, 2016 Author Posted September 1, 2016 Trei demisii cu greutate în PNL Galaţi Trei penelişti cu state vechi în partid şi-au dat demisia, săptămâna aceasta, din toate funcţiile din partid. Nemulţumirile celor trei sunt generate de sistemul intern al partidului prin care au fost aleşi cei ce urmează să ocupe primele locuri pe listele cu care PNL Galaţi se va prezenta la alegerile parlamentare, dar mai ales de mişcările de trupe orchestrate de Victor Paul Dobre. Acesta a ales să promoveze în capul listei de la deputaţi pe George Stângă, iar la senat pe el însuşi. Urmare acestei decizii şi a scenariilor sumbre care se întrevăd în partid, şi-au dat demisia din toate funcţiile deţinute în partid Tania Bogdan - Vicepreşedinte al PNL Galaţi, fost vicepreşedinte CJ şi fost inspector general şcolar care şi-a dat demisia şi din funcţia de consilier judeţean, Daniel Ţuchel - Preşedintele organizaţiei PNL Tecuci, fost primar Tecuci, care, de asemenea, a renunţat şi la funcţia de consilier local, dar şi unul din PNL-iştii de mare valoare din judeţ, Paul Cristea - Preşedintele Ligii aleşilor locali din PNL Galaţi, primar al comunei Şendreni în ultimii 16 ani. Toţi trei au decis să rămână simpli membri în partid. Pe lângă cei trei se mai anunţă şi alte demisii, de data aceasta cu plecare definitivă din partid, ceea ce duce la credibilizarea mult vehiculatului scenariu care anunţă scindarea partidului. Interesant este că mulţi dintre peneliştii nemulţumiţi, în principiu au fost de acord cu primenirea partidului şi scoaterea la rampă a unor tineri destoinici, însă doresc promovarea unor oameni competenţi şi nu non-valori, aşa cum este considerat George Stângă, a cărui principală calitate este fidelitatea faţă de Dobre. Fiecare demisionar are în spate şi o mulţime de membri de partid susţinători care nu vor mai munci corespunzător pentru partid în campanie, ceea ce se traduce prin voturi pierdute la parlamentare. monitoruldegalati.ro
dcp100168 Posted September 1, 2016 Author Posted September 1, 2016 Se clatină scaunul lui Victor Paul Dobre? Ce anunţă unii dintre liberalii gălăţeni Nemulţumiţi de modul în care au fost desemnaţi candidaţii pentru alegerile parlamentare, dar şi de unele dintre numele poziţionate pe locuri eligibile, liberalii cu state vechi întorc armele împotriva deputatului Victor Paul Dobre, preşedintele PNL Galaţi. Ceea ce indică faptul că recent izbucnita criză din interiorul partidului se adânceşte, iar poziţia de lider a parlamentarului ar putea fi pusă în pericol. "Am servit PNL-ul cu trup şi suflet 26 de ani. Cu toate acestea, la alegerile locale nu am avut nici măcar ultimul loc pe listă (întăritor de listă!). Rămân liberal, dar nu mai girez actuala conducere a PNL Galaţi, în frunte cu dl. Dobre şi d-na Bogdan. Am muncit toţi pentru a ridica PNL unde este astăzi şi doi oameni vor să-l distrugă. Au oare o misiune? Se doreşte ca PNL să aibă soarta PNŢCD? Trebuie să dispară şi ultimul partid istoric şi să rămână doar urmaşele neocomuniste ale FSN-ului din '90?", a scris, indignat, pe Facebook, profesorul Cristian Gabriel Enache, fost director al Colegiului Naţional "Al. I. Cuza". Facem precizarea că, aşa cum v-am informat în ediţia de ieri, Tania Bogdan ne-a confirmat că renunţă la mandatul de consilier judeţean şi se retrage astfel din viaţa politică. De ce nu a fost consultat electoratul? Printre cei care şi-au exprimat public nemulţumirile se numără şi Mihai Capră, unul dintre cei mai apreciaţi prefecţi de Galaţi. Acesta a precizat că, pentru evitarea unor astfel de tensiuni, în prag de alegeri, conducerea formaţiunii politice ar fi trebuit să consulte electoratul cu privire la candidaţi, aşa cum s-a întâmplat la alegerile locale, când candidatul PNL pentru funcţia de primar a fost stabilit în urma unui sondaj de opinie şi a unei dezbateri interne. "Dacă se mai are în vedere şi dorinţa electoratului, asumată de PNL, de înnoire a clasei politice, contestarea propunerilor filialei Galaţi a PNL devine credibilă. În opinia mea, există o modalitate care ar fi putut să pună capăt acestor discuţii, dar cu un grad ridicat de risc pentru anumiţi lideri locali. Vă amintesc că, la alegerile locale, desemnarea candidatului pentru funcţia de primar al municipiului Galaţi s-a făcut în două etape: consultarea electoratului pentru a-l stabili pe cel mai bine clasat, apoi o confruntare la scenă deschisă în faţa membrilor de partid a primilor clasaţi. De ce nu s-a repetat procedura acum? Nu cred că e cazul să ne ascundem după deget şi trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Şansa ca dl Dobre să fie cap de listă la Camera Deputaţilor era îndoielnică, dacă nu chiar nulă. Sigur că se vor găsi persoane care să întrebe - eu în care categorie mă încadrez? A celor care nu le plac ochii celor nominalizaţi sau a celor care sunt supăraţi, nefiind nominalizaţi? Cu riscul de a fi catalogat cel puţin preţios, am să vă spun că, pentru mine, important este oraşul căruia îi datorez foarte mult, în care trăiesc de peste 40 de ani şi de asemenea soarta noului PNL, pentru că am datorii morale şi faţă de vechiul PNL, şi faţă de PDL. De aceea, cred că o consultare prealabilă a electoratului ar fi maximizat scorul PNL în alegerile parlamentare, crescând posibilitatea unei guvernări de dreapta, soluţie de care cred că România, şi prin urmare şi Galaţiul, are nevoie. Despre paşii de urmat, în situaţia dată, cu o altă ocazie, după ce voi avea consultări cu colegi şi prieteni", scrie, pe Facebook, Mihai Capră. "Nu există o decizie, încă" "La alegerile locale, nu a fost o consultare publică, ci un sondaj de opinie făcut la nivelul municipiului Galaţi. S-a discutat despre această posibilitate, dar nu avem resurse pentru un sondaj la nivelul întregului judeţ. Suntem un partid care are posibilităţile lui. Listele de candidaţi pentru parlamentare vizează întregul judeţ. La Primărie am avut vot uninominal, dincoace este vot pe listă", a comentat Victor Paul Dobre, care a spus totodată că "e dreptul fiecărui liberal să îşi exprime punctul de vedere. Cred că PNL are structurile lui, care funcţionează, nu am obturat nimănui dreptul de a se exprima". În ceea ce priveşte propunerile de candidaţi ale PNL Galaţi, care au fost transmise conducerii centrale a partidului pentru aprobare, liberalul a ţinut să precizeze că "încă nu există o decizie luată, nu este o listă deja stabilită, se parcurg etapele statutare". viata-libera.ro
dcp100168 Posted September 6, 2016 Author Posted September 6, 2016 Paul Ichim anunţă că nu părăseşte PNL Medicul chirurg Paul Ichim, cel mai activ şi bine cotat dintre senatorii gălăţeni, a anunţat că nu-şi negociază plecarea din PNL Galaţi. Parlamentarul a luat poziţie pe pagina sa de Facebook, după ce în mediul on-line au început să circule informaţii conform cărora liberalul s-ar putea afla pe lista altei formaţiuni politice pentru alegerile parlamentare. „Observ ca odată cu apariţia în spaţiul public a informaţiilor despre componenţa listei PNL Galaţi pentru alegerile parlamentare din acest an apar şi dezinformările. Menţionez că nu am negociat şi nu negociez cu nimeni plecarea mea din PNL, aşa cum eronat apare în anumite publicaţii on-line! Medici chirurgi cu specialitatea pe care o practic sunt la nivel naţional mai puţini decât numărul de parlamentari, iar lucrul care mă onorează cel mai mult este că lumea mă salută pe stradă cu „domnule doctor”, spre deosebire de alţi parlamentari care nu au o meserie”, a subliniat senatorul PNL. Reamintim că liberalii se confruntă cu tensiuni serioase în interiorul partidului, generate de modul în care s-au făcut propunerile de candidaţi pentru Camera Deputaţilor şi Senat, iar Paul Ichim, deşi apreciat de opinia publică, nu se mai află pe un loc eligibil pe listă. viata-libera.ro
dcp100168 Posted September 15, 2016 Author Posted September 15, 2016 Conducerea PNL a respins reorganizarea lui Dobre. „La Galați sunt probleme”, a explicat Alina Gorghiu Potrivit unor surse din organizația locală, Biroul Politic al PNL a respins propunerile președintelui PNL Galați, Victor Paul Dobre de completare a structurii Biroului Permanent Județean după demisiile din funcțiile deținute în partid ale liderului Ligii Aleșilor Locali din PNL Galați, primarul comunei Șendreni, Paul Cristea, a liderei grupului PNL din CJ Galați, Tania Bogdan și a fostului primar al Tecuciului, Daniel Țuchel. Deși înlocuirea demisionarilor era o simplă formalitate, propunerile lui Dobre au fost respinse de copreședinta PNL Alina Gorghiu, care i-a explicat liderului PNL Galați, pe un ton destul de grav, de ce sunt amânate chiar decizii care nu au o prea mare importanță: „Știm că la Galați sunt probleme”. Reamintim că punerea în scenă de către Victor Dobre a unei ședințe la care prin aranjarea voturilor să fie aprobate listele pentru Camera Deputaților și Senat în care locurile eligibile să revină lui Dobre și Ciumacenco la Cameră și George Stângă, un protejat al lui Dobre la Senat, a provocat puternice nemulțumiri printre liberalii gălățeni. Nu au fost numai demisiile menționate, ci și deplasări la București ale mai multor liberali care au cerut conducerii centrale a PNL să facă ordine în organizația condusă de Dobre. Cei mai mulți dintre membrii PNL Galați sunt nemulțumiți de faptul că în timp de Victor Dobre și-a pus protejatul pe locul 1 la Senat, a fost plasat la coada listei senatorul Paul Ichim, care avut o activitate parlamentară foarte bună, numai în actualul mandat fiind semnatar al 54 de inițiative legislative, dintre care 10 au devenit legi promulgate. Alte nemulțumiri sunt provocate și de eliminarea de pe lista pentru Camera Deputaților a deputatului Mircea Toader. Mulți dintre liberalii gălățeni consideră că și alți candidați ar putea intra în competiția pentru locurile eligibile, printre aceștia fiind și fostul prefect și secretar de stat la MAI, Mihai Capră, dar și directorul Prefecturii, Vasile Pârlog. presagalati.ro
dcp100168 Posted December 15, 2016 Author Posted December 15, 2016 Scandalul din PNL ia amploare. Senatorul Ichim îi cere lui Dobre să demisioneze După rezultatul dezastruos de la alegerile parlamentare, senatorul Paul Ichim îi cere deputatului Victor Paul Dobre să-şi depună demisia din funcţia de preşedinte al filialei gălăţene. „De când este Partidul Naţional Liberal, formaţiunea noastră nu a scos un scor aşa de prost. Toate meritele sunt ale preşedintelui actual (deputatul Victor Paul Dobre - n.r.), ale domnului Ciumacenco şi ale domnului Stângă, tripleta care a dus partidul la asemenea rezultate. I-am cerut demisia şi înainte, în şedinţă. Să fie om de onoare! La ceilalţi doi nu aştept să fie oameni de onoare, că nu-i cazul. Dar e cazul să-şi dea demisia”, a declarat senatorul Paul Ichim, într-o intervenţie la postul local de televiziune Realitatea TV. Parlamentarul a amintit că, într-o şedinţă a partidului, care a avut loc în urmă cu doar câteva luni, preşedintele PNL Galaţi a afirmat că îşi va depune mandatul în cazul în care partidul pe care îl conduce va avea rezultate slabe la alegerile parlamentare, fapt consemnat într-un proces-verbal. Discuţiile au avut loc în contextul disputelor interne generate de candidaţii desemnaţi de PNL pentru Senat şi Camera Deputaţilor. „A fost o întrebare şi a fost, sper eu, consemnată în procesul-verbal. Personal l-am întrebat pe Dobre: «Domnule, în momentul în care iese rezultatul prost - şi, i-am spus-o, ai să ai un rezultat prost în versiunea în care ai plecat să-ţi structurezi conducerea, pe tăcute, voi trei, adică Ciumacenco, Dobre şi cu Stângă - vă rog să spuneţi ce faceţi». «Îmi asum». «Vă rog să spuneţi concret, ce-i aia cu asumatul, fiţi mai explicit». «Îmi asum toată răspunderea până la capăt». «Adică cum până la capăt, demisia, da?» «Da». Aţi văzut şi dvs. până la ora asta toate demisiile lui Dobre, Ciumacenco şi Stângă pe masă”, a afirmat, ironic, Paul Ichim. Încă din noaptea de 11 spre 12 decembrie, când „Viaţa liberă” anunţa rezultatele obţinute de partide, conform numărătorii paralele a formaţiunilor politice, în mediul online s-a declanşat un nou val de critici la adresa deputatului Victor Paul Dobre, despre care liberali cu state vechi reiterau că se impune să-şi depună mandatul. Criticile au continuat, după ce reprezentanţi ai partidului la nivel naţional au declarat că liderii de filiale care au obţinut un rezultat sub scorul naţional al partidului ar trebui să demisioneze. Printre cei vizaţi se numără şi Victor Paul Dobre. Deputatul nu a putut fi contactat pentru a-şi expune un punct de vedere. Totuşi, în urmă cu doar câteva zile, preşedintele PNL ne declara că „dacă este nevoie, ne asumăm (rezultatele alegerilor - n.r.) cu toţii, împreună cu preşedinta (Alina Gorghiu - n.r.)”. Cu toate acestea, Victor Paul Dobre a lăsat să se înţeleagă că, în cazul în care PNL Galaţi va obţine trei mandate de parlamentar după redistribuire, aceasta ar fi o performanţă pe care nu mulţi lideri de filiale vor reuşi să o atingă. viata-libera.ro
dcp100168 Posted December 17, 2016 Author Posted December 17, 2016 Nicuşor Ciumacenco a demisionat din funcţia de preşedinte al municipalei PNL: „Îmi asum bărbătește rezultatul prost din urmă cu câteva zile” Printr-un mesaj postat pe pagina de Facebook, Nicuşor Ciumacenco anunţă că demisionează de la cârma organizaţiei municipale a PNL Galaţi şi dă de înţeles că preşedintele organizaţiei judeţene, deputatul Victor Paul Dobre, că ar trebui să facă la fel. Gestul lui Ciumacenco vine la doar o zi de la aflarea veştii că a pierdut la „ruleta redistribuirii” mandatul de deputat, deşi avea mai multe voturi decât unii dintre cei care vor merge în Parlament. „Caracterul unui om se vede în momentele de cumpănă, iar acesta este, pentru PNL, un moment de grea cumpănă. Cred că doar reforma radicală mai poate salva lucrurile. Îmi asum bărbătește rezultatul prost din urmă cu câteva zile și-mi prezint demisia din funcția de Președinte al Organizației Municipale a PNL Galați. Consider că, dacă iubesc acest partid, la fel ar trebui să procedeze toți cei care au condus aceste alegeri, în frunte cu Victor Paul Dobre”, scrie Nicuşor Ciumacenco. Mai mult, politicianul dezvăluie lucruri nespuse din culisele candidaturii sale la aceste alegeri: „La alegerile parlamentare am fost obligat să girez o listă în fruntea căreia se afla un om care nu vrea să înțeleagă că nu mai este demult apreciat de gălățeni. Cum s-au format listele: prima poziție a revenit, conform algoritmului, vechilor liberali și, cum nimeni altcineva dintre ei nu a îndrăznit să se înscrie, Dobre a ocupat nestingherit locul. A doua poziție revenea vechiului PDL iar confruntarea în interiorul partidului a fost între mine și Mircea Nicu Toader. Am obținut fără probleme a doua poziție. Doar că, alături de Victor Paul Dobre, o persoană care nu a fost niciodată în grațiile electoratului, a urmat dezastrul previzibil: am pierdut jumătate din voturile pe care le-am obținut în urmă cu câteva luni, când candidam la primărie. Reproșurile primite din partea alegătorilor: prezența alături de Dobre! De ce nu m-am revoltat înainte? Pentru că eram în precampanie și ar fi dăunat, cu siguranță, partidului!”, mărturiseşte Ciumacenco. În mesajul postat, fostul lider al organizaţiei municipale a PNL Galaţi dă o replică atacurilor lansate în ultimele zile de către fostul senator PNL Paul Ichim, colegul său de partid: „Este nevoie de o echipă nouă, dacă vrem să mai salvăm ceva. Echipă din care să facă parte cei care iubesc cu adevărat partidul și care se implică efectiv, și nu chibiți de tipul dr. Paul Ichim, care a pierdut la alegerile interne fără drept de apel în favoarea lui George Stângă, locul I pe lista pentru Senat. Doar o nouă conducere plus deschiderea partidului către societatea civilă și problemele reale ale oamenilor mai pot salva lucrurile”, mărturiseşte Nicuşor Ciumacenco pe Facebook. Rămâne de văzut dacă acesta îşi va păstra mandatul de consilier local câştigat la alegerile din vară. viata-libera.ro
dcp100168 Posted December 17, 2016 Author Posted December 17, 2016 Victor Paul Dobre nu renunță la șefia PNL. Ședință cu scântei la liberali Chiar dacă mai mulți membri cu state vechi ai PNL Galați i-au cerut din nou, ieri, în ședință, demisia din funcția de președinte al partidului, după rezultatele rușinoase înregistrate de formațiunea politică la alegerile parlamentare, deputatul Victor Paul Dobre nu renunță la șefia PNL. „Nimic nou sau surprinzător. Eu nu sunt singur. În ședința de ieri a Comitetului Județean Executiv au fost 30 de oameni, printre care toți primarii noștri. Majoritatea a avut o altă părere. Pot să înțeleg frustrările unora. Cei care vorbesc mult acum, nu au fost la partid și nu s-au implicat în campanie, cu excepția lui Nicușor Ciumacenco, care a muncit foarte mult”, ne-a declarat deputatul Victor Paul Dobre, care a afirmat că anul viitor vor avea loc alegeri pentru conducerea filialei gălățene a partidului, iar până atunci, cel puțin, PNL va fi condus în actuala formulă. „Se va stabili un calendar la nivel național privind alegerile. Până atunci, se vor face analize atât la nivel național, cât și local. Nu înseamnă însă că nu iau în considerare multe lucruri care mi s-au spus”, a spus Dobre. Conform unor surse, unii dintre primarii prezenți la ședință au dat vina pe prim-ministrul Dacian Cioloș pentru înfrângerea PNL în alegeri, informație pe care Victor Paul Dobre nu a confirmat-o, dar nici infirmat-o, spunând că „este ușor să dai vina pe Dobre sau pe Cioloș acum”. Cei care i-au cerut, ieri, lui Dobre să își depună mandatul sunt senatorul în funcție Paul Ichim și consilierul județean Nicușor Ursu, ambii susținând că partidul are nevoie să fie reformat, în condițiile în care președintele PNL este, la ora actuală, unul dintre cei mai controversați oameni politici gălățeni. Ieri, nu doar Nicușor Ciumacenco și-a dat demisia din fruntea Municipalei PNL, ci și consilierul local Onuț Atanasiu a renunțat la funcția de vicepreședinte al partidului. viata-libera.ro
dcp100168 Posted January 9, 2017 Author Posted January 9, 2017 A demisionat "bărbăteşte" doar verbal. Nicuşor Ciumacenco nu a renunţat oficial la şefia PNL După ce a ratat şi şansa de a deveni parlamentar, Nicuşor Ciumacenco a anunţat, pe 16 decembrie, că demisionează de la şefia Organizaţiei Municipale a PNL Galaţi. „Îmi asum bărbăteşte rezultatul prost din urmă cu câteva zile şi-mi prezint demisia din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Municipale a PNL Galaţi. Consider că, dacă iubesc acest partid, la fel ar trebui să procedeze toţi cei care au condus aceste alegeri, în frunte cu Victor Paul Dobre”, a anunţat, pe pagina sa de Facebook, politicianul, care s-a plâns totodată că la alegerile parlamentare a fost obligat să gireze „o listă în fruntea căreia se afla un om (Victor Paul Dobre n.r.) care nu vrea să înţeleagă că nu mai este demult apreciat de gălăţeni”. Numai că... surpriză! La aproximativ trei săptămâni de la anunţul acestuia, Organizaţia Municipală a PNL este condusă tot de Nicuşor Ciumacenco, deoarece, potrivit unor surse liberale, consilierul local s-a rezumat la a demisiona „bărbăteşte” doar verbal, fără să depună un document oficial în acest sens la partid. Întrucât mai multe voci din PNL îl acuză pe consilierul local că a jucat teatru şi că de fapt nici nu a intenţionat să părăsească şefia partidului, ci doar să-l determine pe deputatul Victor Paul Dobre să renunţe la fotoliul de preşedinte al Organizaţiei Judeţene, l-am întrebat pe Nicuşor Ciumacenco dacă s-a răzgândit şi ce planuri politice de viitor mai are. „O să-mi prezint demisia şi în scris, dacă este nevoie. Eu am anunţat că demisionez şi am considerat că este de ajuns. Momentan, nu mă mai pasionează politica. Am nevoie de o pauză. Pot spune sigur că la alegerile următoare nu voi mai candida la nicio funcţie”, ne-a declarat, la finele săptămânii trecute,ciumace Nicuşor Ciumacenco, lăsând totodată de înţeles că nu ar fi exclus să renunţe la mandatul de ales municipal. Să îl mai credem? Contactat telefonic, deputatul Victor Paul Dobre, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL, a refuzat să comenteze pe marginea acestui subiect, spunându-ne că, momentan, se află în concediu de odihnă. viata-libera.ro
dcp100168 Posted January 29, 2017 Author Posted January 29, 2017 Dobre ar putea să nu mai candideze pentru şefia PNL. Are însă o condiție „Îmi doresc să preia conducerea partidului o nouă generaţie”, a declarat deputatul Victor Paul Dobre, preşedintele PNL Galaţi, lăsând să se înţeleagă că nu va mai candida pentru fotoliul de preşedinte al filialei gălăţene a partidului. Totuşi, parlamentarul a subliniat că va fi preocupat de cine sunt persoanele care se vor bate pentru şefia PNL Galaţi, motiv pentru care ar putea să se răzgândească în cazul în care aspiranţii la fotoliul pe care acesta îl va lăsa liber provin din generaţia sa. „S-ar putea să vină din generaţia mea şi apoi mă mai gândesc”, a spus Victor Paul Dobre. Duminică, şefii de filiale ai PNL din întreaga ţară se vor întâlni cu liderii partidului la nivel naţional pentru o discuţie informală privind pregătirea alegerilor interne. Preşedintele PNL Galaţi a afirmat că în primăvară partidul va avea conducere nouă în toate filialele. viata-libera.ro
dcp100168 Posted February 11, 2017 Author Posted February 11, 2017 O nouă generaţie la şefia PNL, dar agreată de Dobre şi Toader Chiar dacă în mediul politic circulau, de mai multă vreme, informaţii conform cărora liberalii Victor Paul Dobre şi Mircea Toader nu se mai agreează, ieri, cei doi membri ai PNL au ieşit împreună într-o conferinţă de presă. Mai mult, fostul deputat Mircea Toader a avut un discurs aproape tras la indigo cu al deputatului Victor Paul Dobre, preşedintele PNL Galaţi, când s-a pus problema preluării partidului de către o nouă generaţie de politicieni. „Este întotdeauna un moment al schimbării de generaţii, dar vreau să văd ce generaţie vine. Cei care îşi asumă eventuala conducere şi dovedesc prin capacităţile lor, prin program, că pot să conducă filiala vor avea şi sprijinul meu”, a declarat Mircea Toader, care a adăugat că ar putea candida pentru o funcţie de conducere „în condiţia în care nu există niciun candidat capabil”. În ceea ce priveşte viitoarele alegeri interne, Mircea Toader a declarat că nu susţine ideea ca acestea să fie organizate după principiul „de jos în sus”, aşa cum se doreşte, ci pornind de la vârf: „La ora actuală, este o criză de conducere. Dacă ne alegem de jos în sus, sigur că din punct de vedere democratic este corect, însă dacă viziunea preşedintelui nu este aceeaşi cu a celor de jos, iar vom avea probleme". viata-libera.ro
dcp100168 Posted February 17, 2017 Author Posted February 17, 2017 George Stângă a preluat conducerea Municipalei PNL Galaţi, după demisia lui Nicuşor Ciumacenco Stângă va conduce filiala locală timp de două luni, până la alegerile interne De joi seară, noul președinte interimar al Organizației Municipale a PNL Galați este senatorul George Stângă, după ce Nicușor Ciumacenco a demisionat și în scris. “Domnul Ciumacenco își dăduse mai demult demisia, a și formalizat-o, iar aseară, în reuniunea Biroului Județean al PNL, a fost ales senatorul George Stângă președinte interimar”, a spus, astăzi, președintele PNL Galați, Victor Paul Dobre. Reamintim că, în decembrie, după alegerile parlamentare, Nicușor Ciumacenco a anunțat pe pagina sa de Facebook că își dă demisia de onoare, spunând că își asumă, bărbătește, rezultatul prost al alegerilor. Totuși, în urmă cu două săptămâni, Ciumacenco încă era președinte al Municipalei PNL, căci declarațiile de pe Facebook nu au fost urmate de o demisie scrisă și depusă la sediul PNL. Acum însă se pare că Ciumacenco a renunțat la funcția de conducere din partid, rămânând simplu membru. George Stângă, cel care va conduce Municipala timp de două luni, până când vor avea loc alegeri interne, spune că “este o pierdere plecarea lui Ciumacenco. Eu i-am spus și când a anunțat că își dă demisia, i-am spus că nu e momentul, dar dânsul a avut altă opinie”. Cât privește politica lui George Stângă la Municipală, ea va fi pusă la punct în următoarele zile, acesta spunând că nu a avut timp, de joi până vineri, să ia o decizie în privința, de pildă, a candidatului pe care Opoziția din Consiliul Local ar putea să îl nominalizeze pentru un post de viceprimar, dacă și după ce Roman Apostol Picu va pierde susținerea politică pentru această funcție, în urma declarării definitive a deciziei judecătorești privind fuziunea prin absorbție a UNPR cu PMP. “Când se va vacanta funcția de viceprimar, PNL va face o propunere, nu știm dacă ea va trece în CL”, a spus Stângă, răspunzând la întrebarea dacă PNL nu va susține o altă propunere la viceprimar din partea majorității PSD-ALDE cu dezarmantul “nu cred”. reperul.ro
dcp100168 Posted April 22, 2017 Author Posted April 22, 2017 George Stângă, noul preşedinte al PNL Galaţi Cu 262 de voturi pentru şi 10 voturi anulate, senatorul George Cătălin Stângă a devenit noul preşedinte al organizaţiei municipale PNL Galaţi. De menţionat că acesta a ocupat funcţia de preşedinte interimar în ultimele două luni, după ce fostul preşedinte, Nicuşor Ciumacenco, şi-a dat demisia. "Astăzi, pregătim bătăliile electorale viitoare. Menirea noastră, ca liberali, este să îi reprezentăm pe cei care ne-au dat votul de încredere, astfel că trebuie să ne mobilizăm, să ne implicăm, pentru că încrederea şi votul oamenilor sunt lucruri care se câştigă greu", a spus noul preşedinte al PNL Galaţi în faţa membrilor veniţi la Congresul ce a avut loc în sala de spectacole a Teatrului Muzical. George Cătălin Stângă nu a avut, însă, contracandidat, iar acest lucru a fost taxat de liberalul Mircea Toader. "Nu înţeleg de ce este un candidat unic, mai ales că suntem un partid liberal. Dar, dacă aşa s-a decis, atunci îi doresc domnului senator mult succes în reformarea acestui partid la nivel local, pentru că este evident că de acest lucru avem nevoie", a explicat acesta. La congresul PNL din 22 aprilie au fost aleşi şi prim-vicepreşedinţii PNL Galaţi, în persoanele lui Laurenţiu Ichim şi Cristian Gîscă, dar şi vicepreşedinţii. Aceştia din urmă sunt Angela Ivan, Paul Găvănescu, Cornel Ene, Clementin Raclău, Claudiu Iacob, Ioniţă Oprea, Ion Cordoneanu şi Mihai Bucatanschi. Săptămâna viitoare vor avea loc alegerile noului lider al organizaţiei judeţene a PNL Galaţi, al cărei preşedinte este momentan Victor Paul Dobre. "Organizaţia locală şi cea judeţeană au trecut printr-una dintre cele mai dificile perioade. Cer noii conduceri să facă din PNL întâiul partid al municipiului, pentru că, de regulă, cine are majoritate în municipiu, are majoritate şi în judeţ", a declarat acesta. viata-libera.ro
dcp100168 Posted April 26, 2017 Author Posted April 26, 2017 Meci cu lovituri sub centură în PNL: Stângă îi dă un croşeu de dreapta lui Dobre Peneliştii gălăţeni nu mai reuşesc să se liniştească. Zvârcolirile interne începute anul trecut, cu mult înainte de alegeri, continuă. Şi nu sunt semne de liniştire prea curând. La mai puţin de o săptămână după ce s-au desfăşurat alegerile pentru conducerea organizaţiei municipale, unde a ieşit câştigător candidatul unic George Stângă, apele se tulbură iremediabil. Proaspătul preşedinte al municipalei PNL nu se mulţumeşte cu funcţia obţinută şi doreşte să primească tot. Stângă, fără ştirea şefului suprem, Victor Paul Dobre, îşi depune candidatura şi pentru şefia Judeţenei de partid. Ba mai mult de atât, se ia după modelul pesedist şi o comite ”noaptea, ca hoţii”, căci şi-a depus candidatura fix când Dobre era plecat din ţară. Cu alte cuvinte, Stângă, cel pentru ascensiunea căruia Dobre a călcat pe cadavrele unor penelişti grei, precum Tania Bogdan, Paul Ichim, Mihai Turcu sau Mihai Capră, a ajuns să muşte mâna celui care l-a hrănit. Numai că această mişcare de fandare la dreapta a lui Stângă a rupt şi mai tare partidul. Dacă până acum erau, în linii mari, două grupări care se contrau: cea a lui Dobre şi cea a vechilor penelişti daţi la o parte, acum PNL-ul se regrupează într-un mod paradoxal. Toţi peneliştii cu state mai vechi şi chiar mai noi în partid îşi reconsideră poziţia. Cert este că Stângă a fost votat până acum şi tot ce a obţinut a fost datorită susţinerii lui Dobre, iar fără acesta, şansele lui scad puternic, însă există destui în partid care ar putea să îi fie alături. Pentru şefia Judeţenei mai candidează Cătălin Paraschiv şi George Scarlat, membri de partid vechi şi cu o ascensiune pentru care au muncit cu sârg în partid, ambii cu şanse bune pentru că sunt susţinuţi de organizaţiile din judeţ. Interesant este că Stângă şi-a depus candidatura numai pentru funcţia de preşedinte, la fel ca şi Cătălin Paraschiv, în schimb George Scarlat şi-a depus candidaturi şi pentru funcţiile de prim-vicepreşedinte şi vicepreşedinte la Judeţeană. Drept pentru care alegerile pentru Judeţeana PNL de sâmbătă, 29 aprilie, se anunţă furtunoase. Ar putea fi comparate chiar cu cele ale PSD când Nica a spus iniţial că nu mai candidează, dar, pentru că nu i-au convenit candidaturile depuse, a revenit asupra deciziei şi şi-a depus candidatura în ultimul minut. Numai că la PNL acest lucru nu mai este posibil, căci de data aceasta listele au fost închise. monitoruldegalati.ro
dcp100168 Posted April 29, 2017 Author Posted April 29, 2017 George Stângă şi-a împlinit visul. Senatorul i-a luat locul lui Dobre la şefia PNL Galaţi Senatorul George Stângă este, începând de astăzi, noul preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PNL Galaţi, filială condusă timp de aproape 21 de ani, de către deputatul Victor Paul Dobre. Aşa cum anticipam, în urmă cu doar câteva zile, Victor Paul Dobre s-a retras din competiţie, iar bătălia s-a purtat între George Stângă, George Scarlat şi Cătălin Paraschiv, tânărul parlamentar reuşind să obţină aproape 300 din cele 440 de voturi valabil exprimate, fiind urmat de Scarlat - cu 96 de voturi şi Cătălin Paraschiv - cu 46 de voturi. „Întotdeauna, visul meu a fost să preiau şefia Organizaţiei Judeţene. A fost un moment de cumpănă, în care am analizat foarte bine, dar factorul determinant au fost colegii mei din judeţ: preşedinţii de organizaţii locale şi o parte dintre primari”, a declarat George Stângă. Decizia acestuia de a candida pentru fotoliul de preşedinte al Organizaţiei Judeţene, la doar câteva zile după ce obţinuse şefia Municipalei PNL, a fost criticată de unii dintre membrii partidului, printre care Mircea Toader şi Paul Cristea (primarul comunei Şendreni), cel din urmă, susţinător declarat al lui George Scarlat, retrăgându-şi candidatura pentru postul de vicepreşedinte al partidului, după aflarea rezultatelor votului. „În primul rând, vreau să ţinem echipa unită. Mă bucur că avem destul de mult timp până la următoarele alegeri electorale, ceea ce înseamnă posibilitatea să ne organizăm. Cred că acesta este principalul nostru obiectiv, să ne pregătim foarte bine în plan intern, să dovedim că suntem adevărata opoziţie la actuala coaliţie de guvernare, că suntem o opoziţie constructivă şi că putem veni tot timpul cu proiecte în folosul cetăţenilor”, a spus Stângă. Deputatul Victor Paul Dobre, care, de astăzi, ocupă funcţia de vicepreşedinte al partidului, a declarat că, cel mai probabil, va candida pentru o funcţie de conducere la nivel naţional. Acesta a ţinut să precizeze însă că „voi fi la dispoziţia organizaţiei, membrilor săi, a noului preşedinte, cu tot ceea ce pot să mă implic, să particip, să sprijin, să ajut. Nu am plecat nicăieri, nu am făcut nici pas înapoi, nici lateral, nici înainte. Sunt acolo unde am decis să fiu”. viata-libera.ro
dcp100168 Posted May 12, 2017 Author Posted May 12, 2017 Liberalii gălățeni îl susțin pe Orban pentru șefia PNL Preşedintele PNL Galaţi, senatorul George Stângă, a declarat vineri că Organizaţia Judeţeană PNL va susţine moţiunea Orban la Congresul din iunie, în urma votului din Biroul Politic Judeţean. ,,Susţinem moţiunea Orban, care va fi depusă săptămâna viitoare, probabil luni la ora 11.00", a spus Stângă. El a declarat că în Biroul Politic Judeţean în urma votului secret, moţiunea Buşoi a obţinut doar două voturi din cele 33 câte au fost exprimate în Biroul Politic Judeţean, diferenţa mergând spre moţiunea Orban. . Stângă a mai spus că la Comitetul de Coordonare Judeţean s-a decis ca Organizaţia Judeţeană PNL Galaţi să-l susţină pe deputatul Victor Paul Dobre pentru o funcţie de vicepreşedinte la nivel naţional. PNL Galaţi va avea la Congresul din iunie 100 de delegaţi. Congresul PNL, în care se va alege noul lider al partidului la nivel național, va avea loc pe data de 17 iunie. presagalatibraila.com
dcp100168 Posted May 18, 2017 Author Posted May 18, 2017 Cristian Gîscă este noul şef al Municipalei PNL Cristian Gîscă este noul preşedinte al Organizaţiei Municipale a PNL Galaţi. Acesta va conduce liberalii de la municipiu în regim de interimat, până la organizarea unor alegeri interne, în urma cărora va fi ales un lider „plin”. Cristian Gîscă ne-a declarat că îşi doreşte o reorganizare a PNL la nivelul oraşului şi o mai mare apropiere a membrilor partidului de cetăţeni. Totodată, noul preşedinte ne-a spus că îşi doreşte de la aleşii PNL „să fie mai implicaţi, mai bătăioşi şi mai activi”. „Voi monitoriza activitatea Consiliului Local şi a societăţilor subordonate. Mi-am propus să particip la şedinţele Consiliului”, ne-a declarat Cristian Gîscă, care a precizat că vrea ca partidul să funcţioneze după principiul meritocraţiei. Întrebat dacă va candida pentru fotoliul de preşedinte, acesta a răspuns: „Da, voi candida, cu atât mai mult cu cât miercuri seară am obţinut 22 din cele 28 de voturi ale colegilor din Biroul Politic Local”. Reamintim că, după alegerea senatorului George Stângă în funcţia de preşedinte al Judeţenei PNL, locul acestuia la Municipala PNL trebuia ocupat în regim de interimat de unul dintre cei doi prim-vicepreşedinţi: Cristian Gîscă sau Laurenţiu Ichim. Cristian Gîscă a fost, timp de cinci ani, şeful Poliţiei Locale Galaţi, în perioada 2008-2013, consilier judeţean şi preşedinte al ATOP. viata-libera.ro
dcp100168 Posted July 13, 2017 Author Posted July 13, 2017 Mircea Toader s-a transferat la PNL Sector 2 București După ce 17 ani a făcut politică la Galați, fiind timp de trei mandate reprezentant al Galațiului în Parlament și deși este în continuare gălățean 100%, Mircea Toader a preferat să se transfere la București. În toamna trecută, când organizația PNL Galați era un butoi cu pulbere din cauza aranjamentelor puse la cale de Victor Dobre, Nicușor Ciumacenco și George Stângă, la întocmirea listelor pentru alegerile parlamentare, se vorbea și de o nemulțumire a lui Mircea Toader în legătură cu aceste aranjamente, între care și înțelegerea ca pe al 2-lea loc al listei PNL pentru Camera Deputaților, rezervat foștilor membri PDL, să fie votat Nicușor Ciumacenco în locul lui Mircea Toader. Acesta ar putea fi unul din motivele pentru care Toader a preferat să se transfere la București. Mircea Toader se situează pe poziție bună în cadrul conducerii centrale a partidului, la recentul Congres al PNL fiind președintele Comisiei de numărare a voturilor. Această numire e o dovadă de mare încredere. Transferul lui Mircea Toader la PNL Sector 2, imediat după conferința Județenei PNL Galați, a fost confirmat și fostul camarad de politică a lui Toader, deputatul Victor Dobre. „Prima hârtie pe care a semnat-o George Stângă în calitate de președinte al filialei județene a fost transferul domnului Toader la sectorul 2 București, unde am înțeles că este secretarul general al filialei”, a spus Victor Dobre. presagalati.ro
dcp100168 Posted September 14, 2017 Author Posted September 14, 2017 PNL-iştii pregătesc ”mazilirea” consilierului local Paul Găvănescu Consilierul local Paul Găvănescu ar putea fi exclus din PNL, după ce, în ultimele săptămâni, alesul a fost ţinta mai multor atacuri şi critici ale unor membri ai Biroului Politic Local (BPL) al partidului, iar miercuri seară, acesta a fost sancţionat cu avertisment. Potrivit unor membri ai PNL, consilierul local ar fi căzut în dizgraţie după o serie de postări pe Facebook în care semnala problemele cu care se confrunta partidul la nivel local şi naţional, dar şi după ce ar fi distribuit pe reţeaua de socializare o postare a primarului Ionuţ Pucheanu în care edilul promova un proiect de dezvoltare pentru Ţiglina II. Preşedintele interimar al Organizaţiei Municipale a PNL, Cristian Gîscă, nu a dorit să ne spună ce i se reproşează concret alesului local, afirmând doar că „nu comentează deciziile interne ale partidului”, însă a recunoscut că Paul Găvănescu ar putea fi exclus din partid, "dacă nu se va conforma", întrucât aceasta ar fi practic ultima sancţiune prevăzută de regulament, după atenţionare şi avertisment. „Decizia de sancţionare nu mă surprinde, dar o pot trece la categoria “mică dezamăgire”. Am încercat să explic şi să apăr un principiu al comunicării, însă votul colegilor atestă, poate, rigoarea respectării obligaţiilor unui membru PNL, conform statutului. Acţiunile mele pe teme politice de pe facebook pot fi considerate în cel mai rău caz o inabilitate politică, nicidecum o intenţie prin care să aduc prejudicii de imagine partidului”, ne-a declarat Paul Găvănescu. În timp ce unii dintre liberali îi reproşează alesului local că nu este activ în partid şi în Consiliul Local, alţii spun că miza excluderii ar fi cu totul alta, respectiv accederea în CL a unor membri de partid apropiaţi senatorului George Stângă, preşedintele PNL Galaţi. Aceştia l-au indicat pe Andrei Mihăilescu, finul lui George Stângă. Asta pentru că următorii membri ai PNL aflaţi pe lista pentru Consiliului Local sunt, în ordine, Tudor Petre, Cristina Matei şi Andrei Mihăilescu. Primul şi-a pierdut calitatea de membru odată cu înscrierea într-un alt partid, în 2016, iar Cristina Matei, spun liberalii, este preocupată de alte proiecte şi va renunţa la fotoliul de consilier local. viata-libera.ro
dcp100168 Posted October 23, 2017 Author Posted October 23, 2017 Alegeri. Candidat unic la cârma organizaţiei municipale a PNL Liberalii gălăţeni îşi vor alege astăzi preşedintele organizaţiei municipale. Evenimentul va avea loc la Teatrul Dramatic “Fani Tardini”, care va găzdui Comitetul de Coordonare Local PNL. După cum am aflat de la preşedintele organizaţiei judeţene liberale, senatorul George Stângă, singurul înscris în competiţia pentru funcţia de preşedinte al Biroului Politic Local PNL este Cristian Gîscă. Din luna mai, acesta este preşedintele interimar al municipalei PNL Galaţi, asta pentru că, aşa cum v-am mai informat, după alegerea lui Stângă în funcţia de preşedinte al judeţenei PNL, locul acestuia la municipala PNL trebuia ocupat în regim de interimat de unul dintre cei doi prim-vicepreşedinţi: Cristian Gîscă sau Laurenţiu Ichim. Cristian Gîscă a fost, timp de cinci ani, şeful Poliţiei Locale Galaţi, în perioada 2008-2013, consilier judeţean şi preşedinte al ATOP. viata-libera.ro
dcp100168 Posted February 15, 2018 Author Posted February 15, 2018 Prorectorul Universităţii "Dunărea de Jos" s-a înscris în PNL Galaţi Organizaţia Municipală a PNL Galaţi are un nou membru. Este vorba de Ştefan Baltă, prorector al Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi. "PNL Galaţi face un nou pas în direcţia reformării şi împrospătării clasei politice, Ştefan Baltă fiind cunoscut ca o personalitate puternică, un model de profesionalism, un om care s-a implicat cu pasiune în construirea unei carierei universitare, didactice şi ştiinţifice, fără a fi vreodată înregimentat politic", se arată în comunicatul PNL Galaţi. "Consider că implicarea în politică este obligatorie pentru noua generaţie. A sta pe margine şi a critica în permanenţă lipsa profesionalismului nu este o soluţie. Implicarea reprezintă singura alternativă reală, singura speranţă la o dezvoltare sănătoasă a societăţii noastre. Am cumpănit mult, pentru că, din păcate, politicienii sunt asociaţi în ziua de astăzi cu corupţia. Vreau să vă asigur că voi face tot ce-mi stă în putere pentru ca noua generaţie politică să nu primească o astfel de etichetă", le-a transmis Ştefan Baltă membrilor Biroului Executiv al PNL Galaţi, care au aprobat în unanimitate înscrierea sa în partid. Ştefan Baltă are 35 de ani, este conferenţiar doctor în cadrul Facultăţii de Inginerie şi ocupă funcţia de prorector al Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi. monitoruldegalati.ro
dcp100168 Posted March 29, 2018 Author Posted March 29, 2018 Sancţiuni fără rost şi demisii răsunătoare în PNL Galaţi. Dr. Mihai Bucatanschi şi-a dat demisia din toate funcţiile deţinute în partid Se răreşte PNL Galaţi într-un ritm alert de când George Stângă s-a văzut şef de trib şi caută nod în papură oricui ridică un pic capul. Oamenii de valoare şi profesionalism recunoscut de întreaga comunitate se retrag unul câte unul din structurile de conducere ale partidului şi nu numai. Cea mai recentă demisie din funcţiile de conducere deţinute în partid este cea a medicului cardiolog Mihai Bucatanschi, care a ales să rămână doar simplu membru PNL. Acesta era singurul medic din Galaţi rămas în structurile de conducere ale partidului, după ce medicii Sorin Ungurianu, Dumitru Istfan, Paul ichim şi Elena Vrabie şi-au dat demisiile din toate funcţiile deţinute în cadrul partidului şi au rămas doar simpli membri. Contactat telefonic, dr. Mihai Bucatanschi a încercat să îndulcească situaţia şi nu a dorit să dea frâu liber supărărilor acumulate pe actuala conducere a partidului. ”Nu vreau să comentez. Ce am avut de spus, am spus colegilor de partid. Nu vreau să mai slăbesc opoziţia în plus, care şi aşa e vai mama ei. Eu mai sper că vor fi mai activi în viitor şi că vor reuşi să unească opoziţia pentru că aşa nu se mai poate, adică 3-4 partide în opoziţie, unul încolo, unul încolo, nu iese. Trebuie să renunţe la orgolii şi să găsească un numitor comun. Eu am rămas un simplu membru de partid”, ne-a declarat medicul. Din surse aproapiate partidului am aflat că supărările au pornit în momentul în care şase membri de partid au fost chemaţi ”la raport” pentru a fi muştruluiţi şi sancţionaţi, fără a exista motive pertinente, ci mai mult li s-a căutat nod în papură. Este vorba despre Claudiu Iacob, Paul Găvănescu, Ion Teodorescu, Ciprian Boran, Marian Lupaşcu şi doctorul Mihai Bucatanschi. Unora dintre aceştia li s-a reproşat că, potrivit unei decizii din vara trecută, aceştia aveau obligaţia să găsească 5 membri pentru a forma o secţie de cartier, iar cei 5 să fie neapărat din acel cartier. Paul Găvănescu a reuşit să adune doar 4 membri, deci s-a luat decizia sancţionării acestuia. ”Eu nu-mi doresc să lovesc pe cineva. Din punctul meu de vedere e o mare greşeală ce fac ei, e a doua oară când fac greşeala asta. Ei nu înţeleg că din treaba asta nu are nimeni de câştigat, doar partidul pierde. Găvănescu astăzi este şi mâine nu mai este, cum şi Stângă astăzi este şi mâine nu mai este E vorba despre un principiu pe care nu mai reuşim să-l respectăm şi capacitatea să-l înţelegem”, ne-a spus Paul Găvănescu. Trebuie menţionat că Găvănescu este la a doua sancţiune de tip ”avertisment” după ce anul trecut a primit sancţiune pentru că a distribuit pe facebook o postare a primarului Ionuţ Pucheanu. Cum frământările continuă în partid, este clar că PNL-ul gălăţean nu reuşeşte să-şi rezolve disensiunile din partid. Atât timp cât acestea se accentuează pe zi ce trece, cu atât mai puţin partidul va avea capacitatea de a face opoziţie pe scena politică gălăţeană, mai ales că se zvoneşte că ”mazilirea” a doi consilieri locali, Găvănescu şi Claudiu Iacob, se apropie cu paşi repezi pentru ca locul să le fie luat de supleanţii care urmează pe listă şi care sunt apropiaţi (fini) ai lui George Stângă. monitoruldegalati.ro
dcp100168 Posted July 18, 2018 Author Posted July 18, 2018 Cristian Gîscă a renunţat la şefia Organizației Municipale a PNL Galaţi Comunicat de presă Astăzi, 18.07.2018, am demisionat din funcția de președinte al Organizației Municipale a Partidului Național Liberal, dar voi continua să activez ca simplu membru în cadrul acestui partid. De când am fost ales pe această funcție, am înțeles că este una trecătoare și că nu-i pot mulțumi pe toți, dar am făcut tot ce mi-a stat în putință pentru a aduce plusvaloare acestui partid: m-am implicat în reorganizarea municipalei PNL, am adus noi membri, am inițiat acțiuni noi, am participat la întâlniri cu cetățenii și membrii de partid din diferite cartiere ale Galațiului. Am discutat de fiecare dată cu consilierii locali proiectele de hotărâri pe care Consiliul Local Galați urma să le supună votului și am încercat să facem totul în beneficiul gălățenilor. Nu știu dacă este mult sau puțin ceea ce am făcut în această perioadă de mai puțin de un an de când sunt în fruntea municipalei PNL și recunosc că poate nu am fost suficient de vizibil în relația cu mass-media, dar asta pentru că nu am vrut să mă promovez pe mine, ci am vrut să vin în fața dumneavoastră cu o organizație puternică și unită, care să vă prezinte proiecte concrete și nu povești cu ce se poate face, dar nu s-a făcut pentru că ”așteptam momentul potrivit”. Am constatat tot mai mult în această perioadă că pentru mulți din cei de pe margine e ușor să comenteze activitatea unuia sau a altuia, dar când vine vorba de propria lor implicare rămân doar la vorbe. Consider că a venit momentul să-i las și pe aceștia să demonstreze că pot face mai mult. Nu reproșez nimic nimănui, ci doar mie că am rămas atât de mult timp pe această funcție, deși am constatat că e dificil să faci echipă cu unele persoane care fac doar declarații în media și care uneori fac mai mult rău, fără a se implica efectiv în activitatea partidului. Tot ce vreau să înțeleagă membrii PNL sau simpatizanții acestuia este că fără implicare și acțiuni concrete vom rămâne tot pe margine, iar doar politica anti-PSD fără proiecte realiste nu ne poate aduce nimic bun, poate doar un loc la redistribuire. Cristian Gîscă viata-libera.ro
dcp100168 Posted July 19, 2018 Author Posted July 19, 2018 Liberalii, în reorganizare. Ştefan Baltă, preşedinte interimar al municipalei PNL Galaţi Conducerea interimară a Organizaţiei Municipale PNL Galaţi va fi asigurată, cel puţin până în toamna acestui an, de vicepreşedintele Ştefan Baltă, cadru universitar şi - cine ştie? - poate chiar viitor candidat din partea liberalilor la funcţia de primar al Galaţiului. După cum v-am informat în ediţia on-line a ziarului nostru, ex-preşedintele municipalei PNL Galaţi, Cristian Gîscă, şi-a anunţat demisia din funcţia pe care o deţinea, în cursul zilei de miercuri, 18 iulie. "Nu am vrut să mă promovez pe mine, ci am vrut să vin în faţa dumneavoastră cu o organizaţie puternică şi unită, care să prezinte proiecte concrete şi nu poveşti cu ce se poate face, dar nu s-a făcut pentru că "aşteptam momentul potrivit"", acuza, printre rânduri, Cristian Gîscă, în comunicatul de presă în care îşi anunţa demisia din funcţia de preşedintele al municipalei PNL Galaţi. Legat de circumstanţele în care are loc această demisie, ea nu este tocmai o surpriză pentru liberali, venind după o perioadă în care tensiunile în organizaţie s-au tot acumulat. În cursul zilei de 18 iulie, în cadrul Biroului Politic Judeţean PNL, a avut loc o analiză a activităţii Biroului Politic Local al PNL Galaţi, în urma căreia au fost exprimate o serie de nemulţumiri faţă de rezultatele organizaţiei municipale sub conducerea lui Cristian Gîscă. Drept urmare, acesta din urmă a decis să-şi dea demisia. De asemenea, s-a decis dizolvarea Biroul Politic Local şi desemnarea lui Ştefan Baltă ca preşedinte interimar al Organizaţiei Municipale PNL Galaţi. Acesta s-a ferit să comenteze unele din remarcile mai acide ale predecesorului său, precizând că, la nivelul PNL Galaţi, "vrem să ne unim, nu să ne dezbinăm" şi garantând că "are cele mai bune intenţii". "Prioritatea imediată va fi aceea de a pune bazele unui nou Birou Politic Local, iar din partea Biroului Judeţean avem termen două săptămâni pentru a realiza acest lucru. De asemenea, urmează să prezentăm un plan de acţiune pe termen scurt, dat fiind faptul că, în toamnă, vom avea, aşa cum este normal, alegeri pentru Organizaţia Municipală PNL Galaţi", ne-a declarat Ştefan Baltă. Acesta a precizat că, în alcătuirea noului Birou Politic Local şi a planului de acţiune, se va consulta inclusiv cu membrii fostei structuri municipale de conducere, astfel încât PNL Galaţi să-şi pună mai bine în valoare potenţialul de care dispune pe scena politică gălăţeană. Ştefan Baltă, în vârstă de 35 ani, este prorector al Universităţii "Dunărea de Jos" şi membru PNL din februarie 2018. "PNL Galaţi face un nou pas în direcţia reformării şi împrospătării clasei politice, Ştefan Baltă fiind cunoscut ca o personalitate puternică, un model de profesionalism", se preciza, în februarie, în comunicatul PNL Galaţi prin care se anunţa înscrierea tânărului universitar în rândurile liberalilor. viata-libera.ro
dcp100168 Posted November 29, 2018 Author Posted November 29, 2018 "Am fost crescut în democraţie, nu în comunism!" O decizie internă pune pe jar PNL Galaţi "Mi-aş dori să fiu lăsat să fac treabă în organizaţia municipală!", declara, în urmă cu două săptămâni, preşedintele interimar al organizaţiei municipale a PNL Galaţi, Ştefan Baltă, despre colaborarea cu liderul organizaţiei judeţene liberale, George Stângă. Ei bine, o decizie impusă de Stângă a pus şi mai mult pe jar relaţia şi aşa încordată dintre cei doi şefi ai liberalilor gălăţeni. Concret, este vorba despre o decizie prin care organizaţiei municipale i se cere să participe cu un anumit număr de membri la manifestările dedicate Zilei Naţionale: "Art.1 - Având în vedere faptul că ceremoniile dedicate Zilei Naţionale a României sunt organizate pe raza municipiului Galaţi cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, pe 1 Decembrie 2018, se decide ca organizaţia municipală a PNL Galaţi să participe la manifestări cu un număr minim 50 de persoane. Art.2 - În cazul nerespectării prevederilor prezentei decizii, se vor aplica sancţiunile revăzute de Statutul PNL", scrie negru pe alb în Decizia nr. 63 a Biroului Politic Judeţean al filialei PNL Galaţi, semnată de George Stângă. "Am fost crescut în democraţie, nu în comunism", ne-a declarat Ştefan Baltă, atunci când l-am întrebat ce părere are despre decizie. Politicianul ne-a explicat că o asemenea decizie nu i se pare normală pentru niciun partid politic, cu atât mai puţin pentru unul liberal. "Din punctul meu de vedere, este firesc ca organizaţia judeţeană să aprobe anumite acţiuni, chiar să traseze anumite sarcini organizaţiei municipale, dar în privinţa participării la evenimente publice, nu poate trasa participarea cu un anumit număr de persoane. Intră în atribuţia fiecărui şef de partid sau parlamentar să fie prezent la astfel de acţiuni publice, dar atât! Ceilalţi membri ai PNL - şi eu cred că în orice partid ar trebui să fie la fel - participă de bună-voie, pentru că este un eveniment al ţării, nu doar al oraşului. Participăm pentru că aşa simţim, nu pentru că suntem obligaţi să facem liste, să punem oamenii să semneze!", spune Baltă. Politicianul a precizat că, personal, va participa la manifestările dedicate Marii Uniri, dar că nu va impune nimănui să facă la fel şi, ca atare, nu va respecta decizia primită. Ştefan Baltă îşi asumă şi gestul, dar şi răspunderea, în condiţiile în care sancţiunile pot merge de la avertisment până la excludere din partid, în cazul unui membru, fie el şi lider! Contactat telefonic, George Stângă, liderul organizaţiei judeţene a PNL Galaţi, a refuzat să comenteze situaţia şi ne-a declarat doar că: "Deciziile interne se discută doar în interiorul Partidului Naţional Liberal". viata-libera.ro
Recommended Posts