Jump to content

Tecuceni prinşi cu cannabisul în solar


dcp100168

Recommended Posts

Tecuceni prinşi cu cannabisul în solar

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi și procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați au efectuat percheziţii la două imobile de pe raza municipiului Tecuci, judeţul Galaţi.

În urma percheziţiilor, a fost găsită şi desfiinţată o cultură de cannabis amplasată într-un solar special edificat pe o parcelă închiriată şi împrejmuită de doi bărbați de 28 și 32 de ani, din Brăila și Tecuci. Cei doi bărbați sunt bănuiți că, începând cu luna iunie, ar fi procurat, din Italia, aproximativ 400 de seminţe de cannabis şi îngrăşăminte pe care le-ar fi transportat în municipiul Tecuci, unde ar fi  înfiinţat cultura de cannabis, cu 156 de plante de cannabis.De asemenea, dintr-un imobil a fost ridicată o puşcă, cu lunetă, introdusă, în mod ilegal în România de bărbatul de 32 de ani.

Cei doi au fost prezentați Tribunalului Galați, care a dispus arestarea pentru 30 de zile pentru încălcarea Legii 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, precum și jandarmi.

stiridegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Ferma de droguri de la marginea oraşului. Cum au fost prinşi doi bărbaţi care cultivau cannabis la solar

Dorinel Georgian Iacobuţ (32 ani) şi Marius Corneliu Hudreş (28 ani) s-au cunoscut în Italia, au devenit cumnaţi şi, ulterior, s-au gândit să pornească o afacere cu droguri la Tecuci, locul de baştină al lui Hudreş.

Recunoscut ca fiind centrul unuia dintre cele mai mari bazine legumicole din România, oraşul Tecuci a trecut la nivelul următor şi intrat oficial şi pe harta producătorilor de droguri. „Reuşita” li se datorează „întreprinzătorilor” Dorinel Georgian Iacobuţ (32 ani) şi Marius Corneliu Hudreş (28 ani), care au considerat că pot face profit mai bun din cultura de cannabis (cânepă indiană) decât din roşii sau castraveţi.

La data de 1 septembrie 2016, procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Galaţi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară  din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Galaţi au făcut percheziţii la două imobile de pe raza oraşului Tecuci, ocazie cu care ferma de droguri a celor doi (care sunt şi cumnaţi) a fost descoperită. „Cu ocazia percheziţiilor efectuate a fost găsită şi desfiinţată o cultură de cannabis indoor amplasată într-un solar special edificat pe o parcelă anume închiriată şi împrejmuită de inculpaţii Dorinel Georgian Iacobuţ şi Marius Corneliu Hudreş”, a precizat DIICOT.

În cauză existau deja o serie de informaţii potrivit cărora, începând cu luna iunie 2016, inculpaţii Dorinel Georgian Iacobuţ şi Marius Corneliu Hudreş au luat hotărârea de a înfiinţa o cultură indoor de cannabis, sens în care au procurat, din Italia (unde lucrau fără forme legale), aproximativ 400 de seminţe de cannabis şi îngrăşăminte speciale, pe care le-au transportat pe raza municipiului Tecuci. Ulterior, cei doi s-au preocupat de găsirea şi închirierea unei parcele de teren aptă pentru a găzdui cultura de cannabis pe care au împrejmuit-o şi pe care au construit un solar. Terenul se află într-o zonă rezidenţială de la periferia Tecuciului şi a fost obţinut de la o rudă a lui Marius Hudreş, care este tecucean la origine (Dorinel Iacobuţ este din Brăila şi este căsătorit cu sora lui Hudreş). În urma germinării seminţelor au fost obţinute un număr de 156 de plante de cannabis care au fost transplantate în solar, la momentul derulării acţiunii acestea fiind ajunse la maturitate, adică numai bune pentru a fi uscate şi livrate.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor, într-unul dintre imobile a fost găsită şi o puşcă de vânătoare, cu lunetă, introdusă în mod ilegal în România de către inculpatul Marius Corneliu Hudreş. Arma a fost confiscată.

Acţiunea a fost derulată cu sprijinul lucrătorulor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

Faţă de inculpaţi s-a luat măsura reţinerii pentru o durată de 24 de ore, propunerea de luare a măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 de zile fiind înaintată Tribunalului Galaţi. În cursul zilei de 2 septembrie 2016, instanţa a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a celor doi inculpaţi.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.