Jump to content

"Piaţa ruşilor" din Micro 17 se modernizează


dcp100168

Recommended Posts

Se modernizează piaţa din Micro 17

În acest an începe reabilitarea pieţei din Micro 17. Toate lucrările, care ar urma să fie gata cam peste doi ani, vor costa circa 2,7 de milioane lei. Nu-i deloc o sumă mică, aşa că Administraţia Pieţelor Agroalimentare Galaţi a solicitat şi sprijinul Consiliului Local, căruia i-a propus să investească în acest proiect. Mai multe detalii despre ceea ce se va întâmpla în Piaţa din Micro 17, actualmente printre cele mai ieftine din oraş, ne-a oferit directorul Administraţiei Pieţelor Agroalimentare Galaţi, Eugen Zaharia.

„Sigur că noi am propus şi Consiliului Local să ne sprijine cu o finanţare de un milion lei. Din păcate, la acest moment, dumnealor nu ne pot sprijini cu banii. Motivul este că un Consiliu Local nu are voie să investească, propriu-zis, într-o societate al cărei acţionar este. Există o soluţie pe care o au ca să ne sprijine, prin majorare de capital, dar trebuie făcută o adresă către Consiliul Concurenţei. Şi pentru că suma pe care noi o solicităm e mare, am înţeles că adresa Consiliului Local ar trebui făcută către Bruxelles. Iar asta nu se poate face în două-trei zile. La începutul lucrărilor de modernizare, vom lucra cu fondurile noastre, ale Administraţiei Pieţelor. Şi sperăm că, după ce problema cu aprobarea majorării de capital se va rezolva, să primim şi sprijinul de la Consiliul Local, la o rectificare bugetară”, spune Eugen Zaharia.

Administraţia Pieţelor ia în calcul să păstreze unul dintre corpurile de clădire mai vechi din piaţa din Micro 17, pe care ar vrea să-l modernizeze, în loc să-l demoleze. Potrivit lui Eugen Zaharia, cam în 30 de zile ar urma să se termine expertizarea clădirii, iar după aceea execuţia lucrării - pentru care există deja autorizaţie de construcţie - să poată fi scoasă la licitaţie. Dar chiar şi după începerea lucrărilor, Piaţa din Micro 17 nu se va închide cu totul.

„Vom lucra acolo în mai multe etape. Nu ne dorim să închidem cu totul piaţa. Dacă am proceda aşa, comercianţii de acolo n-ar mai avea posibilitatea să închirieze tarabe şi spaţii, iar societatea noastră n-ar mai avea încasări din acea piaţă. Or, cu toate să scopul Administraţiei Pieţelor nu e să facă profit mare, este preferabil să câştigăm bani pe care ulterior să-i putem investi tot în dezvoltarea şi întreţinerea pieţelor gălăţene”, conchide Eugen Zaharia.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

"Piaţa ruşilor" din Micro 17 se modernizează

O mică rază de soare va apărea într-un cartier de care autorităţile par să fi uitat până şi în campaniile electorale: uneia dintre cele mai cunoscute pieţe din Galaţi, "Piaţa ruşilor" din Micro 17, i-a venit rândul să fie modernizată. Era şi timpul. A fost construită în 1995, vremuri "de tristă amintire", când toate construcţiile din Galaţi păreau să nu cunoască altceva decât tabla şi confecţiile metalice, gen chioşcuri şi garaje.

"Din motive care nu ţin de Administraţia Pieţelor, autorizaţia de modernizare a fost obţinută abia în data de 23.09.2015", spune directorul general al Administraţiei Pieţelor Agroalimentare Galaţi, Eugen Zaharia, care continuă: "În prezent, caietul de sarcini este introdus pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, urmând ca în cursul lunii septembrie să se desemneze societatea care va începe modernizarea. Investiţia se întinde, conform autorizaţiei, pe o perioadă de doi ani şi constă în extinderea şi modernizarea a şapte corpuri de clădire (spaţii comerciale) în suprafaţă totală de 1.312 mp. Toate spaţiile comerciale modernizate vor fi dotate cu utilităţile necesare desfăşurării unui comerţ civilizat (apă, canalizare, grupuri sanitare, posibilitatea încălzirii şi instalaţii de aer condiţionat)".
Corpul G, de exemplu, unde, în prezent, sub o copertină improvizată în suprafaţă de 500 mp, îşi desfăşoară activitatea societăţi comerciale cu produse industriale şi de uz casnic, se va transforma într-o hală cu toate condiţiile pentru un comerţ civilizat. De asemenea, se vor sistematiza aleile pietonale, afirmă directorul Administraţiei Pieţelor. Valoarea estimată a acestei investiţii se ridică la aproximativ trei milioane lei, fără TVA.

Investiţii şi în Piaţa de gros din Calea Basarabiei

Programul de investiţii al Administraţiei Pieţelor pentru anul 2016 vizează şi alte pieţe din Galaţi. Prima dintre acestea va fi Piaţa de gros din Calea Basarabiei, unde hala de legume fructe va fi modernizată, pentru crearea condiţiilor de conservare a produselor pe timp de iarnă. De asemenea, la solicitarea comercianţilor, vor fi construite alte spaţii de depozitare în aceeaşi piaţă - investiţie care, deocamdată, se află în faza de obţinere a autorizaţiei de construire. În aceeaşi fază, de obţinere a autorizaţiei de construire, se află şi modernizarea spaţiilor comerciale din piaţa cartierului Micro 40.
"Se poate spune că nu există piaţă agroalimentară în municipiul Galaţi care să nu fi trecut printr-un proces de modernizare, astfel încât condiţiile create să-i satisfacă atât pe comercianţii care îşi desfăşoară activitatea în pieţe, cât şi pe consumatorii gălăţeni", încheie directorul general al Administraţiei Pieţelor Agroalimentare Galaţi, Eugen Zaharia.
În pieţele gălăţene îşi desfăşoară activitatea de comerţ peste 1.730 de societăţi, producători şi persoane fizice autorizate.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Trans P.E.C. modernizează piaţa din Micro 17

Trans P.E.C. SA este societatea gălăţeană care a câştigat licitaţia pentru modernizarea Pieţei Agroalimentare din Micro 17. S-a estimat iniţial că lucrările vor costa 3.057.013 lei, dar valoarea finală cu care proiectul a fost adjudecat este de 2.189.096 de lei.

Acţionarii Trans P.E.C. sunt omul de afaceri gălăţean Adrian Marcel Comşa, Ion Ovidiu Peligrad şi Paula Peligrad. Potrivit declaraţiilor către Finanţe, în 2015 societatea a avut o cifră de afaceri de 3.477.391 de lei, cu un profit net de 155.687 de lei şi un număr mediu de 48 de angajaţi. În anii precedenţi, societatea a raportat pierderi: 1.906.458 de lei (în 2014) şi 10.049.325 de lei (în 2013).

Potrivit directorului Administraţiei Pieţei Agroalimentare Galaţi, Eugen Zaharia, lucrările ar urma să se desfăşoare pe o durată de aproximativ doi ani. În tot acest timp, ar urma să se modernizeze şapte corpuri de clădire, cu o suprafaţă totală de 1.321 de metri pătraţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Demolări pentru un comerţ civilizat în Piaţa Micro 17

În Piaţa din Micro 17 au început demolările. Nu vă speriaţi, e vorba de o investiţie de extindere şi modernizare a pieţei cu pricina. "O parte dintre spaţiile care există aici nu corespund unui comerţ civilizat, motiv pentru care vor fi demolate şi vor fi înlocuite cu altele redimensionate.

De asemenea se vor realiza reţelele de apă şi canalizare, astfel încât atât comercianţii cât şi cumpărătorii să aibă parte de condiţii decente", a anunţat primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, într-un mesaj postat pe Facebook.

Conform Biroului de presă al Primăriei, în prezent, piaţa din cartierul Micro 17 este amenajată pe o suprafaţă totală de 5.238 mp, din care construcţii sunt pe o suprafaţă de 1.381 mp. Tocmai de aceea se vor realiza alte spaţii, cu suprafeţe mai mari, dotate cu grupuri sanitare, instalaţie de apă, reţea de canalizare, instalaţie electrică şi materiale termorezistente.

Lucrarea "Extindere şi modernizare spaţii comerciale - Piaţa Micro 17, strada Galaţii Noi nr. 6" este realizată de Trans Pec SA, care a câştigat contractul cu o ofertă de 2.180.000 de lei.

Termenul de finalizare a investiţiei este de doi ani.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

”Piaţa ruşilor” din Micro 17 va intra într-o nouă etapă de modernizare

Piaţa din Micro 17, cunoscută şi ca ”Piaţa ruşilor”, primeşte o nouă şansă să devină un loc modern şi accesabil pentru comercianţi, dar mai ales pentru gălăţenii care preferă să-şi facă cumpărăturile de la producători autohtoni. În acest sens, Administraţia Pieţelor Alimentare S.A. Galaţi a lansat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice - SICAP o licitaţie privind lucrări de ”Modernizare şi extindere spaţii comerciale Piaţa Micro 17 - rest de executat”.

În Piaţa din Micro 17 au început lucrări de modernizare încă din 2016, când licitaţia a fost câştigată de societatea Trans Pec S.A. cu valoarea de 2.180.000 de lei, însă firma nu a respectat graficul de lucrări, în prezent existând un proces pe rol între cele două părţi contractante deschis de Administraţia Pieţelor.

Licitaţia demarată în prezent are o valoare totală estimată de 2.670.912 de lei şi va fi suportată din bugetul propriu al societăţii. „Dacă nu întâmpinăm piedici în desfăşurarea licitaţiei, căci am înţeles că există o reală problemă cu licitaţiile deoarece nu se prezintă ofertanţi, preconizăm ca în luna martie 2020 să demareze lucrările. Am stablit ca termen de execuţie 12 luni, din care 10 luni pentru lucrări, pentru că ne dorim ca până la sfârşitul anului viitor să fie gata”, ne-a declarat directorul general al Administraţiei Pieţelor Agroalimentare S.A. Galaţi, Viorica Sandu.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Halele din "Piața rușilor", finalizate după cinci ani

După cinci ani de așteptare, noile hale comerciale din Piața din Micro 17 au fost finalizate, acestea urmând să asigure în special desfacerea de bunuri industriale și textile, dar vor fi și standuri pentru produse alimentare. În total, investiția are o valoare de 3,6 milioane de lei (fără TVA), fiind derulată de municipalitatea gălățeană prin intermediul Administrației Piețelor Agroalimentare SA.

Piața din Micro 17, cunoscută în jargonul de cartier drept "Piața rușilor", a intrat într-un proces de modernizare în cursul anului 2016. În total, era vorba de amenajarea a aproape 1.000 mp de hale moderne, pe amplasamentul unor construcții mai vechi.
Ca un scurt istoric, după cum precizează Administrația Piețelor, lucrările au demarat pe 1 octombrie 2016 și s-au realizat pe etape, începându-se cu demolarea a două construcții, pe amplasamentul cărora s-au construit corpurile noi, C și D. În zona în care erau amplasate tarabe pentru comercializare produse textile s-a construit o hală - corpul G. Pentru că fostul constructor a reziliat contractul, în martie 2019 s-au sistat lucrările de pe șantier. Pe 29 iunie 2020, s-au reluat lucrările, cu un alt constructor, și s-au finalizat acum, în 2021, recepția construcției fiind realizată luni, 4 octombrie a.c.
"E o investiție foarte așteptată, un proiect iniţiat acum foarte mulți ani, în 2016. O să spuneți că cinci ani înseamnă mult pentru o simplă hală. Într-adevăr, pare mult, din păcate, a fost un proiect care a plecat din start cu niște greșeli, iar primul constructor a abandonat lucrările, a trebuit refăcută întreaga proiectare și ulterior refăcută întreaga procedură de licitație. Dar, iată, în sfârșit, ne aflăm într-o hală modernă, iar toți cei care își desfășurau până nu demult activitatea în aer liber, în condiții mai puțin bune, mai ales în perioada rece, vor avea ocazia să beneficieze de aceste hale. Sunt modernizări ce vor aduce o îmbunătățire a calității, atât pentru comercianți, cât și pentru cumpărători", a arătat primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, prezent la inaugurarea investiției.
La rândul său, directoarea Administrației Piețelor Agroalimentare SA Galați, Marcela Daniela Costea, a precizat că noile hale vor asigura spații pentru 38 de tarabe și 24 de standuri individuale (micromagazine), acestea din urmă urmând să fie dotate inclusiv cu vestiare și grupuri sanitare individuale.
"Tarabele sunt destinate comercianților de produse industriale și textile, dar standurile vor fi destinate și comerțului cu produse alimentare sau activităților de prestări servicii. Ca etapă următoare, se va organiza o licitație pentru atribuirea acestor spații și sperăm ca, în aproximativ două săptămâni, aceste hale să intre în folosință", a precizat directoarea Administrației Piețelor.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.