Jump to content

Analizele medicale nu sunt necesare pentru înscrierea la şcoală


dcp100168

Recommended Posts

Analizele medicale nu sunt necesare pentru înscrierea la şcoală

  • Autorităţile sanitare subliniază faptul că nicio unitate şcolară nu poate solicita analize medicale pentru înscrierea copiilor

Înscrierea copiilor la şcoală sau la grădiniţă a devenit mai simplă, începând cu acest an, ca urmare a unui ordin comun adoptat de Ministerul Sănătăţii (MS) şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Astfel, potrivit modificărilor apărute în respectivul document, copiii nu mai au nevoie de nicio analiză medicală pentru a fi înscrişi într-o instituţie de învăţământ. Singurele documente necesare la înscrierea copiilor la grădiniţă sau la şcoală sunt adeverinţa medicală şi avizul epidemiologic, ambele obţinute de la medicul de familie pe lista căruia copilul se regăseşte. Analize suplimentare pot fi cerute de medicul de familie doar în situaţia în care copilul are anumite simptome de boală infecţioasă.

Copiii au gratuitate pentru toate serviciile medicale

Ordinul comun dintre cele două ministere a fost adoptat anul trecut. Potrivit acestui document, în documentele medicale necesare pentru înscrierea, frecventarea sau terminarea unui ciclu de învăţământ în România nu se regăseşte nicio rubrică pentru rezultatele analizelor medicale.

"Pentru orice document eliberat pentru copii, medicii de familie nu percep taxe. Această prevedere este stipulată în Legea Sănătăţii. În schimb, sunt şi situaţii în care unitatea de învăţământ solicită, pentru înscrierea copiilor, adeverinţe din care să reiasă starea de sănătate a părinţilor. În aceste situaţii, vorbind despre un serviciu nedecontat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, medicii pot percepe un tarif. Fiecare medic este însă liber să stabilească valoarea acestui tarif", a explicat pentru "Viaţa liberă" dr. Daniela Ungurianu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Galaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.