Jump to content

Maria Cristina Crăciun şi premiile sale

Recommended Posts

• 2 years later...
Posted

Gălăţeanca Maria Crăciun şi-a lansat primul single

Maria Crăciun, tânăra gălăţeancă a cărei voce a impresionat multe jurii de-a lungul timpului, şi-a lansat, astăzi, primul single din carieră, la vârsta de 14 ani. Videoclipul „I Believe In Miracles” (Eu cred în miracole), lansat pe Youtube, pe canalul Tommo Production, a fost filmat pe Transfăgărăşan şi în studiourile MediaPro, în luna martie. „Single-ul este despre drumul meu în viaţă, despre cariera mea artistică. Este realizat de echipa Tommo Production, căreia îi mulţumesc şi pe această cale. Videoclipul este creaţia lui Alex Ceauşu, cunoscut pentru colaborările sale în lumea muzicii româneşti, cu Andra sau, recent, cu Mandinga”, ne-a spus Maria Crăciun. Gălăţeanca semnează videoclipul sub numele M'Angel, iar singurul său obiectiv pe termen scurt este promovarea acestui single, după cum ne-a declarat tânăra artistă.

• 3 years later...
Posted

Maria Crăciun şi-a lansat videoclipul ”Buchet de vise”

"Un Buchet de vise doar pentru voi!", acesta este mesajul cu care tânăra artistă Maria Crăciun şi-a lansat noul său videoclip, al treilea din cariera sa muzicală, începută la doar cinci ani. Piesa este plină de prospeţime, culoare şi candoare, un cântec despre trăiri curate, adolescentine, proprii vârstei, despre sentimente inocente în prag de maturitate.

Melodia este scrisă de compozitorul Laurenţiu Matei, soţul unei vedete pe care o îndrăgim cu toţii - Nico, pe versurile Corinei Despot. "Artista Nico a contribuit foarte mult la realizarea melodiei şi îi mulţumesc mult", a ţinut să ne spună Maria.

În videoclip, veţi recunoaşte, cu siguranţă, imagini din Galaţiul văzut de sus şi de pe Dunăre, cadre cărora Maria le oferă bucurie şi dinamism. Graţie vestimentaţiei asigurate de Lucica Mocanu, cu o echipă de producţie formată din Nicu Nedelcu şi Bogdan Alexandru, Maria s-a transformat din copila pe care o ştim de atâţia ani într-o domnişoară elegantă şi sofisticată, fără a-şi pierde însă aerul copilăresc.

Prin urmare, tot ce vă rămâne de făcut este să priviţi, ascultaţi şi primiţi un "Buchet de vise" de la Maria Crăciun.

viata-libera.ro

• 10 months later...
Posted

Performanta unei tinere cu "voce de aur"

Maria Craciun este o tanara cantareata din Galati, care ne incanta cu vocea ei inca de la varsta de 5 ani.  La doar 10 ani, Maria a reprezentat Romania la Rai Uno Italia, unde a obtinut premiul juriului. In urma acestui premiu a fost invitata de catre celebrul Al Bano sa cante alaturi de acesta intr-un recital. "A fost minunat sa pot canta alaturi de acest imens artist, de o modestie nemasurata. M-a incurajat si m-a promovat, si astfel in anul acela am cantat alaturi de dansul in concertul de la Vatican in fata Papei Benedict.  Vocea mea a fost asemanata cu vocea celebrei Edith Piaf si am fost fericita sa pot canta in strainatate si sa obtin premii si trofee. Sa pun Romania pe harta!", spune tanara artista, Maria.

La varsta de sase ani, parintii au decis sa o duca la Casa de Cultura din Galati, unde Maria a avut contact pentru prima oara cu o scena adevarat. De atunci au urmat concursuri, trofee castigate si multe drumuri prin toata tara si in strainatate.

Maria a avut o relatie deosebita si cu Madalina Manole, cu care a impartit chiar si scena la intoarcerea de la Rai Uno. 

Un loc special in viata tinerei il ocupa Mirabela Dauer, de care o leaga o prietenie frumoasa de 12 ani si o admiratie puternica ca si artist dar ca si personalitate foarte puternica.

Maria a evoluat fara nicio frica pe scene din Norvegia, Italia, Belarus, dar si in tara.

La nouă ani, câştiga Grand Prix la Festivalul ”Două inimi gemene” de la Chişinău. Iar la 10 ani, era reprezentanta României la Festivalul de la San Remo Junior, unde a smuls Premiul de popularitate, între concurenţi din 20 de ţări, ridicând sala în picioare. Era la al treilea trofeu internaţional cucerit de ea; la San Remo a mai obţinut şi un Premiu III. Maria a mai adus acasă trofee precum Cerbul de Argint, cu sprijinul Mirabelei, Grand Prix Slavianski din Belarus,  Premiul I la Mamaia Copiilor, Trofeul Radio România Junior, Delfinul de Aur şi încă multe alte Premii I.

Pe urmele Mariei Tanase

După ce a impresionat o lume întreagă interpretând piese internaționale, Maria vrea să calce pe urmele unei alte Marii, Maria Tănase, marea doamnă a muzicii populare românești. Tanara Maria a sustinut un concert Tribut in luna iunie, la Gradina de Vara a Teatrului Muzical de Opera si Opereta Nae Leonard, unde s-a bucurat de prezenta a peste 600 de spectatori care au transformat sala intr-una arhiplina. Artista a cantat cele mai frumoase melodii ale Mariei Tanase, alaturi de Orchestra Doina Covurluiului, iar publicul le-a rasplatit cu ropote de aplauze. „Este visul meu devenit realitate. Maria Tănase e unul dintre idolii mei și sunt onorată să cânt din repertoriul acestei legendare artiste”, a mărturisit tânăra.

Maria Craciun a reusit sa obtina rezultate pe care unii oameni cu greu si le pot inchipui la varsta ei. Dar pentru asta a muncit foarte mult si chiar a sacrificat unele dintre placerile copilariei.

curierulnational.ro