Jump to content

Animale moarte împrăștiate pe şosea


dcp100168

Recommended Posts

Animale moarte împrăștiate pe şosea

Un incident de mediu a avut loc în această seară (n.r. - luni, 12 septembrie) pe Drumul Naţional 25B, în dreptul comunei Braniştea, potrivit unui anunţ făcut de Garda de Mediu.

"Din informaţiile noastre, un camion care transporta deşeuri animale, în speţă cadavre de păsări şi vite, a avut o avarie la uşa din spate, care s-a deschis în timpul mersului, şi pe o distanţă de 300, 400 de metri au fost împrăştiate o bună parte dintre aceste deşeuri. Vom face cercetări pentru a vedea ce sancţiuni trebuie aplicate şi cui", ne-a explicat Marian Mocanu, şeful Gărzii de Mediu Galaţi.

Mirosul în zona contaminată este groaznic, potrivit sătenilor din Braniştea, chiar dacă deja s-a trecut la strângerea stârvurilor de pe şosea.

Circulaţia în dreptul comunei este îngreunată, trecerea maşinilor fiind posibilă doar pe una dintre cele două benzi de circulaţie. La faţa locului sunt echipaje ale poliţiei, pompierilor, dar şi de la Control Trafic, care dirijează circulaţia.

viata-libera.ro

UPDATE. "Camionul, ce transporta deşeuri de origine animală (cadavre de păsări, resturi de la reviscerare) de la SC Protan Bacău către SC Cazacioc SRL Tulcea, a avut o defecţiune la oblonul din spate, care s-a deschis, resturile fiind împrăştiate pe carosabil, pe o lungime de circa 300 - 400 de metri, degajând un miros insuportabil. S-a acţionat cu utilaje şi echipamente de curăţare şi spălare a carosabilului, au fost verificate documentele de transport, însă nu au fost constatate nereguli, astfel că putem spune că incidentul a fost unul neprevăzut", ne-a declarat Marian Mocanu, şeful Gărzii de Mediu.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.