Jump to content

Poluare pe malul gălăţean al Dunării


dcp100168

Recommended Posts

Poluare pe malul gălăţean al Dunării

Garda de Mediu a fost sesizată la finele săptămânii trecute de către Căpitănia Portului Galaţi de o posibilă poluare intenţionată a fluviului pe malul gălăţean, între Şantierul Naval Damen şi o societate din apropierea oraşului. "Am fost informaţi cu privire la existenţa unei pete de hidrocarburi pe fluviul Dunărea în zona SC Bazinul Docuri SA. A fost constituită comisia formată din reprezentanţi ai GNM-SCJ Galaţi, SGA Galaţi, Căpitănia Portului, respectiv APDM Galaţi. Activitatea de observare/investigare a poluării s-a desfăşurat pe tronsonul de la Şantierul Naval Damen Galaţi şi până în zona SC UNICOM Oil Terminal Galaţi , constatându-se existenţa unei pelicule superficiale şi irizaţii cu miros specific de motorină pe o lungime de 1,5 km şi o lăţime de 50 m., la o distanţă de circa 30 m de malul stâng", ne-a informat Marian Mocanu, şeful Gărzii de Mediu Galaţi.

Cercetări pentru găsirea vinovaţilor

"Şantierul Naval Damen Galaţi şi UNICOL OIL Terminal Galaţi au intervenit imediat prin delimitarea acestei zone cu baraj de retenţie şi au aplicat material absorbant. Au fost prelevate probe de către reprezentanţii SGA Galaţi în vederea stabilirii cu exactitate a hidrocarburii existente. Până în acest moment nu a putut fi identificată sursa de poluare", ne-a mai explicat Marian Mocanu. 

Hidrocarburile de acest gen sunt extrem de dăunătoare pentru păsări, în special, pentru că se depun pe penaj, făcându-l permeabil, caz în care acestea nu mai pot zbura sau pot, chiar, muri de frig.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.