Jump to content

Gălăţeni, la "Vocea României"

Recommended Posts

Posted

O gălăţeancă la „Vocea României”

În această seară, de la ora 20,15 , nu aveţi voie să rataţi „Vocea României”, emisiunea-concurs care va deveni un adevărat fenomen naţional de talia „Românii au talent”. Voci unice, voci extraordinare, voci senzaţionale, talente incredibile se vor face auzite la Pro Tv. Printre miile de concurenţi care şi-au încercat şansa la „Vocea României” se află şi o gălăţeancă de numai 16 ani.

Premiată deja la concursuri naţionale şi internaţionale de interpretare, tânăra artistă, elevă la Liceul de Artă din Galaţi, va încerca să convingă juriul că ea este „Vocea României”.

Dacă va trece cu bine de audiţia „blind”, dacă va reuşi să răsucească un membru al juriului şi va intra sau nu în echipa unuia din cei patru juraţi Loredana Groza, Horia Brenciu, Marius Moga şi Smiley, veţi afla numai urmărind emisiunea din această seară de la Pro Tv!

Şi atenţie mare, cel sau cea care va fi declarată “Vocea României” va primi şi un premiu de 100.000 de euro.

viata-libera.ro

Posted

Nu stiu daca o sa ma ierte bunul Dumnezeu si sfanta Maica a Domnului, in frunte cu Viata-Libera, dar o sa-mi permit sa ratez in seara si in oricare alta zi 'fenomene nationale' de-alde vocea romaniei, (e ironic modul in care, printr-o prostie de emisiune, a ajuns sa se transpuna "vocea Romaniei") romanii au talent si alte cacaturi de genul.

• 3 weeks later...
Posted

Gălăţeanca Alexandra Penciu a făcut un pas important în drumul către "Vocea României"

Tânăra de doar 16 ani a fost cooptată în echipa Loredanei Groza, asta după ce a convins-o cu o interpretare originală a piesei "Incomplete", cântată de trupa Backstreet Boys.

Alexandra are doar 16 ani şi se poate mândri că a ajuns de patru ori la Mamaia Copiilor. Mai mult, în 2009 a câştigat şi marele trofeu al Festivalului Concurs „Ceata lui Piţigoi".

Dacă o vezi pe Alexandra poţi spune mai degrabă că este o practicantă a sporturilor care te fac să creşti în înălţime, decât că ar avea o voce de invidiat. Talentul pentru cântat i l-a descoperit o educatoare de pe vremea când era la grădiniţă. De fapt, aceasta a remarcat-o pe tânăra, de pe atunci, Alexandra care făcea vocalize prin curtea grădiniţei. I-a spus atunci mamei fetei că Alexandra are o voce puternică şi i-a recomandat să meargă la liceul de arte. Sfat pe care părinţii Alexandrei l-au urmat şi astfel fata s-a văzut în prima zi de şcoală din clasa I la secţia pian a Liceului de Arte.

"Aveam acasă o pianină şi mi-am spus că acest instrument mi se potriveşte", povesteşte tânăra. Un an mai târziu, pe când era în clasa a doua, tânăra a participat la un concert aniversar al Coralei Allegria, din cadrul Centrului Cultural "Dunărea de Jos". A fost evidenţiată imediat şi a fost înscrisă în cor. "Am multe clipe frumoase legate de Corala Alegria. Am fost în turnee în mai multe ţări, printre care Belgia, Franţa sau Grecia", ne-a explicat Alexandra Penciu.

Înălţimea a trădat-o!

Din 2008 a fost nevoită să iasă din Corală pentru că... era prea înaltă. "Ajunsesem deja la 1.80 metri şi făceam notă discordantă în grup. Eram cea mai înaltă, nu mai încăpeam în nicio încadrare. Aşa că, am fost nevoită, cu lacrimi în ochi să-mi iau rămas bun de la prietenii mei de acolo", mai spune tânăra cântăreaţă. Experienţa din Corala Allegria i-a fost însă benefică: în 2006, la recomandarea profesoarei de canto, a participat pentru prima dată la Mamaia Copiilor. De atunci, în fiecare an participă la acest festival-concurs şi de două ori a reuşit chiar să ajungă printre primii 10 cei mai buni copii din ţară. În paralel cu participarea la festivaluri şi activitatea din Corala Allegria, Alexandra Penciu s-a înscris şi la şcoala de canto din cadrul Centrului Cultural Dunărea de Jos.

Ea vrea rock, părinţii canto!

Pe lângă pasiunea pentru muzică, Alexandra este încântată şi de matematică. "Am avut acum câţiva ani o participare la un concurs de matematică - Cangurul - unde am obţinut cel mai bun punctaj la categoria mea de vârstă", se laudă cântăreaţa. De fapt, şi la română a obţinut note foarte bune, anul trecut ea reuşind să primeacă cea mai bună notă la teza unică. Cât priveşte diplomele şi trofeele obţinute pe plan muzical, şi acestea sunt destule. "Nu sunt premii foarte mari, dar sunt importante pentru mine. M-au făcut să merg mai departe", mărturiseşte Alexandra. Visul ei este acum să ajungă o cântăreaţă cunoscută, care abordează un stil combinat între Paula Seling şi Geanina Corondan. Nu prea se potriveşte însă şi cu preferinţele părinţilor, care o văd pe tânăra lor fată la canto.

adevarul.ro

Posted

Alexandra Penciu, concurentă la „Vocea României” „A fost cel mai special moment din toată viaţa mea”

Înainte de a urca pe scena de la „Vocea României”, show-ul Pro Tv”, Alexandra Penciu a fost aleasă din peste o mie de concurenţi, unii mai talentaţi şi mai experimentaţi decât ceilalţi. Tânăra elevă de numai 16 ani spune cu sinceritate că momentul în care Loredana Groza s-a întors şi i-a oferit un loc în echipa ei a fost cel mai special din toată viaţa ei, moment care i-a umplut, pur şi simplu, inima de bucurie.

Provocarea

Ca să ajungă la preselecţia pentru „Vocea României”, Alexandra a străbătut într-o noapte lungul drum dintre Piatra Neamţ şi Bucureşti. Ce căuta la Neamţ? Participase la un Festivalul Naţional „Camena”. Chiar şi după o noapte mai mult nedormită, artista a reuşit să convingă organizatorii că merită să urce pe scenă şi să fie ascultată pe nevăzute de cei patru membri ai juriului: Loredana Groza, Horia Brenciu, Marius Moga şi Smiley. Când a spus că vrea să cânte „Incomplete” a trupei „Backstreet Boys” a fost întrebată cu uimire: „Asta-i piesă de băieţi, tu ce faci?”. A cântat un pic şi i-a convins. Aflând că poate cânta piesa şi la pian, organizatorii concursului i-au lansat provocarea: „Poţi să cânţi singură cu pianul?”. În secunda următoare, Alexandra a năvălit pe hol ca să-şi întrebe mama ce să aleagă: cântă orchestra sau singură cu pianul? „Nici nu am auzit bine ce mă întreabă, dar când am auzit de pian, i-am şi răspuns: tu singură cu pianul”, ne-a spus mama ei. Alexandra ne-a povestit grija şi profesionalismul cu care a fost tratată la Pro Tv: „Orice necesitate profesională, în secunda doi, era rezolvată; am avut condiţii excelente şi am putut repeta ori de câte ori am dorit”. Gălăţeanca a tratat totul cu seriozitate şi cu aceeaşi disciplină de fier pe care şi-a impus-o singură.

Ca într-un vis

Când Alexandra a intrat pe scenă, au rămas în camera specială din culise rozându-şi emoţiile mama, mătuşa şi cei doi prieteni, gemenii haioşi Radu şi Răzvan Forţu, artişti la fel de cunoscuţi publicului gălăţean. „Înaintea mea fusese pe scenă un concurent care făcuse show. Am urmat eu şi nimeni nu ştia la ce să se aştepte. Am început să cânt şi, la refren, am auzit publicul aplaudând. Ştiam că dacă publicul face gălăgie, înseamnă că s-a întors un membru al juriului. Am zărit ca prin vis al doilea scaun întors. Momentul acela a fost cel mai special din toată viaţa mea. Nu pot să explic în cuvinte ce am simţit în momentul acela! Când am terminat de cântat, am ridicat privirea şi am văzut-o pe Loredana şi mi s-a umplut inima de bucurie! Când s-au întors toţi să mă vadă mi s-au părut aşa de frumoşi! Recunosc, mi-am dorit din tot sufletul să se întoarcă Loredana. Dacă s-ar fi întors şi Horia Brenciu nu aş fi putut să aleg. După părerea mea, Loredana este cea mai bună voce a României şi un artist complet” ne-a mărturisit Alexandra.

Despre ceea ce urmează în concursul „Vocea României” de la Pro Tv, Alexandra Penciu spune că va fi frumos şi greu în acelaşi timp. Dar abia aşteaptă să încerce stiluri muzicale noi şi să-şi testeze limitele sub îndrumarea vedetei pe care o admiră şi respectă atât de mult, Loredana Groza.

viata-libera.ro

Posted

Alte două gălăţence la „Vocea Romaniei”

Dacă vocea gălăţencei Alexandra Penciu, de numai 16 ani, v-a uns pe suflet, atunci în această seară, de la ora 20,15, nu aveţi voie să rataţi „Vocea României”, emisiunea de la ProTv! Merită să le ascultaţi şi pe celelalte două tinere şi foarte talentate gălăţence care, în această seară, intră în concurs. Bătălia este cu atât mai dură şi emoţiile cu atât mai mari având în vedere că artiştii se vor lupta pentru a prinde ultimele locuri disponibile în echipele vedetelor.

viata-libera.ro

Posted

Gălăţeanca Ana-Maria Fluturu, aleasă de Loredana

Ana-Maria Fluturu a făcut-o pe Loredana să apese butonul la câteva secunde după ce a auzit-o. Originară din Galaţi, concurenta de 24 ani, are "un timbru jucăuş, flexibil", potrivit lui Smiley. "O să zburăm împreună, Fluturul meu", i-a spus antrenoarea concurentei. Mai mult, Loredana l-a temperat pe Brenciu când acesta a vrut s-o îmbrăţişeze pe Ana-Maria. "Tu vezi-ţi de echipa ta", i-a spus aceasta lui Horia. "Ana are o voce incredibil de frumoasă. Are nişte armonici incredibile. Are cristal şi prospeţime în vocea ei", şi-a motivat alegerea jurata.

gandul.info

Posted

Şi gălăţeanca Alina Toma, în echipa Loredanei

Ultima ediţie a "audiţiilor pe nevăzute" în care toţi cei patru antrenori şi-au completat locurile rămase libere a fost una de senzaţie. Unii dintre concurenţi au fost aplaudaţi la scenă deschisă şi câţiva au reuşit să întoarcă toate cele patru scaune.

Alina Toma şi Ana-Maria Fluturu sunt amândouă din Galaţi şi au 24 de ani. Acesta nu este singurul lucru pe care-l au în comun, ci şi faptul că vor fi antrenate de Loredana. Înainte de concurs Alina Toma îşi exprima dorinţa de a face parte din echipa Loredanei, dorinţa care i-a fost îndeplinită. În ceea ce-o priveşte pe Ana-Maria Fluturu, aceasta a impresionat prin timbrul său copilăresc şi "dulceaţa" din vocea sa.

Începând de marţea viitoare, "Vocea României" trece în cea de-a doua fază a competiţiei, "Confruntările", când antrenorii vor fi nevoiţi să renunţe la şapte dintre concurenţii aleşi. Deciziile vor fi greu de luat, iar antrenorii vor fi greu încercaţi de emoţii.

www.mediafax.ro

Posted

Loredana, cucerită de alte două gălăţence

Ana-Maria Fluturu şi Alina Toma, două tinere şi talentate gălăţence, au făcut furori marţi seara la Vocea României, show-ul de la Pro Tv. Nu numai publicul a fost cucerit de vocea şi interpretarea lor, ci şi Loredana Groza, care n-a rezistat şi a decis că trebuie să le aibă în echipa ei. Telespectatorii au avut ocazia să o asculte la „Vocea României” şi pe Andra Fănică, de numai 16 ani, din Tecuci. Numai că bătălia pentru ocuparea ultimelor locuri în echipele membrilor juriului – Loredana, Horia Brenciu, Smiley şi Marius Moga - a fost aprigă. Deşi s-a străduit să cânte fără greşeală, Andra nu a reuşit să intre în niciuna dintre echipe, dar are toate şansele la ediţia a doua a „Vocii României”.

„Fluturu' meu, să zburăm împreună!”

Ana-Maria Fluturu, în vârstă de 24 de ani, din Galaţi a cântat minunat piesa „Baby Love”. Loredanei Groza nu i-au trebuit decât câteva secunde de audiţie „oarbă” pentru a decide că este vocea de care are nevoie în echipa ei. „Îmi place foarte mult vocea ta, ai un timbru copilăresc, jucăuş, foarte sensibil! Ai o voce incredibil de frumoasă, cu acea inocenţă de care aveam nevoie pentru echipa mea şi pentru a câştiga. Fluturu' meu, o să zburăm împreună!”, i-a spus Loredana încântată. Smiley a mărturisit că toată piesa a stat în dubii dacă să-i ofere un loc în echipa lui. „Mă gândeam cât de bine te-ar putea învăţa Loredana să cânţi piesa asta, pentru că în momentul în care ai început, ai avut exact ceva din dulceaţa cu care cântă Loredana!”, a spus vedeta. Horia Brenciu a susţinut că Loredana a fost cea care nu l-a lăsat să se întoarcă, şi a apreciat „inima generoasă” a gălăţencei, adică bustul natural şi impresionant al frumoasei Ana-Maria Fluturu. În timp ce Loredana şi Ana-Maria se îmbrăţişau, Brenciu a cerut şi el „o îmbrăţişare colegială”, dar Loredana l-a trimis la locul lui.

O făptură suavă şi o piesă grea

Pentru că vedetele intră întotdeauna la finalul oricărui show de anvergură, o altă gălăţeancă, Alina Toma, în vârstă de 24 de ani, a pus punct bătăliei pentru intrarea în echipele de la „Vocea României” şi şi-a ocupat locul pe deplin meritat în echipa Loredanei. Alina Toma a cântat extraordinar o piesă pe care puţine artiste s-ar încumeta să o abordeze live şi mai ales într-o competiţie atât de dificilă: „It's a Man's World”. Alina a dovedit forţă, ambiţie şi talent şi a vrăjit-o pe Loredana: „Te-ai aruncat pe o piesă foarte grea, pe care de obicei o cântă bărbaţii, nu fetele, dar curajul tău de a cânta acest cântec m-a impresionat şi am apăsat butonul. Sunt foarte încântată că am făcut-o pentru că am descoperit şi o făptură superbă, atât de suavă, care cântă o piesă atât de mare!”. Şi cel mai pretenţios membru al juriului, Marius Moga, a apreciat-o: „Mă bucur că Loredana a apăsat butonul pentru că era păcat să nu rămâi în competiţie!”. „Echipa Loredanei va câştiga Vocea României!”, a anunţat fericită Alina Toma, îmbrăţişând-o pe Loredana.

Andra Fănică din Tecuci

Tecuceanca Andra Fănică a făcut o figură frumoasă la „Vocea României”, interpretând o piesă foarte dificilă, „I Don't Wanna Miss a Thing”. Din păcate nu a reuşit să convingă niciun membru al juriului să o primească în echipa lui. Horia Brenciu a asigurat-o că poate face performanţă vocală foarte, foarte bună, că are talent cât carul, dar că piesa nu a fost potrivită. Juriul i-a explicat că s-a concentrat mult la cântat, la notele înalte şi a uitat de emoţie, de sentimentul pe care îl transmite piesa. „Te aşteptăm la sezonul II Vocea României”, i-au spus membrii juriului. Ar fi păcat să nu o revedem în concurs!

Una peste alta, trei voci gălăţene şi una din Tecuci s-au făcut auzite la „Vocea României” şi asta e mare lucru. Vom reveni cu amănunte despre ce s-a întâmplat în culisele emisiunii şi cum au ajuns Alina Toma şi Ana-Maria Fluturu la Vocea României.

viata-libera.ro

Posted

Cele trei reprezentante ale Galaţiului care se bat pentru Vocea României

Alina Toma, Ana Maria Fluturu şi Alexandra Penciu sunt cele trei voci care merg mai departe în concursul "vocea României" de pe Pro TV. Toate trei vor fi pregătite de Loredana Groza.

Alina Toma a facut atletism timp de 3 ani. Inaintea unui concurs si-a dizlocat soldul si a trebuit sa renunte. A facut apoi street dance. A fost membra a trupei "Dim Rockets Crew" timp de alti trei ani, dar a renuntat pentru ca avea de invatat pentru Bacalaureat.A terminat apoi Relatii Economice International Bancare. Primul contact real cu muzica l-a avut la 19 ani cand a ajuns in Bucuresti. Isi daduse seama ca are o pasiune pentru muzica cand il asculta pe fratele ei care canta la pian. Cand si-a dat seama ca vrea sa aiba o cariera in acest domeniu, parintii nu au fost de accord de la inceput, dar pana la urma s-au convins. Alina nu are studii de muzica, a invatat totul singura.

Ana Maria Fluturu a facut cunostinta cu muzica la varsta de 7 ani. Sora ei studia pianul la Liceul de Arta, iar in timp ce mergea acolo, parintii si-au dat seama si de talentul ei si au decis sa o inscrie si pe ea la acest liceu. Parintii sunt cunoscatori de muzica, dar nu au practicat-o niciodata, in schiimb le-au transmit copiilor aceasta pasiune. Ana-Maria a venit la "Vocea Romaniei" pentru ca isi doreste sa acumuleze cat mai multa experienta in domeniul muzicii si considera ca niciodata nu o sa ajunga sa stie sufficient de multe din acest domeniu fascinant.

În fine, cea de-a treia reprezentantă a Galaţiului la Vocea României este Alexandra Penciu. De la varsta de 11 ani, Alexandra a inceput sa participle la diverse concursuri si festivaluri de muzica usoara. A absolvit Scoala Populara de Arta, sectia canto si sectia actorie, iar in momentul de fata se acompaniza singura la pian. Este eleva a Liceului de Arta, sectia muzica-pian, pasiunea pentru acest domeniu venind pe linie paterna. Tatal sau a facut parte in tinerete dintr-o trupa si canta la chitara, iar mama a cantat in coruri. A venit la "Vocea Romaniei" pentru ca vrea sa se faca auzita si sa isi depaseasca limitele.

adevarul.ro

Posted

Ana-Maria Fluturu, fericită că a intrat în echipa Loredanei

Are miere în glas, aşa a decis juriul de la „Vocea României” după ce a ascultat-o cântând „Baby Love”. Loredanei Groza nu i-au trebuit decât câteva secunde de audiţie „oarbă” pentru a decide că Ana-Maria Fluturu este vocea plină de sensibilitate şi de inocenţă de care are nevoie în echipa ei. Pentru că în această seară încep duelurile între concurenţi, profităm de ocazie pentru a vă oferi mai multe amănunte despre Ana-Maria Fluturu, în vârstă de 24 de ani, una dintre cele trei gălăţence care şi-au cucerit locul la „Vocea României”.

Muzică de nota zece

Ana-Maria a absolvit Liceul de Artă din Galaţi „Dimitrie Cuclin” la specializarea pedagogie muzicală, unde a luat primele lecţii de canto. „Aş vrea să-i mulţumesc doamnei profesoare Lucia Cicoare Drăgan pentru că ea este cea care m-a format ca artist, practic tot ce ştiu în domeniul canto-ului ştiu de la ea. Dumneaei a descoperit că eu sunt soprană de coloratură (o voce foarte rară) şi la sfatul ei am dat examen la Facultatea de Arte din cadrul Universităţii «Ovidius» din Constanţa, la specializarea Interpretare Muzicală-Canto, unde am intrat a doua pe listă. După patru ani de studiu la clasa aceleiaşi profesoare am absolvit facultatea obţinând nota 10 pe diploma de licenţiată în muzică. În timpul studenţiei, am înfiinţat cu ajutorul unor colegi de la facultate o trupă muzicală numită «Polifonic Band», trupă cu ajutorul căreia am abordat şi alte genuri muzicale, deoarece eu până atunci cântasem mai mult operă şi operetă”, ne-a mărturisit Ana-Maria.

Cântec în familie

Ana-Maria Fluturu a ajuns la ''Vocea României'' convinsă de sora mai mare, Doiniţa Fluturu-Carp. Trebuie să ştiţi că nu e singura cântăreaţă din familie: „Tata a fost vulcanizator, acum e pensionar, iar mama - casnică pentru că cei cinci copii i-au ocupat tot timpul. Amândoi părinţii au aptitudini muzicale, dar nu şi le-au cultivat niciodată. Ştiu că au talent muzical pentru că l-am auzit de multe ori pe tata fluierând în timp ce trebăluia prin curte sau pe mama, mai rar cei drept, fredonând în timp ce îşi îngrijea grădina. Eu, sora mea Doiniţa şi fratele meu Nicu am urmat calea muzicii. Părinţii nu ne-au impus niciodată ce cale să urmăm în viaţă, dar erau preocupaţi să ne dea educaţia cea mai aleasă. Şi acum îmi răsună în minte vorbele mamei: «Înveţi pentru tine, nu pentru mine, viitorul tău e în joc». Aşa am înţeles toţi fraţii că noi suntem singurii răspunzători de eşecurile sau de reuşitele noastre”, spune Ana-Maria.

Emoţii uriaşe

Gălăţencei i-a plăcut enorm formatul emisiunii „Vocea României”, unde numai vocea contează, iar juriul nu poate fi influenţat de aspectul fizic. „Pe scenă am fost foarte emoţionată! Sunt nişte sentimente de nedescris, ştii că acele secunde îţi pot schimba viaţa. M-a ajutat mult publicul primitor; practic simţeai cum oamenii ăia tremură de emoţie odată cu tine. Când s-a întors Loredana am fost foarte fericită! Repetam într-una că nu-mi vine să cred. Mi se părea ireal. Sunt foarte fericită că am ajuns în acest show, că am ajuns în echipa Loredanei. Este o şansă mare pentru mine, o rampă de lansare. Mi-am dovedit mie că nu am învăţat degeaba, că merită să studiezi patru ore pe zi la canto aşa cum studiam în ultimul an de facultate. Mi-am dat seama că orice muncă este răsplătita mai târziu sau mai devreme - în fond Dumnezeu nu doarme! - şi că se poate să faci ceva în viaţa, chiar aici, în România, unde toată lumea are impresia că nu ai niciun viitor. Nu e aşa! Dacă vrei, dacă munceşti şi ai sufletul curat, cu siguranţă la un moment dat vei fi răsplătit, trebuie doar să ai răbdarea necesară! ”, ne-a mărturisit Ana-Maria. Visul ei este să se realizeze profesional, să iasă din anonimat şi să-şi câştige pâinea cinstit. Merită din plin să i se întâmple toate astea!

viata-libera.ro

Posted

Alina Toma, a treia gălăţeancă în echipa Loredanei: "Am învăţat să cânt din joacă"

Alina Toma, în vârstă de 24 de ani, a fost ultima intrată în bătălia de la Pro Tv pentru „Vocea României” şi cea de-a treia gălăţeancă selectată în echipa Loredanei Groza. Forţa şi originalitatea cu care Alina Toma a cântat o piesă pe care puţine artiste s-ar încumeta să o abordeze live, „It's a Man's World” au cucerit inima Loredanei, însă chiar şi cel mai pretenţios membru al juriului, Marius Moga, s-a bucurat că va mai avea ocazia să o asculte pe scena de la „Vocea României”. Performanţa ei este cu atât mai mare şi mai impresionantă cu cât Alina nu are studii de muzică, a învăţat totul singură. Potrivit Pro Tv, Alina a făcut atletism timp de trei ani, iar faptul că şi-a dislocat şoldul înaintea unei competiţii a silit-o să renunţe. Absolventă de Relaţii Economice Internaţionale Bancare, iată ce ne-a mărturisit Alina Toma în interviul pe care ni l-a acordat:

- Cum ai ajuns la Vocea României?

- Un prieten drag m-a sunat şi mi-a spus de audiţii... am căutat pe net şi incredibil, "The Voice" chiar a venit în România, mai repede decât mă aşteptam. Ştiam de varianta din SUA şi am fost puţin reticentă la început, nu cânt de foarte mult timp şi ştiam că ştacheta va fi ridicată, datorită formatului. Le-am spus prietenilor ce am de gând şi m-au încurajat să încerc. Am simţit că ar fi un pas foarte mare pentru mine.

- Cum te-ai simţit pe scenă, în faţa unui public atât de cald, şi a unui juriu format numai din... urechi?

- Până la audiţiile pe nevăzute, nu am simţit niciodată o asemenea adrenalină, sentimentul e unic. Sunt pe scenă în fiecare săptămână, la petreceri, în cluburi, dar ştiind care e miza, emoţiile m-au copleşit puţin. Dorinţa mea a fost să transmit juriului tot ce simt eu atunci când interpretez o melodie.

- Ai mai participat la concursuri?

- „Vocea României” e prima mea experienţă de acest gen. Am învăţat să cânt singură, aş spune că din joacă am descoperit o mare pasiune. Am început timid la karaoke şi apoi nu mă mai puteam opri. Ieşeam de la job şi .. "Unde mergem? Să cântăm, evident!" Am descoperit un piano bar în Bucureşti, acum patru ani, şi acolo a fost primul meu contact cu pianul şi chitara. M-am pus pe învăţat piese şi am avut noroc să întâlnesc acolo şi câţiva muzicieni care m-au încurajat şi mi-au deschis apetitul pentru studiu şi muzica bună. Acum sunt solistă, cânt alături de o trupă de băieţi minunaţi, într-un club din centrul vechi.

- Cine ţi-ai fi dorit să se întoarcă atras de vocea ta?

- Mi-am dorit mult să se întoarcă Loredana, o admir foarte mult. La fel de mult îmi doream să se întoarcă toţi, fără discuţie! Am pus mult suflet şi am muncit mult să acopăr lipsa studiilor muzicale şi atunci când am auzit că a fost apăsat butonul, a fost... nu ştiu... o recompensă imensă!

- Ce înseamnă pentru tine experienţa de la "Vocea României"?

- Sunt o fire pragmatică, foarte conştientă de sine şi nu caut calea cea scurtă către faimă şi apariţii tv. Formatul emisiunii Vocea României e o oportunitate fantastică pentru orice artist aspirant la o carieră muzicală să arate ce poate. În acelaşi timp e o poarta către publicul larg, care are astfel şansa să audă ca România are voci incredibile! Am cunoscut numai oameni frumoşi, talentaţi şi sunt fericită că am intrat în acest cerc minunat!

- Unde te vezi peste zece ani?

- Pe scenă! Asta îmi doresc acum şi nu cred că îmi va trece foarte repede. Acum scriu versuri pentru diverse trupe şi asta mă face să vreau şi mai mult un material muzical al meu. Sper să dureze mai puţin de zece ani!

- Succes, Alina Toma!

viata-libera.ro

Posted

Alexandra Penciu merge mai departe

Voci diferite, stiluri diferite, talente incontestabile, emoţii uriaşe dar şi ambiţii pe măsură au reuşit să se armonizeze într-un duet de excepţie, marţi seara, la „Vocea României”. Gălăţencele Alexandra Penciu, de numai 16 ani şi Alina Toma, de 25 de ani, au avut misiunea dificilă de a încheia showul difuzat de Pro Tv. Înainte de a începe duelul interpretativ, Alexandra şi Alina l-au surprins cu un pupic „sincron” pe obraz, pe Pavel Bartoş, amfitrionul concursului. Topit, actorul a spus că-i place coregrafia Loredanei, iar vedeta l-a acuzat că e un hoţ de inimi.

„Sensibil şi frumos”

Pentru cele două eleve ale Loredanei, interpretarea în duet a piesei „Why” a lui Annie Lennox a fost o provocare încheiată cu succes. Nu o spunem doar noi, a spus-o Loredana, care le-a strigat chiar în timpul piesei: „Bravo, fetelor!”. Cel mai sever membru al juriului, Marius Moga, a mărturisit că i-a plăcut, „a sunat sensibil şi frumos”. Smiley a spus că, dacă ar fi după el, ar merge mai departe în concurs cu Alexandra. Horia Brenciu a fost, ca de obicei, sincer şi deschis: „Alexandra a excelat şi mi-a plăcut lucrul acesta. Deci Alexandra este alegerea mea”. După ce la repetiţii Alina şi Alexandra i-au cam dat de furcă Loredanei, în seara de concurs au reuşit să o surprindă. „Eu sunt foarte încântată de prestaţie! M-aţi uimit, pentru că de la început am avut probleme cu atitudinea în acest cântec, care doar aparent este foarte uşor. Aţi evoluat extraordinar. Alexandra ai făcut un salt incredibil şi mă bucur tare mult că ai ascultat, ai înţeles şi ai aplicat pe stilul tău şi pe vocea ta tot ce ţi-am spus. Iar tu, Alina, n-ai cântat niciodată aşa de bine, Cred că e cel mai bun moment de până acum, felicitări! Asta spune multe, că poţi să evoluezi şi toate limitele pe care ţi le impui pot fi depăşite. Trebuie să găseşti cheia şi profesorul, iar profesorul poţi fi tu însăţi! E o cale bună să te descoperi singură”, a spus Loredana.

Pupici pentru toţi

Pro Tv ne-a fiert cale de-o lungă pauză publicitară, până când a dezvăluit decizia Loredanei: „În seara asta voi merge cu Alexandra”. Alina şi Alexandra s-au îmbrăţişat. În culise, mama Alexandrei şi prietenii ei, gemenii Radu şi Răzvan Forţu, erau în culmea fericirii. De cealaltă parte, mama Alinei era foarte emoţionată şi îşi stăpânea greu lacrimile. Întrebate de Pavel Bartoş dacă au ceva de spus, Alexandra a anunţat că vrea să-i pupe pe toţi membrii juriului! Bucuria a fost generală în studioul Pro Tv. Horia Brenciu a savurat din plin decizia „Vino la tata! Păstrează ce-i mai bun la final!”, fiind ultimul pe listă a ridicat-o în braţe.

Alina le-a mulţumit Loredanei şi Danei Dorian pentru că au fost primele ei profesoare şi s-a declarat mândră că a ajuns până aici. Alexandra a mărturisit că a fost o adevărată plăcere să o aibă ca parteneră pe Alina şi să aibă antrenorii pe care i-a avut.

Dacă Alina Toma a părăsit competiţia, pe Alexandra o aşteaptă o nouă provocare în bătălia pentru „Vocea României”. Dar, să nu uităm, urmează un nou duel la „Vocea României” şi îi ţinem pumnii şi celeilalte gălăţence, Ana-Maria Fluturu.

viata-libera.ro

Posted

În această seară, la Pro Tv Ana-Maria Fluturu, în duel la „Vocea României”

Bătălia finală pe ringul talentelor de la „Vocea României” începe în această seară, la ora 20,15 la Pro Tv. Printre dueliştii care speră să se califice în etapa următoare a show-ului concurs se află şi Ana-Maria Fluturu din Galaţi. Aşa cum am mai spus-o, Loredanei Groza nu i-au trebuit decât câteva secunde de audiţie „oarbă” pentru a decide că Ana-Maria Fluturu este vocea plină de sensibilitate şi de inocenţă de care are nevoie în echipa ei. Gălăţeanca în vârstă de 24 de ani este acuzată că „are miere în glas” şi este soprană de coloratură, o voce foarte rară. Rămâne de văzut dacă, în această seară, Ana-Maria va reuşi performanţa înregistrată de o altă gălăţeancă, Alexandra Penciu, de a se califica în etapa superioară a „Vocii României”.

viata-libera.ro

Posted

Alexandra Penciu - de la „Vocea României” la „Agurida”

Voci incredibile, emoţii copleşitoare şi talente veritabile s-au înfruntat în duel pe ringul muzical de la „Vocea României”, marţi seara, la Pro Tv. Pentru Loredana a fost o seară cu atât mai dificilă cu cât a trebuit să decidă cu cine va merge mai departe la „Vocea României” şi nu i-a fost deloc uşor să se despartă de cele două gălăţence, Ana-Maria Fluturu şi Alexandra Penciu, rămase în echipa sa.

Alexandra a mai avut parte de un duel – Cântecul decisiv – iar vestea tristă că nu va merge mai departe la „Vocea României” a pălit un faţa unei propuneri extraordinare venite din partea Loredanei Groza! Vedeta îşi doreşte să facă un album împreună cu gălăţeanca de numai 16 ani, şi anunţul i-a umplut Alexandrei sufletul de bucurie şi de speranţă.

Ana-Maria Fluturu, o profesionistă

În prima parte a emisiunii, am putut asculta din nou glasul minunat al gălăţencei de 24 de ani, Ana-Maria Fluturu, în duel cu o altă concurentă. Cele două artiste au oferit un spectacol extraordinar, savurat de juriu, dar mai ales de Loredana care n-a mai rezistat pe scaun aşa că s-a ridicat în picioare, a dansat şi a le-a aplaudat din toată inima. Smiley a fost cucerit de Ana-Maria: „O voce atât de senzuală! Se transpune şi în vocea ta căldura ta interioară”, a spus vedeta, Loredana confirmându-i părerea. „Mi-a plăcut că tot ceea ce ţi-am spus ai respectat, asta înseamnă că eşti profesionistă! Îmi este foarte greu să aleg pentru că fiecare are ceva special, de care o să duc lipsă mai departe în competiţie. Dar, asta e, în viaţă trebuie să alegi. Este foarte greu!”, a spus Loredana. Din păcate, Ana-Maria nu va merge mai departe la „Vocea României”.

Alexandra, calităţi de star

După ce, săptămâna trecută, a trecut cu brio de primul duel, gălăţeanca de numai 16 ani, Alexandra Penciu a trebuit să treacă marţi seara printr-o nouă provocare la „Vocea României”: „Cântecul decisiv”. Alexandra cântat din nou piesa cu care a cucerit juriul la audiţia pe nevăzute - „Incomplete”. Loredanei i-a fost foarte greu să aleagă între interpretarea plină de sensibilitate a tinerei artiste şi piesa plină de dinamism a celeilalte concurente cu care Alexandra s-a „duelat”. „Este foarte greu să îmi găsesc cuvintele acum ca să spun care dintre voi merge mai departe, cum, de ce, pentru că amândouă sunteţi foarte bune! Alexandra, felicitări şi chiar dacă ai 16 ani mi-ai dat dovada că eşti stăpână pe tine şi ai calităţi de star!”, a spus Loredana.

Considerând că Alexandra este foarte tânără şi are tot timpul să înveţe şi să descopere lucruri noi, a ales-o pe adversara ei. Tristeţea n-a avut timp să se instaleze în sufletul Alexandrei Penciu pentru că imediat vedeta i-a dat vestea cea mare: „Alexandra, îmi place foarte tare de tine şi vreau să-ţi propun să lucrăm împreună, să facem un album împreună! Pentru că îmi place că eşti pianistă, că ai o voce frumoasă şi vreau să lucrăm împreună! Aşa că din această seară, eşti la Agurida Ltd, vei lucra cu mine la casa mea de producţie!”, i-a spus Loredana Groza.

Aşteptăm cu nerăbdare albumul şi le dorim succes tuturor celor trei gălăţence care, chiar dacă nu au ajuns în finală, au făcut un spectacol pe cinste la „Vocea României”: Alina Toma, Ana-Maria Fluturu şi Alexandra Penciu. Nu o putem uita nici pe tânăra tecuceancă Andra Fănică, de numai 16 ani, care are toate şansele să devină vedetă la ediţia a doua a „Vocii României”.

viata-libera.ro

• 1 month later...
Posted

Ştefan Stan a câştigat "Vocea României"

Ştefan Stan a fost desemnat "Vocea României", în cadrul marii finale a show-ului, difuzată luni seară în direct la Pro TV, el câştigând şi marele premiu în valoare de 100.000 de euro, după ce a încântat publicul cu prestaţiile sale artistice.

Marea finală în care s-au luptat Ştefan Stan, Dragoş Chircu, Iuliana Puşchilă şi Cristian Sanda a avut toate ingredientele unui concert senzaţional. Elevii lui Smiley, Loredana, Horia Brenciu şi Marius Moga au cucerit scena şi s-au luptat să demonstreze publicului că merită titlul de "Vocea României". După o finală incendiară în care cei patru finalişti s-au prezentat admirabil, în urma voturilor publicului, câştigătorul trofeului "Vocea României" şi al marelui premiu, în valoare de 100.000 de euro, a fost Ştefan Stan. El va avea pe piaţă un album lansat de Universal Music România. Ceilalţi trei finalişti - Dragoş Chircu, Iuliana Puşchilă şi Cristian Sanda - vor beneficia şi ei de un single (piesă şi videoclip), lansate de asemenea de Universal Music România.

În cadrul marii finale a show-ului "Vocea României", care a durat circa patru ore, Ştefan Stan a încântat juriul şi publicul cu trei piese. Ştefan Stan a interpretat singur piesa "My Way" a lui Frank Sinatra. Totodată, Ştefan Stan a cântat împreună cu Smiley piesa "(I Can't Get No) Satisfaction" a celor de la The Rolling Stones, iar împreună cu Andra - piesa "Vivo per lei" (Andrea Bocelli şi Laura Pausini). Ştefan Stan are 34 de ani, este din Bucureşti şi la "Vocea României" a făcut parte din echipa lui Smiley. Ştefan Stan spune că a trăit o viaţă zbuciumată "până a descoperit muzica, apoi restul e poveste". A început să cânte de la 10 ani şi, deşi mama lui a cântat în tinereţe, niciunul dintre părinţii lui nu l-au susţinut în acest demers. În copilărie, îi plăcea să cânte piesa "Enigmatici şi cuminţi", dar nu a studiat niciodată muzica, fiind nevoit să muncească de la vârsta de 16 ani pe şantier. Din cauza dificultăţilor materiale, Ştefan Stan a lucrat chiar şi într-o fabrică de aparate de aer condiţionat.

În cadrul marii finale de la "Vocea României", finalistul Dragoş Chircu a interpretat singur piesa "When A Man Loves A Woman" a lui Michael Bolton. Totodată, Dragoş Chircu a cântat împreună cu Loredana piesa "Time To Say Goodbye/ Con Te Partiro" (Andrea Bocelli şi Sarah Brightman), iar împreună cu Pepe - piesa "Abrazame" a lui Julio Iglesias. Dragoş Chircu are 29 de ani şi este din Bucureşti. A făcut parte din Corul de Copii Radio, este absolvent al Liceului de muzică "George Enescu", secţia Percuţie, iar în prezent este textier.

La rândul său, Iuliana Puşchilă a interpretat singură melodia "The Winner Takes It All" a trupei Abba. Totodată, ea a interpretat alături de Horia Brenciu melodia "Time of My Life" (Bill Medley şi Jennifer Warnes) şi, împreună cu Voltaj, o versiune adaptată vârstei sale - 16 ani - a piesei "Ca la 20 de ani". Iuliana Puşchilă are 16 ani şi este din Mangalia. Iuliana s-a aflat în centrul atenţiei încă de când era la grădiniţă. La vârsta de 8 ani a început să meargă la Palatul Copiilor din Constanţa pentru a lua cursuri de canto. La scurt timp a fost numită solistă a corului, dar a fost nevoită să renunţe pentru că nu putea să ajungă foarte des. La 13 ani a început cursurile Şcolii Populare de Artă pe care a absolvit-o anul acesta. Iuliana vrea să îşi compună singură piesele, având şi pregătirea necesară pentru acest lucru, întrucât a studiat pianul şi chitara.

Cristian Sanda a cântat singur melodia "Feeling good", interpretată de Nina Simone, dar şi de Michael Bublé. Totodată, Cristian Sanda a interpretat alături de soprana Felicia Filip piesa "Adagio" (Lara Fabian), iar împreună cu Marius Moga piesa "Tot mai sus" (Guess Who). Cristian Sanda are 18 ani şi este din Craiova. Cântă de la vârsta de 9 ani, când învăţătoarea sa l-a pus să cânte o melodie populară. Acesteia i-a plăcut şi i-a sfătuit pe părinţii lui să îl înscrie la Palatul Copiilor din Craiova, unde a urmat cursuri de canto. După un an a început să participe la concursuri şi festivaluri. A obţinut trofeul Mamaia Copiilor (în anul 2005), locul I la selecţia naţională Eurovision Junior şi multe alte premii.

mediafax.ro

• 1 year later...
Posted

Gălăţeanul Adrian Nour, la "Vocea României"

Doar câteva clipe de audiţie pe nevăzute i-au fost suficiente lui Horia Brenciu pentru a hotărî că Adrian Nour poate fi „Vocea României” – Sezonul III, şi de aceea trebuie să fie în echipa lui. Adrian Nour face parte dintre absolvenţii primei promoţii ai Facultăţii de Arte, Secţia Actorie, din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi. În prezent colaborează cu mai multe teatre din Bucureşti, este, de ani buni, membru al companiei conduse de Dan Puric. Ocazional, este dansator de step şi, mai nou, dansator în spectacole de teatru-dans contemporan.

Actorul a jucat şi pe scena Dramaticului gălăţean, în 2003, rolul lui Tache din „O noapte furtunoasă”, în regia lui Dan Tudor. În 2004, a concurat la Festivalul de Muzică Uşoară Mamaia, ca interpret la Secţiunea Creaţie cu piesa „Plouă iar”, muzică şi versuri Eugen Dan Drăgoi.
„Nu sunt Vocea României, dar aştept ca toată lumea să mă contrazică. Muzica a făcut parte din viaţa mea încă de când eram mic. Am venit aici pentru că simt că am o şansă mare, vreau să cunosc oameni la fel de pasionaţi ca şi mine. Vreau să cunosc oameni de la care am ce să învăţ. Vreau să câştig!", a declarat sâmbătă seara, Adrian Nour, înainte de a urca pe scenă unde a interpretat senzaţional piesa „Girl from Ipanema”.
Horia Brenciu a fost singurul membru al juriului care şi-a dat seama de valoarea artistului gălăţean şi şi-a întors scaunul pentru a-l vedea, bucurându-se totodată că Loredana, Smiley şi Marius Moga nu au făcut acest lucru. Fiind singurul jurat care s-a întors, Brenciu nu a trebuit să se lupte cu ceilalţi membri ai juriului şi să-i dezlănţuie arsenalul colorat pentru a-l convinge pe gălăţean să vină în echipa lui. “Ai cel mai frumos joc al onomatopeelor. Foarte frumoasă piesa şi mi-a plăcut şi spiritul tău! Băiatul ăsta m-a fascinat încă de la început! A arătat nu numai că-i un actor foarte bun, dar şi un cântăreţ redutabil.  Sincer, mă mir că nu s-au întors colegii mei care pretind a cunoaşte muzică”, a spus Brenciu încântat, comparându-l pe Adrian Nour cu Frank Sinatra.
Vă reamintim că în primul sezon al emisiunii concurs „Vocea României” de la Pro Tv, Galaţiul a avut nu mai puţin de trei voci remarcabile: Alexandra Penciu, Ana-Maria Fluturu şi Alina Toma.

viata-libera.ro

• 1 month later...
Posted

Un gălăţean, "în duel" la "Vocea României"

Adrian Nour, singurul gălăţean care a trecut de audiţiile pe nevăzute la "Vocea României", marea competiţie a talentelor de la Pro Tv, va intra în această seară în ring, la duel. Adrian Nour va încerca să-şi convingă antrenorul, pe Horia Brenciu, că merită să rămână mai departe în concurs. Vă reamintim că Adrian Nour face parte dintre absolvenţii primei promoţii a Facultăţii de Arte, secţia Actorie, din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos". În prezent, colaborează cu mai multe teatre din Bucureşti, este membru al companiei conduse de Dan Puric şi, ocazional, dansator de step şi dansator în spectacole de teatru-dans contemporan.

viata-libera.ro

Posted

„Cel mai bun moment din istoria Vocii României” - Smiley şi Marius Moga s-au luptat pentru gălăţeanul Adrian Nour

* Sub bagheta lui Horia Brenciu, artistul gălăţean Adrian Nour în duel cu Ana Maria Mirică a oferit, sâmbătă seara, la Pro Tv, cel mai bun moment din istoria showului „Vocea României” * Smiley şi Marius Moga s-au luptat între ei pentru a-l salva pe talentatul artist gălăţean

„Spirit ludic, sânge fierbinte – Adrian Nour”, cu o asemenea prezentare de zile mari, singurul gălăţean calificat la „Vocea României” a intrat în ring pentru a se duela vocal cu Ana Maria Mirică un „cutremurător talent”. Cei doi au cântat senzaţional piesa Corinei Chiriac „Inima ta” şi au făcut un spectacol extraordinar jucându-şi cu măiestrie rolurile de iubiţi puşi pe harţă. Interpretarea lor l-a făcut pe Brenciu să se ridice în picioare şi să râdă cu lacrimi, iar la final, nici Smiley n-a mai rezistat să stea pe scaun.
„Este cel mai bun moment din istoria Vocii României”, a exclamat pe bună dreptate Şerban Cazan, Randi, mărturisind că se simte onorat că a asistat la spectacolul perfect. „Eu n-am plâns niciodată la Vocea României şi nici nu vreau să plâng! Sunteţi adorabili amândoi şi vă iubesc şi v-aş lua la mine acasă să-mi cântaţi nonstop”, le-a spus Monica Anghel, co-antrenoarea din echipa lui Brenciu. Misiunea lui Horia Brenciu de a-l alege pe doar unul dintre cei doi protagonişti ai momentului, pentru a merge mai departe în concurs, a fost extrem de dificilă, dar până la urmă a decis să o păstreze pe Ana Maria.
Revanşa
Şansa i-a surâs, însă, şi lui Adrian Nour. Conform regulamentului de concurs, el putea fi salvat dacă unul dintre ceilalţi membri titulari ai juriului – Loredana, Smiley sau Moga - îi oferea un loc în echipa sa. În mai puţin de o secundă, Marius Moga a şi apăsat butonul „Te vreau în echipa mea”, iar o secundă mai târziu, Smiley a făcut acelaşi lucru. „Îmi place foarte mult felul în care cânţi, felul în care interpretezi, şi am apăsat butonul pentru că eu cred în a doua şansă; şi nu în a doua şansă pentru tine, cât cred în a doua şansă pentru mine! Îmi pare rău că nu m-am întors atunci când ai cântat la audiţiile pe nevăzute şi sper să ne acorzi a doua şansă şi să vii în echipa noastră!”. „Te-ai pregătit toată viaţa să transmiţi emoţie cu tot corpul nu doar cu vocea”, i-a spus Moga, părând şi el să regrete că la audiţii nu s-a întors. Până la urmă, Adrian Nour l-a ales drept antrenor vocal pe Smiley, mărturisind că decizia n-a fost una uşoară.
Vă reamintim că Adrian Nour face parte dintre absolvenţii primei promoţii ai Facultăţii de Arte, Secţia Actorie, din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi. În prezent colaborează cu mai multe teatre din Bucureşti, este, de ani buni, membru al companiei conduse de Dan Puric. Ocazional, este dansator de step şi, mai nou, dansator în spectacole de teatru-dans contemporan. Actorul a jucat şi pe scena Dramaticului gălăţean, în 2003, rolul lui Tache din „O noapte furtunoasă”, în regia lui Dan Tudor.
Îi ţinem pumnii şi îi dorim să ajungă cât mai departe la „Vocea României”!

viata-libera.ro

• 2 weeks later...
Posted

Gălăţeanul Adrian Nour a scăpat de "cântecul decisiv"

Artistul gălăţean Adrian Nour se numără printre cele mai bune voci care vor intra în show-urile live la "Vocea României". El a făcut parte mai întâi din echipa lui Horia Brenciu, dar după duelul pătimaş şi plin de culoare cu Ana Maria Mirică, pe melodia Corinei Chiriac „Inima mea”, a fost salvat de Smiley. Dacă alţi antrenori şi-au spus concurenţii „furaţi” din alte echipe unei noi probe - „Cântecul decisiv”, şi au păstrat doar o voce, eliminând-o pe cealaltă, nu a fost şi cazul lui Adrian Nour. Gălăţeanul a fost ales din prima printre cei opt concurenţi aruncaţi în luptă de Smiley. Aşadar, Adrian va intra în bătălie cu alte 31 de voci senzaţionale, care au demonstrat că merită să treacă în "cele mai nebuneşti live-uri", după cum le-a catalogat Brenciu, în speranţa că îşi vor îndeplini visul prin muzică la "Vocea României".
Duminică, de Ziua Naţională şi la aniversarea majoratului Pro Tv, vom putea urmări prima ediţie live din acest sezon la „Vocea României”. Din această etapă, publicul îşi va putea susţine preferaţii prin vot.

viata-libera.ro

• 2 weeks later...
Posted

Gălăţeanul Adrian Nour, favoritul publicului din echipa lui Smiley

„Revelaţia de la Vocea României”, aşa l-a declarat, pe bună dreptate, Pro Tv, pe gălăţeanul Adrian Nour, după momentul memorabil oferit sâmbătă noapte în cadrul spectacolului live. Artistul a cântat excepţional melodia lui Charles Aznavour, „La Boheme”. Încă de la primele acorduri publicul a început să îl aplaude şi să îl aclame. La finalul interpretării, Horia Brenciu, fostul său antrenor, şi Smiley, noul lui antrenor, care i-a dat şansa de a merge mai departe la „Vocea României”, l-au aplaudat în picioare. „O să fie total atipic ceea ce spun, dar votaţi Adrian Nour!”, a spus Horia Brenciu, deşi ar fi trebuit să-şi susţină proprii concurenţi. „Un moment excepţional, marca Smiley”, a întărit şi prezentatorul Pavel Bartoş.
“Foarte emoţionant, foarte profund! Faptul că ai cântat fără prea multe gesturi, reţinut, asta nu înseamnă cu nu ai transmis enorm. Felicitări!“, a fost opinia Loredanei. “Teatralo-dramatic, dar de mare efect! Mi-a plăcut că nu am citit pe faţa ta piesa de data asta, dar s-a citit în glas. Parcă emoţia s-a dus pe unda corzilor vocale, bravo!”, a adăugat Marius Moga. “Şi acum mă trec toţi fiorii! A fost ceva senzaţional. Îţi mulţumesc pentru că am avut parte de acest moment la Vocea României şi abia aştept să mai am parte şi de altele!”, a mărturisit încă marcat de interpretarea elevului său, Smiley.
Juriul nu a fost singurul cucerit de boemul gălăţean, ci şi spectatorii şi telespectatorii. Adrian Nour a primit cele mai multe voturi din echipa lui Smiley şi s-a calificat fără probleme în etapa următoare la „Vocea României”. În acest fel fiica actorului va avea un nou motiv să se mândrească la grădiniţă că „tati e la Vocea României”.
Aşa cum v-am mai informat, Adrian Nour face parte dintre absolvenţii primei promoţii ai Facultăţii de Arte, Secţia Actorie, din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi. În prezent colaborează cu mai multe teatre din Bucureşti, este, de ani buni, membru al companiei conduse de Dan Puric. Ocazional, este dansator de step şi, mai nou, dansator în spectacole de teatru-dans contemporan.Actorul a jucat şi pe scena Dramaticului gălăţean, în 2003, rolul lui Tache din „O noapte furtunoasă”, în regia lui Dan Tudor. În 2004, a concurat la Festivalul de Muzică Uşoară Mamaia, ca interpret la Secţiunea Creaţie cu piesa „Plouă iar”, muzică şi versuri Eugen Dan Drăgoi.

viata-libera.ro