Jump to content

Pagube serioase provocate de copacii căzuţi peste maşini


dcp100168

Recommended Posts

Pagube serioase în Galați provocate de copacii căzuţi peste maşini în timpul furtunii de duminică spre luni

Ruperea de nori care a lovit Galaţiul în noaptea de duminică spre luni a lăsat în urmă pagube materiale serioase în parcările oraşului, acolo unde mai mulţi copaci s-au prăbuşit peste maşinile lăsate de proprietari peste noapte.

"Am primit sesizări încă din jurul orei 4,00, în noaptea de duminică spre luni, în care eram solicitaţi să intervenim pentru degajarea lemnului de pe maşinile avariate. Probleme au fost în cartierul Micro 13, pe strada Feroviarilor, pe strada Serei, la intersecţia cu strada Dr. Carnabel, în Ţiglina I, la PS13A, zone în care copacii s-au prăbuşit peste maşinile parcate, dar şi pe strada Domnească, acolo unde un copac s-a desprins şi a căzut pe toată strada, precum şi pe strada Română, la intersecţia cu Movilei. Aceasta este, însă, o listă preliminară, dat fiind că încă mai adunăm date de la echipele din teren", ne-a explicat Daniela Stroia, purtătorul de cuvânt al societăţii Gospodărire Urbană.

Sesizări şi fotografii cu privire la incidentele neplăcute cauzate de furtună am primit şi de la cititori, care arată cu degetul spre Primărie. "Copacii ăştia sunt, în mare parte, uscaţi. Ar trebui măcar toaletaţi, dacă nu tăiaţi şi plantaţi alţii în loc. Uite-aşa se poate întâmpla o nenorocire. Maşina e tablă, nu e problemă, se repară. Dar dacă se rupe o creangă şi cade în capul cuiva, atunci cine plăteşte? Copacul?", ne-a întrebat un cetăţean, în timp ce fotografiam copacul căzut pe strada Domnească. Omul spune că a făcut în mai multe rânduri sesizări către Primărie privind starea teilor de pe fosta Republicii, dar nu s-a luat nicio măsură. "Trebuie să fii orb să nu vezi că mai au un pic şi cad singuri copacii ăştia. Sunt uscaţi de astă-vară, nu mai cresc nici frunzele cum trebuie. Crengile trosnesc la cea mai mică bătaie a vântului. E normal să cadă, să se rupă. Slavă Domnului că nu a căzut peste vreo maşină în mers, să fie victime", ne-a mai explicat cetăţeanul.

Până la ora redactării acestui articol, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU Galaţi) nu fusese solicitat să intervină în vreun fel.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Vântul puternic continuă să doboare copaci în Galați

Gălăţenii care au crezut că au scăpat de pericolul prăbuşirii copacilor peste maşini după furtuna de duminică noaptea s-au înşelat amarnic, dat fiind că vremea rea a continuat şi luni, dar şi marţi. Astfel, încă un copac pus la pământ de vântul puternic a provocat pagube materiale serioase în zona Spicu, mai exact în spatele blocului M, acolo unde un tei căzut a blocat accesul pe stradă câteva ore bune şi a avariat un autoturism marca Matiz.

"Din păcate, momentan nu putem face decât lucrări de degajare, ceea ce înseamnă că echipa de intervenţie vine la faţa locului, taie trunchiul astfel încât să se poată circula pe porţiunea de drum blocată, urmând ca strângerea resturilor să se facă atunci când vremea o va permite. Îi rugăm, în continuare, pe gălăţeni să ne sesizeze cu privire la astfel de incidente, pentru că avem o echipă în teren, pentru situaţii de urgenţă", ne-a explicat Daniela Stroia, purtătorul de cuvânt al Gospodărire Urbană.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.