Jump to content

Furt de cupru din Combinat, cu maşina de pompieri


dcp100168

Recommended Posts

Furt de cupru din Combinat, cu maşina de pompieri

O autospecială folosită la stingerea incendiilor a fost reţinută, miercuri, de paznicii combinatului ArcelorMittal Galaţi, după ce în ea au fost descoperite ascunse cinci tone de platbandă sustrasă de pe platforma siderurgică. Paznicii de la una din porţile de acces în combinat au oprit autospeciala pentru un control de rutină. Maşina aparţine societăţii gălăţene Salvosid, care se ocupă de stingerea incendiilor din ArcelorMittal Galaţi. În momentul în care au controlat vehiculul, oamenii de pază au descoperit bucăţile de cupru ascunse în locaşul ce ar fi trebuit să adăpostească furtunurile pentru stingerea incendiilor. Cel mai probabil, platbanda provenea de unul din transformatoarele electrice din incinta combinatului. "Poliţistii au fost sesizaţi de firma care asigură paza combinatului siderurgic că la poartă a fost oprită o maşină de pompieri în care au fost găsite cinci tone de platbandă din cupru, sustrase de către două persoane din combinat. În prezent, cele două persoane sunt cercetate în stare de libertate", a declarat Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi. Poliţiştii continuă cercetările, convinşi că numărul persoanelor implicate ar fi mult mai mare. Marfa furată este valoroasă, hoţii putând lua pe ea 20.000 de euro la orice centru de colectare a materialelor refolosibile. Firma Salvosid aparţine omului de afaceri gălăţean, Lili Dediu, care patronează şi ziarul local Imparţial.

La 08.07.2008, orele 20.00, poliţştii au fost sesizaţi de către dispeceratul de pază al S.C. W.B.C. despre faptul că la poarta combinatului siderurgic a fost oprită o autospecială de pompieri în care a fost găsită cantitatea de 4920 kg. de deşeu de cupru. Din primele verificări s-a stability că M. Cornel de 29 ani, din Slobozia Conachi, servant impreuna cu B. Marian, conducător au sustras, cu o autospecială în cauză deseul de cupru in valoare de 60.000 lei, din Sectia LBR – Tandem 2. Cercetările continuă pentru depistarea tuturor persoanelor implicate şi tragerea acestora la răspundere.

http://gl.politiaromana.ro/index.php?ac ... iu&id=1567

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.