Jump to content

Strada se revoltă împotriva politicienilor


dcp100168

Recommended Posts

Strada se revoltă împotriva politicienilor. ”Nu sunteţi dumnezei şi nici invincibili!”

Revoltaţi că cei mai mulţi dintre senatori l-au protejat pe Gabriel Oprea şi au votat împotriva cererii DNA de începere a urmăririi penale pentru ucidere din culpă, gălăţenii se alătură cetăţenilor din marile oraşe şi ies în stradă pentru a-şi exprima revolta şi a le cere socoteală politicienilor. Internauţii şi-au dat întâlnire joi, la ora 18,00, în faţa fostului cinematograf VIP, din Ţiglina I, la un protest de patru ore.

„Ieşim în stradă pentru cei care nu mai sunt printre noi şi nu-şi mai pot cere singuri dreptatea. Poliţistul Bogdan Gigină a murit în timpul serviciului, când era antemergător pe motocicletă şi deschidea drumul coloanei oficiale ilegale organizate pentru ministrul de Interne, şeful său. Un poliţist a murit, dar cel identificat de procurori ca vinovat de ucidere din culpă nu va ajunge în faţa justiţiei, din cauza celor din Senatul României, care se cred deasupra legii. Fraţilor, nu sunteţi! Nici dumnezei şi nici invincibili. De aceea, joi ieşim în stradă, chiar la voi acasă, domnilor senatori. Noi, simpli cetăţeni indignaţi, venim să le cerem socoteală senatorilor, mai ales celor din Galaţi - Durbacă şi Saghian - pentru decizia de a-l apăra pe Gabriel Oprea, dar şi să-l comemorăm pe Bogdan Gigină şi să cerem dreptate. Poate aşa vă amintiţi că nu există vreo diferenţă magică între noi şi voi, că legea este aceeaşi pentru toţi şi că justiţia trebuie lăsată să-şi facă treaba”, aşa sună îndemnul postat de „Galaţiul nostru” pe Facebook, care anunţă protestul din faţa fostului cinematograf VIP.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Doar 40-50 de gălăţeni au participat la protestul anti-Parlament

  • Oamenii sunt nemulțumiți de felul în care senatorii l-au scăpat pe Gabriel Oprea de urmărirea penală pentru ucidere din culpă în cazul poliţistului Bogdan Gigină

Circa 40-50 de gălățeni s-au adunat, joi seară, la ora 18:00, în parcul din faţa fostului cinematograf Țiglina pentru a se alătura protestelor anti-Parlament care au avut loc în mai multe localități din toată țara. Oamenii sunt profund nemulțumiți de felul în care senatorii l-au scăpat pe fostul vicepremier şi ministru de Interne, Gabriel Oprea, de urmărirea penală pentru ucidere din culpă în cazul poliţistului Bogdan Gigină. Unii participanţi la protest au avut pancarte. „Parlamentarii nu sunt judecători”, „Oprea judecat, dar nu de Senat”, acestea sunt câteva dintre mesajele transmise de protestatari pașnic la Galați.  Oamenii speră ca altă dată numărul lor să fie mai mare și să scape de actuala clasă politică.

reperul.ro

Link to comment
Share on other sites

Protest la Galați. ”STOP abuzului de putere!” Manifestanții au lipit mesaje pe un cort al PSD

Câteva zeci de persoane au ieșit, joi seară, 22 septembrie, în stradă pentru a-și exprima nemulțumirea față de politicienii care au împiedicat DNA să înceapă urmărirea penală împotriva fostului ministru Gabriel Oprea, pentru ucidere din culpă. Gălățenii le-au cerut la unison parlamentarilor să înceteze abuzul de putere, să nu se mai substituie Justiției și să nu mai blocheze anchetele demarate de procurori. Protestatarii au afișat mesaje inscripționate "Nimeni nu-i mai presus de lege", "OPREA JUDECAT/ Dar nu de Senat", "Parlamentarii nu sunt judecători!" și "STOP abuzului de putere".

"Cetățenii și politicienii trebuie să fie egali în drepturi. Politicianul să fie protejat doar pentru declarațiile politice, asta este în regulă, dar pentru faptele penale, de corupție și, mai nou, crimă, trebuie să răspundă ca orice cetățean obișnuit. De aceea am ieșit în stradă. Îmi pare rău că suntem atât de puțini astăzi (joi, n.r.), dar sper ca altă dată să fim mai mulți și să dovedim că nouă într-adevăr ne pasă", a spus Marius Miron, unul dintre protestatari.

"Aș ieși în stradă non stop, numai să știu că dispar acești oameni care doar au furat și ne-au furat, care și-au făcut pensii speciale. Nu se mai poate! ", a spus, cu ochii în lacrimi, o gălățeancă.

Printre cei prezenți în fața fostului cinematograf VIP s-a numărat și profesorul Cristian Gabriel Enache, fostul director al Colegiului "Al. I. Cuza", care a precizat că a ieșit în stradă pentru a protesta "față de nesimțirea senatorilor, care, încă o dată, și-au apărat oamenii din mafia lor. Domnul Oprea trebuia să fie dat pe mâinile Justiției pentru a fi judecat. Degeaba se scuză dânsul, vina îi aparține, nu avea voie să folosească acel antemergător. A comis un abuz și pentru asta se face vinovat. Suntem nemulțumiți de cum merg lucrurile în țara asta și nu știu dacă se vor îndrepta curând. Sperăm, dar vedeți ce se întâmplă în partide, la ora actuală, lupta pentru fotoliile de parlamentar. Oamenii care ar putea să reprezinte ceva pentru țara asta sunt dați la o parte", a spus Cristian Gabriel Enache, care a subliniat că politicienii ar trebui să beneficieze de imunitate doar în ceea ce privește declarațiile politice, iar Constituția ar trebui astfel modificată.

La doi pași de locul în care a avut loc protestul celor câteva zeci de gălățeni, era amplasat un cort al PSD, folosit în campania de strângere de semnături pentru alegerile parlamentare. Câțiva manifestanți au lipit mesaje inscripționate "Parlamentarii nu sunt judecători" și "Vrem vot la vedere, de nu, pa, la revedere", făcând referire la votul secret în cazul lui Gabriel Oprea, în spatele căruia s-au ascuns mulți dintre senatorii PSD, ALDE, PRU și fostului UNPR.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Gălățenii s-au mulțumit cu demisia lui Oprea. În ciuda apelului, oamenii nu au mai ieșit în stradă

„Acțiunile voastre au avut efect. Demisia lui Oprea este o victorie, dar doar o victorie de etapă. Am scăpat de un personaj odios din ultimii 10 ani pentru țara noastră. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm de senatorii care au vrut să-l scape de urmărirea penală. În Parlament vom găsi sursa cancerului din societatea românească. Azi vom ieși pentru că am înțeles că doar așa putem schimba lucrurile în România. Azi ieșim pentru că știm ce vrem: restrângerea imunității parlamentare și ministeriale. Nimeni nu e mai presus de lege”. Așa suna mesajul distribuit pe Facebook de Galațiul nostru. Cu toate acestea, gălățenii nu au mai răspuns apelului de a continua acțiunile de protest.

Presa centrală arată însă că Gabriel Oprea, chiar dacă își dă demisia săptămâna viitoare, așa cum a anunțat, rămâne protejat de votul colegilor din Senat, până la o nouă cerere a procurorilor adresată Administrației Prezidențiale, bazată pe probe noi. „Cu alte cuvinte, aprobarea urmăririi penale este legată de calitatea lui Oprea de fost ministru, și nu de cea de senator. În cazul în care Oprea nu va mai fi senator (prin demisie) solicitarea de urmărire penală se va trimite președintelui României. Atenție, însă, noua cerere trebuie să conțină probe noi, nu poate retrimite aceeași cerere, respinsă de Senatul României, afirmă surse de la Curtea Constituțională (CCR). Este adevărat că, până acum, președintele Klaus Iohannis a aprobat toate cererile procurorilor de urmărire penală, dar acum, nu este clar dacă procurorii vor avea sau nu o bază pentru a solicita această aprobare. Cu alte cuvinte, votul din Senat, împotriva urmăririi penale a lui Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpă în cazul Gigină, va produce efecte chiar după demisia lui Oprea”, scriu jurnaliștii de la România Liberă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.