Jump to content

Zeci de agenții de turism din Galaţi și-au pierdut licenţa


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Zeci de agenții de turism din Galaţi și-au pierdut licenţa

  • Nu mai puţin de 1.384 de agenţii de turism din toată ţara au rămas fără drept de funcţionare
  • Lista neagră a operatorilor de turism, făcută publică de Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT)

Gălăţenii care îşi fac planuri de vacanţă pentru perioada imediat următoare, ori îşi programează concediile de anul viitor şi doresc să apeleze la agenţii pentru pachete turistice, trebuie să aibă mare grijă când selectează un operator, pentru a nu fi înşelaţi! Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT) a anunţat, marţi, 4 octombrie, că nu mai puţin de 1.384 de agenţii de turism din toată ţara nu mai au voie să funcţioneze, întrucât instituţia le-a retras licenţele din cauză că au refuzat să facă dovada că deţin poliţa obligatorie de asigurare, în special. În lipsa asigurării, activitatea unei agenţii de turism este ilegală, iar turiştii, în cazul închiderii acesteia, riscă să rămână fără banii de vacanţă!

„Potrivit art. 10 alin. (5) din H.G. nr. 1267/2010 privind eliberarea certificatelor de clasificare, a licenţelor şi brevetelor de turism, cu modificările şi completările ulterioare, ”este interzisă desfăşurarea de activităţi turistice specifice agenţiilor de turism de către operatorii economici cu licenţa de turism expirată sau fără deţinerea poliţei valabile de asigurare privind asigurarea rambursării cheltuielilor de repatriere şi/sau a sumelor achitate de turişti pentru achiziţionarea serviciilor/pachetelor de servicii turistice, în cazul insolvabilităţii sau a falimentului agenţiei de turism”, precizează reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Turism în nota de informare publicată pe propriul site (turism.gov.ro). Instituţia a făcut publică lista agenţiilor de turism care funcţionează legal, cu toate actele în regulă, dar şi lista cu cei peste 1.380 de operatori care trebuie să pună lacătul pe uşă (dacă nu l-au pus deja).

41 de agenţii de turism din Galaţi închid uşile!

Printre cele 1.384 de agenţii de turism din ţară care nu au dreptul să mai funcţioneze nu mai puţin de 41 sunt din Galaţi. Este vorba despre Jordy Tour, Condor, Academic, Eco tour, Holiday Tour, Marshal Turism Galaţi, Ont Danubius, Bene Travel, Aris Travel, Est Turism, Privex travel, Step by step Travel, Obsess Travel, Euromax Turism, AG Tour, Ideal Tour, Coltrans Tour, Pro Vacances, Temerar Tour, Travel Boutique, Start Travels, Nelifagadri Tour, For Voiaj, Paradise Tour, Globtour, Raz Travel, Royal Tour, Eurosaga Travel, Oryxx Travel & Business, Charisma Travel, Mokambo Turism, Sfinx Travel, Dominique Travel & Tours, Geographic Travel, Ferragus Travel Agency, Mircos, Wigg Travel, Magic Sim Tour, Lusatin, Celis Travel şi Partener Tour.

Autorităţile centrale au anunţat totodată că "Direcţia Generală Control şi Autorizare Turism, din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Turism, a notificat pentru a doua oară toţi operatorii economici care nu au făcut dovada poliţei de asigurare valabile, prin scrisoare personalizată recomandată - cu nr. 1386/23.08.2016 şi prin publicarea (la aceeaşi dată) a conţinutului notificării şi a listei agenţiilor de turism notificate (…) Măsura de retragere în vederea radierii din oficiu a licenţelor de turism emise operatorilor economici în cauză, asigură întărirea disciplinei privind comercializarea pachetelor de servicii turistice şi totodată protecţie persoanelor fizice şi juridice contractante (…) De la data publicării, operatorii economici care figurează în listă nu mai pot desfăşura activităţi specifice agenţiilor de turism”, au subliniat reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Turism. Asta înseamnă că, de marţi, 4 octombrie, toate agenţiile de turism enumerate funcţionează ilegal, în cazul în care încă mai prestează servicii pentru turişti!

Despre agenţiile de turism Pro Vacances şi Bene Travel, „Viaţa liberă” a scris, în repetate rânduri, în urma sesizărilor venite din partea turiştilor păgubiţi. Acestea au ajuns de altfel şi în atenţia mai multor instituţii de control, fiind formulate şi plângeri penale.
În prezent, la nivel naţional funcţionează legal, conform ANT, 2.373 de agenţii de turism.

Informaţi-vă înainte de a apela la serviciile lor! Consultaţi lista pusă la dispoziţie de Guvern

Pentru a nu risca să plătiţi pentru vacanţe de care în realitate să nu puteţi beneficia sau pentru zboruri cu avionul pe care să nu le puteţi efectua (nu puţine au fost cazurile semnalate, în ultimii ani, de „Viaţa liberă”), consultaţi lista cu cele 2.373 de agenţii de turism, postată pe site-ul Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT).

Paşii pe care trebuie să îi urmaţi sunt foarte simpli, iar pentru a vă documenta aveţi nevoie de doar câteva minute. Accesaţi www.turism.gov.ro, a Autorităţii, după care accesaţi secţiunea „Autorizare turism”, afişată în partea dreaptă (sus) a paginii. Cu un simplu click, vi se va afişa, printre altele, „lista agenţiilor de turism licenţiate - actualizat 30-09-2016”. În document veţi descoperi nu doar denumirea agenţiilor de turism din întreaga ţară, ci şi adresele acestora, localitatea şi judeţul în care îşi desfăşoară activitatea, tipul de licenţă pe care îl deţin, adresa paginilor web ale operatorilor, asiguratorul cu care aceştia au încheiat contracte, numărul poliţei de asigurare, dar şi termenul de valabilitate al acesteia.

De asemenea, pentru a fi siguri că apelaţi la o agenţie de turism care nu vă poate crea probleme, şi pentru o confirmare suplimentară că îşi desfăşoară activitatea legal, puteţi solicita, la sediul acestora, să vi se prezinte licenţa şi poliţa de asigurare valabile. În acest fel aveţi posibilitatea să vă convingeţi, încă o dată, că aţi apelat la serviciile unor profesionişti, care urmăresc, înainte de toate, să ofere servicii de calitate clienţilor.

viata-libera.ro

AICI PUTEŢI CONSULTA CELE DOUĂ LISTE

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.