Jump to content

S-a stins din viață reputatul inginer Săvel Rotaru


dcp100168

Recommended Posts

S-a stins din viață reputatul inginer Săvel Rotaru

Reputatul inginer constructor Săvel Rotaru, unul dintre cei mai respectaţi şi apreciaţi consilieri locali ai Galaţiului, s-a stins din viaţă, în această dimineaţă. Cu o experienţă de peste 50 de ani în domeniul construcţiilor, Săvel Rotaru a fost proiectant, director tehnic al Institutului de Cercetări şi Proiectări pentru Produse Plate şi Acoperiri Metalice, a condus Inspectoratul în Construcţii, dar a avut şi calitatea de consilier municipal, fiind, în trecut, preşedintele Comisiei de Urbanism şi amenajarea teritoriului, lucrări publice, ecologice şi protecţia mediului înconjurător din Consiliul Local. Fostul consilier municipal este unul dintre puţinii aleşi care a atras atenţia, în repetate rânduri, cu privire la problemele urbanistice ale Galaţiului. "Noi nu avem un «stil Galaţi», fiecare a construit cum a vrut, a trântit câte un kitsch care agresează lucrările făcute corect", spunea, în anul 2012, Săvel Rotaru.

După cum aţi putut afla din cotidianul „Viaţa liberă”, Săvel Rotaru a fost prezent, în iulie 1961, când s-a luat prima cupă de pământ care a reprezentat demararea lucrărilor pe platforma siderurgică!

Săvel Rotaru a avut şi calitatea de membru PNL, timp de aproximativ 16 ani. ”Un om deosebit, un mare profesionist”, a subliniat deputatul Victor Paul Dobre, președintele PNL Galați, care a precizat că Săvel Rotaru a avut două mandate de consilier municipal.

Fostul primar Marius Stan, unul dintre apropiaţii reputatului inginer constructor, întrucât i-a legat o amiciţie de câteva zeci de ani, ne-a spus că Săvel Rotaru „a fost unul dintre cei mai respectabili şi aplicaţi consilieri locali. Ne cunoşteam de pe vremea în care eram student şi fotbalist, pot spune că mi-a vegheat cumva cariera. Ne-a legat respectul şi aprecierea reciproce. A fost preşedinte al Clubului Oţelul şi chiar a jucat fotbal în tinereţe. Sunt răvăşit. Galaţiul a pierdut un om tare valoros”, ne-a spus Marius Stan.

Săvel Rotaru era născut pe 3 decembrie 1939.

Dumnezeu să-l odihnească!

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.