Jump to content

A reclamat un jaf inexistent pentru a încasa asigurarea


dcp100168

Recommended Posts

O tânără din Galaţi s-a ales cu dosar penal pentru fraudă: a reclamat un jaf inexistent pentru a încasa asigurarea

Împreună cu tânăra este urmărit penal şi un complice, care a cumpărat telefonul mobil la un preţ mai mic decât valoarea reală, fiind în cunoştinţă de cauză că este vorba de o încercare de fraudă.

„Minciuna are picioare scurte” zice un vechi proverb românesc, iar de autenticitatea acestuia s-a convins, recent, şi o tânără din Galaţi, acuzată de fraudă după ce a construit un adevărat scenariu pentru a face rost de câteva mii de lei.

Toată tărăşenia a început la data de 4 august 2016, atunci când poliţiştii gălăţeni au fost sesizaţi de o tânără de 25 ani, din Galaţi, despre faptul că în jurul orei 13.30, în timp ce se plimba pe o stradă din localitate, a fost deposedată prin violenţă de un telefon mobil, în valoare de 3.100 lei.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii gălăţeni au ajuns la concluzia că tânăra a vândut telefonul mobil pe un site de vânzări-cumpărări, cu suma de 1.500 lei, fiind ajutată de un bărbat de 31 ani.

Se pare că tânăra s-a folosit de faptul că telefonul mobil era asigurat la o societate de asigurări din Bucureşti, sesizând în mod nereal atât Poliţia, cât şi firma  de asigurări, în vederea încasării despăgubirilor aferente poliţei de asigurare.

În urma probatoriului instrumentat în cauză, la data de 4 octombrie 2016, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de cei doi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune privind asigurările şi complicitate la înşelăciune privind asigurările. Cercetările sunt continuate de poliţişti pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor doi.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.