Jump to content

Maternitatea "Buna Vestire" din Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Cu medici entuziaşti şi dotări moderne

Maternitatea "Buna Vestire" a renăscut

* Media de vârstă a doctorilor şi asistenţilor este de 40 de ani * Anul trecut şi în primele luni din 2008 - niciun caz de mortalitate maternă şi postoperatorie * Mămicile sunt liniştite că vor naşte copiii în siguranţă

Maternitatea "Buna Vestire" din Galaţi, al cărei hram se va sărbători pe 25 martie, nu mai este ce‑a fost odată, dar în sensul bun al cuvântului. Cu toate cele patru pavilioane renovate şi cu dotările de ultimă oră, această unitate sanitară se numără de câţiva ani buni printre preferatele mămicilor, care doresc să‑şi aducă pe lume pruncii, în condiţii sigure. Pe lângă partea de reamenajare şi dotare a spitalului, un avantaj îl mai constituie "suflul" nou pe care îl dă chiar colectivul maternităţii, care are o medie de vârstă de numai 40 de ani! "Suntem o echipă foarte tânără, formată din medici profesionişti", ne‑a spus managerul maternităţii, dr. Anamaria Hărăbor, care are doar 33 de ani. "Ne‑au mai plecat din medici, au venit alţii, au mai rămas din doctorii pe care îi aveam, iar acum avem un colectiv tânăr şi omogen. Suntem mândri să spunem că maternitatea noastră, care are o capacitate de 145 de paturi (şi o medie a naşterilor de 1300‑1400/an), este o unitate care îndeplineşte toate condiţiile unui act medical de calitate. Maternitatea a fost în întregime reamenajată (toate secţiile, plus farmacia, laboratorul) şi am primit în dotare aparatură nouă. E bine de precizat că Maternitatea "Buna Vestire" nu a înregistrat anul trecut, şi nici anul acesta, niciun caz de mortalitate maternă şi nici postoperatorie", a mai spus managerul Anamaria Hărăbor.

Maternitatea arată ca nouă, în toate secţiile, iar mămicile sunt foarte mulţumite că au ales să vină aici. "Mi‑am dorit să nasc la ŤBuna Vestireť, pentru că mai multe femei mi‑au spus că au adus pe lume copiii aici şi că nu trebuie să‑mi fac niciun fel de probleme. Personalul mi se pare foarte atent, are grijă de noi, iar medicii sunt foarte buni", ne‑a mărturisit Daniela Cracea, de 34 de ani, din Galaţi, care urma să nască o fetiţă.

La Maternitatea "Buna Vestire" vin să nască atât femeile din Galaţi, cât şi din judeţele limitrofe. Unele se află la prima naştere şi au, fireşte, emoţii foarte mari, iar altele sunt la a treia sau chiar a patra naştere. "În general, am constatat că femeile din mediul rural aduc pe lume mai mulţi copii, iar cele din mediul urban se limitează la unul‑doi copii", ne‑a spus dr. Liliana Caraman. "Îmbucurător este că mamele de la ţară sunt acum mai bine informate, ştiu ce înseamnă planning familial, metode de contracepţie, iar cazurile de abandon sunt din ce în ce mai rare", ne‑a mai spus dr. Caraman.

La Maternitatea "Buna Vestire", în fiecare zi, se dă viaţă� Aici am întâlnit cele mai fericite femei, mame care şi‑au strâns pentru prima dată copiii la piept. Şi câtă dragoste am citit în ochii lor!

Din aprilie, saloane de cinci stele

* Muzică în sălile de naştere şi postoperatorii

De la 1 aprilie (atenţie, nu e o păcăleală!), mămicile care doresc să beneficieze de condiţii de cinci stele, atunci când vor aduce pe lume un copil, vor avea posibilitatea să opteze - contra cost, fireşte - pentru serviciile în regim hotelier. "Din aprilie, maternitatea noastră va avea două saloane cu plată (pentru travaliu şi perioada de după naştere), care vor funcţiona în regim hotelier", ne‑a declarat managerul maternităţii, doctor Anamaria Hărăbor. "Aici vor avea absolut tot confortul, la fel ca un hotel. Salonul este prevăzut cu grup sanitar propriu şi este dotat cu toate îmbunătăţirile. Ne‑am gândit la înfiinţarea acestor saloane, ca urmare a cererilor venite chiar din partea mămicilor, care doreau să stea singure în salon şi să beneficieze de condiţii speciale. O zi într‑un astfel de salon se va plăti cu 150 lei. Această opţiune reprezintă o modalitate de finanţare a maternităţii", a mai spus directoarea Hărăbor.

Meloterapia, în sprijinul pacientelor

Tot ca o noutate, la Maternitatea "Buna Vestire" din Galaţi, mămicile vor avea şansa de a‑şi aduce copilul pe lume în� acorduri muzicale. Doctorii s‑au gândit să vină în sprijinul gravidelor şi să doteze saloanele şi sălile de naşteri cu aparatură specială, aşa încât pacientele să mai uite de emoţiile naşterii, ascultând muzică.... "S‑a dovedit că, în timpul operaţiei, muzica este binevenită", ne‑a spus dr. Liliana Docan. "Postoperator, procesul de vindecare a pacientelor este mult mai rapid, iar în timpul naşterii muzica o ajută foarte mult pe mămică să scape de stres. Meloterapia dă rezultate foarte bune", a mai spus dr. Docan.

Mămicile sunt şi ele încântate de‑a dreptul că unităţile noastre sanitare s‑au adaptat "din mers" la metodele practicate până de curând doar de occidentali şi sunt de părere că, într‑adevăr, muzica le ajută să nască mai uşor şi fără dureri.

Cercetările mai ample făcute de specialişti au demonstrat că fiecare notă muzicală are o frecvenţă specifică de vibraţie care influenţează anumite zone ale corpului uman ori determină anumite reflexe în organism. Pentru aceasta, stând întins, într‑un mediu cald şi liniştit, fiecare individ trebuie să asculte muzica potrivită şi anume aceea în care să predomine nota muzicală cu efect în afecţiunea proprie.

Meloterapia poate fi folosită şi este benefică la toate vârstele, începând de la bebeluşi şi terminând cu cei vârstnici. Este un remediu ideal de relaxare şi de eliminare a stresului. De asemenea, muzica poate avea un puternic efect contra durerilor şi oboselii, deoarece stimulează eliberarea de endorfine, aşa‑numiţii hormoni ai fericirii. Specialiştii spun că starea pacienţilor care se tratează cu ajutorul terapiei prin muzică se îmbunătăţeşte după aproximativ 40‑60 de şedinţe, a căror durată trebuie să fie de minimum o oră.

Pentru viitorul copiilor, dotări noi, servicii noi

* Mămicile solicită prelevarea de celule stem

Maternitatea "Buna Vestire" poate concura cu orice altă unitate sanitară din ţară şi chiar din străinătate la capitolul dotări, şi asta pentru că, în ultima perioadă, a achiziţionat aparatură de ultimă oră, superperformantă. "Am primit un ecograf şi un histeroscop (n.r. un aparat care permite explorarea cavităţii uterine; un tub dotat cu un sistem optic, ce permite, eventual, tratarea leziunilor constatate)", ne‑a explicat dr. Liliana Caraman, şefa secţiei Ginecologie. "Mai mult, mămicile pot avea imagini cu bebeluşul, imagini care pot fi înregistrate pe un CD. Când pleacă acasă, după control, gravida poate lua înregistrarea cu ea, să‑i arate soţului", ne‑a mai spus dr. Liliana Caraman. De asemenea, maternitatea a mai achiziţionat un aparat numit cardiotograf, care măsoară bătăile cordului copilului, un electrocauter, un sistem de sterilizare a apei, aparatură necesară mamografiilor şi alte produse din categoria celor necesare unei săli de naşteri.

"Tot ca o noutate, trebuie spus că mămicile solicită tot mai des prelevarea de celule stem", ne‑a spus dr. Liliana Caraman. "Prelevarea celulelor se face numai la cerere (din cordonul ombilical) şi se trimit � cu ajutorul unor echipamente speciale � la reprezentantul cu care gravida a încheiat un contract. Din câte ştim noi, aceste celule stem se depozitează şi se păstrează în Slovacia", a mai zis dr. Caraman.

Recoltarea de celule stem este o metodă medicală foarte utilizată în străinătate. Celulele sunt folosite la vindecarea celor mai grave boli de care ar putea suferi copilul. Printre ele, leucemia, cancerul, boli de ficat sau rinichi. Totuşi, în ultimii ani, doar două mii de românce s‑au hotărât să facă această procedură.

Celulele stem au capacitatea de a regenera organele bolnave. Din păcate sunt puţine, iar cel mai potrivit moment de a fi recoltate este la câteva minute după naştere. Celulele pot fi folosite la rudele de gradul întâi: mamă, tată, fraţi. Acestea sunt depozitate într‑o bancă specială din Slovacia, unde vor fi ţinute toată viaţa copilului. Părinţii trebuie să plătească o mie de euro pentru depozitare, plus 30 de euro anual pentru păstrare.

Naştere fără dureri. Anesteziile epidurale

Medicii de la Maternitatea "Buna Vestire" din Galaţi spun că mămicile pot aduce pe lume copiii fără să simtă nici cea mai mică durere, datorită anesteziei epidurale, un tip de anestezie pentru cezariană. Aceasta constă în injectarea substanţei anestezice (continuu sau în doze repetate) la nivelul coloanei vertebrale lombare (între os şi meninge ‑ teaca protectoare a măduvei spinării), printr‑un cateter fin (cateter epidural). Faţă de anestezia generală, cea epidurală este mult mai sigură, deoarece complicaţiile ce pot să apară la mamă sau la făt sunt minime. În plus, copilul nu este afectat de anestezice. Pe parcursul operaţiei, gravida este conştientă (şi îşi poate vedea copilul imediat ce va fi scos din uter) şi prin cateter i se injectează repetat anestezic, uşurând durerea şi după naştere. Aproape o treime din femeile care nasc preferă epidurala, această metodă fiind foarte întâlnită pentru mamele care nasc pentru prima oară.

Consiliere. Cabinet de planificare familială

Cuplurile care au probleme cu fertilitatea ori doresc să fie consiliate în problema planning‑ului familial, au posibilitatea să stea de vorbă cu cei mai buni specialişti în domeniu, chiar la cabinetul de planning din cadrul maternităţii. "Este bine ca la control şi tratament să se prezinte ambii soţi, nu numai femeia", a declarat dr. Costache Botezatu, şeful secţiei Obstetrică, din cadrul maternităţii. "S‑a dovedit că în 40 la sută din cazurile de infertilitate a cuplului, "vina" este a bărbatului� Nu trebuie să existe nicio jenă în astfel de situaţii, avem specialişti care ştiu cum să acţioneze în astfel de cazuri", a mai spus dr. Botezatu.

Specialiştii spun că, în România, un cuplu din zece suferă de sterilitate. În general, există ideea preconcepută că femeia este aceea care trebuie să meargă în primul rând la medic, însă doctorii spun că este bine ca şi bărbatul să se prezinte la control. Asta pentru că, în timp ce sterilitatea feminină se mai poate trata, cea masculină, dacă este reală şi profundă, este greu ireversibilă.

Analiza care indică cele mai bune indicii despre starea fertilităţii unui bărbat este spermograma.

Înţelegere. Servicii gratuite pentru tinerele din centre

În ciuda faptului că între Maternitatea "Buna Vestire" şi DGASPC Galaţi nu există niciun fel de protocol încheiat, doctorii maternităţii oferă consultaţii gratuite şi intervin chirurgical (tot gratuit) în cazul tinerelor cu probleme, care provin din centrele de plasament gălăţene. "Le consultăm, le oferim tratament şi intervenim chirurgical când este vorba de întreruperi de sarcini nedorite. Pentru toate aceste servicii, tinerele nu trebuie să scoată niciun ban din buzunare, la fel şi instituţiile de ocrotire. Aceste lucru se întâmplă în baza unei simple înţelegeri a situaţiilor, de ani de zile", ne‑a spus dr. Liliana Docan.

Mămici din alte judeţe nasc la Galaţi

Tot mai multe mămici din judeţul nostru aleg să aducă pe lume copiii la Maternitatea "Buna Vestire" din Galaţi, exemplul lor fiind urmat şi de femei din judeţele limitrofe, cum ar fi Buzău, Brăila şi chiar Tulcea. La Maternitatea "Buna Vestire" din oraşul nostru au loc circa 1300‑1400 de naşteri pe an.

Una dintre cele mai vechi

Maternitatea "Buna Vestire" din Galaţi este una dintre cele mai vechi unităţi din ţară, fiind şi cea mai veche maternitate din judeţul nostru, fapt atestat de documentele scrise în perioada construcţiei pavilioanelor, datate începând cu anul 1895. Maternitatea "Buna Vestire" este formată din patru pavilioane, toate renovate.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=22949

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

e interesant articolul. totul la superlativ.

a fost cineva de curand sa viziteze Maternitatea?

Eu va trebui sa nasc in august. Si intentionez sa fac asta la Bucuresti. Dar daca e atat de bine la Galati ....

Link to comment
Share on other sites

 • 4 years later...

Maternitatea a pus ochii pe un nou sediu

* Instituţia, al cărei sediu a fost retrocedat, a găsit un spaţiu în care şi-ar putea desfăşura activitatea dacă Primăria nu va accepta preţul cerut de proprietari * Primăria, care este "încântată" de soluţia prezentată de conducerea maternităţii, susţine că are încă două variante, una fiind chiar mutarea la Spitalul CFR

 

Chiriaşă într-un imobil care a fost retrocedat foştilor proprietari, Maternitatea "Buna Vestire" din strada Nicolae Alexandrescu nr. 99 a identificat un spaţiu în care s-ar putea muta, la nevoie. "Există discuţii între noi şi Primărie cu privire la o posibilă locaţie pentru maternitate. Locaţia, pe care noi am descoperit-o, necesită unele amenajări, dar este corespunzătoare activităţii pe care o desfăşurăm. Primăria, căreia i-am prezentat soluţia vineri, a fost încântată", a declarat, luni, directorul maternităţii, dr. Anamaria Hărăbor.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mihai Costache, a confirmat informaţia, dar nici el nu a precizat unde este localizat spaţiul propus. Surse municipale au afirmat că imobilul studiat nu ar aparţine încă Primăriei, ci statului, de aici şi reţinerile în a-i dezvălui amplasarea.

Sediul actual al Maternităţii "Buna Vestire", unde anual se nasc între 1.300 şi 1.500 de bebeluşi, a fost retrocedat foştilor proprietari în urmă cu câţiva ani şi aparţine acum Fundaţiei "Caritatea" din Bucureşti. Pentru ca maternitatea să-şi desfăşoare în continuare activitatea acolo, îi plăteşte fundaţiei o chirie de 40.000 de lei pe lună (anual, vorbim de peste 100.000 de euro). Primăria a demarat tratative cu reprezentanţii fundaţiei în vederea achiziţionării sediului, pentru a evita un transfer al unităţii medicale, dar preţul cerut de "Caritatea" - peste 3 milioane de euro - este considerat prea mare de municipalitate.

Încă două variante de rezervă

Pe lângă spaţiul identificat de conducerea maternităţii, administraţia locală ar mai avea două variante. Una, despre care "Buna Vestire" nu ar fi fost informată încă, ar constitui-o un imobil care ar putea fi preluat de Primărie, tot prin intermediul statului, de la un terţ, în contul unor datorii pe care acesta le are la bugetul de stat, au spus sursele municipale.

Primăria a confirmat parţial şi indirect această informaţie atunci când a precizat că a treia soluţie studiată este Spitalul CFR din Valea Oraşului. "În afara spaţiului identificat (de conducerea maternităţii, n.r.) şi a celui pe care îl analizăm acum, şi Spitalul CFR ar putea reprezenta o soluţie, dacă Ministerul Transporturilor îl va ceda Ministerului Sănătăţii, care îl va ceda Primăriei", a afirmat Mihai Costache.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 years later...

Problemele uitate ale Maternităţii ”Buna Vestire”, resuscitate de Cristian Dima

Subiectul Maternităţii ”Buna Vestire” a fost readus în atenţia Consiliului Local Galaţi de către consilierul municipal Cristian Dima, la ultima şedinţă de consiliu, desfăşurată luni. Unitatea spitalicească gălăţeană funcţionează într-o clădire care a fost retrocedată şi pentru care Primăria municipiului Galaţi plăteşte chirie de aproximativ 10.000 euro pe lună. Clădirea aparţine Fundaţiei ”Caritatea” din Bucureşti şi nu poate fi modernizată tocmai pentru că nu se află în proprietatea municipalităţii.

”Este o intervenţie pe care o voi avea în toate şedinţele de Consiliu Local, atât timp cat voi mai fi in consiliu. În mandatul anterior s-a votat şi s-a aprobat o comisie de evaluare a două unităţi: Liceul Cuza şi Maternitatea Buna Vestire. S-a făcut comisia, s-a prezentat un raport, chiar mai multe rapoarte. Trebuie să reluăm această problemă. Eu susţin în continuare oportunitatea şi importanţa păstrării în sistemul spitalicesc a untităţilor  sanitare pavilionare. Mi se pare nedrept, însă, să nu încercăm să achiziţionăm, să nu încercăm să devenim proprietari ai clădirii unde funcţionează o unitate spitalicească de o asemenea importanţă”, a spus consilierul municipal Cristian Dima în plenul şedinţei de consiliu.

Primarul Ionuţ Pucheanu i-a răspuns consilierului că demersurile pentru rezolvarea problemei ridicate de Cristian Dima au fost reluate. ”Sunt cu totul de acord şi vă anunţ pe această cale că de aproximativ două săptămâni de zile purtăm o corespondenţă cu societatea care deţine drepturile legale asupra Maternităţii. Aşteptăm din partea lor - sper ca săptămâna asta să vină - o ofertă de cumpărat... să avanseze un preţ. Vedem. Poate în rate. Sunt dispuşi să scadă chiria”.

Deşi s-a arătat dispus să susţină demersul lui Cristian Dima, primarul a scos în evidenţă intenţia proprietarilor de a scădea chiria, fapt ce nu rezolvă cu nimic situaţia spitalului gălăţean, modernizările fiind imposibile în condiţiile în care municipalitatea nu reuşeşte să cumpere clădirea.

Spitalul de Obstetrică - Ginecologie "Buna Vestire" funcţionează în regim pavilionar, cu o structură de 105 paturi şi aproximativ 140 de salariaţi şi este una dintre cele mai vechi unităţi sanitare din ţară, fiind în acelaşi timp cea mai veche maternitate din judeţ, acest lucru fiind atestat de documentele scrise în perioada construcţiei pavilioanelor, începând cu anul 1895.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Negocieri pentru cumpărarea Maternităţii „Buna Vestire”

De aproximativ două săptămâni, autorităţile locale corespondează cu Fundaţia "Caritatea", proprietarul imobilelor în care funcţionează Maternitatea „Buna Vestire”, şi aşteaptă să fie avansat un preţ, pentru a face o ofertă de cumpărare.

„Din ce am discutat, sunt dispuşi să scadă chiria pe care am plătit-o până acum. Nici eu nu înţeleg de ce până acum o astfel de clădire, de o importanţă deosebită pentru municipiul Galaţi, nu a fost achiziţionată. Cred că este singurul spital din Galaţi, deţinut de municipalitate, nemodernizat la standardele pe care celelalte spitale îl au deja. Asta şi pentru că municipalitatea nu a putut accesa nici un fond european, nefiind proprietar pe teren şi pe unul dintre cele trei corpuri. Prin urmare, ar trebui să ne unim eforturile toţi, că nu pleacă nimeni cu maternitatea acasă, e vorba de copii şi de viitorul copiilor noştri”, a declarat primarul.

Subiectul a fost pus pe tapet de consilierul local ALDE Cristian Dima, care a reamintit că în mandatul trecut a fost constituită o comisie de evaluare a imobilelor în care a funcţionat Colegiul „Cuza” şi în care funcţionează Maternitatea. Şi în mandatul trecut, Dima a pledat pentru oportunitatea şi importanţa păstrării în sistemul spitalicesc a instituţiilor sanitare pavilionare.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Primăria Galaţi vrea să cumpere sediul Maternităţii şi aşteaptă o ofertă de vânzare de la proprietar

 • În ultimii nouă ani, municipalitatea a plătit peste 800.000 de euro chirie pentru acest spaţiu *

Primăria municipiului Galaţi şi-a exprimat intenţia clară de a achiziţiona terenul şi clădirea în care funcţionează Maternitatea “Buna Vestire” şi aşteaptă acum o ofertă de vânzare de la proprietar, a anunţat, vineri, Biroul de presă al municipalităţii.

“Primarul Municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții Fundației «Caritatea», deținătoarea  spațiului unde se află Maternitatea «Buna Vestire» din Galați. Intenția municipalității este de a achiziționa acest edificiu, astfel încât acesta să facă parte din patrimoniul Primăriei Municipiului Galați. Reprezentanții Fundației «Caritatea» urmează să prezinte o ofertă care va fi analizată și va parcurge toate procedurile legale, astfel încât acest obiectiv să poată să fie redat comunității locale”, a informat Primăria.

Potrivit aceleiaşi surse, din 2007 şi până acum, municipalitatea i-a plătit proprietarului suma de 3.648.974,20 lei, adică peste 800.000 de euro, cu titlu de chirie pentru spaţiul în care funcţionează Maternitatea.

reperul.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Cu câţi bani ar putea fi cumpărată Maternitatea "Buna Vestire"

Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Buna Vestire” Galaţi, acesta este noul nume al Maternităţii gălăţene, hotărât de aleşii locali, la solicitarea instituţiei medicale, cu avizul Ministerului Sănătăţii. Denumirea a fost schimbată deoarece în cadrul spitalului funcţionează o secţie clinică, în cadrul căreia se desfăşoară activităţi de învăţământ superior medical cu studenţii Facultăţilor de Medicină şi, respectiv, de Moaşe, iar conducerea este asigurată de dr. Anamaria Hărăbor, manager care este şi cadru universitar şi medic primar în cadrul spitalului.

Dar cea mai importantă decizie ar putea fi luată anul viitor: cumpărarea imobilului în care Maternitatea este acum chiriaşă. „Am primit acum o săptămână o ofertă din partea comunităţii evreieşti. Prima sumă avansată e undeva la aproximativ 1.400.000 de euro pentru preluarea imobilului în totalitate - inclusiv cu corpul neutilizat în momentul de faţă - sumă din care se vor scădea ultimele 12 chirii plătite. Şi putem discuta de o achiziţie în rate pe următorii patru - cinci ani de zile”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Potrivit edilului, toată curtea unităţii spitaliceşti măsoară 15.000 - 16.000 de metri pătraţi, dar din această suprafaţă va fi scăzut terenul de circa 5.000 - 6.000 de metri pătraţi pe care s-a descoperit că se află un cimitir evreiesc: „Evident că nu se discută de achiziţia cimitirului, el va fi amenajat ca atare ori pe banii comunităţii, ori într-un parteneriat”, a punctat Pucheanu.

Primarul a cerut serviciului Geo Topo Cad o expertiză a imobilului şi estimarea unui preţ, acţiune care n-a mai fost făcută de pe vremea fostului primar Dumitru Nicolae. „Aşteptăm, în decursul lunii ianuarie, cel târziu, februarie, să avem o expertiză şi din partea Primăriei pentru a avansa, la rândul nostru, o contraofertă sau să vedem dacă, într-adevăr, cota de piaţă avansată de dumnealor e una reală. Iar ulterior, credeţi-mă pe cuvânt, vom demara toate demersurile legale de achiziţie a acestui edificiu!”, a declarat actualul primarul al Galaţiului, Ionuţ Pucheanu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Comisie pentru achiziţionarea Maternităţii ”Buna Vestire”

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, susţine că se va mai face un pas important pentru achiziţionarea spaţiului în care îţi desfăşoară activitatea Maternitatea ”Buna Vestire” din Galaţi. Acesta şi-a declarat intenţiile de a readuce subiectul în atenţia Consiliului Local în şedinţa din luna februarie. ”Îmi propun ca la următoarea şedinţă a Consiliului Local Galaţi să avansez proiectul întocmirii unei comisii mixte care să fie formată din consilieri locali şi specialişti din aparatul de lucru al Primăriei municipiului Galaţi. Această comisie urmează să se ocupe de negocierile privind achiziţionarea Maternităţii Buna Vestire. Am primit deja oferta reprezentanţilor Fundaţiei Caritatea, deţinătorii acestui edificiu, există şi o evaluare şi măsurători topografice pe care le-am făcut deja, aşa că nu ne rămâne decât să avansăm negocierile şi să stabilim formula de plată (stabilirea unor rate). Este foarte important ca această unitate medicală să fie redată comunităţii locale şi pe termen lung putem vorbi chiar despre o economie la bugetul local, având în vedere că din anul 2007 până în anul 2015 Primăria Galaţi a achitat pentru chiria acestui spaţiu suma de 3.648.974,20 lei” a afirmat edilul şef.

Cristian Dima, în calitate de susţinător cu state vechi al cauzei Maternităţii din Galaţi, care a ridicat de multe ori problema acestei unităţi spitaliceşti, la şedinţele de consiliu, ne-a declarat: ”E timpul ca problema să se rezolve, în condiţiile în care anul acesta pot fi accesate fonduri europene cu ajutorul cărora spitalul poate fi reabilitat şi utilat astfel încât cel mai vechi spital din Galaţi să-şi recapete importanţa şi renumele de altădată. Am susţinut de la început şi la fiecare şedinţă de consiliu am insistat ca situaţia Maternităţii din Galaţi să fie rezolvată, pentru că, acest spital, cel mai vechi din Galaţi, este un simbol al vieţii la Galaţi”, a spus Cristian Dima, fost consilier local, în prezent secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Spitalul de Obstetrica - Ginecologie "Buna Vestire" functionează în regim pavilionar cu o structură de 105 paturi şi cu 139 de salariaţi şi este este una dintre cele mai vechi unităţi sanitare din ţară, fiind în acelaşi timp cea mai veche maternitate din judeţ, acest lucru fiind atestat de documentele scrise în perioada construcţiei pavilioanelor, datate începând cu anul 1895. După cum se ştie, clădirile au aparţinut Comunităţii Evreieşti din Galaţi şi în 2007 au fost retrocedate printr-o sentinţă a instanţei Fundaţiei „Caritatea” a Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România. La acest moment, Primăria Galaţi plăteşte o chirie de 8.500 de euro pe lună. Intenţia municipalităţii este de a achiziţiona acest edificiu, astfel încât acesta să facă parte din patrimoniul Primăriei Galaţi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Prima negociere pentru cumpărarea Maternităţii ”Buna Vestire”. Preţul scade

Potrivit primarului Ionuţ Pucheanu, ieri a avut loc prima şedinţă de negociere în vederea achiziţionării imobilului în care îşi desfăşoară activitatea Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Buna Vestire" din Galaţi, spaţiu ce aparţine Fundaţiei ”Caritatea”.

Vestea bună este că, potrivit edilului, faţă de oferta prezentată de proprietarul spaţiului, 1,2 milioane de euro, preţul a scăzut semnificativ la negocieri.

Astăzi, la şedinţa pe comisii a Consiliului Local, aleşii vor avea ocazia să analizeze acest nou acord. „Sper ca şi consilierii să înţeleagă importanţa trecerii acestei unităţi medicale în proprietatea municipalităţii. Aici se naşte viitorul oraşului!”, a scris primarul pe Facebook.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Primăria cumpără Maternitatea ”Buna Vestire” cu 1.100.000 euro

Negocierea pentru cumpărarea imobilului în care îşi desfăşoară activitatea Spitalul Clinic de Obstetrică - Ginecologie “Buna Vestire” Galaţi a fost, în sfârşit, finalizată de reprezentanţii Primăriei municipiului Galaţi. Preţul total de vânzare a imobilului (teren şi construcţii) este de 1.100.000 euro, fără TVA, plătibil în lei la cursul BNR leu/euro practicat în ziua emiterii facturii. În acest preţ intră terenul de 10.000 mp precum şi clădirile. Conform negocierilor, achitarea preţului se va efectua integral până pe 10 mai 2017, situaţie în care chiria pentru perioada 01.01.2017 - 10.05.2017 nu se va mai achita.

În cazul în care Consiliul Local al municipiului Galaţi nu va aproba cumpărarea, Primăria municipiului Galaţi va fi nevoită să plătească în continuare chirie.
În ultimii 10 ani, Primăria municipiului Galaţi a plătit către proprietarul clădirii, Fundaţia ”Caritatea”, peste 4.300.000.000 lei, adică aproape 1.000.000 euro. În acest timp, administraţia locală nu a putut investi în acestă unitate spitalicească şi nici accesa fonduri europene pentru reabilitare, reamenajare şi modernizare deoarece nu era proprietara clădirilor.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Primăria Galaţi cumpără Maternitatea "Buna Vestire"

Deşi opiniile aleşilor au fost diferite, printre cei care au votat împotrivă ori s-au abţinut fiind voci care au susţinut oportunitatea construirii unei maternităţi noi, la şedinţa de marţi a Consiliului local s-a decis că e oportună investiţia în clădirea actuală.

Cu un vot împotrivă, din partea doctorului Gheorghe Bugeag (ALDE), şi abţinerea consilierelor Nicoleta Badiu, Oana Iurescu (PMP) şi Simona Vreme (independentă), Consiliul Local a aprobat cumpărarea imobilului în care îşi desfăşoară activitatea Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Buna Vestire”, de pe strada Dr. Nicolae Alexandrescu nr. 99.

Preţul total de vânzare a imobilului (teren şi construcţii) este de 1.100.000 euro, fără TVA, la care s-a ajuns în urma negocierilor care plecaseră de la o ofertă iniţială de 1.463.000 de euro. Dacă Primăria va achita preţul integral până pe 10 mai, va fi scutită de chiria pe primele cinci luni ale acestui an, caz în care suma efectiv achitată va fi, potrivit primarului Ionuţ Pucheanu, de 1.052.000 de euro.

Edilul s-a arătat surprins că aleşii care s-au abţinut sau au votat împotrivă au fost trei doamne şi un doctor! „V-am spus de data trecută că îmi doresc o maternitate nouă tocmai pentru că sunt mamă şi pentru că am contactat o bacterie din spital! Tocmai din respect pentru mame şi copii ne dorim ceva nou!”, a spus Nicoleta Badiu. „Doctorii ştiu ce înseamnă o maternitate veche”, a replicat Bugeag.

În opinia primarului, achiziţia maternităţii „este un lucru firesc pe care îl facem în momentul de faţă: este singurul spital nemodernizat din Galaţi, care poate beneficia de investiţii cu fonduri europene. Prin urmare cred că e un prim pas pentru a intra în normalitate şi pentru a ridica nivelul actului de medicină”.

În cazul în care nu se va concretiza vânzarea, contractul de închiriere va fi prelungit, iar Primăria va plăti în continuare chirie Fundaţiei Caritatea.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Primăria a cumpărat Maternitatea

Astăzi a avut loc semnarea contractului pentru preluarea Maternității ”Buna vestire” în patrimoniul Primăriei Municipiului Galați.

Preţul total de vânzare a imobilului (teren şi construcţii) este de 5.001.480 lei. În acest preţ intră terenul de 10.561 mp precum şi clădirile. 

Conform negocierilor, achitarea preţului se va efectua integral până pe 10 mai 2017, iar chiria pentru perioada 01.01.2017 - 10.05.2017 nu se va mai achita.

Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați: ”După ani de zile în care s-au vehiculat doar vorbe și promisiuni, acum ne putem mândri că acest spital este al orașului. Sunt extrem de încântat că în sfârșit acest spital este redat comunității pentru că aici este locul său.”

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Galaţi

Link to comment
Share on other sites

Optimism la Maternitatea ”Buna Vestire”, după cumpărarea de către Primăria Galați

Primăria municipiului Galaţi este proprietara terenului şi a imobilelor în care funcţionează Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Buna Vestire”. Tranzacţia între Primărie şi Fundaţia "Caritatea", fostul proprietar, a fost făcută pe data de 3 mai a.c. După achiziţia de peste un milion de euro, conducerea Maternităţii "Buna Vestire" este optimistă în privinţa viitorului.

"Noi, angajaţii unităţii, suntem fericiţi că maternitatea nu mai este chiriaşă în aceste clădiri. Au fost perioade de iarnă când am fost ameninţaţi că vom fi daţi afară, din cauza unor întârzieri la plata chiriei. Vă imaginaţi cum ar fi fost să trebuiască să muţi un întreg spital pe timp de iarnă. A fost un stres permanent. Primăria fiind acum proprietară, ne putem gândi şi la proiecte de investiţii, de ce nu cu fonduri europene, pe care nu le puteam pune în practică din postura de chiriaşi", a precizat dr. Anamaria Hărăbor, managerul Maternităţii.

Primăria Galaţi a plătit pentru teren şi imobile suma de aproximativ 1.100.000 de euro, deşi negocierile au început de la suma de 1.600.000 de euro. "Din suma iniţială, s-a ajuns la scăderea contravalorii chiriei pentru perioada anilor 2013-2015, în total, 300.000 de euro. Înainte de cumpărare, chiria lunară era de 8.500 de euro pe lună", a explicat Paula Damian, directorul economic al unităţii.

Spre exemplu, Maternitatea şi-a atras unele critici, de-a lungul timpului, din cauza aspectului exterior al clădirilor. "Fiind chiriaşi, nu am putut face nicio lucrare de anvergură, cu atât mai puţin la exterior, ci doar mici cârpeli. Acum, întrezărim luminiţa de la capătul tunelului. Spre exemplu, deşi centrala termică este nouă, instalaţia termică este veche de patru decenii", a afirmat şi Cristian Săvăstre, şeful echipei de muncitori de la "Buna Vestire".

Dacă aspectul exterior al clădirilor nu este tocmai de invidiat, lucrurile stau cu totul altfel în interior. Multe dintre saloanele unităţii sanitare au fost renovate, în ultimii ani, căpătând un aspect modern şi primitor. De asemenea, tot cu bani de la Consiliul Local sau din fonduri proprii, a fost cumpărată şi o parte din aparatura medicală necesară. Maternitatea "de pe Chicuş" dispune de 105 paturi. Anual, în jur de 1.200 de copii se nasc aici.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 7 months later...

Se pregătesc primele investiţii la Maternitatea Buna Vestire

Dacă tot a devenit, anul trecut, proprietara clădirilor şi a terenului în care funcţionează Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Buna Vestire” administraţia locală pregăteşte primele lucrări de modernizare. La Maternitatea "de pe Chicuş", după cum o cunosc gălăţenii, se nasc, anual, aproximativ 1.200 de copii.

Potrivit anunţului postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, până astăzi, 4 ianuarie, Primăria municipiului Galaţi aşteaptă ofertele din partea firmelor interesate să realizeze expertiza pavilioanelor şi studiul de fezabilitate pentru construirea unui rezervor de apă. Valoarea estimată a contractului este de 207.395 de lei fără TVA.

„Municipiul Galaţi a achiziţionat imobilul din strada Nicolae Alexandrescu nr. 99, în care îşi desfăşoară activitatea Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Buna Vestire”. Imobilul este format din mai multe pavilioane, care au fost construite în diferite perioade, primul dintre acestea în anul 1895. În vederea punerii în siguranţă a obiectivului, dar şi pentru asigurarea funcţionării specificului unui spital, este necesară expertizarea pavilioanelor, dar şi construirea unui rezervor de apă de o capacitate de 100 mc”, se arată în documentaţia licitaţiei.

Oraşul avea nevoie de Maternitate

Despre cumpărarea Maternităţii se discută încă din mandatul fostului primar Marius Stan! Achiziţia era mai mult decât necesară în condiţiile în care chiria lunară ajunsese la 8.500 de euro. Pe lângă preţul mare, principalul inconvenient era că nu se puteau face investiţii.

"Noi, angajaţii unităţii, suntem fericiţi că Maternitatea nu mai este chiriaşă în aceste clădiri. Au fost perioade de iarnă când am fost ameninţaţi că vom fi daţi afară, din cauza unor întârzieri la plata chiriei. Vă imaginaţi cum ar fi fost să trebuiască să muţi un întreg spital pe timp de iarnă. Primăria fiind acum proprietară, ne putem gândi şi la proiecte de investiţii, de ce nu cu fonduri europene, pe care nu le puteam pune în practică din postura de chiriaşi", ne declara, anul trecut dr. Anamaria Hărăbor, managerul Maternităţii.

În condiţiile în care nici medicii şi nici Primăria nu erau proprietari pe construcţii, şi deci nu se puteau face lucrări de anvergură, multe dintre saloanele unităţii sanitare au fost renovate, căpătând un aspect modern şi primitor. De asemenea, tot cu bani de la Consiliul Local sau din fonduri proprii, a fost cumpărată şi o parte din aparatura medicală necesară.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 7 months later...

În sfârşit, se rezolvă problema apei la Maternitatea "Buna Vestire"

Veşti bune pentru Spitalul clinic de Obstetrică - Ginecologie "Buna Vestire" din Galaţi. Spitalul este la un pas să deţină aviz sanitar, asta după ce consilierii locali au aprobat în cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Local proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul "Construire rezervor apă capacitate 100 mc - Spitalul clinic de Obstetrică Ginecologie «Buna Vestire»".

Momentan, spitalul nu beneficiază de o rezervă suficient de mare de apă şi nici de un sistem de recirculare a acesteia, motiv pentru care nu deţine aviz sanitar.

Prin proiect sunt prevăzute lucrări precum contruirea sau instalarea unui rezervor metalic subteran cu o capacitate de 100 mc pe o fundaţie nouă, construirea unei camere de pompe şi racordarea la reţeaua de apă şi electrică existente.

Valoarea totală a investiţiei este de 506.956 lei cu TVA, adică aproximativ 100.000 euro, iar durata de realizare este de 12 luni.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Primăria investește aproape patru milioane de euro pentru modernizarea Maternității ”Buna Vestire”

După ce, în luna iulie a anului trecut, Primăria Galați a reușit, după ani de încercări, să achiziționeze terenul și clădirea în care funcționează Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie ”Buna Vestire”, autoritățile fac primul pas pentru modernizarea unității medicale.

În ședința de astăzi a Consiliului Local, aleșii au votat, la propunerea primarului Ionuț Pucheanu, indicatorii tehnico-economici ai unui proiect care prevede ”Relocarea, reabilitarea, modernizarea și dotarea ambulatoriului Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie Buna Vestire”. Investiția depășește 16,2 milioane de lei și va fi asigurată cu fonduri europene.

Municipalitatea vrea să îmbunătățească serviciile medicale prin transformarea corpului C4, degradat și nefuncțional în prezent, într-un ambulatoriu modern. Astfel, la parter vor fi două cabinete de obstetrică și ginecologie, consultații nou născuți, planificare familială, psihologie, videocolposcopie, histeronografie, ecografie, dermatologie, sterilizare, laborator și imagistică medicală cu Raze X și RMN. La etaj vor funcționa un laborator pentru analize medicale și o sală de consiliere/informare.

Proiectul prevede lucrări de consolidare; de creștere a eficienței energetice, prin realizarea lucrărilor de anvelopare a sistemului de încălzire/furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu, lucrări de instalare a sistemelor de climatizare, ventilare naturală, lucrări de realizare a instalației de iluminat; lucrări de amenajare interioară; lucrări de sistematizare verticală – refacere trotuar și sistem de evacuare a apelor pluviale.

Potrivit Biroului de Presă al Primăriei, proiectul este propus pentru finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale – Prioritatea de investiții 8.1. Aceasta este prima investiție majoră ce va fi derulată la Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie, după ce Primăria municipiului Galați a devenit proprietar al terenului și imobilelor, statut ce îi conferă posibilitatea să acceseze fonduri europene și să-l transforme într-un spital modern, spațiile actuale fiind mici, insuficiente pentru toate cabinetele, iar aparatura – uzată.

Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Buna Vestire” funcționează în regim pavilionar cu o structură de 105 paturi. Este una dintre cele mai vechi unități sanitare din țară și cea mai veche maternitate din județ.

”După ani de zile în care s-au vehiculat doar vorbe şi promisiuni, acum ne putem mândri că acest spital este al oraşului. Sunt extrem de încântat că, în sfârşit, acest spital este redat comunităţii, pentru că aici este locul său. Pregătim proiecte pentru modernizarea spitalului, întrucât, nefiind proprietari până acum, nu am putut investi pentru lucrări de reabilitare, modernizare și nu numai”, declara, în vara anului trecut, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, după semnarea contractului.

gazetagalatiului.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Finanțare europeană privind modernizarea ambulatoriului Maternităţii

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, și directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud - Est, Luminița Mihailov, au semnat marți, 3 martie 2020, contractul de finanțare europeană privind relocarea, reabilitarea, modernizarea și dotarea ambulatoriului Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie ”Buna Vestire”.

Valoarea totală a proiectului este de 16.223.981,03 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate este de 10.476.470,35 lei, adică 98% din valoarea eligibilă a proiectului.

Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea sistemului de sănătate din municipiul Galați prin creșterea accesibilității ofertei de servicii, eficientizarea sistemului de sănătate în municipiu, prin reducerea internărilor evitabile și prin accesibilizarea ofertei de servicii de asistență ambulatorie în cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie ”Buna Vestire” Galați.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: relocarea ambulatoriului, inclusiv a laboratorului de analize medicale și a laboratorului de radiologie imagistică medicală din pavilioanele C și F, în pavilionul A; reabilitarea și modernizarea ambulatoriului integrat; dotarea ambulatoriului.

Beneficiari direcți sunt aproximativ 4.500 de pacienți din regiune, din județul Galați și din municipiul Galați, care vor primi asistență medicalaă într-o unitate sanitară modernizată și dotată la standarde europene.

Lucrări ce vor fi executate și dotări în cadrul spitalului: consolidare fundații, cămășuirea pereților, refacerea acoperișului, lucrări de reabilitare termică; dotarea ambulatoriului cu echipamente medicale - ecograf 4D, RMN, videocolposcop, electocardiogarf etc.

Durata de implementare este 38 luni.

În anul 2017 Primăria a achiziționat cu suma de 5 milioane de lei terenul și imobilul unității medicale, devenind astfel proprietar și având astfel posibilitatea să acceseze fonduri europene și să-l transforme într-un spital modern.

În continuare se are în vedere transformarea acestei unități medicale în spital municipal, iar în premieră pentru județul Galați se dorește înființarea unui centru de îngrijiri paleative și de acordare de servicii medicale de recuperare pentru cei care suferă de boli cronice.

Primăria municipiului Galați mai are în derulare un contract de lucrări pentru modernizarea, extinderea și dotarea ambulatoriului Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii "Sf. Ioan” Galați, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană de 3,2 milioane de euro, precum și un alt proiect de aproximativ 2,3 milioane de euro pentru reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Compartimentului Primiri Urgențe. De asemenea, Primăria mai are în derulare un contract de finanțare europeană pentru proiectul ”Reabilitarea, extinderea și dotarea Ambulatoriului de specialitate al Spitalului de Psihiatrie "Elisabeta Doamna" Galați”. Este vorba despre o investiție de aproximativ 3 milioane de euro, Astfel, în momentul de față toate spitalele din subordinea municipalității beneficiază de proiecte cu fonduri europene în valoare de aproximativ 12 milioane de euro.

Primăria municipiului Galați

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

La ”Bunavestire” se naște o investiție de 7,4 milioane de lei

Cea mai veche maternitatea din județ va avea cel mai nou ambulatoriu. Astăzi a fost lansată licitația pentru relocarea, reabilitarea și dotarea ei, suma pusă la bătaie fiind de 7,5 milioane de lei, fără TVA.

Așadar, noul pas este făcut la mai puțin de două luni de la semnarea contractului de finanțare cu Ministerul Lucrărilor Publice și cu Agenția pentru Dezvoltare Regională  a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est.

Maternitatea „Bunavestire” alias Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie, cea mai veche maternitate din județ și una dintre cele mai vechi unități sanitare din țară, se află din 2017 de când a fost preluată, în subordinea Primăriei Galați. Conform estimărilor, aproximativ 4.500 de paciente din tot judeţul Galați vor beneficia direct de noul proiect, ce-și propune creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, în special pentru zonele sărace și izolate.

Termenul limită pentru finalizare este de 4 luni, pentru proiectare, și de 13 luni, pentru execuție. Din cele 7,4 milioane de lei estimate, 276.000 de lei sunt pentru proiectare iar 7,1 milioane, pentru execuție.

Printre obiectivele vizate sunt relocarea ambulatoriului, inclusiv a laboratorului de analize medicale și a laboratorului de radiologie imagistică medicală din pavilioanele C şi F în pavilionul A; reabilitarea și modernizarea ambulatoriului integrat; dotarea ambulatoriului. Vor fi consolidate fundaţiile clădirilor, va fi refăcut acoperişul, vor fi efectuate lucrări de reabilitare termică; ambulatoriul va fi dotat cu ecograf 4D, cu RMN, cu videocolposcop, cu electocardiograf etc.

antidotul.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

Licitație pentru lucrări de modernizare la Maternitatea „Buna Vestire”

Primăria municipiului Galați a lansat, în licitație publică, contractul privind reabilitatea și eficientizarea energetică a Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Buna Vestire”, după ce a depus în acest scop o cerere de finanțare europeană, iar proiectul se află în prezent în evaluare.

Valoarea totală estimată a contractului lansat în licitație este de 6.447.438,89 lei fără TVA, fiind prevăzute 17 luni de realizare a acestuia, dintre care 4 luni sunt pentru proiectare și 13 pentru execuție. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 11.05.2021.

Practic se dorește reabilitarea termică a trei pavilioane: pavilionul în care funcționează compartimentul ATI și șase saloane de ginecologie, pavilionul în care funcționează centrala termică și pavilionul în care a fost reorganizat serviciul administrativ.

Sunt prevăzute lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii; lucrări de reabilitare termică a sistemului de încalzire, a sistemului de furnizare a apei calde de consum; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu; lucrări de instalare a sistemelor de climatizare; lucrări de modernizare a instalației de iluminat; lucrări de reparații ale tencuielilor și de refacere a finisajelor interioare în zonele de intervenție; repararea trotuarelor de protecție degradate.

Primăria municipiului Galați a depus o cerere de finanțare europeană, iar proiectul se află în prezent în evaluare. Valoarea totală estimată a proiectului cu fonduri europene este de 8.636.371 lei, din care contribuția de la bugetul local reprezintă 2.665.138,28 lei.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Contract pentru ambulatoriul Maternităţii "Buna Vestire"

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, Asocierea Pavmir Agro – Intec a câştigat contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de relocare, reabilitare, modernizare și dotare a ambulatoriului Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Buna Vestire”. Aşa cum aţi putut afla deja din ziarul „Viaţa liberă”, pentru realizarea acestei investiţii, Primăria Galaţi a câştigat şi semnat o finanţare europeană.

Trebuie spus că în cadrul licitaţiei derulate au fost depuse nu mai puţin de cinci oferte, criteriul de atribuire fiind „cel mai bun raport calitate-preţ”. Valoarea contractului încheiat se ridică la 6.356.579 de lei.
Revenind la asocierea declarată câştigătoare, trebuie spus că aceasta are ca subcontractant şi terţ susţinător firma Tancrad SRL, care va derula lucrări electrice. Subcontractanţi sunt şi firmele Ucerg SRL care va derula lucrări curenţi slabi (instalaţii electrice n.a.) şi Apetroaei Servcom SRL, care se va ocupa de lucrări hidranţi şi montaj centrală termică. 

"În final, Maternitatea "Buna Vestire" va deveni un spital modern, cu toate dotările necesare", promite primarul Ionuţ Pucheanu, într-o postare pe Facebook.

viata-libera.ro

Asocierea Pavmir Agro – Intec a câştigat contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de relocare, reabilitare, modernizare și dotare a ambulatoriului Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Buna Vestire”. Pentru realizarea acestei investiţii, Primăria Galaţi a semnat o finanţare europeană. Valoarea totală a proiectului este de 16.223.981 de lei, din care valoarea finanțării europene - 10.690.275 de lei, iar contribuția de la bugetul local este - 5.533.705 lei.

În cadrul licitaţiei derulate de Primărie, au fost depuse nu mai puţin de cinci oferte, criteriul de atribuire fiind „cel mai bun raport calitate-preţ”. Valoarea contractului încheiat se ridică la 6.356.579 de lei fără TVA.

Revenind la asocierea declarată câştigătoare, trebuie spus că aceasta are ca subcontractant şi terţ susţinător firma Tancrad SRL, care va derula lucrări electrice. Subcontractanţi sunt şi firmele Ucerg SRL care va derula lucrări curenţi slabi (instalaţii electrice n.a.) şi Apetroaei Servcom SRL, care se va ocupa de lucrări hidranţi şi montaj centrală termică.

Conform Primăriei, sunt prevăzute patru luni pentru proiectare și 13 luni pentru execuție. În proiect sunt cuprinse: lucrări de consolidare, creșterea eficienței energetice prin anvelopare, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu, sistemel de climatizare, ventilare naturală,  iluminat, amenajări interioare şi exterioare. Ambulatoriul va fi dotat cu: ecograf 4D, RMN, videocolposcop, electrocardiograf, masă ginecologică, electrocauter și alte instalații necesare.

Maternitatea „Buna Vestire” este una dintre cele mai vechi unități sanitare din țară, acest lucru fiind atestat de documentele scrise în perioada construcției pavilioanelor, datate începând cu anul 1895.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Dotări cu bani europeni la Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Buna Vestire” Galați

Primăria municipiului Galați informează că a fost semnat un contract de finanțare europeană de peste 150.000 de euro privind dotarea Maternității „Buna Vestire” cu echipamente și consumabile medicale în contextul COVID-19. Proiectul cuprinde două etape: o primă etapă de rambursare a cheltuielilor efectuate în 2020 și o a doua etapă de achiziții echipamente și materiale sanitare în 2021.

În prima etapă, Primăria municipiului Galați a alocat, anul trecut, în cea mai mare proporție banii necesari pentru compartimentul ATI, având în vedere că unitatea medicală a fost desemnată de la începutul pandemiei „Maternitate suport COVID-19 - Pavilion”, acordând asistență medicală pacientelor confirmate sau suspecte COVID-19, cât și celor non-covid. Astfel, s-au achiziționat: două paturi ATI, cinci seringi automate (injectomate și injectomate PCA), monitor funcții vitale, aspirator mobil, astrup, container monobloc și consumabile medicale.

În etapa a doua, unitatea medicală va achiziționa următoarele echipamente: laringoscop, videolaringoscop, aparat dezinfecție aer, cardiotocograf, incubator, termometre digitale, sonde aspirație. Pe lista pentru consumabile medicale se regăsesc mănuși chirurgicale, halate, bonete, măști, combinezoane, ochelari protecție, cizme etc.

Valoarea totală a proiectului cu fonduri europene este de 154.792,55 euro, din care echipamentele medicale reprezintă 66.425,48 euro, iar consumabilele medicale 88.367,07 euro.

„Continuăm investițiile în sănătate, astfel încât Maternitatea de la Galați să ofere cele mai bune servicii medicale. Prin departamentul de specialitate al Primăriei am ajutat echipa spitalului să depună cererea de finanțare și să realizeze toți pașii necesari semnării contractului. Mai mult, noi avem deja în implementare un proiect cu fonduri europene de 16 milioane de lei pentru modernizarea și dotarea ambulatoriului, la care se adaugă și cel aflat în evaluare pentru reabilitare termică a trei pavilioane, în valoare de peste 8 milioane de lei. Totul pentru ca Maternitatea din Galați, una dintre cele mai vechi unități medicale din țară, să fie o unitate modernă la standarde europene”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu. Proiectul „Creșterea capacității de răspuns în timp util și eficient la criza COVID-19 în cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie Buna Vestire Galați și de gestionare a crizei sanitare cauzată de răspândirea virusului SARS-CoV-2 prin dotarea cu echipamente și aparatură medicală” se va încheia la data de 31.12.2021. Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie Buna Vestire Galați a depus pentru finanțare proiectul „Creșterea capacității Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie „Buna Vestire” Galați de gestionare a crizei sanitare COVID-19” cod SMIS 140712, în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare, Axa prioritară 9 – Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, Obiectivul Specific 9.1 – Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Un nou proiect cu fonduri europene pentru Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Buna Vestire” Galați

Primăria municipiului Galați informează că a fost semnat un nou contract de finanțare europeană, în valoare de 8,6 milioane de lei, pentru modernizarea Maternității „Buna Vestire”. Sunt vizate în cadrul proiectului ”Reabilitarea și eficientizarea energetică a Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Buna Vestire” lucrări la trei dintre corpurile de clădire: pavilionul B (ginecologie și ATI), corpul administrativ și corpul pentru centrală.

Este vorba despre lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă la clădiri, lucrări de reabilitare termică a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu, lucrări de instalare a sistemelor de climatizare, ventilare naturală pentru asigurarea calității aerului interior, lucrări de modernizare a instalației de iluminat aferente clădirii, lucrări de management energetic pentru clădiri și măsuri conexe.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: îmbunătățirea eficienței energetice prin efectuarea lucrărilor de reabilitare termică ce determină reducerea pierderilor de energie,reducerea consumului anual specific de energie pentru încălzire și reducerea consumului anual de energie primară, reabilitarea și modernizarea instalațiilor electrice și sanitare, utilizarea resurselor regenerabile de energie și asigurarea necesarului de energie termică.

Termenul pentru implementarea proiectului este 31 martie 2023.

Valoarea totală a proiectului este de 8,6 milioane de lei, din care aproximativ 3 milioane de lei reprezintă contribuția de la bugetul local.

Primăria municipiului Galați mai are în implementare, la Maternitatea „Buna Vestire”un alt proiect cu fonduri europene de 16 milioane de lei pentru modernizarea și dotarea ambulatoriului. Totodată, în luna iunie a fost semnat și un contract de finanțare europeană de peste 150.000 de euro privind dotarea unității  cu echipamente și consumabile medicale în contextul COVID-19. 

Proiectul ”Reabilitarea și eficientizarea energetică a Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Buna Vestire”, cod SMIS 137349, a fost depus în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea  tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 - Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea B - Clădiri Publice, Apel de proiecte nr. POR/2020/3/3.1/B/2/NE,SE,SM.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Contract pentru lucrări la SpitalulClinic de Obstetrică Ginecologie „Buna Vestire” Galați

Primăria municipiului Galați informează că, în urma licitației publice, a fost semnat contractul de lucrări pentru reabilitarea și eficientizarea energetică a trei clădiri ce aparțin Maternității „Buna Vestire”, după ce s-a obținut finanțare europeană în acest scop.

Astfel, lucrările vor fi executate de asocierea Alitec Solutions SRL – El Marp Company SRL – Genymar 2008 SRL, iar valoarea contractului este de 4.336.551,48 lei fără TVA. Durata contractului este de 15 luni, din care 3 luni sunt prevăzute pentru proiectare și 12 luni pentru execuție.

Sunt vizate în cadrul proiectului ”Reabilitarea și eficientizarea energetică a Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Buna Vestire” lucrări la trei dintre corpurile de clădire: pavilionul B (ginecologie și ATI), corpul administrativ și corpul pentru centrală.

Este vorba despre lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă la clădiri, lucrări de reabilitare termică a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu, lucrări de instalare a sistemelor de climatizare, ventilare naturală pentru asigurarea calității aerului interior, lucrări de modernizare a instalației de iluminat aferente clădirii, lucrări de management energetic pentru clădiri și măsuri conexe.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: îmbunătățirea eficienței energetice prin efectuarea lucrărilor de reabilitare termică ce determină reducerea pierderilor de energie, reducerea consumului anual specific de energie pentru încălzire și reducerea consumului anual de energie primară, reabilitarea și modernizarea instalațiilor electrice și sanitare, utilizarea resurselor regenerabile de energie și asigurarea necesarului de energie termică.

Termenul pentru implementarea proiectului este 31 martie 2023.

Valoarea totală a proiectului cu fonduri europene este de 8,6 milioane de lei, din care aproximativ 3 milioane de lei reprezintă contribuția de la bugetul local.

Primăria municipiului Galați mai are în implementare la Maternitatea „Buna Vestire” un alt proiect cu fonduri europene de 16 milioane de lei pentru modernizarea și dotarea ambulatoriului. Totodată, în luna iunie a fost semnat și un contract de finanțare europeană de peste 150.000 de euro privind dotarea unității  cu echipamente și consumabile medicale în contextul COVID-19. 

Proiectul ”Reabilitarea și eficientizarea energetică a Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Buna Vestire”, cod SMIS 137349, a fost depus în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea  tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 - Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea B - Clădiri Publice, Apel de proiecte nr. POR/2020/3/3.1/B/2/NE,SE,SM.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

Ambulatoriu modern la Maternitatea „Buna Vestire”

Primăria municipiului Galați informează că s-a realizat predarea amplasamentului și au demarat lucrările privind relocarea, reabilitarea, modernizarea și dotarea ambulatoriului Spitalului Clinic de Obstetrica-Ginecologie “Buna Vestire”, obiectiv pentru care s-au obținut fonduri europene.

În proiect sunt cuprinse următoarele categorii principale de lucrări: lucrări de consolidare, lucrări de creștere a eficienței energetice prin realizarea lucrărilor de anvelopare, sistem de încălzire și furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme  alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu, lucrări de instalare a sistemelor de climatizare, ventilare naturală, lucrări de realizare a instalației de iluminat, lucrări de amenajare interioară; lucrări de sistematizare verticală - refacere trotuar, sistem de evacuare a apelor pluviale. Valoarea contractului de lucrări este de 6.356.579,80 lei fără TVA, fiind prevăzute 13 luni pentru execuție. Lucrările sunt realizate de Asocierea Pavmir Agro SRL – Intec SRL.

Valoarea totală a proiectului este de 16.223.981,03 lei, din care valoarea finanțării europene  este de aproximativ 10.690.275 de lei, iar contribuția de la bugetul local este de 5.533.705 lei.

Proiectul prevede și dotarea ambulatoriului cu echipamente medicale - ecograf 4D, RMN, videocolposcop, electrocardiograf, masă ginecologică, electrocauter și alte instalații necesare. Practic, în noul ambulatoriu vor funcționa cabinetele din vechiul amulatoriu, laboratorul de analize medicale și laboratorul de radiologie. Beneficiari ai serviciilor medicale din cadrul ambulatoriului sunt gălățenii din întreg județul.

Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea sistemului de sănătate din municipiul Galați prin creșterea accesibilității ofertei de servicii, eficientizarea sistemului de sănătate în municipiu, prin reducerea internărilor evitabile și prin accesibilizarea ofertei de servicii de asistență ambulatorie în cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie ”Buna Vestire” Galați.

Maternitatea „Buna Vestire” este una dintre cele mai vechi unități sanitare din țară, acest lucru fiind atestat de documentele scrise în perioada construcției pavilioanelor, datate începând cu anul 1895.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...

Primăria vrea să modernizeze Neonatologia de la Maternitatea „Buna Vestire” prin PNRR

„Îmbunătăţirea programului de screening derulat de Secţia de Neonatologie a Spitalului Clinic de Obstetrică - Ginecologie "Buna Vestire" Galaţi, prin dotarea cu echipamente medicale adecvate” este titlul proiectului aprobat astăzi, 13 octombrie 2022, în şedinţa de îndată a Consiliului Local Galaţi.
Proiectul urmează a fi depus pentru finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) - Componenta C12 - Sănătate - Investiţia 2. Dezvoltarea infrastructurii spitaliceşti publice - I2.3 - Secţii de terapie intensivă pentru nou-născuţi, apelul de proiecte MS-0023.

Proiectul are o valoare de 228.267,00 lei (inclusiv TVA), iar sumele reprezentând cheltuieli conexe ce pot apărea pe durata implementării acestuia se vor asigura din bugetul local.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.