Jump to content

Vom avea două cinematografe multiplex


dcp100168

Recommended Posts

Vom avea două cinematografe multiplex

Printr-un comunicat de presă remis redacţiei, Primăria municipiului Galaţi anunţă că, astăzi, investitorii de la NEPI (New Europe Property Investment), grupul care deţine Shopping City Galaţi, au depus actele pentru a obţine autorizaţia de construcţie pentru extinderea galeriilor. „Primăria municipiului Galaţi sprijină un proiect de anvergură derulat de Shopping City Galaţi, legat de  extinderea cu noi suprafeţe comerciale şi spaţii de divertisment. Asta va însemna pentru comunitatea noastră peste 400 de locuri de muncă. Investiţia se va ridica la aproximativ 30 de milioane de euro, iar punctul de atracţie va fi un cinematograf multiplex (cu opt săli), după care gălăţenii tânjesc de multă vreme. Lucrările de modernizare şi extindere vor începe, conform planurilor, în luna noiembrie, iar termenul de finalizare se preconizează a fi la sfârşitul anului viitor.  Modernizarea va include completarea ofertei de branduri şi servicii, cât şi inaugurarea unor noi zone de divertisment”, precizează municipalitatea.

Ni s-a mai promis un cinema

Gălăţenii mai au o promisiune de cinematograf. În luna mai a acestui an, primarul Galaţiului la acea vreme, Marius Stan, a ieşit în conferinţă de presă alături de Tatian Diaconu, director general Immochan România, şi de Şerban Teodor, director magazin Auchan Galaţi, pentru a anunţa că retailerul francez Auchan se pregăteşte să construiască, la Galaţi, un cinematograf modern, investiţie estimată la aproximativ un milion de euro, pentru care făcuse, în urmă cu două-trei săptămâni, primul pas concret. Reprezentanţii Immochan România, divizia de dezvoltare imobiliară a Auchan, anunţau că au depus la Primărie documentaţia necesară eliberării certificatului de urbanism.
„Dorinţa noastră este de a aduce în Galaţi, în acest centru comercial, câteva săli de cinematograf. Am identificat deja posibilităţile reale. Vorbim de un potenţial de cinci săli de cinematograf, cu o capacitate de 700 de locuri, şi trebuie să ştiţi că, în acest moment, suntem cu planurile, din punct de vedere tehnic, deja făcute, şi urmează să depunem actele spre autorizare, în perioada imediat următoare”, a precizat Tatian Diaconu.
Conform celui mai optimist scenariu, retailerul francez ar putea finaliza lucrările în luna decembrie, însă, în cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, anul viitor, de Paşti, gălăţenii vor putea merge într-un cinematograf modern, a promis Diaconu.

Rămâne de văzut care dintre promisiuni se va materializa mai devreme.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.