Jump to content

Încep examenele de promovare


dcp100168

Recommended Posts

Start la promovari in Combinat

* Lunea viitoare va demara operatiuna de promovare a angajatilor de la ArcelorMittal Galati.

Potrivit liderului Sindicatului Siderurgistul, Ionica Pricopi, cei care vor intra luni dimineata in focul examenelor vor fi salariatii care lucreaza la Laminorul de Banda Zincata, fiind urmati de angajatii de la LTG2, LTG1, LBR si LBC. Examenul scris va consta in intrebari legate de specializarea de baza, normele de sanatate si securitate in munca si situatiile de urgenta, in timp ce proba practica va fi sustinuta la locul de munca. “Vor sustine examenele de promovare angajatii din cadrul Uzinei Laminate Plate care s-au inscris pe liste in acest scop, acestea urmand sa se desfasoare la nivelul uzinei in perioada 14-25 iulie. Tinand cont de faptul ca administratia Combinatului a anuntat ca in acest an vor fi promovati 45% dintre salariati, inseamna ca aproape jumatate dintre cei 3.078 de angajati ai uzinei ar urma sa promoveze“, ne-a declarat Ionica Pricopi. Potrivit aceleiasi surse, trecerea la o categorie superioara de incadrare ar aduce un castig suplimentar lunar egal in medie cu 10% din salariul de incadrare, in timp ce trecerea la o clasa superioara ar insemna un castig suplimentar mediu de 5% din salariul de incadrare.

O alta uzina la care in cursul acestei luni va incepe sustinerea examenelor de promovare este Uzina Cocso-Chimica, unde data de incepere a probelor va fi 20 iulie, ne-a declarat liderul sindicatului Cocsarilor, Nelu Macovei. “Sindicatul va urmari modul in care va avea loc promovarea salariatilor uzinei, indiferent din ce sindicat fac acestia parte, pentru a preintampina si rezolva eventualele probleme sau nemultimiri care apar pe aceasta tema”, ne-a precizat Nelu Macovei.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=9

Link to comment
Share on other sites

La noi în uzină, deabia săptămâna trecută se afişase procedura ... maiştrii imediat s-au apucat să facă o situaţie cu oamenii ce merită promovaţi ...

Da, şi maiştrii şi inginerii dau examen de promovare.

Link to comment
Share on other sites

Cocsarii intra in focul examenelor

Angajatii Uzinei Cocso-Chimice (UCC) vor intra incepand de azi in focul examenelor pe care le vor sustine in vederea promovarii la o clasa sau categorie superioara. Potrivit liderului Sindicatului Cocsarilor, Nelu Macovei, organizatia va urmari modul in care au loc promovarile astfel incat sa se preintampine aparitia unor eventuale nemultumiri din partea angajatilor uzinei, indiferent din ce sindicat fac acestia parte.

Prima uzina la care s-a dat startul promovarilor a fost cea mai mare din Combinat, Uzina Laminate Plate (ULP), unde luni si marti siderurgistii care s-au inscris pe liste si au fost programati sa sustina examene a trebuit sa-si arate cunostintele.

Dupa ULP si UCC, incepand de saptamana viitoare vor incepe promovarile si la nivelul Uzinei Otelarii Refractare (UOR). Potrivit anuntului facut in urma cu aproximativ 2 luni de reprezentantii conducerii Combinatului, in cursul acestui an ar trebui, teoretic, sa promoveze la o clasa sau o categorie de incadrare superioara un numar record de siderurgisti, adica nu mai putin de 45% din numarul total al salariatilor.

Trecerea la o clasa superioara ar insemna o majorare medie a salariului egala cu 5% din salariul de incadrare, in timp ce promovarea la o categorie superioara ar aduce un castig suplimentar in medie de 10% din salariul de incadrare.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=4

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.