Jump to content

Parc nou în Micro 17


dcp100168

Recommended Posts

Galaţiul s-a mai îmbogăţit cu un parc în Micro 17. Cât a costat investiția

„E prea mic!”. „Doar un tobogan şi patru leagăne la atâţia copii?! O să fie bătaie pe ele!”. „Fără gărduţ or să ajungă copiii drept în stradă!”. „De ce n-are şi floricele? Ce dacă e frig?!”. Un părculeţ şi multe nemulţumiri şi recomandări, aceasta a fost atmosfera vineri, la prânz, când, în sfârşit, parcul din Micro 17, zona blocurilor L12, D9A şi D8A, a fost deschis (fără tăiat de panglică) şi luat cu asalt de copiii însoţiţi de părinţi şi bunici. Între ce a fost acolo - garaje urâte, teren viran şi gunoaie - şi părculeţul civilizat de acum diferenţa este astronomică. Votat la finele lunii februarie 2015 în Consiliul Local, parcul a fost construit de SC Lemacons SRL Galaţi, care a câştigat licitaţia organizată de Primărie cu o ofertă de 870.383 lei, fără TVA.

Punctul de atracţie al parcului este fântână arteziană din centru. Pe o alee cu covor antitraumă sunt amplasate patru leagăne, iar în colţul opus, tot pe o suprafaţă de tartan, un tobogan, o masă de modelaj nisip, un carusel şi trei balasoare fac cu greu faţă numărului de copii dornici de joacă. Micuţi care, până acum, se jucau pe rampele pentru persoanele cu handicap de la blocuri şi de la alimentară. Mult mai multe sunt băncile şi coşurile de gunoi.

Ce spun oamenii

„Era nevoie de acest parc! E frumos, este aproape şi pot veni cu nepoţelul”, ne-a mărturisit doamna Ioana Fătu.

„Îmi place aici! O să mai vin să mă dau în leagăn!”, ne-a spus Oana, care a venit cu bunica de la grădiniţă direct în parc, în leagăn. „E foarte bine că s-a făcut! Au pus şi covorul acesta să nu se lovească atunci când cad. Dar era bine dacă mai puneau încă patru leagăne. Sunt prea puţine! Copiii sunt mulţi şi nu au aflat toţi că s-a deschis parcul! Era foarte mare nevoie de parc. Sunt copii mulţi”, ne-a spus bunica fetiţei.

„Aici, în zona asta, chiar nu erau parcuri, e foarte bine că s-a făcut”, este convinsă o altă bunicuţă, Ştefana Măghinici.

„Decât garajele alea nenorocite, cu gunoaie şi cu mizerie, mai bine este acum! S-a aerisit! Dar să facă şi aici aşa cum e în Ţiglina I, în Micro 19, unde mesele de table şi şah sunt acoperite! Că nu pot să stau când plouă sau ninge! Eu sunt tablagiu şi joc şah foarte mult şi o să provoc aicea multă lume! Mai e ceva: să mai pună un rând de mese de joc, că sunt prea puţine”, ne-a spus Gheorghe Coman.

„Era urât! Gunoaie! Câini! Acum e foarte frumos, dar mai ales la vară o să fie. În special pentru noi, pensionarii! Eu propun ceva: să strice filetul şuruburilor la bănci, altfel rămânem fără şipci. Că la noi la bloc le-au furat”, a povestit Damian Constantin.

Merită spus că această investiţie a fost iniţiată, aprobată şi începută în mandatul fostului primar, Marius Stan.

La inaugurarea de ieri singurul oficial prezent a fost consilierul local PSD Hristache Bogatu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.