Jump to content

A încetat din viață seismologul George Purcaru


dcp100168

Recommended Posts

A încetat din viață seismologul George Purcaru

Cunoscutul seismolog tecucean George Purcaru a încetat din viață luni, 24 octombrie, în jurul orei 8.00, la vârsta de 77 de ani. Conform publicistului Viorel Burlacu, un vechi prieten al familiei, înmormântarea savantului va avea loc joi, la Frankfurt (Germania), unde George Purcaru se stabilise de mai mulți ani.

Născut în 1939, George Purcaru s-a făcut cunoscut pe plan mondial în 1974, când a prezis marele cutremur care a zguduit România în 1977. A recidivat ulterior, cu alte trei predicţii referitoare la cutremure majore, care s-au adeverit. Angajat al Univeristății din Frankfurt până în ultimele clipe ale vieții, George Purcaru a elaborat o scară de magnitudini care-i poartă numele şi a publicat peste 170 de lucrări ştiinţifice în toate marile publicaţii de profil ale lumii. A fost membru al Comisiei Europene de Seismologie şi preşedintele secţiei de predicţie a acestui for. A fost recompensat, în 2006, cu titlul de Cetăţean de Onoare al Tecuciului.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.