Jump to content

Reţea de traficanţi de droguri cu „tentacule” în Vrancea și Brăila


dcp100168

Recommended Posts

Reţea de traficanţi de droguri cu „tentacule” în Vrancea și Brăila

Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea au organizat percheziţii în trei judeţe, Vrancea, Galați și Brăila, pentru destructurarea unei grupări care se ocupa cu traficul de droguri.

„Au fost efectuate 10 percheziții în Focșani și Galați și am  adus la audieri 25 de persoane. Dintre aceștia, opt au fost reținuți, 3 din Vrancea și 5 din Galați. Persoanele au vârste între 62 de ani, respectiv mama unuia dintre bărbații reținuți și 24 de ani, cel mai tânăr dintre ei”, a declarat comisarul șef Costel Manea, șeful Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate din caddrul IPJ Vrancea.

Persoanele reţinute sunt bănuite că au constituit un grup infracţional ce se ocupa cu vânzarea de droguri şi substanţe etnobotanice. La percheziții, poliţiştii au ridicat cantităţi de droguri, dar şi sume de bani şi telefoane mobile. Cele opt persoane reţinute pe bază de ordonanţă de reţinere au fost prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă.

În dosarul 2972/91/2016, instanța Tribunalului Vrancea a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpaților Ciulin Toma Nicușor, Voicu Octavian, Seranfir Adrian Constantin, Apostol Neculai, Feraru Tudor Cristian, Lescaie Ionuț și Manole Liviu, pentru Ciulin Elisabeta fiind dispus arestul la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Şapte persoane care au vândut droguri în Galaţi, Vrancea şi Brăila, arestate preventiv. Mama unui traficant care îl ajuta la vânzarea drogurilor, în arest la domiciliu

Șapte persoane care au vândut droguri în judeţele Galaţi, Vrancea şi Brăila au fost arestate preventiv, iar mama unuia dintre traficanţi, care îl ajuta la vânzarea substanţelor etnobotanice atunci când acesta era internat într-un spital de psihiatrie a fost plasată în arest la domiciliu. Procurorii DIICOT Vrancea au găsit, în urma percheziţiilor făcute în locuinţele traficanţilor, un kilogram de substanţe cu efect psihoactiv, haşiş şi ţigarete care conţineau droguri.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Vrancea i-au reţinut, în urma unor percheziţii, pe Toma Nicuşor Ciulin, Elisabeta Ciulin, Octavian Voicu, Adrian Constantin Seranfir, Neculai Apostol, Tudor Cristian Feraru, Ionuţ Cosmin Lescae şi Liviu Manole, pentru constiuirea unui grup infracţional organizat,  trafic de droguri de risc şi de substanţe cu efecte psihoactive. Tribunalul Vrancea a admis cererea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă a şapte dintre inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile, în cazul Elisabetei Ciulin fiind luată măsura arestului la domiciliu.

Anchetatorii au ridicat de la locuinţele suspecţilor, în urma percheziţiilor, 5.000 de lei şi 300 de euro, un kilogram de substanţe cu efect psihoactiv, 0,82 de grame de haşis, ţigarete care conţineau droguri, confecţionate artizanal, un grinder şi un mini-cântar electronic, telefoane mobile, laptopuri şi tablete.

Procurorii au probe că, începând din 2015, Toma Nicuşor Ciulin a procurat, transporat, a depozitat şi a vândut în judeţul Vrancea substanţe cu efect psihoactiv, a consumat şi a vândut droguri. În perioada în care Toma Ciulin era internat într-un spital de psihiatrie, acesta era ajutat de mama sa, Elisabeta Ciulin, care a vândut în locul lui substanţe etnobotanice mai multor consumatori, cu suma de 15-20 de lei pliculeţul, a precizat DIICOT.

Toma Ciulin se aproviziona cu droguri de la două grupuri infracţionale, unul constituit din Adrian Constantin Seranfir, zis „Ciungu”, Neculai Apostol, zis „Cobra” şi Tudor Cristian Feraru, iar celălalt, fără legătură cu primul, constituit din Ionuţ Cosmin Lescae, Liviu Manole şi Ionela Oana Neamţu, care procurau, deţineau, ambalau, transportau, distribuiau şi vindeau produse etnobotanice către mai mulţi consumatori din judeţele Galaţi, Vrancea şi Brăila.

Adrian Constantin Seranfir, liderul unuia dintre cele două grupuri, a coordonat activitatea infracţională în timp ce se afla în arest la domiciliu, măsură care fusese luată într-un dosar în care a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT Galaţi pentru infracţiuni similare. "Inculpatul Seranfir Adrian Constantin, în calitate de lider al grupului infracţional organizat, a desfăşurat activităţi de producere, ambalare, transport, deţinere, comercializare de substanţe psihoactive, aceste activităţi realizându-se prin intermediul celorlalţi doi inculpaţi Apostol Neculai şi Feraru Tudor-Cristian, toţi trei având scopul de a comercializa substanţe etnobotanice cu sume cuprinse între 10-15 lei gramul în scopul obţinerii de venituri”, susţin procurorii DIICOT.

Percheziţiile au fost făcute de procurori împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, cu sprijinul poliţiştilor de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Galati şi de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea, precum şi al jandarmilor. Ancheta a fost făcută cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale.

news.ro

Link to comment
Share on other sites

Arestat la domiciliu, a continuat să vândă droguri

Un gălăţean cercetat de procurorii Direcţie de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Galaţi pentru trafic de droguri a căzut din nou în mâna oamenilor legii. Gălăţeanul Adrian Constantin Seranfir a fost şi trimis în judecată de DIICOT Galaţi, judecătorii decizând că acesta poate fi judecat în arest la domiciliu. Cu toate acestea, bărbatul a continuat să vândă droguri, făcând parte dintr-un grup organizat destructurat, săptămâna aceasta, de procurorii DIICOT Vrancea. Alături de Seranfir, au mai fost reţinuţi Nicuşor Toma Ciulin, Elisabeta Ciulin, Octavian Voicu, Neculai Apostol, Tudor Cristian Feraru, Ionuţ Cosmin Lescae şi Liviu Manole, toţi din judeţul Vrancea. Aceştia sunt acuzaţi de constiuirea unui grup infracţional organizat,  trafic de droguri de risc şi efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Traficant ajutat de mama sa

Procurorii DIICOT Vrancea susţin că, începând cu anul 2015,  Toma-Nicuşor Ciulin s-a apucat de vândut substanţe cu efect psihoactiv. În această actvitate, inculpatul a fost ajutat şi de către mama sa, Elisabeta Ciulin. Femeia, întimp ce fiul ei se afla internat într-un spital de psihiatrie, dar nu numai, a vândut în locul acestuia substanţe etnobotanice către diferiţi consumatori, cu suma de 15-20 de lei pliculeţul.
"S-a reţinut că inculpatul Ciulin Toma-Nicuşor s-a aprovizionat de la membrii unui grup infracţional organizat, constituit din inculpaţii Seranfir Adrian-Constantin zis „Ciungu”, Apostol Neculai zis „Cobra” şi Feraru Tudor-Cristian, precum şi de la membrii unui alt grup infracţional organizat (care nu avea legături cu primul) constituit din inculpaţii Lescae Ionuţ-Cosmin, Manole Liviu şi Neamţu Ionela-Oana, care procurau, deţineau, ambalau, transportau, distribuiau şi vindeau produse etnobotanice către mai mulţi consumatori de pe raza judeţelor Galaţi, Vrancea şi Brăila", menţionează procurorii.
Pentru a aduna cât mai multe probe, procurorii DIICOT au afectuat şi mai multe percheziţii, în urma cărora au fost ridicate sumele de 5.000 de lei şi 300 de euro, un kilogram de substanţe cu efect psihoactiv, 0,82 de grame de haşis, ţigarete care conţineau droguri, confecţionate artizanal, un minicântar electronic, telefoane mobile, laptopuri şi tablete.

Mandate de arestare

Inculpaţii au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă. Judecătorii vrânceni au decis să emită mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru Toma Nicuşor Ciulin, Octavian Voicu, Adrian Constantin Seranfir, Neculai Apostol, Tudor Cristian Feraru, Ionuţ- Cosmin Lescae şi Liviu Manole. Elisabeta Ciulin s-a ales cu un mandat de arestare la domiciliu.
În acest caz, procurorii DIICOT Vrancea au avut sprijinul poliţiştilor de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate şi IPJ Vrancea, Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi al jandarmilor. 

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.