Jump to content

O şoferiţă beată care a lovit o femeie pe trecerea de pietoni va merge la închisoare


dcp100168

Recommended Posts

O şoferiţă beată care a lovit o femeie pe trecerea de pietoni va merge la închisoare

  • Victima era însărcinată în 22 de săptămâni şi a pierdut copilul

Lucia Stratulat a fost condamnată la un an şi 6 luni de închisoare cu executare pentru vătămare corporală din culpă. Femeia a recunoscut că a băut bere şi alcool, iar apoi s-a urcat la volan.

O plimbare în oraş s-a transformat într-o dramă pentru familia Pârlica din Galaţi. Pe 4 septembrie 2015, soţii Pârlica se plimbau pe Faleza Superioară, iar la un moment dat au traversat o trecere de pietoni, în dreptul Curţii de Conturi, pe bulevardul Marea Unire. Un şofer i-a acordat prioritate pe banda lui de circulaţie, dar o maşină care venea pe cealaltă bandă nu a mai oprit şi a lovit-o în plin pe Alina Pârlica.

Victima a fost transportată la spital, iar medicii au reuşit să îi salveze viaţa, nu însă şi pe cea a copilului pe care îl purta în pântece. Femeia era însărcinată în 22 de săptămâni şi traumatismul pe care l-a suferit a fost prea grav pentru a putea fi salvat şi copilul. Alina Pârlica a suferit un politraumatism cranio-cerebral şi mai multe contuzii toraco-abdominale, pe membrele superioare şi inferioare, având nevoie de 85 de zile de îngrijiri medicale pentru a se vindeca.

”M-am asigurat numai pe sensul meu de circulaţie”

S-a constatat ulterior, după testarea alcoolscopică, că şoferiţa avea o alcoolemie de 0,45 g/l alcool în sânge. I s-au recoltat probe de sânge, iar analizele au arătat că Lucia Stratulat avea o alcoolemie de 0,70 g/l la prima probă şi 0,50 g/l la a doua probă.

Explicaţiile date de Lucia Stratulat în faţa anchetatorilor nu mai au nevoie de niciu alt comentariu: ”fiind pe prima bandă de circulaţie, m-am asigurat numai pe sensul meu de circulaţie şi nu am observat persoana respectivă, care traversa alert pe trecerea de pietoni. Nu am reuşit să evit impactul, pietonul s-a lovit de autoturism, de partea stângă faţă, de aripa stângă faţă, s-a rostologit pe capota motor, s-a lovit de parbriz şi a căzut pe partea carosabilă”.

Şoferiţa consumase în ziua accidentului bere cu alcool în cantitate de 0,5-0,7 litri, după cum singură a declarat. Pe 4 octombrie, Judecătoria Galaţi a condamnat-o pe Lucia Stratulat la un an şi 6 luni de închisoare cu executare pentru vătămare corporală din culpă. În plus, instanţa i-a interzis femeii să mai conducă un autovehicul pe drumurile publice timp de 5 ani după executarea pedepsei principale.

Verdictul nu este definitiv, putând fi atacat la instanţa superioară.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.