Jump to content

Primăria Tg. Bujor, somată să ia măsuri în privinţa câinilor fără stăpân


dcp100168

Recommended Posts

Primăria Tg. Bujor, somată să ia măsuri în privinţa câinilor fără stăpân

Avocatul Poporului a emis, în 19 octombrie 2016, o recomandare către primarul oraşului Târgu Bujor din judeţul Galaţi, în care îi solicită să ia măsurile necesare în vederea înfiinţării unor servicii specializate de gestionare a câinilor fără stăpân, iar Consiliul Local să adopte hotărârea de înfiinţare a acestor servicii specializate.

Recomandarea este urmarea sesizării din oficiu, anchetei şi numeroaselor demersuri făcute de către Avocatul Poporului după incidentul produs în cursul anului 2015, când o fetiţă a fost muşcată de un câine chiar în curtea spitalului din oraşul Târgu Bujor.

În cadrul anchetei Avocatului Poporului, efectuată în anul 2015, Primăria Târgu Bujor a precizat faptul că în cadrul comunităţii nu au existat probleme în privinţa câinilor fără stăpân, incidentul de la spital fiind unul izolat, motiv pentru care în Consiliul Local Târgu Bujor nu au fost adoptate hotărâri pentru înfiinţarea serviciilor specializate pentru gestionarea acestor patrupede. În consecinţă, Avocatul Poporului a dispus continuarea demersurilor în dosar până când autoritatea locală va face dovada alocării sumelor necesare în bugetul instituţiei şi, implicit, va lua toate măsurile legale în ceea ce priveşte câinii fără stăpân.

Avocatul Poporului, prin Biroul Teritorial Galaţi, a făcut, în cursul anului 2016, numeroase demersuri către Primăria Târgu Bujor şi au avut loc discuţii cu reprezentanţii administraţiei locale, pe parcursul acestora constatându-se răspunsuri incomplete, iar, uneori autoritatea locală nu a dat curs solicitărilor punctuale ale Avocatului Poporului.

OUG nr. 155/2001 prevede faptul că autorităţile locale aveau obligaţia de a înfiinţa servicii specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân. Avocatul Poporului apreciază că aceste servicii specializate ar fi trebuit înfiinţate de către autoritatea locală, cu atât mai mult cu cât din ancheta efectuată la unitatea sanitară a reieşit faptul că prezenţa câinilor fără stăpân în curtea spitalului este o realitate cunoscută încă de la începutul anului 2015, iar conducerea Spitalului Orăşenesc Târgu Bujor a trimis Consiliului Local mai multe adrese prin care sesiza prezenţa în curtea unităţii şi prin împrejurimi a peste 20 de câini comunitari neasumaţi şi agresivi, care în mod constant atacă pacienţii şi personalul spitalului.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.