Jump to content

Concurs pentru șefia Poliţiei Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Concurs pentru șefia Poliţiei Galaţi

  • Concursul pentru ocuparea funcţiei de inspector-şef, devenită oficial vacantă în luna mai a acestui an, va avea loc pe 24 noiembrie

Cea mai mare structură de ordine şi siguranţă publică din Galaţi se pregăteşte să iasă de sub zodia conducerii interimare. Aflată din februarie sub o şefie cu delegaţie, Poliţia Galaţi va avea la finele acestei luni un şef plin, cu condiţia ca unul dintre candidaţii care şi-au depus dosarele până pe 2 noiembrie în vederea participării la examen, să ia notă peste 7,00 la evaluare.

Spre deosebire de alte concursuri pentru această funcţie, de această dată în competiţie nu s-au mai înscris atât de mulţi doritori, numărul redus de candidaţi putând fi pus şi pe seama ultimelor valuri de pensionări prin care mulţi ofiţeri cu vechime şi funcţii de comandă, care ar fi putut candida, au trecut în rezervă.

Astfel, la concursul de pe 24 noiembrie vor participa, se pare, trei candidaţi. Informaţia nu ne-a fost confirmată oficial până ieri, la închiderea ediţiei, de către Biroul de Presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române, deşi am făcut demersuri în certificarea informaţiilor obţinute pe surse.

Actualul interimar vrea să fie „plin”

Primul candidat care şi-a exprimat opţiunea de a participa la concurs este cel care şi deţine acum, ca împuternicit, funcţia de inspector-şef. Comisarul-şef Cornel Mototolea are 44 de ani şi din luna februarie este interimar la conducerea Poliţiei Galaţi, după mai bine de şapte ani de activitate ca şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţi Organizate Galaţi.

Un adjunct aspiră la şefie

Este vorba despre comisarul-şef Dorin Colidiuc, constănţeanul care din 2012 deţine funcţia de adjunct al inspectorului-şef de la Galaţi. Fost „număr 2” şi la Poliţia Constanţa, Colidiuc (50 ani)  îşi pierduse funcţia prin destituire, dar după ce a dat în judecată Ministerul de Interne, a câştigat, iar cea mai convenabilă variantă de post echivalent care i s-a oferit a fost cea de adjunct la Galaţi. De pe această funcţie, Colidiuc coordonează direct segmentele de Ordine Publică, Circulaţie şi Logistică din cadrul IPJ Galaţi.

Un „fost” trage tare să devină actual

Pentru comisarul-şef Felician Vasilescu (53 ani) nu este o noutate încercarea de a reveni pe funcţia maximă a Poliţiei Galaţi. Acesta a mai deţinut comanda inspectoratului în urmă cu un deceniu, după care a fost trimis ca ataşat pentru afaceri interne în cadrul Ambasadei României de la Oslo. Revenit în ţară, în 2010 Felician Vasilescu a fost numit pe funcţia de adjunct al şefului IPJ Bacău, pe care o deţine şi în prezent. La scurt timp însă după ce a ocupat acest scaun, a încercat să se întoarcă la Galaţi, înscriindu-se la concursul pentru inspector şef desfăşurate pe 9 septembrie 2010. Sorţii nu i-au fost atunci favorabili, funcţia fiind adjudecată de, pe atunci subcomisarul, Dănuţ Lefter.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Toţi candidaţii la şefia IPJ Galaţi au picat examenul

  • În cursa pentru ce mai înaltă funcţie în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi s-au înscris trei ofiţeri

Programat iniţial pentru data de 24 noiembrie şi amânat pentru 28 noiembrie din „motive obiective”, concursul pentru desemnarea unui şef plin al Poliţei Galaţi s-a încheiat fără niciun câştigător. Dintre cei trei candidaţi care s-au înscris, respectiv actualul interimar, cms. şef Cornel Mototolea, actualul adjunct, cms. şef Dorin Colidiuc, şi cms. şef Felician Vasilescu, adjunct la IPJ Bacău şi fost comandant al Poliţei Galaţi, niciunul nu a obţinut nota minimă 7,00, aşa cum prevedea regulamentul examenului. Cei trei ofiţeri au avut de susţinut o singură probă, după cum rezultă din anunţul oficial postat pe site-ul Poliţei Române, şi anume un interviu structurat pe probleme profesionale.

„În urma susţinerii interviului, toţi candidaţii au fost declaraţi respinşi. Urmează ca un nou concurs pentru ocuparea funcţiei de inspector-şef la IPJ Galaţi să fie programat şi organizat conform reglementărilor în vigoare”, ne-a declarat marţi, 29 noiembrie, insp. pr. Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

În aceste condiţii, instituţia gălăţeană va rămâne în continuare sub conducerea unui împuternicit. Cel care deţine în prezent funcţia este cms. şef Cornel Mototolea, aflat la cârma Poliţiei Galaţi din februarie 2016.

Derularea procedurilor pentru organizarea unui nou concurs, când este foarte posibil ca pe lista candidaţilor să apară nume noi, va face ca desemnarea unui şef „plin” la IPJ Galaţi să se întâmple, foarte probabil, la începutul anului viitor.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Șefia Poliţiei Galaţi, scoasă din nou la concurs

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi ar trebui, teoretic, ca de la jumătatea lunii viitoare să aibă un şef "plin". După aproape 18 luni de conducere interimară, instituţia se pregăteşte să primească un inspector-şef cu statut definitiv, funcţie ce nu va putea fi ocupată decât printr-un concurs, planificat a avea loc pe 14 iunie, la Bucureşti.

Din februarie 2016, conducerea IPJ Galaţi a fost asigurată, prin trei mandate succesive, de comisarul-şef Cornel Mototolea, venit ca împuternicit de la comanda Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate. Ofiţerul, alături de alţi doi contracandidaţi, respectiv cms. şef Dorin Colidiuc şi cms. şef Felician Vasilescu, şi-a mai încercat şansele de a deveni "definitiv" la concursul susţinut în noiembrie anul trecut, examen care însă nu a fost promovat de niciunul dintre aspiranţi.

Pentru concursul de pe 14 iunie, doritorii îşi pot depune candidaturile până pe 12 mai, urmând ca în cazul în care dosarele vor fi validate, aceştia să susţină o singură probă, un interviu, la care vor trebui să obţină cel puţin nota 7,00.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

S-au terminat înscrierile pentru şefia Poliţiei Galaţi. Cine e candidatul-surpriză?

Trei ofiţeri s-au înscris la concursul pentru funcţia de inspector-şef al Poliţiei Galaţi. Dacă doi dintre aspiranţi nu sunt la prima încercare de a ocupa scaunul cel mai înalt din IPJ, cel de-a treilea este pentru prima dată pe lista unui examen cu miză atât de mare.

14 iunie este ziua când se vor arunca zarurile pentru desemnarea celui care va conduce Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi, la examenul planificat a avea loc la Bucureşti înscriindu-se trei ofiţeri, toţi cu experienţă în conducere. Doi dintre ei s-au mai duelat şi în toamnă, pentru aceeaşi miză.

De la interimat, la definitivat

Actual şef interimar al IPJ Galaţi, comisarul-şef Cornel Mototolea conduce de 18 luni instituţia şi şi-a exprimat opţiunea de a se înscrie la concurs. În vârstă de 45 de ani, Cornel Mototolea are experienţa managementului şi din postura de şef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Galaţi, structură pe care a condus-o vreme de şapte ani, înainte de a fi, pentru şase luni, delegat în fruntea structurii simulare de la Constanţa. În februarie 2016, a fost numit interimar la şefia IPJ Galaţi, după ce fostul comandant, cms. şef. Dănuţ Lefter, a fost delegat în funcţia de adjunct al inspectorului şef de la IPJ Brăila.

Semnale de la Bacău

Vin din partea unui fost şef al Poliţiei Galaţi care a mai încercat şi la ultimele concursuri să recapete funcţia pe care a lăsat-o, la mijlocul deceniului trecut, pentru un post de ataşat pentru afaceri interne la Ambasada României la Oslo. Este vorba despre comisarul-şef Felician Vasilescu, actualmente adjunct al şefului IPJ Bacău şi care, potrivit unor voci, ar trage tare să devină nr. 1 la Galaţi, pentru a se retrage din activitate de pe funcţia maximă. Nu ştim dacă de această dată experienţa sa în Poliţie, dar şi la concursurile pentru funcţii de conducere vor atrage automat victoria pentru ofiţerul ajuns la vârsta de 54 de ani, dar cu siguranţă vor constitui atuuri dificil de combătut pentru contracandidaţi.  

„Surpriza” are 36 de ani

Se numeşte Bogdan Carp, actualul şef al Serviciului de Poliţie Rutieră din cadrul IPJ Galaţi. În eventualitatea în care ar câştiga concursul, ar fi, din punct de vedere al vârstei, al treilea pe lista celor mai tineri şefi al Poliţiei Galaţi. Candidatura lui Bogdan Carp ar putea fi văzută şi ca o surpriză, dar şi ca un firesc în evoluţia profesională a acestuia, una accelerată. La doar 32 de ani devenea şef la Circulaţie, unul dintre cele mai grele servicii, după ce, în prealabil, deţinuse funcţia de şef al Biroului Drumuri Naţionale din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Cel mai tânăr candidat la concursul de pe 14 iunie şi-a început cariera în urmă cu 14 ani, la Poliţia de Frontieră, structură pe care a părăsit-o în 2007.

„Iau foarte serios acest concurs, nu vor merge doar să fiu un nume pe listă. Voi da tot ce pot şi vom vedea ce va fi”, ne-a spus cms. Bogdan Carp.

Ce factor va decide cine va fi următorul şef al Poliţiei Galaţi? Experienţa recentă a funcţiei, vechimea ori ambiţia şi determinarea? Sau afinităţile pe linie ierarhică? Rămâne de văzut.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

S-a terminat concursul pentru funcţia de comandant al Poliţiei Galaţi

Concursul susţinut astăzi, 14 iunie, pentru ocuparea funcţiei de inspector-şef al Poliţiei Galaţi, a decis soarta celui mai înalt scaun de la comanda instituţiei. Comisarul-şef Cornel Mototolea este cel care îl va ocupa cu titlu definitiv, după ce a susţinut, alături de ceilalţi doi contracandidaţi, interviul la care a luat nota 7,95.

"A fost un examen dificil, dar l-am trecut cu bine. Au fost subiecte grele, complicate, dar am făcut faţă", ne-a declarat, după finalizarea concursului, comisarul-şef Cornel Mototolea.

Acesta este cel care în ultimul an şi jumătate a ocupat această funcţie cu titlu interimar şi, potrivit legii, examenul de pe 14 iunie a fost decisiv pentru rămânerea pe scaunul de inspector-şef, un al patrulea mandat de împuternicire ca interimar nemaifiind posibil.

La concursul de astăzi au mai participat comisarul-şef Felician Vasilescu, actual adjunct la IPJ Bacău, şi comisarul Bogdan Carp, şeful Poliţiei Rutiere Galaţi.

Regulamentul concursului le permite candidaţilor să conteste notele în termen de 24 de ore de la afişarea rezultatelor.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.