dcp100168 Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Tocmai amendase şi ceruse suspendarea autorizaţieiŞeful Gărzii de Mediu Galaţi – demis pentru că lupta cu poluarea de la ArcelorMittal* Ordinul a venit pe două linii de partid, PNL şi PSDLa o zi după ce a amendat pentru poluare combinatul siderurgic ArcelorMittal, şeful Gărzii de Mediu Galaţi a fost zburat din funcţie, prin fax. Comisarul-şef Daniel Tudorache ajunsese cu amenzile la 5,5 miliarde vechi, însă problema e că demarase procedura de solicitare a suspendării autorizaţiei integrate de mediu în baza căreia funcţionează colosul siderurgic. Surse din Ministerul Mediului afirmă că s-au făcut presiuni politice uriaşe, fără ştirea ministrului Attila Korodi, pentru eliberarea din funcţie a intransigentului comisar-şef de mediu. Conform aceloraşi surse, directorul român al ArcelorMittal, Ionel Borş, a apelat la secretarul de stat Victor Paul Dobre, şeful liberalilor gălăţeni, şi la preşedintele filialei PSD, Dan Nica, pentru a scăpa de Daniel Tudorache. Despre lovitura primită, comisarul-şef al Gărzii de Mediu Galaţi a declarat pentru Gândul: ”Pur şi simplu am primit un fax, miercuri seara, prin care eram anunţat că am fost demis şi că funcţia va fi preluată, provizoriu, de domnul Drugan. Comisarul general (Constantin Rusu - n.n.) nu mi-a dat nici o motivaţie pentru această hotărâre. Sper, măcar, să dea drumul acţiunii de suspendare a autorizaţiei de mediu, iniţiată de mine, pentru nerespectarea de către ArcelorMittal a clauzelor autorizaţiei integrate”.Înlocuitorul lui Daniel Tudorache, Ion Drugan, a fost, până în urmă cu două luni, comisar-şef al Gărzii Regionale de Mediu Galaţi. Drugan, a cărui soţie este angajată a combinatului siderurgic, s-a remarcat în fostul mandat prin pasivitatea arătată faţă de poluarea din ArcelorMittal. Un alt comisar-şef al Gărzii de Mediu Galaţi, Gabriel Panaitescu, a ajuns prefectul judeţului după ce a răsturnat o călimară de cerneală peste procesul-verbal al unei amenzi de 1,4 miliarde de lei vechi. Amenda, aplicată de comisarii din subordinea lui Panaitescu combinatului siderurgic, a fost anulată, pentru că nu se mai înţelegea scrisul, iar acesta, drept răsplată, a fost propulsat în funcţie.http://www.gandul.info/actualitatea/sef ... 27;2770581Şeful Gărzii de Mediu a fost demis, pentru că a sancţionat combinatul Mittal, pentru poluareComisarul-şef al Gărzii de Mediu Galaţi, Daniel Tudorache, a fost anunţat, miercuri, printr-un fax primit de la Garda Naţională de Mediu Bucureşti, că a fost demis din funcţie. Lui nu i s-a explicat şi motivele înlocuirii, transmite corespondentul AMOS News. Această demisie vine însă la puţin timp, după ce comisarul Daniel Tudorache a amendat conducerea ArcelorMittal cu 200.000 de lei. "Nu vreau să comentez foarte mult acestă decizie a înlocuirii mele. Dacă are legatură această decizie cu amenzile aplicate ArcelorMittal?! Nu pot şi nu vreau să comentez, dar puteţi face foarte uşor legătura", a declarat Daniel Tudorache. Reamintim că, la începutul săptămânii, Arcelor Mittal a fost sancţionat cu 200.000 de lei de către Garda de Mediu Galaţi, pentru nereguli semnalate în principal la Uzina Cocso-Chimică. Controlul făcut de inspectorii Gărzii de Mediu a descoperit emisii puternice de pulberi şi noxe în atmosferă, la uzina respectivă. Totodată, s-a constatat şi nefuncţionalitatea unor instalaţii de depoluare, la electrofiltre. Pe lângă amenda de 200.000 de lei, inspectorii de la Garda de Mediu Galaţi au mai cerut administraţiei ArcelorMittal adoptarea, până la sfârşitul anului, a 75 de măsuri de protecţie a mediului, 30 dintre ele doar la Uzina Cocso-Chimică. În funcţia de comisar şef al Gărzii de Mediu Galaţi a fost numit Ion Drugan, un apropiat al PNL Galaţi.
Mikka Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Nasol. Mai clara dovada de coruptie si trafic de influenta nici ca se putea... Oare asta va urma in noua legislatura 2008-12?Oricum, cancerul asta de combinat ar fi trebuit inchis de mult. Nici acum nu e inca tarziu.
georgelapusneanu Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Credeti ca suntem suficienti pentru a schimba gandirea? Cati dintre noi au curajul sa puna piciorul in prag acestor magarii comandate? De altfel majoritatea nu doresc sa schimbe situatia pentru ca daca ar dori, ar merge la vot. Cati dintre noi au curajul sa ia atitudine pe strazi cand vad tot felul de ,,smecheri'' ce se iau de fete, de oameni nivinovati.
dcp100168 Posted July 16, 2008 Author Posted July 16, 2008 Asociaţiile de mediu protestează împotriva schimbării din funcţie a comisarului şef al Gărzii de Mediu GalaţiSchimbarea abuzivă a comisarului şef al Gărzii de Mediu Galaţi, Daniel Tudorache, petrecută la sfârşitul săptămânii trecute, după ce acesta a amendat în mai multe rânduri combinatul siderurgic ArcelorMittal, a produs un val de proteste din partea ONG-urilor de mediu. Asociaţia Prietenii Pământului, coordonată de inginerul Constantin Zamfir, a fost prima care a reacţionat la demiterea trimisă prin fax de comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, Constantin Rusu. Într-un protest adresat ministrului Mediului, Attila Korodi, Constantin Zamfir condamnă acţiunea abuzivă îndreptată împotriva comisarului şef Tudorache, tocmai în momentul în care acesta demarase procedura de solicitare a suspendării autorizaţiei integrate de mediu în baza căreia funcţionează ArcelorMittal:” Ceea ce s-a întâmplat acum, la Galaţi, nu mai poate fi considerat ca încă o simplă manevră menită să scoată de sub incidenţa legii un poluator major al Europei, ci este, mai ales, o lovitură dată credibilităţii structurilor menite să protejeze mediul şi sănătatea cetăţenilor acestei ţări. Este clar că prin această acţiune se subminează în mod evident şi irevocabil autoritatea de mediu”. De asemenea, asociaţia Prietenii Pământului doreşte ca ministrul Korodi să prezinte opiniei publice motivaţia schimbării din funcţie a comisarului şef Tudorache, care fususese instalat la conducerea Gărzii de Mediu Galaţi de doar o lună şi jumătate. În această scurtă perioadă, Daniel Tudorache a aplicat combinatului siderurgic şapte amenzi, în valoare de 5,5 miliarde lei vechi.Protestul înaintat Ministerului Mediului de Prietenii Pământului este susţinut şi de asociaţia Centrul pentru Consultanţă Ecologică Galaţi, coordonată de profesoara Petruţa Moisi.Nemulţumit de această schimbare abuzivă este, de asemenea, şi deputatul UDMR de Galaţi, Levente Szekely, care a cerut explicaţii ministrului Korodi, dar a fost ignorat până în acest moment.http://www.gandul.info/actualitatea/aso ... 27;2787654
dcp100168 Posted July 18, 2008 Author Posted July 18, 2008 Un şut în fund, un pas înainte Comisarul şef interimar al Gărzii de Mediu Galaţi, Daniel Tudorache, va fi numit comisar în Corpul de Control al Gărzii Naţionale de Mediu (GNM), conducerea instituţiei afirmând că transferul este determinat de rezultatele pozitive înregistrate de acesta în activitatea derulată în ultimele luni. "Am decis acest transfer pentru că este un comisar capabil, iar Corpul de Control are nevoie de băieţi deştepţi", a declarat comisarul general al GNM, Gheorghe Rusu. El a arătat că, prin noile atribuţii, Daniel Tudorache va avea posibilitatea să controleze nu numai firmele din Galaţi, ci orice societate şi comisariat de mediu din ţară.
Gabbiano Posted July 19, 2008 Posted July 19, 2008 sentimentul de frustrare care ma incearca citind acesta stire este maxim. mi-e rusine ca sunt liberal, urasc nemernicii ala din psd mai abitir decat inainte si spre rusinea mea ma gandesc sa le fac o urare de genul sa le crape copii de cancer la plamani la nenorocitii care au facut o asemenea marsavie.nu avem nici un pic de demnitate nationala ptr ca prin intermediul dragilor nostri guvernanti ridicam fustita la toate ciorile ridicate la rang de investitori strategici.oameni buni ce vina au copii nostri sa respire mizeria din sidex? sa faca tiganul asta borat 1,5 miliarde de euro profit? sa trateze oamenii angajati acolo ca pe slugi? si asta ptr ca imbecilii de guvernanti sa-si traga spaga? prosti suntem noi ca nu mergem in fata sidexului sa luam ciorile de gat.la dracu sa-l ia. nu are decat sa faca 15 miliarde profit, ca sincer nu-mi pare rau.dar sa nu ne otraveasca pe noi si sa-si plateasca decent angajatii si impozitele.bai impotentilor din garda de mediu....chiar nu va este scarba de voi cand va uitati in oglinda? bravo fostului sef.bravo ca nu va lasati calcat in picioare.tot respectul.
Gabbiano Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 Poluarea de la Galati e confirmata an de an si de statisticile privind morbiditatea in relatie cu poluarea, elaborate de Autoritatea Judeteana de Sanatate Publica. Astfel, in 2007, peste 25.000 de copii si 15.000 de adulti au ajuns la doctor doar cu afectiuni ale cailor respiratorii, aproape 3.500 de copii au fost diagnosticati cu rinita, rinofaringita si faringita cronica, alte sute fiind bolnavi de sinuzita cronica, bronsita cronica sau astm.Zona cea mai afectata de poluare este cea din vestul municipiului Galati. Cei care locuiesc in cartierele Ţiglina III si IV, Micro 19 si Micro 20 sunt primii care simt noxele din atmosfera. Oamenii reclama faptul ca mai ales noaptea se intensifica procesele tehnologice si, de multe ori, aerul devine irespirabil, singura solutie fiind sa inchida geamurile."Tot timpul simtim poluarea asta nenorocita de la combinat. In fiecare zi miroase urat si se asterne un strat gros de praf si ce o mai fi continand, pe marginea geamului, pe masini, peste tot", ne-a declarat Mariana Sarbu, iesita "la aer" cu nepotica, in fata blocului.
dcp100168 Posted July 20, 2008 Author Posted July 20, 2008 Comisarul Tudorache: “Privesc chemarea mea la Bucureşti şi ca pe o promovare, şi ca pe o tragere pe linie moartă”Brusc şi deodată, Daniel Tudorache a ajuns în centrul atenţiei. A apărut cu poză pe prima pagină a ziarelor, a iscat controverse. Asta de cînd s-a luat în beţe cu nenorocirea numită ArcelorMittal Galaţi. Tudorache a amendat Combinatul de patru ori în 3 luni, pentru că-şi bate joc atît de programul de mediu, cît şi de plămînii gălăţenilor. Pentru faptul că şi-a făcut treaba pentru care era plătit, a fost demis. Din comisar şef, Tudorache a devenit simplu comisar. La o săptămînă după demitere, Bucureştiul, mai exact Garda Naţională de Mediu (GNM), îi oferă lui Tudorache un post în cadrul Corpului de Control al acestei instituţii. Sună a avansare, nu? Să vedem ce părere are şi Tudorache.Grosu: Comisarul general al GNM, Gheorghe Rusu, a afirmat că îşi doreşte să veniţi la Bucureşti. Consideraţi că v-a luat la mişto cu această ofertă?Tudorache: Nu, de ce să mă ia la mişto?Grosu: Păi, acum vă demite, acum vrea să avanseze. Sună a banc.Tudorache: D-le Grosu, ştiţi dumneavoastră că domnul Rusu m-a demis?Grosu: O fi pus şi el umărul, alături de Ionel Borş.Tudorache: Nu, nici Rusu şi nici Borş nu m-au demis, ci altcineva.Grosu: Atunci înseamnă că sînt politicieni.Tudorache: Nu ştiu ce sînt, eu vreau doar să le mulţumesc domnilor deputaţi Victor Paul Dobre şi Dan Nica pentru că şi-au îndreptat atenţia asupra mea, un simplu comisar originar din Tecuci.Grosu: De ce n-aţi căzut la pace cu indienii? Tactica lor e simplă: cînd cineva îi deranjează, îl cumpără cu bani.Tudorache: Nu vreau să bravez, dar trebuie să ştiţi că cei de la ArcelorMittal mi-au oferit foarte mulţi bani, însă am refuzat. Am altă educaţie.Grosu: Şi dacă era o capcană, un flagrant cu procurori?Tudorache: Nu, nici pomeneală.Grosu: Plecaţi sau nu la Bucureşti, la Corpul de Control al GNM?Tudorache: Nu mă eschivez să vă răspund, dar chiar nu ştiu ce o să fac. Acum sînt în concediu. Abia am intrat de vineri, deci am timp să mă gîndesc.Grosu: Luaţi propunerea lui Rusu ca pe o promovare sau ca pe o tragere pe linie moartă?Tudorache: Şi una, şi alta. Eu nu ţin morţiş să plec la Bucureşti. Pe de altă parte, o eventuală plecare în Bucureşti ar însemna reîntoarcea în locul unde am făcut facultatea. Dumneavoastră spuneţi că o să am tot felul de avantaje: maşină, telefon, deconturi. Am şi la Galaţi astfel de avantaje care, credeţi-mă, nu mă tentează.Grosu: Sînteţi kamikaze!Tudorache: Nu, nu sînt kamikaze. Am 39 de ani, am doi copii, nu sînt eu şi-atît. Vreau doar să-mi fac meseria. ArcelorMittal trebuie să înţeleagă că a venit vremea să investească în mediu, că în joc e viitorul acestui oraş, sînt oamenii care trăiesc aici. Eu asta am încercat să fac. Să-i atenţionez că nu este bună direcţia în care se îndreaptă.http://www.antidotul.ro/Dacă interviul ar fi real... dar se pare că nu este!!! Tudorache nu confirmă discuţia.
Gabbiano Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 am o multime de poze cu sidexul "in zilele lui bune" adica aproape zilnic....am incercat sa postez aici fotografiile respective dar se pare ca sunt prea mari.cum sa fac sa reusesc? asa o sa se lamureasca mai multa lume ce aer respiram.ma stapanesc cu greu sa am un limbaj civilizat cand este vorba de sidex.daca bombonel , ca urmare probabil a unei partide de amor cu blair, i-a facut cadou sidexul ciorii astea borate, oare autoritatile locale si garda de mediu cand au sa inceapa sa-si faca datoria? nu de alta dar parca conducerea orasului si cu bombonel fac parte din acelasi partid .doamne ca prosti mai suntem....in orice tara cat de cat civilizata, demult era deja o revolutie in fata intreprinderii respective.mai oameni buni chiar nu avem nici o datorie fata de copii nostri? numai anul trecut au ajuns 25000 in spital din cauza afectiunilor respiratorii datorate sidexului.cifre oficiale. si cretinul asta de indian , intr-o ipocrizie maxima, merge cu cadouri de 1 iunie la spitalul de boli de plamani.....va dati seama? si viata libera consemneaza faptul respectiv....ii mai si pupam prin partile dorsale pe indieni....bravo galateni.suntem tari.bleah...mi-e scarba
Recommended Posts