Jump to content

Evaziune fiscală în sălie cu jocuri de noroc


dcp100168

Recommended Posts

14 percheziţii în Galaţi, într-un dosar privind evaziune fiscală în săli cu jocuri de noroc

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Casaţie şi Justiţie efectuează cercetări în două dosare penale având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

În cursul zilei de miercuri, pe baza autorizaţiilor emise de către instanţă, sub coordonarea procurorilor, poliţişti din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, Direcţia de Investigaţii Criminale, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi din cadrul a 29 de inspectorate judeţene de poliţie au efectuat 313 percheziţii domiciliare la sediile a 16 societăţi comerciale, la punctele de lucru ale acestora, precum şi la domiciliile/reşedinţele persoanelor implicate în săvârşirea infracţiunilor menţionate mai sus. Percheziţiile s-au desfăşurat după cum urmează: 5 în Bucureşti, 7 în Argeş, 4 în Bacău, 8 în Bihor, 5 în Bistriţa-Năsăud, 12 în Braşov, 1 în Caraş-Severin, 3 în Călăraşi, 47 în Cluj, 3 în Constanţa, 16 în Covasna, 1 în Dâmboviţa, 14 în Galaţi, 1 în Gorj, 16 în Harghita, 27 în Hunedoara, 5 în Iaşi, 2 în Ilfov, 1 în Maramureş, 1 în Mehedinţi, 82 în Mureş, 4 în Olt, 6 în Prahova, 7 în Satu Mare, 15 în Sălaj, 9 în Sibiu, 1 în Teleorman, 2 în Timiş, 2 în Vaslui şi 6 în Vâlcea.

Din probele administrate până în acest moment a rezultat că în perioada 2013 până prezent a fost creat un mecanism infracţional în scopul fraudării bugetului de stat prin neînregistrarea în evidenţele contabile a tuturor veniturilor obţinute din exploatarea de aparate de jocuri electronice de noroc în săli deschise pe raza mai multor localităţi din judeţele mai sus menţionate.

Veniturile obţinute din exploatarea aparatelor de jocuri electronice de noroc sunt diminuate prin intervenţii directe asupra mecanismelor/sistemelor de contorizare ale acestora. Principalele modalităţi concrete utilizate pentru falsificarea mecanismelor/sistemelor de contorizare ale terminalelor de jocuri de noroc electronice utilizate de persoanele cercetate constau în: modificarea parametrilor tehnici ai aparatelor prin resoftarea memoriilor de tip EEPROM, amplasate pe plăcile de bază ale terminalelor de jocuri de noroc; modificarea controlului mecanic de ieşire, metodă ce nu necesită intervenţia fizică în aparat; scăderea ratei în care se generează posibilitatea de câştig – prin instalarea unor dispozitive artizanale numite „frâne”care încetinesc acumularea procentajului la care este generată posibilitatea de câştiguri mari (JACKPOT).
Sumele neînregistrate în evidenţele contabile erau reintroduse ulterior în circuitul economic sub formă de „împrumut asociat” pentru extinderea activităţilor în domeniul jocurilor de noroc.

S-au prevăzut controale şi la 142 de puncte de lucru ale unei societăţi având acelaşi obiect de activitate cu cele care fac obiectul percheziţiilor. Procurorii au beneficiat şi de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi de cel al Jandarmeriei Române.

monitoruldegalati.ro

UPDATE. Aproape 500.000 de lei, peste 100.000 de euro, 500 de USD, 2.180 de dolari canadieni, 120 de lire sterline, 596.000 de forinți și 320 de kuna croați au fost ridicați de polițiști, în urma celor 313 percheziţii efectuate ieri, în 29 de judeţe și în municipiul București, la persoane și firme din domeniul jocurilor de noroc. Au fost ridicate aproape 100 de monede de aur și argint și peste 1 kg. de aur, au fost indisponibilizate 77 de aparate de joc neautorizate, iar 8 persoane au fost reținute, față de alte 14 fiind dispusă măsura controlului judiciar.

politiaromana.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

70.000 de euro pe zi din afaceri necurate. Cazinouri din șapte orașe în care nu se câștiga niciodată

Sunt proprietarii unor case de peste un milion de euro, au mașini de lux și locuințe în cel mai scump cartier din capitala Ungariei. Este vorba despre mai mulți români din Târgu Mureș care și-ar fi obținut averile ilegal în urma unor afaceri necurate cu o rețea națională de săli de jocuri de noroc.

Rețeta succesului a fost simplă: aparatele erau programate să aducă doar pierderi jucătorilor și câștiguri zilnice de zeci de mii de euro pentru patroni. Afacerea, spun anchetatorii, a fost pusă la punct cu ajutor de la funcționari ai statului, potrivit digi24.ro.

Anchetatorii spun că jucătorii nu aveau nicio șansă de câștig în cazinourile deschise de liderul grupării și asociații săi în Târgu Mureș, București, Galați, Iași, Mediaș, Ploiești și Târgu Jiu.

Pentru deschiderea fiecărei săli de joc au fost investite sume cuprinse între 800.000 și 1 milion de euro.

Pentru ca profitul să fie cât mai mare, aparatele erau programte în așa fel încât șansele de câștig să fie minime sau chiar nule. De exemplu, într-o singură zi, liderul grupării aduna de la două săli de jocuri de noroc peste 70.000 de euro, bani negri. Neregulile erau acoperite cu ajutorul funcționarilor statului, spun procurorii. "Suspectul a dispus unei angajate să solicite funcționarului care a realizat verificările să mușamalizeze deficiențele și să-l recompenseze pe aceasta cu 200 de lei. Când aparatele de joc funcționau fără a fi înregistrate deficiențe, funcționarul era recompensat cu suma de 100 de lei", se arată în motivarea Tribunalului București.

Așa a devenit liderul grupării un prosper om de afaceri. Toți banii negri încasați din sălile de jocuri erau trecuți într-o agendă găsită de procurori. Managerii cazinourilor erau și ei răsplătiți, primeau 3.000 de euro pe lună.

Rețeaua a investit profitul în imobiliare, spun anchetatorii. Membrii grupării au chetuit un milion și jumătate de euro pentru cumpărarea unei clădiri din Târgu Mureș si au făcut investiții imobiliare scumpe și în Budapesta.

De două săptămâni, procurorii studiază sute de documente contabile ridicate după ce au făcut sute de percheziții. Judecătorii i-au trimis în arest la domiciliu pe opt dintre suspecți. Anchetatorii nu i-au găsit însă pe toți cei implicați în afacere. Unul dintre liderii grupării, cetățean român de origine maghiară, este dat în urmărire generală.

reporterntv.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.