Jump to content

Târg auto, pe strada Macului


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Târg auto, pe strada Macului

Nu mai mult de 66.000 de lei este dispusă Primăria municipiului Galaţi să plătească pentru proiectul de amenajare a unui târg auto pe strada Macului. Concret, potrivit anunţului achiziţiei publice de pe portalul Primăriei, sunt necesare studii de fezabilitate, servicii de consultanţă şi analize, iar ofertele sunt aşteptate până astăzi, la ora 13,00. Primăria cere ca documentaţia să fie întocmită astfel încât să poată fi supusă aprobării instituţiilor finanţatoare interne sau externe (fonduri europene), iar în situaţia în care acestea vor avea observaţii, elaboratorul proiectului va reface sau completa documentaţia pe cheltuială proprie!

Argumente

Potrivit caietului de sarcini, autorităţile îşi doresc relocarea târgului auto din Talcioc. „Talciocul este amplasat în cartierul Micro 13B, este utilizat pentru comercializarea autovehiculelor second-hand şi diverse produse industriale. Existenţa târgului de maşini în cadrul Talciocului generează ocuparea unei suprafeţe mari din aceasta pentru parcare, generarea de deşeuri solide (anvelope uzate, acumulatoare), poluare fonică, vibraţii, poluarea aerului, afectează fluiditatea traficului şi blochează accesul spre rampele de gunoi. În aceste condiţii, s-a impus relocarea târgului auto, deoarece poziţia actuală din cartier nu are suficient spaţiu, generează aglomerare în perioada sfârşitului săptămânii şi se află în vecinătatea blocurilor”, argumentează Primăria.

Ce se doreşte

Conform caietului de sarcini, Primăria cere realizarea unei platforme destinate comercializării autovehiculelor SH, cu împrejmuire, poartă de acces, cabină poartă, iluminat şi supraveghere video. De asemenea, crede că ar mai fi necesare o platformă parcare auto pentru vizitatori, amenajarea accesului auto din strada Macului şi sistematizarea pe verticală a întregii zone propuse pentru amenajare. În plus, mai cere şi pregătirea a 10-15 locuri racordate la curent electric, amplasarea, într-o etapă viitoare, a zece module pentru vânzarea de piese auto. Fireşte, evacuarea apelor pluviale din zonă şi alte lucrări necesare desfăşurării activităţii de târg auto sunt înţelese de la sine.

„Proiectantul va prezenta un model de modul pentru vânzarea de piese auto, care va fi impus comercianţilor. Pentru alimentarea cu apă şi racordarea la canalizare se va analiza posibilitatea utilizării reţelelor existente din Parcarea de TIR-uri”, se arată în document.

Doi primari au promis extinderea Talciocului

Dacă tot veni vorba de Talcioc, ar fi nedrept să nu amintim că extinderea lui a fost hotărâtă încă de pe vremea fostului primar Dumitru Nicolae, când investiţia a fost inclusă pe lista lucrărilor de intervenţii propuse pentru anul 2012.

În 2013, aleşii locali au votat Studiul de fezabilitate pentru obiectivul “Amenajare extindere Talcioc”, iniţiatorul hotărârii, primarul Marius Stan, explicând în Consiliul Local de ce este necesară o asemenea măsură: "Avem în vedere extinderea în partea de sud cu aproximativ două hectare. Vrem să-l modernizăm, ca să arate, într-adevăr, civilizat, pentru că acum este demn de Evul Mediu". În 2015, aleşii locali au aprobat indicatorii tehnico-economici ai extinderii Talciocului, modificând decizia din 2013. Astfel, valoarea investiţiei necesare a crescut de la 2,4 la 7,2 milioane de lei. Şi s-a făcut şi o documentaţie în acest sens, care a costat 161.200 de lei, bani de la bugetul local.

Să sperăm că doritul târg auto nu va avea soarta extinderii Talciocului…

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Târgul de maşini de la Talcioc se va muta pe str. Macului

Conform unui studiu de fezabilitate ce va fi supus aprobării Consiliului Local, noul Târg Auto al Galaţiului va fi amplasat pe str. Macului, în vecinătatea parcării de TIR-uri. În prezent, târgul auto se desfăşoară în fiecare sâmbătă şi duminică, în incinta Talciocului, în cartierul Micro 13B.

Studiul de fezabilitate a scos în evidenţă faptul că târgul de maşini ocupă o suprafaţă mare pentru parcare şi generează poluare fonică, poluarea aerului, natura şi concentraţia poluanţilor emişi fiind foarte mari pentru o zonă locuită. Totodată este afectată fluiditatea traficului şi este blocat accesul spre rampele de gunoi.

”Având în vedere situaţia complexă existentă pe amplasament, se impune relocarea târgului auto pe strada Macului, în imediata vecinătate a parcării de TIR-uri, prin realizarea următoarelor lucrări: împrejmuire cu panouri de plasă bordurată, dublată cu gard viu, iar poarta de acces va fi metalică culisantă, acţionată electric, amplasarea unor module pentru vânzarea de piese auto din panouri sandwich pe structură metalică montate pe platformă, birou administrativ cu regim de înălţime parter, alei de acces către parcările şi platformele din beton rutier, iluminatul incintei cu stâlpi pe care se vor monta camere de supraveghere video, instalaţii pentru protecţie împotriva şocurilor electrice şi trăsnetului, instalaţii electrice de prize şi forţă, reţea de canalizare pentru grupurile sanitare, iar alimentarea cu apă rece se va realiza din reţeaua existentă în Parcarea de TIR-uri. Vor fi create 146 de locuri de parcare şi 190 de spaţii pentru expunerea autovehiculelor la vânzare. Durata de realizare a investiţiei este de 12 luni.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Licitaţie pentru amenajarea târgului auto

„În curând, cei care vor dori să îşi vândă autoturismul sau cei care şi-au făcut o afacere din această activitate vor avea la dispoziţie un nou târg auto”, anunţă, într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu.

Municipalitatea a lansat licitaţia pentru proiectarea şi execuţia târgului auto, care va fi amenajat pe strada Macului, în vecinătatea Parcării de TIR-uri, şi aşteaptă, până pe 12 octombrie, ofertele la contractul în valoare de 5.027.420 lei de lei fără TVA, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut.

„Târgul se va construi pe strada Macului (centura mică a oraşului). Acesta va avea spaţii de vânzare suficiente care vor putea fi utilizate şi în timpul săptămânii, nu doar în weekend. Pe lângă zona de vânzare maşini va exista şi una cu spaţii comerciale pentru piese auto şi evident şi o parcare încăpătoare pentru vizitatori. Prin această investiţie sperăm să îi convingem pe toţi cei care au maşini la vânzare că spaţiul public sau locurile de parcare, şi aşa puţine, nu sunt spaţii expoziţionale”, precizează edilul în postarea de pe Facebook.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Cine va amenaja Târgul auto de pe strada Macului. Contract de 3,3 milioane de lei

Nu mai puţin de este 3.394.307 lei, fără TVA, va costa proiectarea şi execuţia târgului auto de pe strada Macului. Investiţia, care va dura 12 luni din momentul în care se va da ordin de începere a lucrărilor, este necesară pentru civilizarea comerţului cu autoturisme şi piese auto.

Primăria Galaţi a anunţat că licitaţia organizată pentru amenajarea târgului auto pe strada Macului a fost câştigată de Asocierea Rovis Lider - Atu Consulting cu o ofertă de 3.394.307 lei fără TVA. Termenul prevăzut pentru proiectare este de 90 de zile, iar cel pentru execuţia lucrărilor este de 9 luni.

„Prin această investiţie sperăm să îi convingem pe toţi cei care au maşini la vânzare că spaţiul public sau locurile de parcare, şi aşa puţine, nu sunt spaţii expoziţionale. Cei care vor dori să îşi vândă propriul autoturism sau care gestionează o afacere care implică vânzarea/cumpărarea de maşini vor avea aici spaţii suficiente disponibile şi în timpul săptămânii nu doar în zilele de weekend. De asemenea vor exista spaţii special amenajate pentru comercializarea pieselor auto şi locuri de parcare pentru vizitatorii târgului.”, declară, într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul Ionuţ Pucheanu.

Licitaţie şi pentru Talcioc

După cum aţi mai putut citi în ziarul nostru, autorităţile argumentau necesitatea relocării comerţului cu maşini din Talcioc, deoarece în poziţia actuală din cartier nu are suficient spaţiu şi provoacă inconveniente: „Existenţa târgului de maşini în cadrul Talciocului generează ocuparea unei suprafeţe mari din aceasta pentru parcare, generarea de deşeuri solide (anvelope uzate, acumulatoare), poluare fonică, vibraţii, poluarea aerului, afectează fluiditatea traficului şi blochează accesul spre rampele de gunoi”.

În ceea ce priveşte Talciocul, a cărei extindere este promisă din vremea primarului Dumitru Nicolae, există o licitaţie în derulare pentru un contract în valoare estimată de 5.813.255 de lei fără TVA.

În locul unui talcioc cu spaţii improprii şi dotări depăşite, vor fi amenajate containere metalice termoizolate, echipate corespunzător, destinate alimentaţiei publice, comercianţilor particulari, activităţii administrative, o parcare acoperită cu 96 de locuri şi grupuri sanitare, vor fi reamenajate zonele verzi, platformele şi aleile de circulaţie, va fi refăcută reţeaua de iluminat şi se vor planta arbori pentru stabilizarea terenului.

Atât amenajarea târgului auto, cât şi extinderea talciocului vor fi plătite cu bani din creditul contractat anul trecut de Primăria Galaţi de la CEC Bank.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Ce face Primăria Galați cu banii de amenajare a târgului auto

Chiar în primele zile ale lunii ianuarie, Primăria municipiului Galaţi anunţa că a atribuit contractul pentru proiectarea şi execuţia unui târg auto pe strada Macului şi că realizarea investiţiei va dura 12 luni din momentul în care se va da ordinul de începere a lucrărilor. Numai că lucrările nu vor începe mai devreme de 2019, prin urmare, banii vor fi redirecţionaţi, prin decizia aleşilor locali.

Lista obiectivelor de investiţii finanţate din creditul de 100.000.000 de lei, pe care Primăria municipiului Galaţi l-a contractat de la CEC Bank, va fi modificată, prin votul aleşilor locali, convocaţi joi, 26 iulie, în şedinţă ordinară.

Principala modificare vizează redistribuirea în întregime a sumei de 4.019.578 de lei, care fusese alocată pentru amenajarea târgului auto. În raportul de specialitate se arată că schimbarea destinaţiei acestor bani a devenit necesară întrucât la obiectivul de investiţii «Amenajare târg auto strada Macului» s-au solicitat, prin certificatul de urbanism, "documente suplimentare, care amână începerea lucrărilor, estimată a fi în anul 2019”. Totodată, un alt obiectiv de pe lista de investiţii – achiziţia de autobuze - va suferi o rectificare negativă, suma alocată din credit, 10.000.000 de lei, fiind diminuată cu 1.080.422 de lei. Pentru a nu rămâne necheltuiţi, banii vor fi folosiţi pentru lucrări nu mai puţin importante.

5.100.000 de lei investiţi în cartiere

Potrivit proiectului de hotărâre ajuns pe masa aleşilor, pe lista de investiţii finanţate din credit vor fi introduse trei obiective noi, care vor fi finanţate din banii relocaţi. Este vorba despre lucrări de „refacere sistem rutier şi regenerare urbană interior cartier” Ţiglina I, Mazepa I şi Mazepa II. Fiecare dintre acestea beneficiază de o alocare financiară de 1.700.000 de lei.

În raportul de specialitate se arată că noile obiective îndeplinesc toate condiţiile pentru demararea lucrărilor. Este vorba despre: reparaţia parcărilor existente şi realizarea de parcări noi, reparaţia şi întreţinerea suprafeţei carosabile, a trotuarelor şi a aleilor pietonale, înlocuirea bordurilor mari şi mici, marcaje şi semnalizare rutieră. Primăria mai are în vedere resistematizarea rutieră prin crearea de sensuri unice, demolarea construcţiilor cu caracter provizoriu, dar şi realizarea de racorduri electrice pentru staţii de încărcare vehicule electrice şi hibrid.

Amânare

Amânarea amenajării târgului auto, investiţie care a fost câştigată de Asocierea Rovis Lider - Atu Consulting, duce la amânarea demarării altei investiţii – extinderea şi modernizarea Talciocului, lucrare atribuită în primăvara acestui an, şi care va fi executată de Asocierea Constructa Mecanique SRL – Obercons Comp SRL – Gendav SRL.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Patru oferte pentru amenajarea unui târg auto pe strada Macului

Rovis Lider, Tancrad, asocierea Obercons Comp - Constructa Mecanique şi asocierea Moviland Met - Consumcoop Galaţi - Cristilory Prod au depus oferte în cadrul licitaţiei organizate de Primăria Galaţi pentru amenajarea unui târg auto pe strada Macului. Iniţiativa nu este nouă, ba chiar, în ianuarie 2018, Primăria a atribuit un contract de proiectare şi execuţie pentru acelaşi obiectiv. Numai că, de atunci şi până acum, preţurile s-au modificat.

În primele zile din ianuarie 2018, Primăria Galaţi anunţa că licitaţia organizată pentru amenajarea unui târg auto pe strada Macului a fost câştigată de asocierea Rovis Lider - Atu Consulting, cu o ofertă de 3.394.307 lei fără TVA. Potrivit informaţiilor furnizate de municipalitate, în cadrul acelui contract s-a realizat, însă, doar proiectul tehnic de execuţie. Pentru că, din 2018 şi până acum, preţurile au crescut, a fost lansată o licitaţie pentru execuţia lucrărilor.
"Prin realizarea proiectului se doreşte relocarea târgului auto pe strada Macului, în imediata vecinătate a parcării de TIR-uri. Prin soluţia propusă de proiectant se vor executa lucrări pentru: împrejmuirea cu panouri de plasă bordurată, dublată cu gard viu; amplasare module pentru vânzarea de piese auto; birouri administrative; alei de acces; realizare iluminat în incintă cu stâlpi pe care se vor monta camere de supraveghere video; realizare instalaţii electrice; realizare reţea de canalizare pentru grupuri sanitare. Termenul de execuţie: 12 luni", se arată în documentaţia licitaţiei.
Valoarea totală estimată a contractului este de 4.285.626 de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire este "preţul cel mai scăzut".
După cum aţi mai putut citi în ziarul nostru, autorităţile argumentau necesitatea relocării comerţului cu maşini din Talcioc deoarece în poziţia actuală din cartier nu are suficient spaţiu şi provoacă inconveniente: "Existenţa târgului de maşini în cadrul Talciocului generează ocuparea unei suprafeţe mari din aceasta pentru parcare, generarea de deşeuri solide (anvelope uzate, acumulatoare), poluare fonică, vibraţii, poluarea aerului, afectează fluiditatea traficului şi blochează accesul spre rampele de gunoi".

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Alt contract atribuit pentru amenajarea unui târg auto

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice, societatea Rovis Lider a fost desemnată câștigătoare a contractului licitat de Primăria Galați pentru amenajarea unui târg auto pe strada Macului, cu o ofertă de 4.130.084 de lei fără TVA. În ianuarie 2018, aceeași firmă, Rovis Lider, în asociere cu ATU Consulting, își adjudecase contractul pentru proiectarea și execuția aceluiași obiectiv, cu o ofertă de 3.394.307 lei fără TVA. Potrivit informațiilor furnizate de municipalitate, în cadrul acelui contract s-a realizat, însă, doar proiectul tehnic de execuţie. Pentru că, din 2018 şi până acum, preţurile au crescut, a fost lansată o licitaţie pentru execuţia lucrărilor.

"Prin realizarea proiectului se doreşte relocarea târgului auto pe strada Macului, în imediata vecinătate a parcării de TIR-uri. Prin soluţia propusă de proiectant se vor executa: împrejmuirea cu panouri de plasă bordurată, dublată cu gard viu; amplasare module pentru vânzarea de piese auto; birouri administrative; alei de acces; realizare iluminat în incintă cu stâlpi pe care se vor monta camere de supraveghere video; realizare instalaţii electrice; realizare reţea de canalizare pentru grupuri sanitare. Termenul de execuţie: 12 luni", se arată în documentaţia licitaţiei.

După cum aţi mai putut citi în ziarul nostru, autorităţile argumentau necesitatea relocării comerţului cu maşini din Talcioc deoarece în poziţia actuală din cartier nu are suficient spaţiu şi provoacă inconveniente. Rămâne de văzut dacă pe baza noului contract atribuit se va concretiza acest târg auto.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

S-a dat ordinul de începere a lucrărilor la noul târg auto de pe strada Macului

Primăria municipiului Galați informează că s-a dat ordinul de începere a lucrărilor în vederea amenajării noului târg auto de pe strada Macului.

Prin realizarea proiectului se doreşte relocarea actualului târg de mașini din talcioc pe strada Macului, în imediata vecinătate a parcării de TIR-uri, astfel încât noul amplasament să ofere cele mai bune condiții. În plus, odată cu mutarea târgului se va fluidiza traficul din zona talciocului.

Astfel, prin soluţia propusă de proiectant se vor executa lucrări pentru: împrejmuirea cu panouri de plasă bordurată, dublată cu gard viu, amplasare module pentru vânzarea de piese auto, birouri administrative, alei de acces, iluminat în incintă cu stâlpi pe care se vor monta camere de supraveghere video, instalaţii electrice, reţea de canalizare pentru grupuri sanitare.

Lucrările sunt derulate de firma Rovis Lider SRL, iar valoarea contractului cu o durată de 12 luni este de 4.130.084 lei fără TVA.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.