Jump to content

Poliţist trimis în judecată pentru favorizarea infractorului


dcp100168

Recommended Posts

Poliţist trimis în judecată pentru favorizarea infractorului

La data de 10 noiembrie, Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi a finalizat cercetările şi a emis rechizitoriul prin care a sesizat instanţa, dispunând trimiterea în judecată a  inculpaţilor: M.D.D, pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie şi influenţarea declaraţiilor; R.D, pentru săvârşirea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului şi fals intelectual.

R.D., ofiţer în cadrul unei Secţii de Poliţie Rurală - I.P.J. Galaţi, având de efectuat cercetări cu privire la infracţiunea de tâlhărie săvârşită de inculpatul M.D.D., care la data de 14.08.2014 a sustras prin violenţă de la o persoană vătămată un aparat de fotografiat, nu a respectat dispoziţiile procesual penale şi nu a administrat mijloacele de probă în vederea aflării adevărului cu scopul de a-l favoriza pe inculpatul M.D.D. şi a-l exonera de răspunderea penală.

Inculpatul R.D. i-a solicitat părţii vătămate să-şi retragă plângerea formulată pentru loviri sau alte violenţe împotriva inculpatului M.D.D şi să dea o nouă declaraţie în care să consemneze că aparatul de fotografiat nu a fost sustras prin violenţă. Pentru a împiedica tragerea la răspunderea penală a inculpatului M.D.D., poliţistul a încheiat un proces-verbal de contravenţie prin menţiuni false referitoare la motivul sesizării infracţiunii de către persoana vătămată prin apelul unic de urgenţă 112.

În cauză, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi au desfăşurat acte de urmărire penală, în baza ordonanţelor de delegare emise de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi. La activitatea desfăşurată, s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al D.O.S - Serviciului Operaţiuni Speciale Galaţi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.