Jump to content

Două hoaţe au furat o avere de la o femeie de 90 de ani


dcp100168

Recommended Posts

Două hoaţe au furat o avere de la o femeie de 90 de ani

Peste 25.000 de lei este suma de bani care a dispărut din casa unei gălăţence, care de bunăvoie şi nesilită de nimeni le-a deschis uşa unor individe puse pe furat. Victima, o bătrână în vârstă de 90 de ani, nu a bănuit nimic rău când la uşa casei sale au apărut, de ziua Sfintei Cuvioase Parascheva, două femei care i-au spus că au venit să îi aducă nişte ajutoare alimentare. Surprinsă de gestul de binefacere, nonagenara le-a însoţit în bucătărie, unde trebuiau, chipurile, să lase produsele.

În timp ce una dintre ele a ţinut-o de vorbă, cealaltă a răscolit rapid prin casă şi a luat 25.700 de lei şi diverse bunuri, după care, la un semnal dinainte stabilit, ambele musafire au plecat. Abia după ce a rămas singură, bătrâna a constatat că fusese jefuită şi a cerut ajutorul poliţiştilor, care au avut nevoie de mai mult de o lună să stabilească un cerc viabil de suspecţi.

"La data de 24 noiembrie, poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale împreună cu poliţişti din cadrul Secţiei 1 şi Secţiei 5 au efectuat trei percheziţii domiciliare pe raza municipiului Galaţi, la persoane bănuite de săvârşirea infracţiuni de furt calificat. În urma descinderilor, poliţiştii au identificat două persoane", precizează subinsp. Andreea Rogojină, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.
Una dintre individele suspecte a fost reţinută, urmând ca judecătorii să decidă dacă emit un mandat de arestare pe numele ei. Complicea sa este cercetată, deocamdată, în libertate.

Deoarece perioada sărbătorilor este una care favorizează astfel de iniţiative ale infractorilor, potenţialele victime fiind mai predispuse să pice în plasa minciunilor hoţeşti, poliţiştii trag un semnal de alarmă şi ne avertizează să nu deschidem uşa necunoscuţilor, mai ales când aceştia oferă sau cer diverse bunuri. Nici cei care îşi manifestă brusc intenţia să se împrietenească cu dumneavoastră nu sunt persoane de încredere, putând ascunde, sub astfel de iniţiative, intenţii mai puţin curate. Recomandarea este una singură: apelarea numărului 112 chiar înainte ca necunoscutul să plece de la uşă vă poate salva casa, bunurile şi chiar viaţa!

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.