Jump to content

Angajaţii Calorgal se pregătesc de grevă


dcp100168

Recommended Posts

Angajaţii Calorgal se pregătesc de grevă

  • Salariaţii societăţii de termoficare vor salarii mai mari
  • Sindicaliştii spun că s-au săturat de angajări pe criterii politice, relaţii de prietenie şi rudenie şi cer selecţie transparentă şi obiectivă, dar şi concursuri de angajare

Nemulţumiţi de salariile pe care le încasează, dar şi de angajările cu dedicaţie, salariaţii Calorgal se pregătesc să declanşeze conflictul de muncă şi să intre în grevă, dacă şefii societăţii publice de termoficare şi reprezentanţii Primăriei nu vor da curs revendicărilor oamenilor. Liderul de sindicat Cristinel Ciubotariu susţine că mai bine de jumătate din cei 504 angajaţi ai societăţii sunt remuneraţi cu salariul minim pe economie şi spune că le-a propus autorităţilor o „corecţie salarială”, care ar elimina inechităţile şi ar stimula angajaţii cu salarii mici. Afectaţi de lefuri reduse sunt în special, potrivit liderului de sindicat, angajaţii din sectorul de producţie, care lucrează şi câte 12 ore pe zi, cu echipamente insuficiente, dar şi câţiva dintre angajaţii TESA. "Revendicările noastre generează o creştere a fondului de salarii cu până la 12 la sută, iar pe societate - cu cinci la sută. Angajaţii nu sunt sclavi pe plantaţie. Corecţia salarială este justificată şi de bun simţ, iar pentru ceea ce s-a întâmplat cu Apaterm trebuie să-şi asume responsabilitatea clasa politică. Nu salariaţii au manageriat societatea", a spus liderul de sindicat. Conform revendicărilor, un salariat care câştigă, în prezent, 1.250 de lei ar urma să încaseze 1.500 de lei, dacă solicitările sindicatului vor fi aprobate.
Sindicatul cere totodată ca angajările pe criterii politice, grade de rudenie şi prietenie să fie stopate, să fie introduse criterii de selecţie transparente, dar şi concursuri de angajare, iar toate să se facă cu acordul sindicatului. „La Apaterm am avut o prevedere în acest sens şi timp de doi ani, cât a existat acea clauză, nu s-au făcut angajări. După ce a dispărut, au curs şi angajările”, afirmă Cristinel Ciubotariu, care a precizat că a treia revendicare se referă la promovări salariale individuale, pe criterii de eficienţă şi performanţă.

Susţinere de la centru

Din dorinţa de a le transmite un mesaj oficial de susţinere salariaţilor Calorgal şi de a conferi greutate acţiunilor acestora în negocierile purtate cu reprezentanţii administraţiei publice locale şi nu numai, conducerea Confederaţiei Naţională Sindicală „Cartela Alfa” şi-a dat cu stângul în dreptul când, marţi seară, a anunţat, într-un mesaj semnat de preşedintele la nivel naţional, Bogdan Iuliu Hossu, că angajaţii societăţii de termoficare au declanşat conflictul de muncă. „Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel Alfa” este solidară cu acţiunile membrilor săi din Sindicatul Lucrătorilor din Servicii Publice, salariaţi ai Calorgal SA Galaţi, care au declanşat conflictul de muncă, în faţa lipsei de disponibilitate a Administraţiei, respectiv a Primăriei, pentru a soluţiona revendicările salariaţilor”, se arată în mesajul conducerii naţionale a Cartel Alfa. Nimic mai fals, întrucât la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi nu a fost înregistrat oficial vreun document în acest sens, fapt confirmat şi de către liderul de sindicat Cristinel Ciubotariu.
Conducerea centrală a Cartel Alfa a catalogat cerinţele salariaţilor Calorgal drept „legitime şi corecte” şi cere reprezentanţilor Primăriei şi conducerii societăţii de termoficare să dea curs revendicărilor salariale. „Trebuie să ţinem cont că aceşti salariaţi au acceptat ani de-a rândul compromisuri pentru ca serviciul de termoficare a municipiului să poată funcţiona, în ciuda problemelor juridice şi economice din ultimii ani. În condiţiile în care situaţia gravă în care a ajuns acest serviciu public este determinată de autorităţile locale şi de directorii succesivi şi nu de salariaţi, considerăm că nu se poate abuza la infinit de sacrificiul oamenilor. Salariaţii nu au beneficiat de nicio creştere de salariu în ultimii opt ani, ba mai mult, au fost pierdute o serie de drepturi, precum acordarea tichetelor de masă. În condiţiile în care marea majoritate a salariilor din unitate sunt la nivelul salariului minim pe economie sau foarte apropiate de această valoare - fiind vorba de muncă cu normă întreagă, calificată şi cu experienţă - este firesc că lucrătorii au ajuns la limita suportabilităţii şi nu mai pot accepta această situaţie. Presiunea economică asupra salariaţilor este amplificată de deficitul de personal care se răsfrânge asupra lor prin dublarea volumului de muncă, cu toate consecinţele care decurg: epuizare, riscuri asupra sănătăţii şi siguranţei la locul de muncă. CNS „Cartel ALFA”, alături de Federaţia Sindicatelor din Servicii Comunitare şi Utilităţi Publice, vor face toate demersurile la nivel local şi central pentru deblocarea situaţiei, rezolvarea solicitărilor salariaţilor şi încheierea contractului colectiv de muncă la nivelul acestei unităţi”, au transmis sindicaliştii de la centru.

Toate revendicările, respinse

Cristinel Ciubotariu ne-a declarat că, în ultimele două - trei săptămâni, a avut mai multe întâlniri cu reprezentanţii Primăriei şi conducerea societăţii, însă niciuna dintre revendicările sindicaliştilor nu a fost acceptată. Luni, urmează să aibă loc o nouă rundă de discuţii. „Următorul pas ar fi să sesizăm ITM şi să declanşăm conflictul de muncă, însă vrem să ajungem pe cale amiabilă la un acord”, spune liderul de sindicat.
Directorul Calorgal, Marian Alexandru, nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima un punct de vedere, la fel şi primarul Ionuţ Pucheanu.
Purtătorul de cuvânt al Calorgal, Mihai Costache, ne-a declarat că, în cazul în care angajaţii vor declanşa conflictul de muncă, distribuţia de căldură şi apă caldă nu va fi pusă în pericol, întrucât salariaţii sunt obligaţi să menţină funcţional sistemul.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Salarii mai mari pentru angajaţii Calorgal. Iată cât vor primi în plus din ianuarie

Cei peste 500 de angajaţi ai Calorgal vor primi, începând cu luna ianuarie, salarii majorate, ne-a declarat liderul de sindicat Cristinel Ciubotariu, care a precizat că negocierile purtate cu reprezentanţii municipalităţii şi conducerea societăţii s-au încheiat în urmă cu doar câteva zile.

Salariile angajaţilor societăţii de termoficare vor fi majorate cu 100 de lei, iar oamenii vor primi în plus şi tichete de masă, aferente zilelor lucrate în fiecare lună. "Angajaţii nu sunt foarte mulţumiţi, având în vedere că oamenii nu au mai beneficiat de creşteri salariale de opt ani, însă înţelegem că atât s-a putut, la acest moment, dat fiind şi situaţia societăţii şi a sistemului de termoficare. Am primit în schimb promisiunea domnului primar că se vor lua măsuri pentru ca salariaţii să lucreze în condiţii mai bune. Domnul primar ne-a asigurat că este preocupat de sistemul de termoficare, pe care vrea să-l modernizeze şi să-l eficientizeze. Mi s-a părut convingător", a afirmat liderul de sindicat.

Cristinel Ciubotariu a precizat că în contractul de muncă al angajaţilor Calorgal au fost prevăzute tichete de masă pentru salariaţi, însă a spus că această clauză nu a fost respectată. "Practic, se va respecta contractul. Fiecare angajat va primi tichete de masă aşa cum prevede legea, în funcţie de zilele lucrate", ne-a declarat liderul de sindicat.

De mai bine de o lună, sindicaliştii Calorgal au purtat mai multe runde de negocieri cu reprezentanţii Primăriei şi conducerea societăţii pe tema majorărilor salariale. Reprezentanţii sindicatului au solicitat iniţial o creştere salarială de 250 de lei. Totodată, aceştia au cerut ca angajările pe criterii politice, grade de rudenie şi prietenie să fie stopate, să fie introduse criterii de selecţie transparente, dar şi concursuri de angajare, iar toate să se facă cu acordul sindicatului, dar şi promovări salariale individuale, pe criterii de eficienţă şi performanţă.

În final, angajaţii s-au ales cu o majorare salarială de 100 de lei şi tichete de masă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.