Jump to content

Miliardarul care a câştigat cei mai mulţi bani din criză este căsătorit cu o gălățeancă


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Miliardarul care a câştigat cei mai mulţi bani din criză este căsătorit cu o gălățeancă

Donald Trump l-a ales pe Steven Mnuchin să-i fie ministru de Finanţe, ceea ce a liniştit Wall Street-ul având în vedere că acesta a lucrat la Goldman Sachs, cea mai influentă bancă din lume.

Într-un articol publicat joi, The Wall Street Journal, cel mai important ziar economic din America, dezvăluie afacerile lui Steven Mnuchin şi conexiunile lui cu lumea financiară. Mnuchin, 53 de ani, a lucrat de tânăr la Goldman Sachs, fiind adus de tatăl lui care era şi el bancher la celebra bancă de pe Wall Street, care îşi trage originea din Europa, din bancheri germani. Mnuchin s-a ocupat de Departamentul de Ipoteci Imobiliare, un business extrem de profitabil pentru cei de pe Wall Street, ceea ce i-a adus şi poziţia de partener al băncii, un titlu extrem de râvnit.

După ce a câştigat câteva zeci de milioane de dolari în urma listării Goldman Sachs pe bursă, Mnuchin a plecat din bancă în 2002 pentru a conduce un fond de investiţii fondat de George Soros, celebrul miliardar cu origini ungare, unul dintre cei mai mari jucători pe pieţele financiare mondiale. Soros este în acest moment personajul negativ în campania electorală din România, având în vedere că mai mulţi tehnocraţi au lucrat pentru fundaţia lui sau au primit sponsorizări de-a lungul anilor. În 2004, împreună cu doi colegi de la Goldman, Mnuchin a fondat propriul fond de investiţii, Dune Capital Management, care a primit finanţare de la Soros. Cu acest fond bancherul a intrat pe piaţa filmelor de la Hollywood, finanţând mai multe proiecte. De asemenea, a contribuit cu o linie de finanţare pentru un proiect de apartamente de lux al lui Donald Trump în Chicago.

În 2008, în plină criză, Mnuchin împreună cu un grup de investitori au preluat o bancă în faliment IndyMac. Printre cei care au susţinut acest proiect s-au aflat Soros, John Paulson, Michael Dell şi bancherul Christopher Flowers. John Paulson este considerat cel mai mare câştigător al crizei, având în vedere că a pariat pe căderea pieţei subprime din America, decizie care i-a adus personal câteva miliarde de dolari. Paulson este căsătorit cu o fată din Galaţi, care i-a fost secretară la fondul de investiţii. Christopher Flowers este unul dintre cei mai cunoscuţi bancheri de pe Wall Street şi piaţa londoneză, având în administrare cunoscutul fond J.C.Flowers cu peste o mie de miliarde de dolari în administrare. Flowers a vrut să cumpere anul trecut, în România, băncile Pireus şi Carpatica, operaţiune care a eşuat.

Mnuchin împreună cu echipa de miliardari au preluat IndyMac de la Guvernul American - Fondul de Garantare, într-o tranzacţie extrem de controversată care a scos oamenii în stradă, având în vedere că au fost din case din cauza datoriilor neplătite. Această preluare a fost extrem de profitabilă pentru finanţişti, având în vedere că în 2014 CIT, un grup financiar a preluat IndyMac, care şi-a schimbat numele în OneWest pentru 3,4 miliarde de dolari, rezultând un câştig de 3 miliarde de dolari. Mnuchin a câştigat personal câteva sute de milioane de dolari.

În campania electorală, Donald Trump a ridicat vocea împotriva Wall Street, criticând vehement lăcomia băncilor americane. După ce a câştigat alegerile, Trump a făcut pace cu Wall Street de care are neapărat nevoie. Numirea lui Munchin ca ministru de Finanţe a dat satisfacţie Wall Street-ului, care la schimb s-a grăbit să închirieze sălile de la noul hotel a lui Donald Trump din Washington şi să sponsorizeze balurile care se vor organiza în ianuarie cu ocazia instalării acestuia la Casa Albă.

zf.ro

John Alfred Paulson este căsătorit din anul 2000 cu Jenny Zaharia

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Cum trăieşte cea mai bogată româncă din lume. Are atâţia bani încât donează anual 25 mil.dolari

  • Cea mai bogată româncă este o persoană extrem de discretă, însă la fel de generoasă ca Bill Gates, donaţiile făcute de aceasta împreună cu soţul ei fiind impresionante.

Cea mai bogată româncă din lume este soţia miliardarului american John Paulson, Jenny. Nu se cunosc prea multe informaţii din timpul în care aceasta a trăit în România.  Ea a renunţat la cetăţenia română atunci când a fost naturalizată în SUA, iar din anul 2000 este căsătorită cu  John Paulson, miliardar care controlează compania  Paulson & Co şi cu care are două fete. Jenny Zaharia a fost asistenta personală a lui John, iar de când s-au căsătorit, apare rareori în public şi atunci la evenimente caritabile.

John Paulson, 57 de ani, are o avere estimată la 11,2 miliarde de dolari, fiind clasat pe locul 27 în topul celor mai bogaţi americani, conform revistei Forbes. Jenny locuieşte în New York unde familia deţine o casă impresionată în Upper East Side. Cumpărată în anul 2004 cu 14,7 milioane de dolari, această casă, construită în 1917, a fost iniţial un club privat. Dar, aceasta nu este singura locuinţă a celor doi. Paulson a mai cumpărat un apartament de două camere aproape de biroul său pe care a plătit 2,9 milioane de dolari în 2010.  Acesta se află pe Fifth Avenue, unul dintre bulevardele celebre ale New Yorkului. Tot în New York, Jenny  şi soţul ei mai au o casă care valorează 41 de milioane de dolari. Familia mai deţine o casă de vacanţă în staţiunea Aspen, care în prezent este scoasă la vânzare cu 29,9 milioane de dolari. Paulson vinde această reşedinţă deoarece a cumpărat o fermă în acelaşi stat, Colorado, de la un prinţ saudit pe care a plătit 49 de milioane de dolari.

Soţul româncei a dat lovitura odată cu criza imobiliară, pariind masiv pe colapsul pieţei imobiliare.  Astfel în 2007, Paulson&Co a obţinut un profit net de 15 mld. dolari, din care 4 mld. dolari au fost câştigurile personale ale lui John. Investitorul a repetat isprava şi anul următor obţinând un profit total de 5 mld. dolari, din care 2 mld. partea sa. Deşi de atunci afacerile i s-au mai “răcit”, Paulson este acum unul dintre marii investitori în aur.

Familia Paulson este foarte activă din punct de vedere filantropic. Cei doi fac donaţii anuale de peste 25 mil. dolari, în special către Universitatea din New York şi către spitale. Anul trecut Jenny şi soţul ei au donat 100 de milioane de dolari pentru conservarea parcului Central Park din New York.

capital.ro

Link to comment
Share on other sites

Jenny Paulson, propusă pentru postul de ambasador al SUA în România

Pe lista scurtă a Departamentului de Stat se află, potrivit informaţiilor „României libere“, trei propuneri pentru postul de ambasador al SUA în România. ”România liberă“ a aflat numele a doi dintre aceştia, al treilea fiind un congresmen republican cu greutate, diplomat de carieră.

Printre cei doi români se află Peter Petrina, cetățean american de origine română, nepotul unuia dintre conducătorii de vază ai PNȚCD, Liviu Petrina, el însuși fost diplomat și membru în Consiliul Provizoriu de Uniune Națională (CPUN) în 1990. Peter Petrina a fost unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai lui Donald Trump, înainte ca acesta să devină președinte. El a fost unul dintre specialiștii în recrutarea forței de muncă, din New York, care a lucrat pentru companiile preşedintelui american. Peter Petrina are un birou şi în România, prin intermediul căruia a plasat forţă de muncă şi în multe alte ţări europene. Contactat de “România liberă“, Peter Petrina a refuzat să infirme sau să confirme informația cu privire la eventuala sa numire pe postul de ambasador al SUA la București.

Un alt nume de pe lista scurtă este cel al lui Jenny Paulson, fostă Zaharia, mai puţin cunoscută în lumea mondenă, deşi este căsătorită cu un miliardar american pe nume John Paulson, proprietar al gigantului Paulson&Co. Președintele SUA, Donald Trump, are legături vechi de prietenie cu familia Paulson, Jenny fiind cea care l-ar fi convins să candideze în alegerile din 8 noiembrie 2016. Este una dintre cele mai bune prietene ale Primei Doamne, Melania Trump.

O Cenușăreasă româncă a întâlnit un prinț american

Jenny Paulson, fostă Zaharia, a plecat în SUA la începutul anilor ʹ90, urmându-şi fratele, George Zaharia, fost atlet în lotul național al României. Acesta a fugit  înainte de 1989 în țară, părăsind delegația ţării noastre, după o competiție internațională desfăşurată la Atena, în Grecia.  La întoarcerea în țară, întreaga delegație română a fost anchetată de  Securitate câteva luni la rând, cu scopul de a depista dacă George Zaharia a avut complici, sau dacă cineva din delegație știa de intențiile acestuia.

A ajuns în SUA folosind un pașaport cumpărat de pe “piața neagră“, de la un cetățean belgian de origine greacă. În America s-a angajat șofer de taxi în New York.

Sora sa, Jenny, l-a urmat peste ocean, deşi era studentă în România. L-a întâlnit pe John Paulson, un miliardar care obişnuieşte să se deplasează cu mijloacele de transport în comun, în metroul din New York. Între ei s-a înfiripat repede o idilă, miliardarul fiind plăcut impresionat de faptul că Jenny nu l-a întrebat mult timp unde lucrează și cât câștigă. A angajat-o la una dintre firmele sale, fără ca ea să știe, la început, că el este proprietarul. Avea să fie cucerit ulterior și de talentele viitoarei sale soții în domeniul culinar.

După vreo 100 de întâlniri, a invitat-o  în reședința sa luxoasă din New York, iar Jenny i-a spus: “Nu trebuia să dai salariul tău pe un an ca să închiriezi un asemenea imobil!“. A cerut-o pe loc în căsătorie și i-a spus că imobilul este proprietatea sa. Jenny i-ar fi replicat că ar trebui să ia o pilulă ca să-i treacă “rătăcirile“, după cum relevă un tabloid american.

John Paulson deține compania Paulson&Co, averea sa ajungând la un nivel de excepție mai ales după 2007, an ce a marcat falimentul băncii „Lehman Brothers“ și începutul crizei financiare mondiale. Paulson a pariat împotriva pieței și a anticipat recesiunea, compania sa câștigând astfel 15 miliarde de dolari, din care lui i-au revenit 3,7 miliarde. O altă lovitură financiară a lui John Paulson a avut loc în 2010, când a investit pe piaţa subprime și în obligațiuni guvernamentale, mutări care i-au băgat în cont alte 5 miliarde de dolari. Cu toate că are o avere care se ridică la peste 10 miliarde de dolari, Paulson preferă în continuare să călătorească cu metroul, autobuzul sau cu trenul. El consideră că, dacă și-ar angaja un șofer și ar merge cu limuzina proprie, nu ar face decât să piardă timp și bani.

romanialibera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

O gălăţeancă, la un pas să devină miliardară, după divorţul de soţul ei, un celebru investitor pe Wall Street

Jenny Paulson, o româncă originară din Galaţi, poate deveni miliardară. Asta după ce John Paulson, un mare investitor de pe Wall Street, care a câştigat 20 miliarde de dolari, a anunţat că divorţează de cea care i-a fost parteneră 20 de ani.

Născută în Galaţi, Jenny Zaharia a emigrat in America la inceputul anilor '90, urmându-l pe fratele său, atlet de performanţă. În SUA, Jeni a devenit secretara omului de afaceri John Paulson, cu care s-a casătorit în anul 2000. Împreună au două fete, Giselle şi Danielle. Românca are acum 50 de ani.

Potrivit wikipedia, bunicii materni ai lui John Paulson au fost evrei emigranţi din România şi Lituania. A fost numit ”unul dintre cele mai proeminente nume din lumea finanţelor mondiale”, fiind considerat totodată unul dintre oamenii care au acumulat cea mai mare avere din istoria burselor de pe Wall Street.  

John Paulson a fost şi unul dintre cei mai importanţi finanţatori ai campaniei electorale a fostului preşedinte al SUA, Donald Trump. De altfel, este prieten de familie cu Trump.

John Paulson a câştigat aproximativ 20 de miliarde de dolari în momentul în care s-au prăbuşit creditele ipotecare subprime şi au provocat cea mai gravă criză financiară de la Marea Depresiune a anilor 1930.

În urmă cu doi ani, John Paulson şi-a transformat fondul de hedging într-o afacere de familie, după ce activele au scăzut de la 38 de miliarde de dolari în 2011 la 9 miliarde de dolari în 2019, potrivit Ziarul Finaciar.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Românca înşelată şi umilită, partaj la sânge cu miliardarul John Paulson. Averea fabuloasă de care trage Jenny din Galaţi

Soţia de 50 de ani a miliardarului american John Paulson nu vrea să renunţe nici în ruptul capului la casa de 110 milioane de dolari din Palm Beach, care are 9 dormitoare şi 10 băi. Divorţul dintre cei doi devine o afacere urâtă.

După ce a soţul ei a şocat-o şi a umilit-o în luna septembrie când a depus actele de divorţ şi a decis să se cupleze cu nutriţionista Alina de Almeida, 33 de ani, românca originară din Galaţi nu este dispusă să cedeze în faţa afaceristului de 65 de ani care are în conturi o avere de peste patru miliarde de dolari.

Conform NY Post, avocaţii celor doi negociază intens pentru a face pace între cei doi soţi, care nu au semnat un contract prenupţial. La masa tratativelor sunt disputate bijuteriile de 20 de milioane de dolari, ale lui Jenny Zaharia, un tabloul de Van Gogh, de 45 de milioane $, un tablou de Monet, de 30 de milioane $ şi mai multe opere de artă semnate de Cezanne, Degas şi Turner.

adevarul.ro

Cei doi nu au semnat un contract prenupţial şi românca originară din Galaţi, care a născut două fiice, pe Giselle şi Danielle, speră să câştige în instanţă jumătate din averea de 4,6 miliarde de dolari a soţului ei. Deşi ştia că este înşelată cu diferite tinerele şi de 15 ani trăia practic despărţită de soţul ei, românca nu se aştepta ca acesta să divorţeze. Conform publicaţiei NY Post, Paulson s-a cuplat cu de Almeida în această vară şi a fost văzut cu ea la vila familiei din Hamptons şi apoi în apartamentul de lux din Olympic Tower, Manhattan. Jenny a fost secretara omului de afaceri, care s-a îmbogăţit în timpul crizei financiare din 2008, exploatând căderea pieţei imobiliare. Cei doi nu au semnat un contract prenupţial, trăiesc separat de 15 ani şi au două fiice împreună. Actele de divorţ au fost depuse luni la un tribunal din Suffolk County, statul New York. Conform NY Post, Paulson are în conturi 4,7 miliarde de dolari şi deţine un conac în New York, cumpărat în 2004 cu 14,7 milioane $, o proprietate în Southampton, de 41 milioane $, şi o casă în Aspen, achiziţionată în 2010 cu 24,5 milioane $. Cireașa de pe tort e casa de 110 milioane de dolari din Palm Beach, care are 9 dormitoare și 10 băi.

click.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Gălățeanca Jenica, divorț de un miliard de dolari

Jenny Paulson (51 de ani), cum este cunoscută în lumea mondenă de peste Ocean (Jenica Zaharia), a plecat din Galați în urmă cu mai bine de trei decenii, când nici nu împlinise 20 de ani. Ajutată de fratele ei, George Zaharia, atlet de performanță care fugise, la rândul lui, în America de la o competiție sportivă din Occident, Jenny a avut o ascensiune rapidă, care a început odată cu angajarea, ca secretară, într-una dintre companiile celui ce avea să ajungă unul dintre cei mai mari magnați de pe Wall Street, John Paulson.

"Gura de aer proaspăt", cum a numit-o, pe Jenny, soțul ei, John Paulson (65 de ani), avea să dureze, oficial, 22 de ani, deși se vehiculează că cei doi nu mai conviețuiau de peste 15 ani, în ciuda faptului că au împreună două fiice, de 19 și, respectiv, 17 ani. Escapadele amoroase ale miliardarului nu i-ar fi fost străine lui Jenny, care a fost pusă în fața faptului împlinit în toamna anului trecut, când Paulson a intentat divorțul, la scurt timp după ce se afişase în spațiul public cu Alina de Almeida, o nutriționistă în vârstă de 33 de ani. Replica gălățencei pe care Paulson o curtase intens pentru a-i deveni soție și cu care nu încheiase un contract prenupțial, punându-i astfel averea la picioare, nu a întârziat să apară, în ciuda faptului că magnatul și-ar fi luat ceva măsuri să-și ascundă banii câștigați în cele două decenii de mariaj. Cel puțin asta susțin avocații Jenicăi, care au depus la tribunal documente prin care solicită un miliard de dolari din banii afaceristului, a cărui avere a "explodat" odată cu criza din 2008.

John Paulson are o avere netă de 4,8 miliarde de dolari, sumă obţinută în mare parte datorită pariului pe care l-a plasat împotriva pieţei imobiliare din Statele Unite, înaintea crizei financiare din 2008. Alături de mai mulţi investitori, John Paulson a câştigat aproximativ 20 miliarde de dolari în momentul în care s-au prăbuşit creditele ipotecare subprime şi au provocat cea mai gravă criză financiară de la Marea Depresiune a anilor 1930. Conform NY Post, la masa tratativelor în procesul de divorț sunt disputate bijuteriile de 20 milioane de dolari ale Jenicăi, un tabloul de Van Gogh, cotat la 45 milioane de dolari, un tablou de Monet, de 30 milioane de dolari, și mai multe opere de artă semnate de Cezanne, Degas și Turner. Aceeași publicație mai notează că Paulson a dobândit, în timpul căsătoriei cu românca, un conac în New York, cumpărat în 2004 cu 14,7 milioane de dolari, o proprietate în Southampton, de 41 milioane de dolari, şi o casă în Aspen, achiziţionată în 2010 cu 24,5 milioane de dolari. Cireașa de pe tort e casa de 110 milioane de dolari din Palm Beach, care are nouă dormitoare și zece băi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.