Jump to content

Premiile Uniunii Artiștilor Plastici Galați


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Premiile Uniunii Artiștilor Plastici Galați

Sala de spectacole a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din Galaţi a fost, marţi seară, plină la refuz de iubitorii de artă din Galaţi care au asistat la prima ediţie a Galei Premiilor UAP.

Potrivit directorului UAP Galaţi, David Sava, “Evenimentul este în primul rând un omagiu adus plasticienilor noştri gălăţeni şi scopul acestei gale este de a reabilita condiţia de plastician şi de a ne recăpăta identitatea, aura, strălucirea de altădată. Am simţit că este nevoie de aşa ceva, pentru că artiştii plastici nu au fost niciodată sprijiniţi, nici de bugetul statului nici de comunitatea locală, iar plasticienii lucrează extraordinar de bine, de aceea cred că a venit timpul să le facem simţită prezenţa”.

Din partea UAP România a fost prezent la eveniment Constantin Caratănase, membru în consiliul de conducere, care a prezentat mesajul preşedintelui UAPR, Petre Lucaci.

Rând pe rând, pe scenă au urcat artiştii premiaţi de UAP. Festivitatea a început cu acordarea premiilor de Excelenţă pentru întreaga activitate, moment de mare emoţie atât pentru cei premiaţi, cât şi pentru sală, gălăţenii aplaudându-i minute în şir pe: Marcel Bejan,  Nicolae Cărbunaru, Gheorghe Coron, Eugen Holban, Ion Murariu Neamţ, Vasile Neagu şi Gheorghe Terescenco. Categoria a II-a - Premii de Excelenţă pentru susţinerea fenomenului artistic - a constat în acordarea de distincţii unor personalităţi importante gălăţene, colecţionari, membri onorifici şi susţinători ai Filialei Galaţi a UAP, oameni cu suflet mare, care au avut o contribuţie importantă în dezvoltarea şi creşterea prestigiului Filialei Galaţi în anul 2016. Au primit premii de excelenţă: Vasile Joantă - manager general al Martens S.A. Galaţi, Gavrilă Tuchiluş - manager general Agrimat SA Galaţi, Nelu Mocanu - manager general al SF TEX Mercedes Benz, doctor Paul Ichim, avocat Violeta Oană, Virgil Onofrei - manager general al Spark SA Galaţi şi Marius Necula - preşedintele Camerei Naţionale de Comerţ şi Industrie România-Norvegia. La final, dar nu în cele din urmă, au fost acordate premii artiştilor plastici, distincţiile fiind decernate pe secţiuni: Pictură - Gheorghe Andreescu şi Gheorghe Miron; Sculptură: Denis Brânzei şi Valentin Popa; Arte decorative: Ioana David; Grafică: Jana Andreescu.

„Pentru aceste premii s-a procedat la vot secret, fiecare membru UAP a putut vota şi, după cum vedeţi, am avut secţiuni la care am avut doi câştigători, la egalitate”, a mai spus preşedintele UAP, David Sava.

Evenimentul nu s-a încheiat fără acordarea de premii de excelenţă primarului, viceprimarilor şi city-managerului.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.