dcp100168 Posted December 21, 2016 Posted December 21, 2016 Atleta Maria Magdalena Luca, suspendată patru ani pentru dopaj Atleta Maria Magdalena Luca a fost suspendată patru ani de către ANAD după ce a fost testată pozitiv la finalul Campionatului Naţional de maraton, care s-a disputat în cadrul Maratonului Bucureşti, iar un alt sportiv, Sorin Mîneran, medaliat cu aur la acea competiţie, aşteaptă decizia forului naţional antidoping. Atleta Maria Magdalena Luca (legitimată la CSU Galaţi) a încheiat, în octombrie, cu medalie de bronz la CN de maraton, concurs inclus în Maratonul Bucureşti. Sportiva a urcat pe podium cu timpul de 3:06.56 ore, iar în clasamentul general al maratonului a fost pe locul 8. La masculin, Sorin Mîneran (CSU Arad) a încheiat cursa cu timpul de 2:30.22 ore, fiind primul în clasamentul CN maraton şi al 5-lea în cadrul Maratonului Bucureşti. La finalul curselor, Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a prelevat probe, iar în cazul celor doi sportivi acestea au fost pozitive. ”Am primit informarea oficială pentru Maria Magdalena Luca, e vorba de o suspendare pe patru ani de la ANAD. Ea mai poate face apel şi vom vedea ce va urma. În ce-l priveşte pe Sorin Mîneran, care a fost audiat de ANAD, decizia a fost amânată. Nu am primit nimic, doar ştim că s-a amânat, poate au cerut proba B, nu am cunoştinţă. Probele s-au luat atunci, imediat, iar noi am fost informaţi după vreo lună despre asta, nu am înţeles de ce aşa târziu. Nu ştiu când va fi programată şedinţa în cazul Mîneran, probabil în ianuarie, dar repet, nu avem informare oficială în cazul lui. Sper să se încheie anul ăsta, au fost deja destule astfel de situaţii”, a declarat, pentru News.ro, secretarul general al FR Atletism, Ion Buligă. Preşedintele ANAD, Graziela Vâjială, nu a putut fi contactată pentru a comenta situaţia celor doi atleţi. Maratonul Bucureşti a avut loc în 9 octombrie, iar primii cinci clasaţi au fost premiaţi financiar. dolce-sport.ro
Recommended Posts