Jump to content

27 de gălăţeni, inculpaţi pentru trafic de droguri


dcp100168

Recommended Posts

27 de gălăţeni, inculpaţi pentru trafic de droguri

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Galaţi au finalizat ancheta într-un dosar de trafic de droguri şi au trimis în judecată 27 de persoane.

Dintre cei trimişi în judecată, 22 sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de procurare şi deţinere de droguri de risc pentru consum propriu. Ceilalţi inculpaţi, Dumitru Mîţăblîndă, Cornel Aron, Adrian Mădălin Pantilimon, Andrei Paul Pricop şi Viorel Marius Nazare, sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

Procurorii DIICOT atrag atenţia că narcomania în rândul tinerilor a crescut, motiv pentru care traficanţii îşi găsesc întotdeauna noi cercuri de consumatori. Acest lucru a fost observat şi de Cornel Aron, care şi-a dat seama că poate obţine profit din vânzarea drogurilor. Astfel, bărbatul a început o afacere ilegală, despre care au ajuns informaţii şi la anchetatori.

Idee ilegală de afacere

În luna aprilie 2016, procurorii au început o investigaţie în acest caz şi au stabilit că inculpatul Cornel Aron distribuie, pe raza judeţului Galaţi, marijuana, drog pe care îl procura de la Dumitru Mîţăblîndă, cetăţean din Republica Moldova.

Cunoscând riscurile unei astfel de afaceri, Cornel Aron a atras mai mulţi tineri cărora le vindea droguri, aceştia la rândul lor revânzând o parte din marfă altor persoane. „La un moment dat, pentru a minimiza riscurile depistării şi în scopul maximizării profiturilor, spre finalul activităţii sale infracţionale ce face obiectul prezentei cauze, inculpatul Aron Cornel şi-a redus în mod semnificativ activităţile de distribuire directă a drogurilor către consumatorii acestor substanţe, preferând să o facă în mod indirect, prin intermediul inculpaţilor Pantilimon Adrian Mădălin şi Pricop Paul Andrei, care achiziţionau în mod repetat cantităţi importante de marijuana de la inculpatul Aron Cornel, atât pentru consum propriu, cât mai ales în scopul revânzării către diverşi consumatori, în special cunoscuţi de-ai lor din zona centrală a municipiului Galaţi”, se arată în rechizitoriul procurorilor DIICOT.

Mai mult, tot pentru a risca mai puţin, Cornel Aron şi-a implicat în afacere un vecin, Marius Viorel Nazare, la care erau depozitate drogurile destinate comercializării.

Măsuri asiguratorii

În urma investigaţiilor, procurorii  au stabilit că inculpatul Cornel Aron a vândut peste 330 de grame de marijuana, la un preţ de 60-70 de lei gramul, obţinând astfel un venit de peste 19.800 de lei. Astfel, în urma unei percheziţii domiciliare, anchetatorii au pus sub sechestru suma de 2.090 de lei, bani pe care i-au găsit acasă la Aron. Anchetatorii au mai stabilit şi faptul că drogurile comercializate de Cornel Aron au fost cumpărate de la Dumitru Mîţăblîndă, contra sumei de 40 de lei gramul.

Dumitru Mîţăblîndă a fost reţinut de procurorii DIICOT şi prezentat instanţei de judecată, unde s-a emis mandat de arestare preventivă pe numele lui. Aceeaşi decizie s-a luat şi pentru Cornel Aron, cei doi fiind trimişi în judecată în stare de arest preventiv, măsură prelungită şi după ce dosarul a ajuns la Tribunalul Galaţi.

Judecătorii au decis prelungire măsurii controlului judiciar faţă de inculpaţii Adrian Mădălin Pantilimon, Paul Andrei Pricop şi Marius Viorel Nazare, pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 15 decembrie 2016.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Un traficant de droguri a fost plasat în arest la domiciliu după ce a încălcat condiţiile impuse de judecători

Un gălăţean, membru al unei grupări infracţionale specializate în trafic cu marijuana, a fost arestat la domiciliu după ce a încălcat inexplicabil condiţiile controlului judiciar sub care se afla, deşi iniţial fusese condamnat la o pedeapsă cu suspendare.

Pe 20 iunie, Curtea de Apel Galaţi a înlocuit controlul judiciar cu arestul la domiciliu în cazul lui Nazare Marius Viorel, pus sub inculpare pentru trafic de droguri.

Acesta făcea parte dintre reţea infracţională care se ocupa cu traficul de marijuana. Schema după care operau traficanţii de droguri era simplă. Aron Cornel cumpăra marijuana de la Mîţablândă Dumitru, cetăţean din Republica Moldova, pe care o vindea apoi în judeţul Galaţi. Pentru că a realizat la un moment dat că unul dintre consumatori îl va da de gol, Aron Cornel a decis să distribuie drogul la mai mulţi tineri, care, la rândul lor, îl revindeau. Marijuana era vândută la un preţ de 60-70 de lei pentru un un gram.

Pe 28 martie 2017, Tribunalului Galaţi a pronunţat un prim verdict în dosarul în care au fost puse sub inculpare 17 persoane pentru trafic de droguri şi deţinere şi consum de droguri. Capii grupării, Mîţablândă Dumitru şi Aron Cornel, au primit câte trei ani de închisoare, dar cu suspendarea sub supraveghere a executării. Imediat după pronunţarea sentinţei, cei doi au fost puşi în libertate, fiind obligaţi şi să presteze câte 80 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii la o şcoală din Galaţi sau la primărie. Scenariul s-a repetat cu alţi doi traficanţi, Pantilimon Adrian Mădălin şi Pricop Paul Andrei, care au primit câte doi ani şi două luni de închisoare, în timp ce Nazare Marius Viorel, cel la care era depozitată marijuana, a fost condamnat la doi ani de închisoare, tot cu suspendarea sub supraveghere a executării. Ei au fost obligaţi la câte 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunitătăţii. Celelalte persoane puse sub inculpare pentru deţinere şi consum propriu de droguri au primit câte o amendă penală de 2.000 de lei. Singura parte bună este că banii proveniţi din vânzarea drogurilor au fost confiscaţi în folosul statului, fiind vorba de peste 36.000 de lei.

Curtea de Apel Galaţi urmează să pronunţe verdictul definitiv în acest dosar.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.