Jump to content

Iarna 2017 în judeţul Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Cod portocaliu de ninsoare şi viscol în judeţul Galaţi

Potrivit Agenţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în intervalul 5 ianuarie, ora 22.00 - 6 ianuarie, ora 20.00, sunt aşteptate ninsori însemnate cantitativ şi local viscolite. Aria ninsorilor se va extinde treptat dinspre Lunca Dunării şi va cuprinde sudul, centrul şi estul ţării. În Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură, ninsorile vor fi, local, însemnate cantitativ şi se va depune un strat consistent de zăpadă.

Va fi viscol în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei şi în jumătatea sudică a Moldovei, unde vântul va avea intensificări cu viteze de 50-70 km/h. În Carpaţii de Curbură şi zona înaltă din Carpaţii Meridionali, rafalele vor depăşi 80-90 km/h, iar zăpada va fi spulberată şi troienită. La începutul intervalului, pe Litoral vor fi precipitaţii mixte şi se va depune polei.

ANM a anunţat Cod portocaliu, în a doua parte a nopţii de joi spre vineri şi în cursul zilei de vineri, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Galaţi, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa, Tulcea, Ilfov şi Vrancea. Temporar, viscolul va fi puternic, iar rafalele de vânt vor atinge 70-85 km/h, reducând vizibilitatea sub 50 de metri şi troienind local zăpada.

Începând de vineri, 6 ianuarie, şi până la începutul săptămânii viitoare, în cea mai mare parte a ţării vremea va fi geroasă atât noaptea, cât şi ziua, iar temperaturile minime se vor situa frecvent între -25 şi -15 grade Celsius.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Primăria Galaţi se declară pregătită pentru zăpadă

Conform avertizărilor meteorologice, începând de joi seară, de la ora 22.00, până vineri seară la ora 20.00, în regiunea noastră intră în vigoare un cod portocaliu de vreme rea. Echipele compartimentelor abilitate din cadrul Primăriei Galaţi au anunţat însă că sunt pregătite să intervină în caz de necesitate.

Galaţiul, împărţit în 6 zone

La nivelul municipiului Galaţi, pe toate variantele de acţiune, polei, ninsoare cu strat mai mic de 7 cm şi ninsoare cu strat mai mare de 7 cm, se va acţiona pe zone delimitate, astfel:
- Zona de deszăpezire nr. 1 cuprinde cartierele Micro 19, Micro 20, Micro 21, Barbosi, Zona Cătuşa 1, Dimitrie Cantemir.
- Zona de deszăpezire nr. 2 cuprinde cartierele Micro 18, Micro 17, Micro 16, Siderurgistilor Vest, Zona Catusa 2 şi 3 şi Ţiglina 2.
- Zona de deszăpezire nr. 3 cuprinde cartierele Aurel Vlaicu 1, Aurel Vlaicu 2, Micro 40, Micro 38, Micro 39 A, Micro 39 B, Micro 39 C, Micro 13, Micro 14 şi  Fileşti.
- Zona de deszăpezire nr. 4 cuprinde cartierele Ţiglina 1, Mazepa 1, Mazepa 2, Faleza Inferioara, Zona Piaţa Centrală şi aliniamentele stradale situate între bulevardul G. Cosbuc, Al. Macelaru şi strada Traian.
- Zona de deszăpezire nr. 5 cuprinde cartierele Centru, Valea Oraşului, Port şi se defineşte între străzile Traian, Tunelului, Macului, Calea Prutului, Marinei, Moruzzi, Portului si bulevardul Marii Uniri din strada Navelor până în strada Prelungirea Traian.
- Zona de deszăpezire nr. 6 cuprinde cartierele Traian Nord, Arcaşilor, Ştefan Cel Mare, având ca limite străzile Ştefan cel Mare, Arcaşilor, Traian şi Tunelului.

Intervenţie în funcţie de necesitate

În funcţie de gradul de acoperire cu polei a carosabilului se acţionează în Varianta I, cu 14 autosărăriţe corespunzătoare zonelor de acţiune, pentru împrăştiere de sare pe pante, pe străzile principale şi în cartiere.
La această acţiune participă utilaje ale Serviciului Public Ecosal Galaţi - 7 autăsărăriţe şi SC Tancrad SA – 7 autosărăriţe.
În cazul Variantei II de acţiune – ninsoare cu strat mai mic de 7 cm - se va acţiona pe zonele delimitate cu 37 de utilaje: 12 tractoare cu lamă şi perie aparţinând SP Ecosal Galaţi; 10 buldoexcavatoare aparţinând SC Obercons; 7 autosărăriţe aparţinând SP Ecosal Galaţi; 7 autosărăriţe aparţinând SC Tancrad SA; 1 autosărăriţă cu lamă aparţinând SC Tancrad SA.
În cazul Variantei III de acţiune – ninsoare cu strat mai mare de 7 cm - se va acţiona pe zonele delimitate cu 172 utilaje: autoîncărcătoare frontale – 51; buldoexcavatoare – 70; autogredere – 5; tractoare cu lamă şi perie – 12; autobasculante – 20; autosărăriţe cu lamă – 7; autosărăriţe – 7. În această variantă vor acţiona utilaje aparţinând: SP Ecosal Galaţi, SC Veneta Coperture SRL, Asocierea Vega – Lemacons, SC Gendav SRL, SC Tancrad SA, SC Citadina (autobasculante).
Pentru deszăpezirea trotuarelor se va acţiona cu 5 utilaje tip bobcat aparţinând SP Ecosal Galaţi şi SC Decovil.
Pe durata zilei, Serviciul Public Ecosal Galaţi va acţiona pentru deszăpezirea manuală şi cu utilajele din dotare, în mod prioritar intervenind pentru deszăpezirea punctelor gospodăreşti, deszăpezirea staţiilor de autobuz şi a trecerilor de pietoni şi intersecţiilor, apoi a trotuarelor, iar S.C. Apă Canal S.A. va acţiona pentru deszăpezirea gurilor de scurgere. Pentru toate variantele există combustibil în cantităţi suficiente, anunţă Primăria Galaţi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Autorităţile judeţene, pregătite de lupta cu viscolul

Potrivit autorităţlor, judeţul Galaţi este pregătit să facă faţă viscolului şi gerului anunţate pentru următoarea perioadă de timp. Astfel, pentru deszăpezirea celor 286 de km de drumuri naţionale, secţia Drumuri Naţionale de la Galaţi are 13 utilaje proprii (din care 5 autofreze, plus încă una, detaşată în perioada codurilor meteo de la Drumuri Naţionale Botoşani) şi 38 închiriate. Drumuri Naţionale Galaţi a încheiat, la finele lunii noiembrie, contract de deszăpezire cu SC Transcarpat Oneşti, care deja a adus la secţia DN din Galaţi 23 de utilaje - cu lamă şi sărăriţe, la care se adaugă alte opt utilaje cu lamă care vor acţiona în perioada codului portocaliu. Contractul cu Transcarpat Oneşti a fost încheiat pe o perioadă de patru ani.

"Avem în derulare contractul de deszăpezire cu asocierea de firme Lemacons şi Vega, avem utilaje pregătite şi avem 700 de tone de material antiderapant pregătit, este vorba de mixtură de sare cu nisip. Mai avem alte 1.000 de tone de material antiderapant nepregătit, nisip şi sare, pe care le vom amesteca şi le vom folosi la nevoie. Aşa cum am anunţat la Prefectură, la începutul lunii trecute, CJ a achiziţionat încă 15 km de parazăpezi din plasă de plastic, dispozitive care au fost distribuite primăriilor, care le-au şi montat", a declarat vicepreşedintele CJ Galaţi, Gigel Istudor. În total, în judeţul Galaţi, există 790 de km de drumuri judeţene care trebuie deszăpezite de CJ Galaţi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Viscolul face ravagii la Galați. Drumuri închise și sute de case fără energie electrică

Nu mai puțin de două drumuri naționale (DN 24D km 9 - km 84, DN24 limita județului Vaslui - intersecție cu DN26) și patru drumuri județene (DJ251 Galați - Slobozia Conachi, DJ253 Cudalbi - Viile, DJ255 Slobozia Conachi - intersecție DN25, DJ242A Cavadinești - Berești - Rădești) sunt închise, la acest moment, din cauza viscolului puternic, au anunțat reprezentanții Prefecturii. Purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului, Petrica Pațilea, a precizat că pe alte șase segmente de drumuri naționale s-a restricționat accesul autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone: DN25, DN25A, DN26, DN26A, DN2B, DN22B.

Pe DJ242, la ieșirea din Tg. Bujor spre Băleni, un autoturism din Republica Moldova cu patru persoane a derapat. Autoturismul avariat a fost scos din șanț, iar persoanele au fost transportate la Primăria Tg. Bujor.

Viscolul a afectat și zeci de posturi de transformare ale Electrica. Circa 250 de locuințe din comuna Ivești nu au energie electrică, fiind afectate 24 din cele 50 de posturi de transformare. Echipele Electrica lucrează la remedierea avariei, dar intervenția este îngreunată de viscol, spun reprezentanții Prefecturii.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Drumuri închise şi sute de case fără energie electrică

Conform informaţiilor furnizate de Comandamentul Judeţean pentru Situaţii de Urgeţă, la ora 12,00, în cinci localităţi alimentarea cu energie electrică este întreruptă parţial: Iveşti (250 de abonaţi), Șiviţa (900 de abonaţi), Tătarca (400 de abonaţi), Ijdileni (300 de abonaţi), Sat Costi (300 de abonaţi).

Sunt închise în acest moment următoarele segmente de drumuri naţionale:

DN24 - de la km 9 până la la km 84 intersecţie Vînători;

DN24D - limită judeţ Bălăbăneşti- intersecţia cu DN  (km 9-84);

DN 25 Şendreni - Hanu Conachi (km 31-68).

Pe alte şase segmente de drumuri naţionale s-a restricţionat accesul autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone astfel:

DN25  Tecuci - Hanu Conachi (km 3 – 68);

DN25A Hanu Conachi - limită judeţ Vrancea;

DN26 Galaţi - limită judeţ Vaslui (km 3 - 81);

DN26A Oancea - Vamă Oancea;

DN2B Şendreni - Galaţi (km 125 -129) şi Galaţi - Giugiuleşti (km 141-149);

DN22B Galaţi - limită judeţ Brăila (km 11 - 14).

Șapte drumuri judeţene sunt acum închise:

DJ251 Galaţi - Slobozia Conachi;

DJ253 Cudalbi - Băleni;

DJ261A Scînteieşti - Frumuşiţa;

DJ242A Rădeşti - Bereşti - Cavadineşti;

DJ242E Băneasa - Oancea;

DJ242D Băneasa - Suceveni;

DJ242 Tîrgu Bujor - Vîrlezi.

La Primăria Cudalbi se află 11 cetăţeni austrieci, surprinşi de viscol în trafic, şi se acţionează acum pentru a se ajunge la un pacient de 76 de ani aflat în stare comatoasă, în localitatea Nicopole, comuna Drăguşeni, cu o ambulanţă şi o şenilată în vederea transportării la spital.

Se intervine punctual pentru deblocarea unor autoturisme blocate în trafic, şase persoane aflându-se acum pe DN 251 Galaţi – Pechea.

Din cauza viscolului puternic şi a vizibilităţii sub 10m, DN25 a fost închis pe segmentul Şendreni-Hanu Conachi pentru toate categoriile de autovehicule.

Autorităţile din Brăila anunţa că s-au închis cele două drumuri naţionale care fac legătura cu Galaţiul. Nu se circulă nici pe Dig, nici pe Şendreni.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Circulaţi gratuit cu Transurb! Lăsaţi-vă maşinile acasă şi folosiţi transportul în comun!

Primăria Galaţi a anunţat că, astăzi, gălăţenii circulă gratuit cu mijloacele de transport în comun. „Utilajele şi echipele organizate la nivelul Primăriei Galaţi sunt pe stradă şi intervin în zonele unde este necesar încă de noaptea trecută. Până la această oră, peste 250 de tone de sare au fost împrăştiate pe carosabil şi 98 de utilaje adaptate circulă atât pe arterele principale, cât şi pe cele secundare. Vântul suflă cu putere, iar la rafale, precizează specialiştii, atinge şi 70 de km/h, acesta este motivul pentru care intervenţiile echipelor sunt mult îngreunate”, a precizat Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

S-au anulat manifestările de pe Faleză, prilejuite de Bobotează

Arhiepiscopia Dunării de Jos informează că, din pricina condiţiilor meteo nefavorabile,  manifestările de pe Faleza Dunării prilejuite de Bobotează se anulează. Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos slujeşte la Catedrala Arhiepiscopală, iar preoţii de mir slujesc în biserici.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Autogara Metropoli din Galaţi: Nimic nu pleacă, nimic nu vine

Nicio maşină nu pleacă şi nici nu vine astăzi din sau în Autogara Metropoli din Galaţi, până la ridicarea codului roşu, ne-a declarat directorul Gabriel Ionescu. „Absolut nimic nu pleacă. O singură maşină a pornit astăzi, de la Iaşi la Galaţi, şi este oprită undeva la Bârlad. Autogara nu e închisă, dar nici nu circulă vreo maşină. Probabil că după ridicarea codului vom începe iar să circulăm, după ce se vor curăţa şi drumurile. În condiţiile în care în toate judeţele din jur este instituit cod roşu şi drumurile sunt blocate, chiar să vrei să pleci şi nu ai unde. Problema nu e frigul, cât vântul foarte puternic şi zăpada afânată care s-a depus”, ne-a declarat Gabriel Ionescu, directorul Autogării Metropoli.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Întârzieri de peste 100 de minute la trenurile Galaţi - Bucureşti

Gălăţenii care vor să plece astăzi cu trenul spre Bucureşti trebuie să se înarmeze cu multă răbdare şi să fie pregătiţi pentru orice. Asta pentru că circulaţia trenurilor CFR Călători se desfăşoară în condiţii de iarnă şi situaţia se poate schimba de la o oră la alta.

Conform Alinei Predescu, purtător de cuvânt al CFR Călători, la ora 12,30, nicio garnitură InterRegio din şi spre Galaţi nu era anulată. Dar cele două garnituri care plecaseră spre Bucureşti în cursul dimineţii, IR 1574 şi IR 1572, aveau întârzieri de peste 100 de minute. Surse din cadrul CFR Călători Galaţi ne-au confirmat că şi trenul de 14,30 va pleca sigur spre Bucureşti Nord, dar nu se ştie cât va dura călătoria.

CFR Călători a informat că 50 de trenuri Regio au fost anulate astăzi, 6 ianuarie. Printre ele sunt şi trei care au legătură cu Galaţiul: R 7569 Mărăşeşti – Galaţi, R 7585 Mărăşeşti – Tecuci şi R 7371 Făurei – Galaţi.

Cu toate că pentru data de 6 ianuarie. s-a luat decizia anulării unor trenuri pe ruta Bucureşti – Constanţa şi retur, legătura feroviară este menţinută cu celelalte trenuri rămase în graficul de circulaţie.

„Comandamentul de iarnă CFR Călători instituit pe raza sucursalelor din sudul şi estul ţării şi echipele feroviare din unităţi (revizii, depouri etc.) sunt pregătite pentru intervenţie în vederea asigurării condiţiilor necesare desfăşurării în siguranţă a călătoriei cu trenul. De pe ruta Medgidia-Tulcea au fost retrase automotoarele şi introduse locomotive diesel cu vagoane şi pluguri întărite. De asemenea, ne-am organizat cu locomotive diesel şi în alte locaţii feroviare, în situaţia în care circulaţia cu automotoare va fi dificilă. Depozitele de combustibil sunt asigurate cu combustibilul necesar iar staţiile de preîncălzit vagoane funcţionează la parametri normali. Au fost pregătite locomotive diesel de rezervă, au fost suplimentate echipele de intervenţie, iar garniturile de tren sunt verificate înainte de plecarea în cursă. În situaţia apariţiei unor defecţiuni la instalaţia electrică/de încălzire, pe fondul temperaturilor foarte scăzute, personalul de tren va redistribui călătorii, în măsura posibilităţilor, în alte vagoane. CFR Călători şi CFR Infrastructură colaborează operativ şi centralizat astfel încât personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs si cel din gări să poată lua împreună cele mai potrivite măsuri pentru prevenirea situaţiilor neplăcute pentru pasageri. Personalul feroviar este la dispoziţia pasagerilor oferindu-le asistenţă în gări şi la bordul trenurilor”, precizează CFR Călători într-un comunicat.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Cartierul Arcaşilor şi cinci localităţi din Galaţi, fără curent sau alimentate parţial

Vineri, la ora 12,00, cartierul Arcaşilor din Galaţi era nealimentat cu energie electrică, iar alte cinci localităţi erau alimentate parţial: Sat Costi, Şiviţa, Tătarca, Ijdileni şi Frumuşiţa, informează un comunicat remis de SDEE Muntenia Nord. Cea mai gravă situaţie din punct de vedere se înregistrase în comuna Iveşti, comună care, la ora 8,00, rămăsese în totalitate fără curent electric. Pe lista comunicată de Comandamentul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă apăreau, la ora 12,00, şi 250 de abonaţi din Iveşti care încă nu aveau curent. Sucursala Galaţi avea cinci echipe pe teren, care acţionau pentru remedierea defecţiunilor.

Cea mai gravă situaţie de pe raza de acoperire a SDEE Muntenia Nord s-a înregistrat în judeţul Brăila, unde 50 de localităţi erau fără curent, la ora 12,00. Printre acestea se numără Salcia  Tudor,  Cuza  Vodă,  Mihail Kogălniceanu, Olăneasa, Corbu Vechi, Căldăruşa, Ţepes Voda, Movila Miresii, Gemenele. 39 de echipe ale SDEE Muntenia Nord – sucursala Brăila şi AISE Brăila sunt pe teren la această oră, informează comunicatul.

În judeţul Buzău, la ora 12,00, patru comune erau alimentate parţial cu energie electrică: Padina, Râmnicelu, Puieşti, Merei. 15 echipe Electrica lucrează la remedierea avariilor.

„Intervenţiile  echipelor  SDEE  Muntenia  Nord  vor  continua  până  la alimentarea integrală a zonelor afectate. Menţionam că activitatea echipelor de intervenţie este mult îngreunată din  cauza drumurilor  inaccesibile (cod roşu pentru judeţele din zona de sud-est a ţării)”, se mai afirmă în comunicatul SDEE Muntenia Nord.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

UPDATE Din cauza ninsorii si viscolului puternic, sunt închise în acest moment două drumuri naţionale:

 

- DN24D - limită judeţ (Bălăbăneşti) - intersecţia cu DN 26 (km 9-84);

- DN 25 Şendreni – Hanu Conachi (km 31-68).

Rămâne restricționat accesul autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone pe șase segmente de drumuri naționale astfel:

- DN25  Tecuci - Hanu Conachi (km 3 – 68);

- DN25A Hanu Conachi – limită judeţ Vrancea;

- DN26 Galaţi – limită judeţ Vaslui (km 3 - 81);

- DN26A Oancea – Vamă Oancea;

- DN2B Şendreni – Galaţi (km 125 -129) şi Galaţi – Giugiuleşti (km 141-149);

- DN22B Galaţi – limită judeţ Brăila (km 11 - 14).

Nouă drumuri județene sunt acum închise:

- DJ251 Galaţi - Slobozia Conachi;

- DJ253 Cudalbi –Băleni;

- DJ261A Scînteieşti – Frumuşiţa;

- DJ242A Rădeşti - Bereşti - Cavadineşti;

- DJ242E Băneasa – Oancea;

- DJ242D Băneasa – Suceveni;

- DJ242 Tîrgu Bujor – Vîrlezi;

- DJ252I Cosmești – Poiana – Buciumeni;

- DJ255 Rediu – Cuca.

UPDATE ora 13.35 - Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere informează participanţii la trafic că începând cu ora 13,30 a fost închisă circulația rutieră pe DN 24, Tişița (Vrancea) – Cosmeşti (Galaţi), km 0+000 – km 6+700. Decizia închiderii a fost luată din cauza viscolului şi a vizibilităţii foarte reduse.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Trei persoane fără adăpost, internate în Centrul de Urgenţă; alte 22 au refuzat internarea

În această perioadă a anului, din cauza temperaturilor scăzute şi a precipitaţiilor, poliţiştii locali îşi concentrează atenţia asupra persoanelor fără adăpost. De la primele atenţionări meteorologice de vreme rea, oamenii legii au internat la Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost trei persoane, alte 22 refuzând internarea. Acestea provin din municipiul şi judeţul Galaţi (Frumuşiţa, Vârlezi), Brăila, Piatra Neamţ, Tulcea (Măcin), Vaslui (Huşi). „Poliţiştii locali din teren depun toate eforturile pentru internarea persoanelor care nu au domiciliu, însă fără acordul lor acestea nu pot fi duse la centrele specializate. Facem apel şi la populaţie, să ne semnaleze toate cazurile persoanelor fără adăpost, având în vedere că multe se refugiază în scări de bloc sau în zone apropiate acestora.

Amenzi pentru cei care nu curăţă zăpada şi gheaţa din preajma locuinţelor sau din faţa spaţiilor comerciale

De asemenea, în această perioadă intervenim cu efective sporite de ordine publică şi siguranţă rutieră, pe toată raza municipiului Galaţi, în vederea fluidizării traficului rutier şi pentru o bună intervenţie a utilajelor de deszăpezire”, a precizat Petrică Hahui, director general Poliţia Locală Galaţi. Poliţiştii locali atrag atenţia şi asupra faptului că cetăţenii municipiului, persoane fizice şi juridice (asociaţii de proprietari, societăţi comerciale), după oprirea intemperiilor, trebuie să îndepărteze zăpada şi gheaţa (ţurţuri) de pe trotuare, acoperiş, din faţa imobilelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea. Persoanele care nu curăţă zăpada şi gheaţa din preajma locuinţelor, dintre blocuri sau din faţa spaţiilor comerciale pe care le administrează riscă următoarele sancţiuni: persoane fizice – 100-600 lei; persoane juridice – 500-3.000 lei - conform prevederilor HCL 79/2002 sau amenzi cuprinse între 100 şi 500 lei, atât pentru persoanele fizice cât şi pentru cele juridice, conform prevederilor HCL 307/2006.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Bătrână salvată cu şenilata

Intervenţie deosebit de dificilă pentru salvarea unei femei din satul Nicopole, comuna Drăguşeni, care era izolată din cauza viscolului. Femeii de 76 ani i s-a făcut rău, avea dureri precordiale şi hipotensiune arterială. O ambulanţă a plecat sprea ea dar, din păcate, după numai câteva sute de metri viscolul a oprit ambulanţa. Au intervenit utilajele de la Tg. Bujor şi ambulanţă a fost scoasă din nămeţi.

”Pacienta era cardiacă, avea dureri precordiale şi o tensiune scăzută. După prima încercare ambulanţa a luat altă rută tot spre acelaşi caz”, a declarat dr. Mihai Polinschi, directorul  Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi. Deşi ambulanţa a luat-o pe altă ruta, tot nu era sigur că vor ajunge. Starea femeii se agrava, era aproape în comă. O şenilată a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a plecat odată cu ambulanţa şi doar aşa s-a putut ajunge la femeie.

”Ne deplasăm în localitatea Drăguşeni, mai exact în localitatea Nicopole. Acolo este o femeie de 76 de ani, cardiacă, care prezintă agravări ale stării de sănătate... e drumul blocat şi trebuie transportată către ambulanţă şi apoi la spital “, a declarat sublocotenent Cătălin Sebe, ISU Galaţi.

După ore în şir de aşteptare, femeia a ajuns cu şenilata până în locul în care se aflau cadrele medicale ale ambulanţei şi pompierii. Femeia a ajuns în cele din urmă la Spitalul Tecuci.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Trecerea cu bacul peste Dunăre a fost închisă la Galaţi. Circulaţia se va relua după ce vremea se va îmbunătăţi

Cele două bacuri cu care se traversează, de regulă, Dunărea, de pe malul gălăţean pe cel tulcean nu circulă. Potrivit reprezentanţilor Navrom Bac Galaţi, decizia de suspendare temporară a curselor de bac se va menţine până la îmbunătăţirea condiţiilor meteo.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Situaţia drumurilor din judeţul Galaţi în această dimineaţă

Prefectura Galaţi anunţă că, sâmbătă, 7 ianuarie, la ora 8,00 erau încă închise, din cauza ninsorii şi viscolului puternic, două segmente de drumuri naționale: DN24D - limită judeţ (Bălăbăneşti) - intersecţia cu DN 26 (km 9-84) și DN 25 Şendreni – Hanu Conachi (km 31-68).

Accesul autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone rămâne restricționat pe șase segmente de drumuri naționale astfel: DN25  Tecuci - Hanu Conachi (km 3 – 68); DN25A Hanu Conachi – limită judeţ Vrancea; DN26 Galaţi – limită judeţ Vaslui (km 3 - 81); DN26A Oancea – Vamă Oancea; DN2B Şendreni – Galaţi (km 125 -129) şi Galaţi – Giugiuleşti (km 141-149) şi DN22B Galaţi – limită judeţ Brăila (km 11 - 14).

De semenea, 18 segmente de drumuri judeţene sunt închise circulaţiei:  

- DJ251 Galaţi - Slobozia Conachi;

- DJ253 Umbrărești- Cudalbi –Băleni;

- DJ261A Scînteieşti – Frumuşiţa;

- DJ242A Rădeşti - Bereşti - Cavadineşti;

- DJ242E Băneasa – Oancea;

- DJ242D Băneasa – Suceveni;

- DJ242 Tîrgu Bujor – Vîrlezi;

- DJ252I Cosmești – Poiana – Buciumeni;

- DJ255 Rediu – Cuca;

- DJ254 Griviţa–Iveşti–Costache Negri;

- DJ251B Corod – Cerţeşti-Cotoroaia;

- DJ240A:Cerţeşti – Cârlomăneşti;

- DJ252 Nicoreşti – Buciumeni;

- DJ251H Valea Mărului – Corod;

- DJ251C Valea Mărului – Smulţi;

- DJ251G Valea Mărului-Corni;

- DJ251A Matca – Corod-Drăguşeni;

- DJ243A Cerţeşti-Pochidia;

- DJ252H Tecuci- Furceni – Movileni.

Pe DJ252 Movileni-Barcea circulația este restricționată.

S-au înregistrat deranjamente individuale sau colective și sunt afectați de întreruperea alimentării cu energie electrică aproximativ 1.000 de abonați din localităţile: Scânteieşti, Fântânele, Aldeşti, Săseni, Prodăneşti, Puricani, Rugineni, Găneşti, Comăneşti, Cavadineşti, Huleşti, Vişina și Poiana. Electrica acţionează în teren cu un număr de 11 echipe pentru remedierea defecțiunilor.

În cursul zilei de ieri și pe timpul nopții, s-a intervenit pentru salvarea a 52 de persoane din 15 autovehicule blocate în trafic (la Cavadinești, Cosmești, Viile, Matca, Tg. Bujor, Pechea, Piscu), iar în cazul a patru persoane care necesitau asistență medicală a fost nevoie de intervenția cu șenilată și transportul la spital.

Peste 200 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne și din cadrul comitetelor locale pentru situații de urgență, acţionează în teren cu peste 180 de mijloace de intervenție.

viata-libera.ro

UPDATE. Pe DN25 Galați-Tecuci s-a ridicat restricția de tonaj și se circulă în coloană, estimându-se ca în circa o oră traficul sa se reia integral, în condiții normale, de iarnă.

UPDATE. Autorităţile brăilene anunță că pe cele două drumuri care fac legătura între Galaţi şi Brăila se circulă în condiţii de iarnă.

Link to comment
Share on other sites

Viscolul prelungește vacanța. Nu se învață luni și marți în județul Galați

În cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din această seară, s-a decis suspendarea cursurilor din grădinițe, școli și licee în zilele de 9 și 10 ianuarie 2017, ca urmare a temperaturilor foarte scăzute prognozate pentru următoarele zile și a situației generate de viscolul puternic din perioada 5-6 ianuarie. La ora 20,00, potrivit datelor centralizate la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervențiilor, sunt probleme în alimentarea cu energie electrică, ca urmare a 106 deranjamente individuale și nouă deranjamente colective, în șapte localități (Vișina, Poiana, Matca, Hînțești, Oancea, Tudor Vladimirescu, Independența). Sunt în teren și lucrează la remedierea avariilor 18 echipe ale Electrica (36 de persoane și 18 autospeciale).

Rămâne închis DN24D - limită judeţ (Bălăbăneşti) - intersecţia cu DN26  (km 9-84), iar accesul autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone rămâne restricționat pe șase segmente de drumuri naționale astfel:

DN2B  Șendreni – Galați;

DN25A Hanu Conachi – Nănești;

DN26 Galaţi – limită judeţ Vaslui (km 3 - 81);

DN26A Oancea – Vamă Oancea;

DN22B Galaţi – limită judeţ Brăila (km 11 - 14).

Sunt închise 11 segmente de drumuri județene, astfel:

DJ251 Schela - Slobozia Conachi (20 km);

DJ253 Umbrărești- Cudalbi –Băleni (50 km);

DJ261A Scînteieşti – Frumuşiţa (15 km);

DJ242A Bereşti-Meria – Cavadineşti (20 km);

DJ242E Roșcani - Oancea (20 km);

DJ242D Băneasa – Suceveni (20 km);

DJ255 Rediu – Cuca (10 km);

DJ254 Iveşti–Călmățui (10 km);

DJ251B Corod – Cerţeşti (25 km);

DJ251C Mîndrești – Smulţi (15 km);

DJ251G Corni – Vârlezi.

Acționează acum în teren peste 270 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne și din cadrul comitetelor locale pentru situații de urgență, cu peste 220 de mijloace de intervenție.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Studenţii revin luni la cursuri

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi îşi reia cursurile luni, 9 ianuarie, conform programului normal. Ţinând cont de condiţiile meteo de iarnă, potrivit declaraţiei rectorului prof. dr. ing. Iulian Bîrsan, celor care, din motive obiective, nu vor putea ajunge în cursul zilei de luni la activităţile didactice (cursuri şi laboratoare) programate, li se va acorda dreptul de a recupera fără plată, acolo unde este cazul. De asemenea, pentru cei care nu vor putea ajunge la examenele de verificare se vor face reprogramări. Conform unui comunicat de presă remis de Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi, un procent de 88 la sută dintre studenţii  UDJG sunt din judeţele Galaţi şi Brăila.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Un drum naţional şi 13 drumuri judeţene închise circulaţiei

La această oră, potrivit datelor centralizate la nivelul Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervențiilor, este afectată parțial alimentarea cu energie electrică în satele Ţigăneşti (comuna Munteni), Ciureştii Noi (comuna Bălășești) și Berheci (comuna Gohor).

Rămâne închis DN24D - limită judeţ (Bălăbăneşti) - intersecţia cu DN26 (km 9-84), iar accesul autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone rămâne restricționat pe două segmente de drumuri naționale astfel:

DN26 Galaţi – limită judeţ Vaslui (km 3 - 81);

DN26A Oancea – Vamă Oancea.

Sunt închise 13 segmente de drumuri județene, astfel:

DJ 240A închis pe sectorul de drum Cerţeşti;

DJ 242 Tg. Bujor – Vârlezi;

DJ242D Băneasa – Suceveni (20km);

DJ242A Bereşti-Meria - Cavadineşti (20km);

DJ242E Roşcani – Oancea (20km);

DJ 243A sector Cerţeşti – Pochidia;

DJ251 Schela - Slobozia Conachi (20km);

DJ251B Corod – Cerţeşti (25km);

DJ 251C Mindresti – Smulţi (15km);

DJ251G Corni – Vărlezi;

DJ 251H sector Valea Marului – Corod;

DJ253 Umbrăreşti - Cudalbi –Băleni (50km);

DJ254 Iveşti–Călmăţui (10km).

S-au înregistrat și două cazuri medicale deosebite la care s-a intervenit cu șenilata. Este vorba despre un bărbat de 59 de ani, căzut în zăpadă, inconştient, în satul Hănţeşti (comuna Buciumeni) și un alt bărbat, de 43 de ani, cu hemoragie gravă, la Schela.

Link to comment
Share on other sites

După ger şi viscol, sloiuri pe Dunăre!

Administraţia Fluvială a Dunării de Jos a decis mobilizarea navelor de spargerea gheţii către Tulcea, în aval de Isaccea, acolo unde este cea mai vulnerabilă zonă în această perioadă, când pe Dunăre au început să curgă sloiurile. Potrivit directorului AFDJ Galaţi, Dorian Dumitru, pe diverse segmente de Dunăre s-au format sloiuri care acoperă de la 20 până la 80% din suprafaţa apei, dar bucăţile de gheaţă nu sunt groase şi nici nu staţionează, caz în care ar putea constitui un pericol pentru navigatori.

Potrivit directorului AFDJ Galaţi, Dorian Dumitru, spărgătorul de gheaţă Perseus - unicul de acest gen, funcţional, în prezent, în România - va pleca în această după amiază, din Galaţi, către Tulcea, pentru a patrula în aval de localitatea Isaccea. Tot acolo va ajunge şi nava Galaţi 3, care a plecat în această dimineaţă, de pe canalul Sulina şi tot în zona Tulcea se află deja şi patrulează nava Gheorghieni, împiedicând astfel sloiurile să formeze obstacole în calea curgerii apei pe Dunăre.

Cât priveşte spargerea sloiurilor din zona Galaţi-Brăila, directorul AFDJ a sfătuit autorităţile din Brăila să folosească nave private pentru a evita formarea de sloiuri la mal, mai ales în zonele de andocare a bacurilor.

Şi la Priza Dunării din Galaţi - locul de unde se extrage apă din Dunăre, pentru alimentarea cu apă potabilă a oraşului Galaţi - s-a solicitat o navă de la AFDJ, care să preîntâmpine îngheţarea apei în zonă, dar navele administraţiei au pescajul prea mare pentru adâncimea din zonă (sub 2 metri), aşa că acolo ar putea acţiona, preventiv, o altă navă, mai mică, a mai spus directorul AFDJ Galaţi.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Mai sunt închise şapte drumuri judeţene

La această oră, potrivit datelor centralizate la nivelul Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervențiilor, este afectată parțial alimentarea cu energie electrică în satele Ciureştii Noi (comuna Bălășești) și Berheci (comuna Gohor).

S-a deschis DN24D și s-au ridicat toate restricțiile de tonaj.

Mai sunt închise șapte segmente de drumuri județene:

DJ242D Băneasa – Suceveni (20km);

DJ242A Bereşti-Meria - Cavadineşti (20km);

DJ242E Roşcani – Oancea (20km);

DJ 243A sector Cerţeşti – Pochidia;

DJ251G Corni – Vărlezi;

DJ253 Umbrăreşti - Cudalbi –Băleni (50km);

DJ254 Iveşti–Călmăţui (10km).

Link to comment
Share on other sites

Deszăpezire fără mari sincope în municipiul Galaţi

Încă de la primele manifestări ale vremii nefavorabile, în municipiul Galaţi s-au luat măsuri pentrua  se evita poleiul şi formarea gheţii pe carosabil. Astfel au fost împrăştiate peste 300 de tone de sare. De asemenea, au fost scoase pe străzi 140 de utilaje de deszăpezite.

"Sâmbătă noaptea au intervenit echipele de la Ecosal cu utilajele din dotare. Duminică dimineaţă s-a intrat din nou pe varianta trei, cu zone prestabilite. Au fost solicitate firmele care se află sub contract şi sunt 140 de utilaje pe străzile principale şi secundare. Anul acesta, s-a intervenit mult în cartiere”, ne-a explicat Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Conform sursei citate, varianta trei de lucru a fost pusă în practică datorită faptului că stratul de zăpadă a crescut la peste şapte centimetri. Astfel, au fost scoase pe străzi utilaje de la: SP Ecosal Galaţi, SC Veneta Coperture SRL, asocierea Vega - Lemacons, SC Gendav SRL, SC Tancrad SA şi SC Citadina (autobasculante).

La deszăpezire au fost scoşi şi angajaţii Ecosal. "De la primele ore ale dimineţii de duminică, 40 de oameni au început să lucreze la degajarea staţiilor de autobuz, a trecerilor de pietoni şi a instituţiilor publice. Aceştia au avut la dispoziţie şi cinci utilaje tip bobcat", a adăugat purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Utilajele scaose pe străzi şi-au făcut bine treaba, aşa că şoferii nu au avut probleme în trafic. Nu la fel de norocoşi au fost însă pietonii, care s-au văzut nevoiţi, în unele zone, să circule pe carosabil, trotuarele fiind acoperite de munţi de zăpadă. Trebuie precizat faptul că unele trotuare nu au fost curăţate, iar pe altele s-au depozitat mormane de zăpadă adunate de pe partea carosabilă. "Începând de duminică noapte, se va încărca zăpada, adunată în mormane în anumite zone. Această zăpadă va fi transportată pe platforma de la Universitatea Danubius", a conchis Raluca Ardean.

În municipiul Galaţi, este primul an în care deszăpezirea merge fără prea mari sincope, iar reacţiile pozitive ale cetăţenilor, postate pe site-ul ziarului nostru şi pe reţelele de socializare, confirmă acest lucru. Rămâne de văzut dacă mobilizarea autorităţilor şi a firmelor care au câştigat licitaţiile pentru deszăpezire va scoate mai mulţi sau mai puţin bani din vistieria bugetului local faţă de anii precedenţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Bacurile traversează la fiecare două ore

Directoarea Navrom Bac, Marilena Vasilache, ne-a informat, ieri, că bacurile de la Galaţi traversează Dunărea la fiecare două ore. Aceeaşi sursă a precizat că frecvenţa redusă a traversărilor nu este determinată de condiţiile grele de trafic fluvial, ci de faptul că numărul călătorilor care vin cu maşina, la punctele de trecere, pentru îmbarcare, este redus. Astfel, nu s-a stabilit un orar fix de traversare, ci doar o frecvenţă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Măsuri preventive pentru codul portocaliu de ger

În momentul de față, în județul Galați se circulă pe toate drumurile naționale, lucrându-se la deblocarea a șase segmente de drum județean: DJ242D Băneasa – Suceveni, DJ242A Bereşti-Meria – Cavadineşti, DJ242E Roşcani – Oancea, DJ251G Corni – Vărlezi, DJ253 Umbrăreşti - Cudalbi –Băleni și DJ254 Iveşti–Călmăţui. În rest, în județ nu mai sunt probleme deosebite, transmite Prefectura Galați. Potrivit sursei citate, prefectul județului Galați, Gabriel Aurelian Panaitescu, a convocat astăzi Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru a analiza efectele generate de fenomenele meteorologice din ultimele zile și pentru a decide o serie de măsuri pentru protejarea populației, ca urmare a avertizării Cod portocaliu de ger prognozată pentru următoarea perioadă. Conform ANM, aproape toată țara se află sub cod portocaliu de ger, avertizare care se menține și mâine. În intervalul menţionat, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania şi în Maramureş, gerul se va intensifica, astfel încât minimele vor fi cuprinse, în general, între -29 şi -15 grade, iar maximele între -15 şi -10 grade.

În urma ședinței CJSU de la Prefectura Galați, s-a decis intensificarea patrulărilor echipajelor Inspectoratului Județean de Poliție, ale Inspectoratului Județean de Jandarmi Galaţi, ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență şi ale Poliţiei Locale, în vederea identificării persoanelor fără adăpost (cazuri sociale), preluării şi transportului acestora către spaţiile speciale de cazare, amenajate la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale.

Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă vor asigura încălzirea şi dotarea corespunzătoare a spaţiilor ce pot fi utilizate pentru cazarea/hrănirea persoanelor fără adăpost, vor monitoriza cursurile de apă şi vor interveni pentru prevenirea formării zăpoarelor de apă la poduri şi podeţe. Electrica, Distrigaz, Apă Canal, Calorgal şi Electrocentrale  vor suplimenta echipele de intervenţie în vederea remedierii cu maximă operativitate a avariilor apărute în reţelele de furnizare a utilităţilor publice către populaţie. Regionala CFR va realiza verificarea sistemelor de încălzire la toate garniturile de tren pentru transport călători înainte de plecarea acestora în cursă, iar Arcelor Mittal Galaţi va asigura furnizarea la parametri normali a apei brute către Uzina de Apă nr. 2, aflată în administrarea Apă Canal, care asigură tratarea şi livrarea apei rece potabile şi a apei calde de consum. În situaţii de urgenţă sau de forţă majoră, la sistemul de captare sau transport a apei brute, Arcelor Mittal Galaţi va lua toate măsurile necesare furnizării apei la limita regimului de avarie.

"Încă de vineri după amiază am avut ședință separată cu domnul prefect și cei de la APDM  și am stabilit că ne putem baza pe ajutorul APDM. Aceștia ne vor putea la dispoziție, în caz de nevoie, o navă care să vină să spargă gheața la Priza Dunării, asta dacă situația o va impune. Deocamdată însă nu se pune această problemă", a declarat în această după amiază și primarul Ionuț Pucheanu. Directorul Apă Canal, Gelu Stan, crede că "abia după o săptămână de temperaturi așa scăzute ne-am putea pune problema apariției unor astfel de probleme. Dar chiar și dacă ar apărea astfel de probleme, în urma lucrărilor de modernizare, prin fonduri europene, avem capacuitatea de a acoperi 60% din necesarul populației cu apă de mare adâncime, de la Vadu Roșca și Salcia Liești. În prezent, proporția în livrarea apei potabile către populație este de 50%, din Dunăre și 50%, apă de adâncime".

Potrivit Prefecturii Galați, prefectul județului Galați, Gabriel Aurelian Panaitescu, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a solicitat tuturor primarilor din județ identificarea și sprijinirea în cel mai scurt timp a persoanelor aflate în dificultate (persoane fără adăpost, persoane în vârstă, persoane care se află în imposibilitatea de a se deplasa în vederea aprovizionării, persoane care au probleme cu furnizarea serviciilor de utilități publice etc). Totodată, prefectul județului Galați, Gabriel Aurelian Panaitescu, face un apel la populație să evite pe cât posibil deplasările în spații deschise și expunerea prelungită la frig. Cât privește o eventuală suspendare a cursurilor în școli și miercuri, 11 ianuarie, o decizie în acest sens se va lua mâine, în funcție de situația drumurilor și prognoza meteorologică.

presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

Numărul de locuri de la Centrul de Urgenţă pentru Persoanele fără Adăpost este depășit

114 persoane sunt internate la Centrul de Urgenţă pentru Persoanele fără Adăpost din Galaţi, în condiţiile în care capacitatea maximă a acestuia este de 100 de locuri, a declarat, astăzi, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Raluca Ardean. Potrivit acesteia, din cauza depăşirii capacităţii maxime de cazare, unii dintre cei internaţi la Centrul de Urgenţă pentru Persoanele fără Adăpost vor sta şi câte doi în pat. Ea a precizat că înainte de declanşarea codurilor de vreme rea erau cazate în centru 98 de persoane. Cei care ajung la centru beneficiază de cazare gratuită, dar şi de hrană acordată prin Cantina de Ajutor Social, de spaţii de igienizare şi servicii medicale, a precizat Ardean.

radioiasi.ro

Link to comment
Share on other sites

Sloiurile de pe Dunăre ne-ar putea seca robinetele

Potrivit primarului municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, deocamdată nu s-au semnalat probleme în ceea ce priveşte alimentarea cu apă potabilă a gălăţenilor. Dar sloiurile de pe Dunăre ar putea afecta priza de apă a oraşului. „Încă de vineri după-amiază am avut o şedinţă separat cu domnul prefect şi cu reprezentantul celor de la Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM). Ne bazăm, la nevoie, pe ajutorul dumnealor pentru a ne folosi de unul dintre vasele pe care le au la dispoziţie pentru a sparge sloiurile de pe Dunăre. Dacă se va impune o astfel de intervenţie, cei de la APDM ne-au garantat că sunt pregătiţi pentru a interveni”, a declarat primarul.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.